Rondreis Turkmenistan

De rondreis door Turkmenistan brengt u langs de bijzondere en prachtige hoogtepunten die dit land te bieden heeft. Tijdens de treinreis geniet u van de uitgestrekte woestijnen en woestijndorpen. Leer daarnaast meer over de eeuwenoude cultuur van Centraal-Azië. Bezoek de verschillende UNESCO werelderfgoederen en ontdek de hoofdstad Ashgabat en haar bijzondere architectuur.


Rondreis door Turkmenistan

De rondreis begint in de hoofdstad van Turkmenistan, Ashgabat. Tijdens uw bezoek aan Ashgabat zult u kennis maken met de bijzondere architectuur van de stad. Vanuit Ashgabat zet de reis voort naar Turkmenbashi. De grootste havenstad van het land. Niet ver van Turkmenbashi ligt de badplaats Avaza. De badplaats ligt ongeveer 20 minuten van Turmenbashi af. De reis zal zich verder vervolgen naar de stad Dashoguz. De stad Dashoguz ligt vlak bij de grens van Oezbekistan. In deze stad vindt u verschillende architectonische monumenten.

Vanuit Dashoguz reist u per 4×4 jeep naar de stad Kunya-Urgench. In deze stad zijn verschillende gebouwen te vinden uit de tijd van de Khoresmshakh-dynastie. Nadat u Kunya-Urgench een bezoek heeft gebracht gaat de reis verder naar het dorpje Darvaza. Hier bezoekt u de bijzondere gaskrater die er te vinden is. De laatste bestemming die u in Turkmenistan bezoekt is de stad Mary. Hier ontdekt u het oude Merv.


Ashgabat: de witte stad

Ashgabat de hoofdstad van Turkmenistan is gelegen in de Karakum-woestijn. Deze woestijn neemt zeventig procent van heel Turkmenistan in beslag.  De hoofdstad stond vroeger bekend als de ‘stad van de liefde’. Daar is in de loop der jaren verandering in gekomen. De stad bestaan nu voornamelijk uit gebouwen van wit marmer. Dit is ook waarom Ashgabat nu ‘de witte stad’ wordt genoemd. Wanneer u de stad Ashgabat bezoekt krijgt u een stadstour van een lokale, professionele en Engelstalige gids. Tijdens de stadstour komt u langs de hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Leer meer over de vele marmeren gebouwen, de verschillende beelden en de monumenten.


Turkmenbasy

Ontdek tijdens de rondreis de grootste havenstad van Turkmenistan. Turkmenbashi ook wel het vroegere Krasnovodsk. Deze havenstad vormt een belangrijke verbinding met verschillende landen, zoals Rusland, Iran en Azerbeidzjan. Deze verbinding is gekomen vanwege de Russen die hier vandaan koloniseerden in de 19e eeuw.


Avaza

Niet ver van Turkmenbashi ligt de badplaats Avaza. Dit resort ligt ongeveer twintig minuten van de havenstad af. De bouw van dit resort is begonnen in de jaren 2000. Het resort werd gebouwd in opdracht van de president. Het was de bedoeling om het beeld van Dubai te imiteren met dit resort. In het resort zijn tientallen wit marmeren gebouwen, hotels, jachtclubs en parken te vinden. Avaza is te bereiken doormiddel van een taxi of minibusje.


Met de boot van Bakoe naar Turkmenbashy

Voor een echt avontuur is het mogelijk om met de boot vanuit Bakoe in Azerbeidzjan naar Turkmenbashy over te steken. Dit is een boottocht met een vrachtschip of een veerboot. Wanneer u deze oversteek wilt gaan maken is het belangrijk dat u een flexibel schema heeft. De vaart zelf duurt tussen de acht en vijftien uur. Het kan alleen wel zo zijn dat u er één á twee dagen vooruit moet trekken omdat het in en uitladen even kan duren. 


Darvaza

Het dorpje Darvaza is te vinden midden in het hart van de verlaten Karakum woestijn. Het dorpje staat bekend om de bijzondere gaskrater die er te vinden is, namelijk de gaskrater van Darvaza. Deze gaskrater is ontstaan in de jaren ‘70. Tijdens een proefboring naar gas is de grond onder de boortoren ingestort. Er kwamen hierbij veel gassen vrij. Om de verdere verspreiding tegen te gaan is de krater in brand gestoken. Experts hadden verwacht dat de krater na enkele dagen zou doven. Nu meer dan veertig jaar later brand de gaskrater nog steeds. Het is een bijzonder verschijnsel om te bezoeken. Ook is het mogelijk om te overnachten vlakbij de krater en de krater bij nacht te bekijken.


Reizen met Mevo Reizen naar Turkmenistan

Mevo Reizen biedt verschillende reizen naar Turkmenistan op de Zijderoute aan. Maak de treinreis over de uitgestrekte woestijn vlakte en ontdek de eeuwenoude cultuur van Centraal-Azië.

De luxe Registan Express
vanaf €3699 reisduur 15 dagen
De luxe Registan Express voert langs de legendarische Zijderoute. Tijdens de reis maakt u kennis met de de culturen langs de Zijderoute, eeuwenlang de belangrijkste verbinding voor handel tussen oost...
Khiva - Zijderoute
vanaf €1999 reisduur 15, 21 of 22 dagen
De Zijderoute is de oude handelsroute dwars door Centraal-Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein. Vanuit de trein beleeft u de Zijderoute reis op een ontspannen manier. U bekijkt vanuit...
Rondreis Oezbekistan - Mevo Reizen- zijderoute
vanaf €2199 reisduur 15 dagen
De treinreis Oezbekistan en Turkmenistan brengt u in 15 dagen door twee onontdekte landen in Centraal-Azië. Per trein en per 4x4 reist u langs prachtige Zijderoute steden en de dwars...
Bouwsteen Kirgizië
vanaf €979 reisduur 11 of 12 dagen
De bouwsteen laat u kennis maken met het prachtige Kirgizië. Een bezoek aan de hoofdstad Bishkek mag dan ook niet ontbreken. Per 4x4 terreinwagen reist u door naar de Chon...