Het Kremlin in Moskou

Header kremlin

Het Kremlin in Moskou is het historische centrum van Moskou. De naam Kremlin is afkomstig van het Russische woord кремль (kreml) wat zoiets als stadskern betekend. In veel Russische steden is een kremlin te vinden. De beroemdste vindt u uiteraard in Moskou. De functie van het Kremlin is in alle eeuwen natuurlijk veranderd toch vindt u tot vandaag nog veel regeringsgebouwen. Het hoogtepunt voor veel reizigers is het plein waaraan verschillende kathedralen gelegen zijn. 


Geschiedenis Kremlin Moskou

Het kremlin terrein dateert uit 1156. Deze locatie werd gebruikt als het religieuze centrum van de Orthodoxe kerk. Daarnaast was het ook de residentie van de tsaren. Het beroemde UNESCO monument is gelegen op de Borovitsky heuvel en steekt uit boven de rivier. Het historische centrum is gelegen aan de westkant van het enorme Rode Plein. Het plein heeft gediend als marktplaats, verzamelplaats en paradeplaats.


Toegangsprijzen Kremlin Moskou

Er zijn verschillende mogelijkheden om het Kremlin in Moskou te bezoeken.
Stap 1) toegang de Bell Tower RUB 250. (omgerekend zo’n 4 a 5 euro)
Stap 2) toegang tot het Kremlin en de Bell Tower RUB 500. (omgerekend zo’n 7 euro)
Stap 3) toegang tot het Kremlin, de Bell Tower en de schatkamers RUB 750. (omgerekend zo’n 11 euro)


Openingstijden Kremlin Moskou

Het Kremlim is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur. In de winter zijn deze tijden beperkt tot 08.30 tot 16.30 uur. Goed te weten is dat Rusland verschillende feestdagen kent. Tijdens deze dagen is het Kremlin en het Rode plein afgesloten zijn. Denk hierbij aan de Dag van de Arbeid (1 mei) en de dag van de overwinning (9 mei). Ook de inauguratie van de president, wat geen vaste data kent, is een reden om het Kremlin af te sluiten. 


Met Mevo Reizen naar Moskou

Tijdens een stedentrip Moskou en St. Petersburg kunt u een bezoek nemen aan het Kremlin. Daarnaast is een bezoekje aan Moskou en het Kremlin vaak een onderdeel van de Transsiberie Express.

Transsiberië Express naar Vladivostok
vanaf €1699 reisduur 21 dagen
De échte Transsiberië Express met de moeder der Russische treinen. De langste treinroute van Rusland is de reis van Moskou naar Vladivostok. De treinreis start in Moskou en eindigt in...
Groepsreis Moskou St. Petersburg
vanaf €1285 reisduur 8 dagen
Tijdens deze stedenreis Moskou st Petersburg groepsreis ziet u de hoogtepunten van Moskou en Sint-Petersburg. Bezoek de Basiliuskathedraal, het GUM, het Rode Plein en natuurlijk het Kremlin. U reist per...