Bezienswaardigheden St.Petersburg

Ontdek de diverse bezienswaardigheden tijdens een bezoek aan St.Petersburg. Bewonder de kunststukken in de Hermitage of geniet van de prachtige tuinen en fonteinen in het Peterhof buiten de stad. Daarnaast beschikt St.Petersburg over diverse architectonische gebouwen zoals de kathedraal van de Verlosser op het Bloed of de Petrus en Paulusvesting. Ook geven de verschillende uitzichtpunten een prachtig beeld over de stad St.Petersburg.


De Hermitage

De hermitage is één van de grootste kunst en cultuurhistorische musea ter wereld. Dit museum is opgericht in 1764, toen Catharina de Grote een verzameling werken verwierf van de Berlijnse koopman Johann Ernst Gotzkowsky. De collectie van de Hermitage beschikt over meer dan 3 miljoen kunststukken. Deze bestaan uit schilderijen, sculpturen, kunstwerken, archeologische artefacten en grafische werken. De hoofd locatie van de Hermitage bestaat uit zes gebouwen en is gevestigd in het historische centrum van St.Petersburg aan de rivier de Neva. Maandag is de Hermitage gesloten. Daarnaast wordt er aangeraden om van te voren tickets te regelen om het lange wachten voor de kassa te vermijden. Tijdens de dubbele stedenreis Moskou en St Petersburg van Mevo Reizen is dit inbegrepen.

Wilt u alvast een voorproefje van de Hermitage? Deze film neemt u mee door de Hermitage en geeft u een impressie van het museum. 


Kathedraal Verlosser op het Bloed

De kathedraal van de verlosser op het bloed is een orthodoxe herdenkingskerk ter nagedachtenis van Tsaar Alexander II. Op de locatie van de Kathedraal is in 1881 keizer Alexander II vermoord. De binnen- en buitenkant van de kathedraal is gebouwd in Russische stijl en is versierd met prachtige mozaïeken en kleuren. Het is dan ook de enige orthodoxe kathedraal waarvan de mozaïek decoratie ongeveer 7065 vierkante meter groot is. Daarnaast is het de grootste mozaïekcollectie in Europa.

In 1990 werd de kathedraal volledig gerenoveerd. De kathedraal is nu in gebruik als monument en museum van de Russische architectuur. De kathedraal is dagelijks geopend, met uitzondering van woensdag. Een bezoek aan de kathedraal is mogelijk tussen half elf en zes. Het bezoek duurt ongeveer 40 tot 60 minuten. De entreetickets voor volwassenen kosten 700 Roebels. Dit staat gelijk aan ongeveer €7,75. Daarnaast is het er ook een goede audiogids beschikbaar. De kosten hiervoor zijn 200 roebels.


Het Peterhof en Catharina Paleis

Op 30 kilometer buiten St.Petersburg is het zomerpaleis peterhof gelegen. Dit paleis was in bezit van Peter de Grote. Oorspronkelijk werd het paleis gebruikt als tussenstop, omdat Peter de Grote regelmatig een bezoek bracht aan de Finse Golf. Uiteindelijk werd de keizer dol op het gebouw en kwamen er steeds meer uitbreidingen. Rondom het paleis bevinden zich prachtige tuinen en fonteinen. Het bewonderen van deze prachtige tuinen en fonteinen kan van dinsdag tot en met zondag. Een ticket voor het Peterhof kost 1000 Roebel. Dit is omgerekend ongeveer €11,00.

In de buurt van het Peterhof is het Catharina paleis gelegen. Oorspronkelijk is het Catharinapaleis het zomerverblijf van de Tsaren. Het paleis is te vinden in het dorpje Pushkin. Van oorsprong komt het paleis uit 1717, en is ontworpen door Johann-Friedrich Braunstein. De meest bekende kamer binnen het paleis is de “Amber kamer”. Dit was een belangrijke kamer en geeft een beeld hoe de Tsaren vroeger leefde. Het paleis is dagelijks geopend, met uitzondering van dinsdag. Tijdens de zomerperiode kan het erg druk zijn bij het paleis en wordt er geadviseerd voorafgaand aan uw bezoek tickets te kopen. Deze tickets kosten 700 roebel en is exclusief rondleiding of audiotour. Dit staat gelijk aan ongeveer €7,75. Deze bezienswaardigheden liggen buiten de stad van St.Petersburg en wordt daarom aangeraden om te combineren.


