Registan Express – Verre treinreizen en bouwstenen

Registan Express


Registan Express: de luxe Zijderoute

De Registan Express reist langs de legendarische Zijderoute van Ashgabat naar Almaty. Tijdens deze luxe treinreis maakt u kennis met drie Centraal-Aziatische landen Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan. De drie landen spreiden zich uit van de Kaspische Zee in het westen tot het Tien Shan gebergte in het oosten. De Registan Express onderscheidt zich dan ook in comfort en luxe van andere treinreizen op de Zijde Route. Maak een onvergetelijke reis per privé trein waarbij u kunt genieten van een uitstekende combinatie van luxe en avontuur.

Terwijl u de verschillende steden ontdekt, blijft uw privé-trein op het perron staan. U hoeft dus tijdens deze reis niet over te stappen. De Registan Express blijft gedurende de hele reis dezelfde trein. Op deze manier hoeft u maar één keer in te checken en uw privé couchette zal gedurende de treinreis niet veranderen.


Luxe Zijderoute treinreis door Centraal Azie
vanaf €3699 reisduur 15 dagen
De luxe Registan Express reist langs de legendarische Zijderoute. Van Turkmenistan brengt de reis u door Oezbekistan naar Kazachstan. Tijdens de reis maakt u kennis met de vele culturen langs...


Welke tussenstops heeft een reis per Registan Express?

Tijdens een reis per Registan express reist u per vliegtuig naar Ashgabat. Vanuit Ashgabat voert de trein langs verschillende steden. Ontdek de indrukwekkende en protserige marmeren paleizen van Ashgabat. Reis door naar de oasestad Merv in de Karakumwoestijn. De trein zal vervolgens van Turkmenistan naar Oezbekistan reizen. Vervolgens brengt u een bezoek aan de prachtige steden Buchara, Khiva en Samarkand, Shakhrisabz en de hoofdstad Tashkent. Na een bezoek aan Oezbekistan reist u per trein de grens over naar Kazachstan. U kunt hier de stad Almaty ontdekken. Na een bezoek aan de voormalige hoofdstad vertrekt het vliegtuig van Almaty terug naar Amsterdam. Benieuwd naar een reis per Registan Express? Krijg een impressie van de treinreis.Bouwstenen: Maatwerk Registan Express


Panjakent in Tadzjikistan als bouwsteen

De stad Panjakent is de moeite waard om toe te voegen als bouwsteen tijdens een reis per Registan Express. Vanuit Samarkand in Oezbekistan kunt u een dag naar de stad Panjakent in Tadzjikistan. Houdt er rekening mee dat u voor een bezoek aan Tadzjikistan een visum nodig heeft. De stad behoorde in het verleden tot het pre-islamitische rijk Sogdiana in Centraal Azië. De ruïnes vande oude stad liggen aan de rand van de moderne stad. U bezoekt het historische Rudaki museum en de Alim Dodcho moskee. Daarnaast mag u de ruïnes van de oude stad aan de oevers van de Zeravchan rivier niet missen tijdens uw reis.


Iran als bouwsteen

U kunt er voor kiezen om de route van de Registan Express te starten vanaf Iran. Op deze manier ontdekt u de Zijderoute op een bijzondere manier. U reist dan niet door drie, maar vier verschillende landen. De Zijderoute brengt u van Teheran naar Almaty dwars door Centraal Azië. U ervaart dan de gastvrijheid, historie en cultuur van Iran, Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan.


De Chinese Zijde Route van Almaty op doorreis naar Beijing als bouwsteen

De Zijderoute eindigt oorspronkelijk in Almaty. Wanneer u wilt doorreizen kunt u er ook voor kiezen om de reis voort te zetten naar China. De Chinese Zijde Route voert dan verder vanaf Kazachstan naar Urumqi, Turfan en Xian. De treinreis van Kazachstan naar Urumqi is per echte Kazachstaanse nachttrein. Voor een deel reist u door de steppe van Kazachstan en langs de hoge besneeuwde bergtoppen van de de Ili Alatau. Vanuit Urumqi reist u afwisselend per nachttrein. U heeft ook de mogelijkheid om met de supersnelle treinen door het uitgestrekte westen van China te reizen. Overnachten in de Registan Express

Tijdens een reis per Registan Express verblijft u de gehele periode in dezelfde coupé. Dit maakt het erg prettig om in- en uit te stappen gedurende de reis. U kunt er zelf voor kiezen in welke categorie coupé u wilt overnachten. De Registan Express beschikt namelijk over vijf soorten cabines. Iedere coupé heeft zijn eigen kenmerken. De cabines zijn verdeeld in drie soorten categorieën namelijk, standaard, comfort en premium. De restauratiewagens serveren heerlijke, regionale, vers bereide gerechten. In de avond kunt u gebruik maken van de bar service. De trein heeft airconditioning zodra de trein in beweging komt. De verschillende soorten coupés van de trein staan onderaan de pagina voor u beschreven.


Is er een douche aanwezig in de Registan Express?

De prive-trein beschikt over 5 verschillende compartimenten in één treinstel. De standaard categorie is voorzien van sanitaire voorzieningen aan weerszijden van de wagon, maar heeft geen douchte tot zijn beschikking. De comfort categorie Aladdin is voorzien van één gedeelde douche in het treinstel. Vanaf de premium categorieën Sultan en Kalif heeft u een privé douche tot uw beschikking.

