Beste reistijd Letland

Beste reistijd Letland


Reizen naar Letland

Bij Mevo Reizen vindt u verschillende reizen naar Letland. Gaat u het liefst met meerdere reizigers op reis? Bekijk dan onze groepsreis Baltische Staten. Gaat u liever op eigen houtje? Kies dan voor een Fly & Drive reis naar de Baltische Staten. Hiermee verkent u het land op eigen tempo met een allrisk verzekerde huurauto. De treinreis Rail Baltica is ook een aanrader om Letland te bezoeken. Maak de combinatie Letland met Estland en Litouwen en ontdek de Baltische Staten. De beste reistijd om een reis te maken naar Letland is in de periode mei tot en met september.


Beste reistijd Letland

Letland kent een landklimaat. Dit betekent dat het in de zomer warm is en in de winter koud. In de maanden juli en augustus zijn de temperaturen het hoogst. Tijdens deze maanden wordt het ongeveer 23 graden. Vergeet niet dat u in deze maanden ook een regenbui kunt verwachten. Rond eind augustus wordt het herfstachtig weer. Wel zijn augustus en september geschikte maanden om Letland te bezoeken. 


Gemiddelde temperatuur en zonuren

Beste reistijd Letland


De seizoenen


Winter in Letland

De winterperiode in Letland duurt van midden december tot en met begin maart. In deze periode liggen de temperaturen tussen de +5 en -30 graden. Voor echte winter liefhebbers zijn er verschillende activiteiten. Denk hierbij aan langlaufen, skieën of ijsvissen. Het populairste gebied om te skieën is Zagarkalns. In dit gebied vind u alle faciliteiten voor een leuk dagje ski-ervaring. Vergelijkbaar met het Duitse Winterberg. Bent u in Letland rond de kerst? Bezoek dan de sfeervolle kerstmarkten in Riga. Hier vind u de perfecte kerstcadeaus zoals sjaals, kaarsen of traditioneel houtwerk.


Zomer in Letland

Bezoekt u Letland in de zomer? Breng een bezoek aan de Oostzee of de badplaats Jurmala. Daarnaast is Letland in de zomer perfect voor fietstoerisme. Een aanrader is de route langs de kliffen in Vidzeme. Ontdek tijdens uw route historische en culturele dorpen. Letland kent ook jaarlijks terugkerende festivals tijdens de zomer. Een voorbeeld hiervan is het Opera festival in Riga. De zomer in Letland duurt van juni tot en met september. Tijdens de zomer liggen de temperaturen rond de 19 tot 25 graden. Daarnaast slaat het weer in de zomer soms plotseling om. Dit kan af en toe hevige onweersbuien veroorzaken.


Bezoek hoofdstad Riga

Letland staat bekend om de lange geschiedenis. Daardoor vindt u door het gehele land veel historische gebouwen. Hierbij kunt u denken aan kastelen en kerken. Een aanrader tijdens uw verblijf is een bezoek aan de hoofdstad Riga. Tijdens uw bezoek aan Riga zult u veel historische kenmerken terugzien. Bijvoorbeeld wanneer u door de kleine steegjes loopt. Daarnaast is de stad ook zeer cultureel. Dit kunt u ervaren door middel van festivals of tentoonstellingen. 


Met Mevo Reizen naar Letland

Fly drive Baltische Staten
vanaf €889 reisduur 11 dagen
Ontspannen en op uw eigen tempo kennis maken met Estland, Letland en Litouwen? Dat kan met de fly drive door de Baltische Staten. Dankzij de huurauto zonder eigen risico gaat...

Treinreis Baltische Staten Rail Baltica
vanaf €1249 reisduur 10 dagen
Een treinreis vanuit Nederland naar het eindpunt Tallinn. Over de Rail Baltica dwars door de drie Baltische staten. Tijdens deze maatwerk treinreis maakt u op uw eigen tempo kennis met...

Rondreis Baltische Staten
vanaf €1099 reisduur 8 dagen
Een complete groepsreis langs de drie prachtige hoofdsteden van de Baltische Staten. Ontdek Vilnius, Riga en Tallinn. Maak kennis met de kleurrijke steden van de drie Oostzeelanden. Geniet onderweg van...