Petrus en Paulusvesting

De Petrus en Paulusvesting is een fort op het Zajatsji-eiland op rivier de Neva. Het fort was oorspronkelijk bedoelt als verdediging tegen de Zweden gedurende de oorlog. Echter was het fort klaar toen de oorlog al begonnen was. Uiteindelijk besloten de Tsaren om het fort te gebruiken om hun politieke vijanden op te sluiten.

Het grootste hoogtepunt van het fort is de Petrus en Pauluskathedraal. De kathedraal werd gebouwd tussen 1712 en 1733, en was de eerste stenen kerk van de stad. Daarnaast is het een opvallend gebouw omdat de kathedraal niet beschikt over de uivormige bollen net zoals de andere kerken en kathedralen van de stad. Daarentegen heeft de kathedraal een torenspits met daarop een engel. Het fort is dagelijks geopend, met uitzondering van woensdag. De openingstijden zijn van elf tot zes. Een toegangsticket voor het fort kost ongeveer 270 Roebel. U moet hierbij denken aan ongeveer drie euro. 


Uitzichten St.Petersburg

Naast de diverse bezienswaardigheden in St.Petersburg heeft de stad ook een aantal prachtige uitzichtpunten.


St.Isaac’s colonnade

Na het beklimmen van tweehonderd treden komt u uit op de colonnade van de St.Izaäkkathedraal. Vanuit dit punt heeft u een prachtig uitzicht over de rivier de Neva, de paleispleinen, het winterpaleis en de kerk van de verlosser op het bloed. Wanneer het zonnig is kunt u de heldere glans van de hoofdkoepel en klokkentorens bewonderen, deze bevatten ongeveer 100 kilogram goud.


Loft project ETAGI

In de voormalige broodfabriek van St.Petersburg is ETAGI gevestigd. Deze galerij is één van de belangrijkste voor de moderne kunst. Hier vinden regelmatig diverse tentoonstellingen plaats. Daarnaast beschikt de galerij ook over een dakterras. Vanaf het terras geniet van het uitzicht over de stad. Vraag bij het kopen van het kaartje toegang tot het dakterras. Daarnaast kunt u dit dakterras het beste bezoeken tussen april en half juni. Dit heeft te maken met dat het terras in de winter gesloten is. Gedurende zomerperiode kunt u het dakterras ook bezoeken maar kan het soms druk zijn. Tijdens deze periode worden er namelijk regelmatig live muziekevenementen georganiseerd. 


Bellevue Restaurant

Op de negende verdieping van het Kempinski hotel bevindt zich het panoramische Bellevue Restaurant. Bewonder het 360 graden uitzicht over het hart van St.Petersburg. Naast het uitzicht kunt u ook genieten van de Franse en Mediterrane keuken onder het genot van heerlijke klassieke wijnen.


Met Mevo Reizen naar St.Petersburg

Bezoek de diverse bezienswaardigheden van St.Petersburg op diverse manieren met Mevo Reizen. Zo kunt u bijvoorbeeld de dubbele stedenreis Moskou en St.Petersburg maken. Wanneer u liever met een reisgezelschap reist biedt Mevo Reizen ook groepsreizen aan. Deze reizen zijn onder begeleiding van ervaren reisleiding.

Bolsjojtheater Moskou - stedenreis Moskou en Sint Petersburg
vanaf €799 reisduur 8 dagen
Stedenreis Moskou en St Petersburg: deze zeer complete dubbele stedenreis voert naar Moskou én St Petersburg. De Russische stad Sint-Petersburg is gebouwd op eilanden die door wel 500 bruggen met...
Groepsreis Moskou St. Petersburg
vanaf €1285 reisduur 8 dagen
Tijdens deze stedenreis Moskou st Petersburg groepsreis ziet u de hoogtepunten van Moskou en Sint-Petersburg. Bezoek de Basiliuskathedraal, het GUM, het Rode Plein en natuurlijk het Kremlin. U reist per...