Bezienswaardigheden Moskou

Bezienswaardigheden Moskou

Moskou biedt diverse bezienswaardigheden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het Kremlin, het Rode Plein of de Basiliuskathedraal. Ontdek Moskou door zelf de metro te nemen of door met een lokale gids een stadstour te maken. Geniet van de bombastische architectuur en de rijke historie van het kloppende hart van Rusland. Ondergronds is de metro één van de mooiste ter wereld. Bovengronds heeft het moderne Moskou een aantal indrukwekkende uitzichtpunten waarvandaan u bij mooi weer heel Moskou kunt overzien.  


Het Rode Plein en de Basiliuskathedraal

Één van de bekendere bezienswaardigheden van Moskou zijn het Rode Plein en de Basiliuskathedraal. Het Rode plein vormt het hart van Moskou. Moskou is ring voor ring om het centrum uitgegroeid tot de stad met 12 miljoen inwoners vandaag de dag. Daarnaast is het Rode plein onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. Het plein is ongeveer 550 meter lang en 100 meter breed. Aan dit brede plein bevindt zich onder andere het nationaal historisch museum en het Kremlin. Niet alleen het Kremlin is gelegen aan het Rode Plein maar ook de kleurrijke Basiliuskathedraal ligt midden op het plein.

Deze kathedraal is gebouwd tussen 1555 en 1560 in opdracht van Ivan IV, om de overwinning van het kanaat van Kazan te vieren. Ivan IV is beter bekend als Ivan de Verschrikkelijke. De kathedraal bestaat uit een hoofdkerk met acht kleine kerkjes die er omheen zijn gebouwd. De buitenkant van de kathedraal was oorspronkelijk wit. In de zeventiende eeuw is de kathedraal kleurrijk beschilderd. Doordat rondom de hoofdkerk verschillende kleine kerkjes zijn bijgebouwd bestaat de binnenkant ook uit negen kapellen of kamers. Deze ruimtes zijn versierd en gewijd aan de heiligen op wiens festiviteiten Ivan de Verschrikkelijke een veldslag won. Het bezoeken van de kathedraal duurt ongeveer een uur, en een ticket kost 700 roebel. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een ticket met audiogids.


Metrostations Moskou

Het metronetwerk van Moskou staat bekend om de bijzondere architectuur van de stations. Het overgrote deel van de 222 metrostations hebben een unieke uitstraling. De stations bestaan uit allerlei sierlijke elementen zoals Sovjet symboliek, gotische architectuur en natuurlijk de Russische nationale motieven. De traditie om elk metrostation uniek te maken begon bij de opening van het eerste station in 1935. Uiteindelijk werden vier lijnen voor de tweede wereldoorlog geopend. Het bouwen van de metrostations werd voortgezet gedurende de oorlog. De stations zijn op verschillende manieren ontworpen om het reizen gemakkelijker te maken. Door de unieke kenmerken van de stations zouden de reizigers herkennen waar ze zich bevonden.
Enkele van de bekendste stations binnen het netwerk zijn Mayakovskaya, Kiyevskaya, Dostoyevskaya, Ploschad Revolyutsii en Prospekt Mira. Wanneer u een metrotour boekt zult u onder andere deze metrostations van Moskou bezoeken.

vanaf €49
Het metronetwerk van Moskou is één van de drukste en meest uitgebreide ter wereld. Dagelijks wordt er door ongeveer negen miljoen reizigers gebruik gemaakt van het metronetwerk in Moskou. Bezoek...


Het GUM warenhuis Moskou

Tegenover het Kremlin aan het Rode Plein is het GUM warenhuis gevestigd. GUM of Glavnyy Universal’nyy Magazin staat ook wel voor “Universele Hoofdwinkel”. De ontwerpers van het gebouw zijn Aleksander Pomerantsev en Vladimir Sjoechov. Het GUM werd gebouwd tussen 1890 en 1893. Tot 1921 was het een handelsgebouw en had het de oorspronkelijke naam Vjerchnieje Torgovieje Rjadi. Dit betekent ook wel “Bovenste Handelsrijen”. Vanaf 1921 werd het gebouw getransformeerd tot een staatswarenhuis. Aan de binnenkant kunt u wederom de klassieke elementen en details bewonderen. Het GUM bestaat uit drie winkelpassages die overdekt zijn met een glazen overkapping. Daarnaast bestaat het warenhuis uit 150 winkels met een uiteenlopend en modern aanbod. 


Uitzichtpunten Moskou

Naast alle prachtige bezienswaardigheden kunt u in Moskou ook genieten van het prachtige uitzicht. Kijk onder andere uit over het Rode Plein en de Basiliuskathedraal. Mevo Reizen heeft voor u een top 5 geselecteerd. 


O2 Lounge

De O2 lounge bevindt zich op de top van het Tirz-Carlton hotel. O2 lounge bestaat uit een restaurant, bar en terras. Vanaf de lounge geniet u van het uitzicht over het Kremlin en het Rode Plein. Het restaurant serveert de beste zeevruchten, sushi en kaviaar. Daarnaast kunt u genieten van heerlijke cocktails en diverse wijnen. 


Time Out bar

Het peking hotel in Moskou beschikt over een dakterras waar de Time Out Bar is gevestigd. Vanaf de 13e verdieping geniet u van het prachtige uitzicht over de stad. Daarbij kijkt u uit op één van de mooiste metrostations van Moskou, Mayakovskaya. 


Central Children’s Store

Op 500 meter afstand van het Kremlin vindt u Central Children’s Store. Het dak van deze winkel wordt bereikt met een lift, dit scheelt een hoop traplopen. Vanaf het dak kunt u genieten van twee uitzichten over de stad Moskou. Namelijk richting het Kremlin en het Kotelnicheskaya Embankment gebouw. Beide uitzichten zijn zeker de moeite waard tijdens uw bezoek aan Moskou. 


Sixty

Het restaurant Sixty is gelegen op de 62e verdieping van de Federation Tower. Het uitzicht vanaf deze locatie is een adembenemend gezicht. Vanaf dit punt kunt u ook genieten van de prachtige zonsopgang en zonsondergang. Daarnaast serveert het restaurant heerlijke gerechten en kunt u diverse dranken bestellen aan de bar. 


Kalina bar

Aan het einde van de Novy Arbat bevindt zich het Lotte Plaza Hotel. Op de 21e verdieping van het hotel is de Kalina Bar gevestigd. Kalina Bar serveert heerlijke dranken en diverse gerechten. Daarnaast is het uitzicht over Moskou prachtig. Na zonsondergang geniet u van het uitzicht en de flikkerende stadslichten. 


Met Mevo Reizen naar Moskou

Mevo Reizen biedt diverse mogelijkheden om de stad Moskou te bezoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld een dubbele stedenreis maken naar Moskou en St.Petersburg. Reist u liever in gezelschap? Mevo Reizen biedt ook groepsreizen aan onder begeleiding van een ervaren reisleiding. 

Bolsjojtheater Moskou - stedenreis Moskou en Sint Petersburg
vanaf €799 reisduur 8 dagen
Stedenreis Moskou en St Petersburg: deze zeer complete dubbele stedenreis voert naar Moskou én St Petersburg. De Russische stad Sint-Petersburg is gebouwd op eilanden die door wel 500 bruggen met...
Groepsreis Moskou St. Petersburg
vanaf €1285 reisduur 8 dagen
Tijdens deze stedenreis Moskou st Petersburg groepsreis ziet u de hoogtepunten van Moskou en Sint-Petersburg. Bezoek de Basiliuskathedraal, het GUM, het Rode Plein en natuurlijk het Kremlin. U reist per...