Treinreizen

Treinreizen Mevo Reizen

Mevo Reizen organiseert al ruim 20 jaar treinreizen. Dit begon met als eerste treinreis de Transsiberië Express naar Vladivostok en de Transmongolië Express naar Beijing. Inmiddels biedt Mevo Reizen een breder aanbod in treinreizen. Zo kunt u kiezen voor prachtige luxe treinreizen of voor avontuurlijke rondreizen door Mongolië. De treinreizen zijn individueel of in klein groepsverband. De groepsreizen zijn onder begeleiding van een Nederlandssprekende reisbegeleiding. Naast individuele-en groepsreizen kunnen wij voor u de treinreis geheel naar uw wensen op maat maken. Wij regelen graag de transfers, accommodaties en excursies voor u.


Transsiberië Express en Transmongolië Express

De meest bekende treinreis die Mevo Reizen aanbiedt is de Transsiberië Express. Een reis van Moskou naar Vladivostok over de gehele spoorlijn van 9288 kilometer. Tijdens deze treinreis verlaat u Rusland niet. Tijdens deze route reist u met de Moeder aller Treinen: de Rossija.

Per Transsiberië Express en Transmongolië Express van Moskou naar Beijing. De reis start dan per Transsiberië Express van Moskou naar Ulan Ude. U reist vervolgens een gedeelte van de reis met de Transmongolië Express van Ulan Ude naar eindpunt Beijing. Tijdens een treinreis per Transmongolië Express voert de trein door drie verschillende landen: Rusland, Mongolië en China.Aanbod treinreizen


De Zijderoute

Stap in de voetsporen van Marco Polo wanneer u een reis maakt per Zijderoute Express. Tijdens deze rondreis voert de trein langs de eeuwenoude handelsroutes door Centraal Azië. Zo kunt u ervoor kiezen om een reis per Chinese Zijderoute te maken van Almaty naar Beijing. Ook kunt u een treinreis maken over een deel van de Zijderoute vanaf Instanbul naar Teheran.


Himalaya Express

Reis per Himalaya Express naar het dak van de wereld: Lhasa in Tibet. De treinreis start in Beijing. Vanuit Beijing reist u per Chinese trein naar Xi’an en Xining. Stap na het bezoek aan China aan boord van de hemeltrein. Geniet van adembenemende uitzichten. In Lhasa, één van de hoogst gelegen hoofdsteden ter wereld, bezoekt u de hoogtepunten. U reist vervolgens per vliegtuig vanuit Tibet terug naar China. U brengt een bezoek aan de stad Chengdu, ook wel bekend als de stad van de panda’s.


BAM Spoorlijn

Een bijzondere treinreis naar het einde van de wereld per BAM Spoorlijn. De spoorlijn leidt u dwars door Noord-Siberië door nauwelijks bewoond gebied. Een bijzonder onbekende treinreis. De reis start in de stad Krasnojarsk. U reist per Transsiberie Express naar Taishet. Vanuit Taishet start de échte reis per BAM Express richting eindpunt Vladivostok.Aanbod luxe treinreizen


Tsarengoud Express

Een treinreis per Tsarengoud Express onderscheidt zich in comfort en luxe van andere treinreizen op de route van de Transsiberië Express. U reist van Beijing naar Moskou. Terwijl u verschillende steden ontdekt, blijft uw privé-trein op het perron staan. Tijdens een treinreis per Tsarengoud Express hoeft u dus niet over te stappen. U hoeft tijdens deze luxe treinreis maar één keer in te checken en uw privé coupé zal gedurende de treinreis niet veranderen.


Registan Express

Reis per Registan Express op een luxe wijze langs de legendarische Zijderoute. U reist van Ashgabat naar Almaty. Een treinreis dat zich onderscheidt in comfort en luxe van andere treinreizen op de Zijde Route. Een treinreis waarbij u kunt genieten van een uitstekende combinatie van luxe en avontuur.Download startgids per treinreis

Om een goede indruk te krijgen van de treinreizen, biedt Mevo Reizen startgidsen. Deze startgids geeft u meer informatie ter voorbereiding op uw treinreis. Het is belangrijk om met de juiste informatie op pad te gaan. U vindt daarom in de startgidsen praktische tips over een reis per bijvoorbeeld Transsiberië Express en Transmongolië Express. Daarnaast wordt u goed voorbereid in de startgids van de Zijderoute en BAM Spoorlijn. Onderwerpen als de beste reistijd, visumpapieren, meeneemlijst en alle bezienswaardigheden staan beschreven. Om meer informatie te ontvangen over de luxe treinreizen als de Tsarengoud Express en de Registan Express kunt u ook hiervoor een startgids downloaden.


Voordelen van reizen per trein

Tijdens een treinreis kunt u ontspannen en vanuit uw eigen coupé genieten van de prachtige uitzichten waarlangs de trein reist. Zo krijgt u een goede indruk van het land waardoor u reist. Wanneer u een reis per vliegtuig of auto maakt heeft u niet altijd de mogelijkheid om te genieten van de omgeving.

Daarnaast heeft u veel flexibiliteit tijdens het boeken van uw treinreis. Zo kunnen wij vanuit Mevo Reizen uw treinreis geheel op maat maken. Er zijn verschillende verbindingen, dagen en tijdstippen waarop u uw treinreis kunt plannen. Wanneer u dus langer op een bepaalde bestemming wilt blijven, dan kunnen wij dat voor u realiseren. Naast dat treinreizen een goed alternatief is voor het milieu, biedt een treinreis ook comfort. U kunt genieten van de voordelen van meer beenruimte en er zijn geen inchecktijden. Daarnaast liggen de meeste treinstations gelegen middenin de stad. Hierdoor komt u ontspannen aan op uw bestemming.Treinreizen, een duurzame manier van reizen

Treinreizen zijn (op wandelen en fietsen na) de meest eco-vriendelijkste manier van reizen. Een treinreis heeft bij een vliegreis tot 75% minder CO2-uitstoot. De trein stoot in vergelijking met een vliegreis gemiddeld 7 keer minder CO2-uitstoot uit dan een vliegreis. Bij een autoreis heeft een trein tot 66% minder CO2-uitstoot. Bij verre treinreizen betekent dit dat per reiziger gemiddeld 2 tot 4 keer minder CO2-uitstoot oplevert dan een reis per auto met twee personen. Daarnaast is de uitstoot van fijn stoffen bij een treinreis lager in vergelijking met een reis per auto of vliegtuig. Hoe meer reizigers voor treinreizen kiest, hoe beter dit voor het milieu zal zijn.


Lid van SGR, Calimiteitenfonds en VvKR

Mevo Reizen is aangesloten bij de SGR, de stichting garantiefonds reisgelden. De SGR staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld bij financiële problemen of een faillissement. Daarnaast zorgt de SGR voor bijvoorbeeld uw verblijf of de terugreis in dit soort situaties. Ook is Mevo Reizen aangesloten bij de VvKr, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties.