Beste reistijd Estland

Beste Reistijd Estland


Reizen naar Estland

De beste reistijd om een reis te maken naar Estland is in de periode mei tot en met oktober. Interesse in een reis naar Estland? Mevo Reizen biedt verschillende reizen aan in combinatie met de landen van de Baltische Staten. Namelijk een Fly & Drive Baltische Staten, groepsreizen naar Estland, Letland en Litouwen of reis per trein vanaf Nederland naar Estland. Deze treinreis heet ook wel de Rail Baltica. Tijdens deze treinreis zult u ook een bezoek brengen aan Letland en Litouwen. Heeft u langer de tijd om te reizen? Een uitbreiding naar een andere bestemming is zeker mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Helsinki in Finland.


Beste reistijd Estland

De beste reistijd voor een reis naar Estland is tijdens het voor- of najaar, of in de zomer. Estland heeft in deze maanden veel zonuren. Dit heeft te maken met de noordelijke ligging van het land. Tijdens deze maanden schijnt de zon ongeveer 10 uur per dag. Door de westelijke zeewind kent Estland milde zomers en koele winters. In de maanden juni tot half augustus is het aangenaam weer. Ondanks de temperatuur kunt u in deze maanden ook regenbuien verwachten. 


Gemiddelde temperaturen en zonuren


De seizoenen


Winter in Estland

Februari is de koudste maand van het jaar in Estland. Houdt u van de winter? Dan is Estland een uitstekende bestemming. Gedurende de winter geniet u van de bevroren watervallen en de sneeuw. De Jagalawaterval is één van de grootste in Estland. De watervallen zijn omgetoverd tot een muur van ijs. Rond de kerstperiode vindt u ook kerstmarkten in Estland. De oude binnenstad van Tallinn is omgetoverd in kerstsferen. Geniet van heerlijke glühwein en peperkoek. In Estland duurt de winter van eind november tot eind maart. Overigens zijn de dagen kort met weinig uren daglicht. 


Zomer in Estland

De zomers in Estland kunnen warm zijn maar met een frisse wind. Ontdek de prachtige natuur van Estland. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, fietsen of kanoën. Wilt u nog dieper de natuur in duiken? Bezoek dan national park Vilsandi. Hier ontdekt u natuurlijke landschappen en kunt u vogelspotten. Genieten van lokale gerechten en muziek? In de maand juli vindt het Juu Jaab festival plaats. Verschillende muzikanten wereldwijd komen samen om voor u te spelen. 


Bezoek hoofdstad Tallinn

Bezoekt u tijdens uw reis in Estland ook de hoofdstad Tallinn? De stad biedt veel historische gebouwen en architectuur. Bezoek het oude stadscentrum met het Toompaekasteel. Genieten van een prachtig uitzicht? Een echte aanrader is een bezoek aan het uitzichtpunt Kohtuotsa. De beste reistijd voor Tallinn is in de maand augustus. Dit heeft te maken met de aangename temperaturen in deze periode. 


Met Mevo Reizen naar Estland

Fly drive Baltische Staten
vanaf €889 reisduur 11 dagen
Ontspannen en op uw eigen tempo kennis maken met Estland, Letland en Litouwen? Dat kan met de fly drive door de Baltische Staten. Dankzij de huurauto zonder eigen risico gaat...

Treinreis Baltische Staten Rail Baltica
vanaf €1249 reisduur 10 dagen
Een treinreis vanuit Nederland naar het eindpunt Tallinn. Over de Rail Baltica dwars door de drie Baltische staten. Tijdens deze maatwerk treinreis maakt u op uw eigen tempo kennis met...

Rondreis Baltische Staten
vanaf €1099 reisduur 8 dagen
Een complete groepsreis langs de drie prachtige hoofdsteden van de Baltische Staten. Ontdek Vilnius, Riga en Tallinn. Maak kennis met de kleurrijke steden van de drie Oostzeelanden. Geniet onderweg van...