Download de gratis ‘startgids Registan Express’

Sfeer Impressie Registan Express

 • Met 9 compartimenten per treinstel en sanitaire voorzieningen aan weerszijden van de wagon, biedt coupé Habibi een sociale sfeer en een goed comfort. Aan beide zijden van de coupé bevinden zich twee bedden boven elkaar. De afmetingen van deze bedden zijn 70×185 cm per bed. In het midden van de coupé onder het raam bevindt zich een tafeltje. U deelt deze coupé in de Tsarengoud Express met vier reizigers. Ook heeft u de mogelijkheid om tegen een meerprijs de Standaard coupé te delen met drie reizigers.

   

  Coupé Habibi Registan Express

   

 • Coupé Ali Baba gedeeld door twee reizigers. U heeft dus aanzienlijk meer ruimte in deze coupé. De afmeting van de bedden zijn 70×185 cm per bed, deze zijn tegenover elkaar geplaatst in de coupé. Tussen de twee bedden en onder het raam bevind zich een tafeltje. Ook bij deze categorie bestaat een treinstel uit 9 compartimenten met aan weerszijden van de wagon sanitaire voorzieningen.


  Coupé Ali Baba Registan Express

 • Coupé Aladdin biedt een comfortabele accommodatie voor twee reizigers. De afmeting van de bedden zijn 70×185 cm per bed. Daarbij is er in het midden van de twee bedden een tafeltje aanwezig onder het raam. Een treinstel bestaat uit 8 compartimenten. Sanitaire voorzieningen zijn aan beiden kanten van het treinstel aanwezig. Daarnaast is er één aparte douchecabine aanwezig. Deze deelt u met uw medereizigers in het treinstel. Ook worden badjassen beschikbaar gesteld voor de reizigers.


  Coupé Aladdin Registan Express

 • ”(alleen beschikbaar voor de 14 daagse tour tussen Almaty en Ashgabat)” Coupé Sultan biedt optimale luxe en extra ruimte in vergelijking tot lager geprijsde coupés. Alle premium coupés zijn voorzien van ruimere bedden. De coupé beschikt over een tweepersoonsbed met afmeting 110×185 cm en een bed daarboven met afmeting 80×175 cm. Daarnaast biedt de coupé een privé douche met een toilet en wastafel. Ook is de coupé voorzien van meer opbergruimte, een kleine kledingkast en een groter tafeltje onder het raam. Een treinstel bestaat uit 6 compartimenten.

   

  Coupé Sultan Registan Express

 • Premium coupés bieden de meest luxueuze en comfortabele voorzieningen gedurende de hele treinreis. Coupé Kalif beschikt over een tweepersoonsbed met afmeting 110×185 cm en een bed daarboven met afmeting 80×175 cm.  Ook is coupé Kalif voorzien van een privé badkamer met aparte douchecabine, toilet en wastafel. Meer comfort en ruimte betekent minder mensen met slechts 4 compartimenten per treinstel. De coupé is voorzien van een kledingkast, een grotere tafel onder het raam en een kluis.


  Coupé Kalif Registan Express

 • Voor de landen van de Zijderoute heeft u een paspoort nodig. Uw paspoort dient minstens zes maanden na het einde van de Zijde Route reis geldig te zijn. Er moeten tenminste drie lege pagina’s naast elkaar in het paspoort zitten. Voor Oezbekistan en Iran is het noodzakelijk om een visum aan te vragen. Voor Turkmenistan ontvangt u een ‘uitnodigingsbrief’ van Mevo Reizen. Met deze ‘uitnodigingsbrief’  kunt u uw visum voor Turkmenistan aanvragen. Kirgizië en Kazachstan zijn visumvrij. U kunt als Belgische of Nederlandse reiziger met een geldig paspoort op reis. Voor meer informatie over de verschillende visa verwijzen wij u daar naar onze visumpagina.

 • U staat op het punt een lange treinreis te maken. Een goede voorbereiding is natuurlijk erg belangrijk. Via mevoreizen.nl/meeneemlijst helpen wij u graag op weg met handige tips om mee te nemen tijdens deze treinreis. U kunt de meeneemlijst op uw eigen manier doorlopen en aanvinken wat u handig vindt om mee te nemen. Wij adviseren u om voor vertrek in Nederland een goede voorbereiding te treffen omtrent eten en drinken. Uiteraard is er ook van alles verkrijgbaar onderweg, op de treinperrons of in de restauratiewagen. Wel kan de voorraad beperkt zijn of het assortiment is klein.

 • Mevo Reizen is aangesloten bij de SGR, de stichting garantiefonds reisgelden. De SGR staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld bij financiële problemen of een faillissement tijdens een reis per Registan Express. Daarnaast zorgt de SGR voor bijvoorbeeld uw verblijf tijdens uw reis of de terugreis in dit soort situaties. Ook is Mevo Reizen aangesloten bij de VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Ook is Mevo Reizen aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds valt een reis per Registan Express onder de garantie van het Calamiteitenfonds.