Visa Transsiberië Express

Visa Transsiberië Express


Kosten en procedure: Visa Transsiberië Express

Voor Rusland, Mongolië en China heeft u een visum nodig. Uitgebreide en actuele informatie rondom de visumprocedure vindt u op deze pagina en via KESvisum. Voor de drie visa Transsiberië Express werkt Mevo Reizen samen met KESvisum uit Den Haag. Een bureau dat gespecialiseerd is in het aanvragen van visa. De visa voor Rusland, Mongolië en China worden in één handige procedure afgehandeld. KESvisum houdt u op de hoogte van de voortgang van de aanvraagprocedure. Reist u met de Transsiberië Express door Rusland, Mongolië én China?

Vraag uw visa in één keer aan via Visum aanvraag Transsberië Express


Wat zijn de kosten voor de visa Transsiberië Express

Visum kosten per persoonLeges (btw 0%)Service (incl. 21% btw)Service (incl. 21% btw)
Nederlands paspoortBelgisch 
paspoort
Rusland single entry max 29 dagen€65
Visa verzorging €37 + (btw 7,77)€37 + (btw 7,77)
Mongolië single entry max 30 dagen€60
Visa verzorging€50 + (btw 11,50)€50 + (btw 11,50)
China single entry max. 30 dagen€126 *
Visa verzorging en invulhulp€64 + (btw 13,44)€64 + (btw 13,44)
Totaal (leges bij de ambassades)€251
€182,71 (+251)€182,71 (+251)
Eventueel aangetekend verzenden (2x)
Totaal  (per reiziger via KESVisum)€433,71€433,71


Kesvisum

De kosten voor het afhandelen van de visa zijn inclusief telefonische support van KESVisum. Bij vragen kunt u contact opnemen met ons of met KESVisum.

* Vanaf 2020 dient u uw biometrie af te geven bij de ambassade van China (vingerafdruk en pasfoto). De afspraak loopt via onze visumpartner KESvisum in Den Haag. KESVisum plant in overleg met u een afspraak in bij de ambassade van China.


Kan ik zelf de visa voor de Transsiberië Express aanvragen?

Ja dat kan, de voor- en nadelen hebben wij voor u op een rij gezet. Dit kunt u hieronder opvragen en ontvangt u per mail.
U ontvangt een uitgebreid document met een stap voor stap beschrijving van de visumaanvraag voor de Transsiberië Express. Houdt er rekening mee dat u zelf naar de ambassades gaat om de visa aan te vragen. Een goede voorbereiding voorkomt stress en maakt van het zelf aanvragen een goed begin van de reis. Houdt er rekening mee dat u zelf naar de consulaten zult moeten reizen.

Uitnodiging voor Rusland / Mongolië en ChinaLegesWelk product ontvangt u
Rusland single entry max 30 dagen€ 25Uitnodigingsbrief
Mongolie single 30 reisschema€ 15Officieel reisschema 
China single of double entry 30 of 60 dagen reisschema€ 15Officieel reisschema 

Meer informatie over het visum zelf aanvragen


Ziektekostenverklaring voor Rusland

Voor het verkrijgen van een Russisch visum heeft u een verklaring van uw ziektekostenverzekeraar nodig. Dit is een bewijs dat uw ziektekostenverzekering geldig is in de Russische Federatie. Deze verklaring moet zijn opgesteld op briefpapier van de verzekeringsmaatschappij (dit kan ook digitaal zijn). De verklaring moet de volgende gegevens bevatten: dat de verzekering geldig is in de Russische Federatie (of “the whole world”), de naam van de verzekerde, het polisnummer en periode van geldigheid (het gevraagde visum moet binnen die termijn vallen).

Geef geen exacte data of ruimere data door aan uw verzekeraar. U bent immers het hele jaar door verzekerd buiten Nederland/België. Dient u toch data op te geven houdt het dan zo ruim mogelijk aan. Een kopie van een pasje of polisblad is niet voldoende.


Wilt u liever bij ons op kantoor de visumpapieren invullen?

Dat is mogelijk. We weten dat het een behoorlijke puzzel is om alle visumpapieren in te vullen. Om het gemakkelijker te maken kunt u dit samen met ons op kantoor doen. Het is wel van belang dat u vooraf al de benodigde documenten heeft verzameld zodat we op kantoor alles kunnen invullen en de visa-procedure meteen in gang kunnen zetten. Na het invullen van de aanvraagformulieren kunt u het pakketje aansluitend per aangetekende post versturen. Deze service kost € 50 per reiziger. 

Transsiberië Express
  • Dit kan drie maanden voor vertrek. Maar omdat de visa ook drie maanden geldig zijn raden wij aan om iets later te starten. Immers, u reist pas gedurende uw reis Mongolië en China binnen. Ons advies is dus om twee maanden voor uw vertrek uit Nederland met de visumaanvraag van voor de Transsiberië Express te starten.

  • U vindt meer informatie via de Russische ambassade. De registratie vindt altijd plaats indien u via Mevo Reizen een hotelboeking heeft gemaakt. Meestal in het eerste hotel en anders kunt u dit doen via onze lokale collega’s. 

    Gratis uitnodigingsbrief voor Rusland

    Een uitnodiging voor Rusland verzorgen wij kosteloos bij een geboekte pakketreis.
    Wanneer u alleen treinkaarten boekt kunnen wij de uitnodiging voor u verzorgen.
    Ons advies is om één hotel of hostel overnachting via Mevo Reizen te reserveren waar u vervolgens een uitnodiging kosteloos bij ontvangt.