Bezoek het Bolshoi Theater in Moskou

Het Bolshoi Theater: het beroemdste theater van Rusland

Het Bolshoi Theater spreekt tot de verbeelding. Op steenworp afstand van het Rode plein en het Kremlin ligt het Theaterplein met daaraan het Bolshoi Theater. Het theater is bekend om de prachtige ballet- en operavoorstellingen. Tot 1805 was de naam van het theater Petrovskitheater. Na een verwoestende brand werd het opnieuw opgebouwd en daarna werd het omgedoopt tot Bolshoi Theater, ‘het grote theater’. 


Kledingvoorschriften Bolshoi Theater

De kledingvoorschriften voor het Bolshoi theater bestaan nog steeds. Het is echter niet meer zo streng als veel reizigers denken. U hoeft niet uw avondjurk of rokkostuum in te pakken voor uw reis per Transsiberië Express, Wolga Cruise of voor de stedentrip naar Moskou & St. Petersburg. U dient er wel netjes gekleed naartoe te gaan. Dus niet op slippers, met een korte broek of met een petje. 


Hoeveel kost een avond Bolshoi Theater?

U kunt al tickets aanschaffen vanaf € 40 (beperkt zicht) per reiziger. Vanaf € 80 per ticket heeft u goede plekken. De tickets voor de Moskouse Jetset, inclusief eigen balkonnetje, koopt u voor zo’n € 400 per reiziger. Verder hangt het af van de voorstelling wat de kosten zullen zijn. In het algemeen geldt: hoe bekender de voorstelling, hoe duurder de tickets.  Tenslotte is ook het moment van boeken van belang, wij kunnen de agenda voor u in de gaten houden. U krijgt van ons een berichtje wanneer de verkoop van een voorstelling van start gaat. 


Het Bolshoiballet bijwonen in Moskou

Samen met het Mariinskiballet is het Bolshoiballet het beroemdste ballet van Rusland.  Het ballet staat al jaren in de wereldwijde top. Het ballet werd opgericht in 1776 en diende jarenlang als hét ballet voor de Tsarenfamilies. In 1956 trad het Bolshoiballet voor het eerst op buiten de Sovjet-Unie. Voor die tijd was dit een gigantische doorbraak. Tegenwoordig is het ballet vooral op tournee. Wilt u een voorstelling van het ballet in Moskou bijwonen aan het begin van uw reis per Transsiberië reis? Laat het ons weten en we gaan de reis met u plannen. 


Een voorstelling bijwonen live in de Nederlandse bioscopen

Sinds enkele jaren kunt u in verschillende bioscopen in Nederland rechtstreekse balletvoorstellingen bekijken. Vanuit Moskou wordt een verbinding opgezet waardoor u live meekijkt vanuit een bioscoop in Nederland. Op een groot scherm waant u zich een beetje in het Bolshoi Theater.