Zijderoute met kinderen

Zijderoute met kinderen


Ontdek Centraal-Azië met het hele gezin

Heeft u interesse in een treinreis per Zijderoute? Zou u de Zijderoute ervaring graag met uw kinderen willen delen? Kies er dan voor om samen deze fantastische route af te leggen. Lees de voordelen. Waardoor u samen met het hele gezin deze prachtige treinreis kunt maken.

Khiva - Zijderoute
vanaf €1999 reisduur 15, 21 of 22 dagen
De Zijderoute is de oude handelsroute dwars door Centraal-Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein. Vanuit de trein beleeft u de Zijderoute reis op een ontspannen manier. U bekijkt vanuit...


Wat is de Zijderoute?

De Zijderoute voert langs de eeuwenoude handelsroutes door Centraal-Azië. Via oases en kleurrijke bazaars. De Zijderoute ontstond dan ook door de handel van zijde tussen Europa en Azië. Het was een belangrijke handelsroute. Deze route verbond Oost-Azië met Europa en het Midden-Oosten. 100 jaar voor Christus startte de handel. Waarna het vervolgens compleet stopte rond het jaar 1450.


Zijderoute met kinderen

De afwisseling van woestijnen en bergen, maar ook valleien en steppen maakt de Zijderoute uniek. U beleeft de gastvrijheid van Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan. U ervaart de warme cultuur van Iran. Daarnaast ook de openheid van de bevolking. De Zijderoute reis vertrekt vanuit vanuit Teheran of Ashgabat. Vervolgens reist u door via de Iraanse steden. Hierbij bezoekt u onder andere Ashgabat, Khiva, Bukhara en Samarkand. Bewonder deze steden voordat u aankomt in Almaty. Heeft u nog meer reistijd? Dan kunt u een reis per Zijderoute met kinderen voortzetten door China in de richting van Beijing.


Kindvriendelijke excursies Zijderoute

Lees meer over diverse excursies voor tijdens een reis per Zijderoute met kinderen.

TEHERAN

ISFAHAN

Teheran en Isfahan Zijderoute

In Teheran vindt u verschillende parken met speeltuinen. Bezoek bijvoorbeeld het Laleh park. Een goed onderhouden en groen gebied. Het park grenst dan ook aan de Keshavarz Boulevard. Heerlijk om even de stad te ontvluchten. Ook is het een fijne plek voor uw kind om zorgeloos rond te rennen en te spelen. Breng daarnaast een bezoek aan de grote bazaar van Teheran waar u uw ogen uitkijkt bij de vele winkels en kraampjes. Houdt u kinderen goed in het oog vanwege de gezellige drukte.

Bezichtig het immense Meidan Emam-plein. Dit is het hart van Isfahan. Het plein is omringd door indrukwekkende moskeeën. Ook staat de stad bekend om zijn paleizen en bazaars. De koepel van de Sjeik Lutfallah moskee wordt in het donker verlicht. Daardoor ontstaat een waar sprookjestafereel. Ook is het heerlijk om hier op een warme dag rond de fonteinen te spelen. Dit kunnen zij samen met de andere Iraanse kinderen doen. Die er ook dagelijks te vinden zijn.

MASHHAD

ASHGABAT

Mashhad en Ashgabat Zijderoute

Mashhad is na de hoofdstad Teheran, de grootste stad van Iran. Breng een bezoek aan de Imam Reza Shrin. Dit is de grootste moskee ter wereld. Daarnaast ook de belangrijkste bezienswaardigheid van Mashhad. In de avond is de moskee prachtig verlicht. Bezoek ook het Mellat Park, een pretpark en natuurpark in één. Het park heeft dan ook verschillende attracties. Deze zijn geschikt voor alle leeftijden. Het is een groen en schoon park. Daarnaast is het ook zeer geschikt om van de natuur te genieten. Dit terwijl de kinderen genoeg ruimte hebben om te spelen.

