Documentaire Tsjernobyl

Sarcofaag Tsjernobyl

Deze documentaire en podcast neemt u mee naar de kernramp van Tsjernobyl in Oekraïne. Terwijl u het waargebeurde verhaal ziet aan de hand van ervaringen van betrokkenen en beelden van de gesloten zone van Tsjernobyl. De documentaire en podcast gaan dieper in op de kernramp. Ontdek hoe Tsjernobyl er nu uitziet en welke verlaten gebouwen nog in tact zijn gebleven.


Kiev en Tsjernobyl
vanaf €499 reisduur 4 dagen
Tsjernobyl was een doorsnee stadje in Oekraïne. Gelegen in een glooiend en bosrijk gebied in het noorden van Oekraïne. Tot op 26 april 1986 de reactor 4 van de kerncentrale...


Documentaire: The real Chernobyl

Tijdens de documentaire: The real Chernobyl zijn verschillende beelden te zien over de kernramp en gesloten zone. Zo worden onder andere verschillende interviews afgenomen met betrokkenen van de Tsjernobylramp. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de de operateur van de controlekamer en een legerofficier. Daarnaast is ook de zoon van de toenmalige Tsjernobyl-directeur geïnterviewd. De HBO serie Chernobyl komt tevens ook naar voren tijdens de documentaire. De kernramp is in deze serie nagespeeld om een beter beeld te creëren van de kernramp in 1986. Deze beelden worden in de documentaire besproken om dieper in te gaan op de gebeurtenissen tijdens de ramp.

Daarnaast tonen de documentairemakers beelden van de schade die de explosie heeft veroorzaakt. Krijg een duidelijk beeld hoe Tsjernobyl er nu uit ziet en wat er nog is overgebleven. Bewonder de verschillende verlaten gebouwen binnen de gesloten zone.


Podcast: The Chernobyl podcast

De podcast Chernobyl bespreekt verschillende onderwerpen over de grootste kernramp ooit. Gastheren Peter Sagal en Craig Mazin bespreken onder andere scenes, thema’s en personages van de Tsjernobyl serie op HBO. De podcast is een duidelijke beschrijving van de serie en wat er daadwerkelijk gebeurd is tijdens de kernramp in 1986. Luister naar de verschillende onderwerpen zoals de oorzaak van de ramp, het blussen van de brand en het evacueren van de vervuilde gebieden. Luister de podcast via Youtube of via het podcast kanaal.


Met Mevo Reizen naar Tsjernobyl

Mevo Reizen biedt verschillende reizen aan naar Oekraïne. In combinatie met de hoofdstad Kyiv brengt u een bezoek aan de gesloten zone van Tsjernobyl. Kom alles te weten over de grootste kernramp ooit en ontdek de verlaten gebouwen in Pripyat. Naast een bezoek aan Tsjernobyl heeft Oekraïne nog meer te bieden. Breng een bezoek aan de steden Kyiv en Lviv tijdens de dubbele stedenreis. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om per Karpaten of Zwarte Zee Express het land met de trein te ontdekken. 

Operahuis Lviv
vanaf €489 reisduur 6 of 8 dagen
Dubbele stedenreis Kyiv en Lviv: deze zeer complete dubbele stedenreis voert naar Kyiv én Lviv in Oekraïne. De reis start in Kyiv, één van de oudste steden van Europa. De...


Documentaire Tsjernobyl