Beste reistijd Moskou en St.Petersburg

De beste reistijd voor een reis naar Moskou en St.Petersburg is in het voorjaar, de zomer en het najaar. Desondanks is Rusland het hele jaar te bezoeken. Het voordeel van het laagseizoen is dat er weinig toerisme is. De winter is sprookjesachtig. Mevo Reizen biedt een dubbele stedenreis aan naar Moskou en St.Petersburg. Ontdek de historische steden en de diverse hoogtepunten die de steden te bieden hebben. Reist u liever in gezelschap? Mevo Reizen biedt ook groepsreizen aan onder begeleiding van ervaren reisleiding. 


Beste reistijd Moskou en St.Petersburg

Beste reistijd Moskou

De beste reistijd voor Moskou is van mei tot en met september. Gedurende deze periode zijn er aangename temperaturen en valt er minder neerslag. Moskou heeft een landklimaat. Dit betekent dat het in de zomer warm is en in de winter koud. De gemiddelde jaartemperatuur is ongeveer 9 graden en valt er jaarlijks ongeveer 245 millimeter regen. Het klimaat van Moskou is geschikt voor het maken van een stedenreis. 


Beste reistijd St.Petersburg

De beste reistijd voor St.Petersburg is van mei tot en met september. Tijdens deze periode zijn er zachte temperaturen en valt er weinig neerslag. Het gemiddelde jaartemperatuur is ongeveer 9 graden. St.Petersburg is een geschikte bestemming voor een stedenreis. In St.Petersburg is het 156 dagen droog en valt er jaarlijks 245 millimeter regen. 

Gemiddelde temperaturen en zonuren Moskou

Gemiddelde temperaturen en zonuren Moskou

Gemiddelde temperaturen en zonuren St.Petersburg

Gemiddelde temperaturen en zonuren St.Petersburg


Winter in Moskou en St.Petersburg

Winter in Moskou

De stad Moskou komt tot leven tijdens de winterperiode. Bewonder de sneeuw op de gekleurde toppen van de Basiliuskathedraal en geniet van de kerstversiering in de stad. Bezoek het Bolshoi theater en geniet van diverse ballet en opera voorstellingen. Rond de kerstperiode bevindt zich op het Rode Plein een kerstmarkt. Hier worden onder andere kerstdecoraties, souvenirs en matroesjka poppen verkocht. Vanaf midden december vindt ook het Russische winter festival plaats. Geniet van ijssculpturen, traditionele dans optredens en maak gebruik van de ijsbaan. De winterperiode in Moskou is van december tot en met februari. Tijdens deze maanden valt er ook het meeste sneeuw. De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer -4 graden. Deze temperaturen onder nul kunnen verder dalen tot ongeveer -7 graden.


Winter in St.Petersburg

Tijdens de winterperiode valt er veel te beleven in St.Petersburg. De straten en huizen worden bedekt met een laag sneeuw en de rivier de Neva is bevroren. St.Petersburg biedt diverse activiteiten gedurende de winter. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een musea, zoals de Hermitage. Daarnaast zijn er jaarlijks diverse kerstmarkten. Hier worden onder andere souvenirs, lokale producten en lekkernijen verkocht. Deze markten vinden plaats van midden december tot en met begin januari. Ontspan na een drukke dag in een Russische banya (sauna). De wintermaanden in St.Petersburg duren van december tot en met februari. De gemiddelde temperatuur in St.Petersburg is ongeveer -3 graden en valt er op 57 dagen sneeuw. De temperaturen onder nu kunnen tevens verder dalen naar ongeveer -5 graden.


Zomer in Moskou en St.Petersburg


Zomer in Moskou

Breng een bezoek aan Moskou tijdens de zomerperiode. Ontdek de historische hoogtepunten die de stad te bieden heeft. De stad beschikt over diverse musea zoals de Tretyakov galerij en de musea in het beroemde Kremlin of het historisch museum op het Rode Plein. Bewonder de prachtige architectuur en de kunstwerken waar de musea over beschikken. In de maand juni wordt de dag van Rusland gevierd. Deze nationale feestdag wordt onder andere gevierd met vuurwerk en verschillende concerten. In Moskou duurt de zomerperiode van juni tot en met augustus. De temperaturen in de zomermaanden liggen gemiddeld rond de 20 graden.


Zomer in St.Petersburg

St.Petersburg heeft tijdens de zomerperiode veel te bieden. Naast het ontdekken van deze prachtige stad geniet u ook van onder andere de witte nachten. Tijdens deze nachten in juni en juli is het vrijwel continu licht. Deze nachten duren ongeveer tien werken. Tijdens deze nachten worden er diverse optredens gegeven. Bezoek een opera of ballet voorstelling in bijvoorbeeld het Mariinsky theater. Kom tot rust tijdens een heerlijke wandeling door de tuinen van zomerpaleis of Catharinapaleis. Geniet onder andere van de witmarmeren beelden en de diverse fonteinen. Van juni tot en met augustus is het in St.Petersburg echt zomers. De gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 19 graden.


Bezoek aan Moskou en St.Petersburg

Breng een bezoek aan Moskou en St.Petersburg. Deze historische steden bezitten over diverse hoogtepunten. Zo kunt u in Moskou bijvoorbeeld het Kremlin, het Rode Plein en de Basiliuskathedraal bezoeken. Bewonder daarnaast de prachtige metrostations van Moskou. Naast Moskou valt er in St.Petersburg ook veel te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de grootste kunst cultuurhistorische museum, de Hermitage. Bewonder de prachtige werken van onder andere Rembrandt of Leonardo Da Vinci. Een boottocht over de kanalen en de Neva is ook een echte aanrader tijdens uw bezoek aan deze stad. De beste reistijd voor een bezoek aan Moskou en St.Petersburg is van mei tot en met september.


Met Mevo Reizen naar Moskou en St.Petersburg

Bolsjojtheater Moskou - stedenreis Moskou en Sint Petersburg
vanaf €799 reisduur 8 dagen
Stedenreis Moskou en St Petersburg: deze zeer complete dubbele stedenreis voert naar Moskou én St Petersburg. De Russische stad Sint-Petersburg is gebouwd op eilanden die door wel 500 bruggen met...
Groepsreis Moskou St. Petersburg
vanaf €1285 reisduur 8 dagen
Tijdens deze stedenreis Moskou st Petersburg groepsreis ziet u de hoogtepunten van Moskou en Sint-Petersburg. Bezoek de Basiliuskathedraal, het GUM, het Rode Plein en natuurlijk het Kremlin. U reist per...