Deze levendige stad is de hoofdstad van Turkmenistan. Een stad gelegen in de woestijn. Ashgabat heeft prachtige marmeren paleizen. Daarnaast ook een diversiteit aan musea. Ontdek verder bijvoorbeeld de bergen van Turkmenistan via een kabelbaan vanuit de stad. Een leuke activiteit voor het hele gezin. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht. Dit over zowel de stad als de omringde omgeving. Het is een rit van 10 minuten, wat deze activiteit ook geschikt maakt voor jongere kinderen.

DARWAZA

KHIVA

Darwaza en Khiva Zijderoute

Bezoek de woestijngemeenschap in een jeep (4×4). Dit is niet alleen een onvergetelijke ervaring. Ook maakt het de reis een stuk minder intensief. In de avond is het mogelijk om gezamenlijk te barbecueën. Dit kan bij de Darwaza gaskrater. Een zeer bijzondere ervaring. Deze activiteit is mogelijk onder de begeleiding van een Engelssprekende gids. Ook kunt u bij de Darwaza gaskrater overnachten. Bijvoorbeeld in een traditionele nomaden tent. Dit wordt ook wel een yurt genoemd. Een avontuur voor jong en oud.

Wandel door de smalle steegjes van Khiva. Bekijk machtige forten en idyllische binnenplaatsen. Ontdek het prachtige museum. Waan uzelf in de middeleeuwen. Ontdek de verschillende moskeeën en markten. Beklim bijvoorbeeld één van de wachttorens. Daar kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de blauwe koepels en stadsmuren. De stad Khiva wordt ook wel het ‘Openluchtmuseum’ van Oezbekistan genoemd. De stad telt namelijk 51 genoteerde monumenten op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

BUKHARA

SAMARKAND

Bukhara en Samarkand Zijderoute

Bukhara is één van de belangrijkste steden in Oezbekistan. De stad heeft een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld moskeeën, minaretten en bazaars. Breng een bezoek aan de bazaar van Bukhara. Wanneer u en uw kinderen dierenliefhebbers zijn, is het een aanrader het Jeyran Ecocenter te bezoeken. Dit Ecocenter bevindt zich in de Kyzylkum-woestijn. Het staat bekend om het fokken van zeldzame diersoorten. Daarnaast heeft het de status van beschermd natuurgebied.

De binnenstad van Samarkand heeft prachtige monumenten. Veel staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De stad is ook zeer geschikt voor kinderen. Bezoek bijvoorbeeld het Family Park Shukrona. Dit park beschikt over verschillende speeltoestellen. Daarnaast is er ook het regionale poppentheater. Hier worden niet alleen shows gegeven, ook is er de mogelijkheid om poppen te kopen. De presentaties zijn gebaseerd op Oezbeekse en Europese sprookjes. Dit is leuk voor jong en oud.

TASHKENT

ALMATY

Tashkent en Almaty Zijderoute

Tashkent is een interessante stad. Tegelijkertijd ook de hoofdstad van Oezbekistan. Bezoek één van de vele musea. Bijvoorbeeld het Spoorwegmuseum. Daarnaast is de dierentuin van Tashkent een perfecte plek om te ontspannen. Tegenwoordig zijn er honderden soorten dieren te vinden. Waaronder vogels, reptielen, amfibieën en vissen. Kinderen kunnen zich hier ook goed vermaken in verschillende attracties.

In Almaty kunt u een dagexcursie maken. Bijvoorbeeld naar het Altyn-Emel Nationaal Park. Hier kunt u onder andere prachtige zandduinen vinden. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan Charyn Canyon. Volgens velen is dit de grootste na de ‘Grand Canyon’. Voor kinderen dan ook heerlijk om rond te struinen. Ook is er de mogelijkheid om met de kabelbaan naar de top van de Kok-Tobe heuvel te gaan. Waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving.