Transsiberie Express kosten

Hoeveel kost de reis per Transsiberie Express of Transmongolie Express? Hier vindt u een overzicht van de Transsiberie Express kosten om rekening mee te houden. Denk hierbij aan treintickets, accommodatie, vluchten, excursies en de kosten voor de visa. Wanneer u bouwstenen toevoegt aan uw reis zal dit ook invloed hebben op de kosten. U kunt hierbij denken aan excursies, extra tussenstops steden of een uitbreiding voorafgaand of na de treinreis. Daarnaast zijn de kosten voor het eten en drinken ook kosten om rekening mee te houden.

Wat zijn de kosten van een Transsiberie Express reis?

Bij Mevo Reizen bieden wij verschillende soorten treinreizen aan die u kunt maken per Transsiberië Express. Namelijk de luxe Tsarengoud Express, een groepsreis met Nederlandse reisleiding, maar ook maatwerk een backpack reis. Bij deze reizen verschillen de kosten omdat het service niveau nogal uiteenloopt. Waarin onderscheiden de verschillende Transsiberië Express reizen van elkaar?

Transsiberie Express kosten


Maatwerk reis per Transsiberië Express

De reis per Transsiberië Express begint met een rechtstreekse KLM vlucht naar Moskou. Wanneer u per Transsiberië Express reist, maakt u gebruik van een tweede klasse coupé. Dit is een coupé voor vier personen. Het kan dus zo zijn dat u tijdens de reis de coupé deelt met uw medereizigers. Upgraden naar een privé coupé kan uiteraard ook. Tijdens de reis overnacht u in de accommodatie van uw voorkeur. Het uitgangspunt is een afwisseling tussen driesterren accommodaties, soms een homestay bij lokale mensen thuis en overnachten in een Mongoolse Yurt.

Transmongolie-Express-naar-Beijing
vanaf €1699 reisduur 21 dagen
Transsiberië en Transmongolië Express wordt wel gezien als de ultieme treinreis. Tijdens deze ontdekkingsreis per trein reist u bijna 9000 kilometer per trein. Daarnaast passeert u tijdens de reis zeven...


Bouwstenen toevoegen aan uw reis

De reis per Transsiberië Express kunt u in één keer afleggen zonder een tussenstop te maken. U kunt de treinreis opvullen met tussenstops die Mevo Reizen aanbiedt. Deze tussenstops worden door ons ook wel bouwstenen genoemd. Heeft u zelf een idee voor een tussenstop tijdens uw reis? Wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Bij Mevo Reizen denken wij graag met u mee, om zo een passend reisschema voor u te maken.


De Tsarengoud Express

De Tsarengoud Express is de luxe Transsiberië Express. Deze reis onderscheidt zich in een aantal zaken van de reguliere Transsiberië Express treinreis. Op de bestemmingen zult u overnachtingen maken in vier- of vijfsterren hotels. Wanneer u aan boord gaat van de Tsarengoud Express heeft u keuze uit vijf luxe coupés. Een aantal van deze coupés beschikken over een eigen badkamer met toilet en douche. Tijdens de reis zult u in de restauratiewagon dagelijks genieten van een uitgebreide driegangen diner. De Tsarengoud Express biedt daarmee de meeste luxe en comfort.

Tsarengoud Express Luxe Treinreizen
vanaf €5399 reisduur 16 dagen
De Tsarengoud Express is een zeer luxe trein die reist langs de route van de Transsiberië Express. De Tsarengoud Express is een treinreis van bijna 9000 kilometer. Volgens velen is...


Transsiberie Express kosten onderweg

Tijdens de Transsiberië Express reist u door drie verschillende landen. Deze hebben allemaal een verschillende valuta. In Rusland betaalt u met de Roebel. Wanneer u aankomt in Mongolië gaat de valuta over naar de Mongoolse Tugrik. In China zult u alles betalen met de Yuan. Het is belangrijk om een pinpas, creditcard en contant geld mee te nemen als u de treinreis gaat maken.

Transmongolie-Express-naar-Beijing
vanaf €1699 reisduur 21 dagen
Transsiberië en Transmongolië Express wordt wel gezien als de ultieme treinreis. Tijdens deze ontdekkingsreis per trein reist u bijna 9000 kilometer per trein. Daarnaast passeert u tijdens de reis zeven...
Transsiberië Express Rossija
vanaf €2599 reisduur 21 dagen
De Transsiberië Express groepsreis is de ultieme treinreis. Tijdens de Transsiberië Express Groepsreis reist u met een kleine groep over 9000 kilometer spoor. De reis gaat maar liefst door zeven...
Transsiberië Express naar Vladivostok
vanaf €1699 reisduur 21 dagen
De échte Transsiberië Express met de moeder der Russische treinen. De langste treinroute van Rusland is de reis van Moskou naar Vladivostok. De treinreis start in Moskou en eindigt in...


Kosten eten en drinken Transsiberie Express

De meeste treinen beschikken over een restauratiewagon. U kunt onderweg tijdens de tussenstops op de perrons eten en drinken kopen. Het is verstandig om voor vertrek per Transsiberië Express zelf ook eten en drinken mee te nemen. Dit zijn kosten waar u rekening mee kunt houden als u reist per Transsiberië Express. Een redelijke schatting is ongeveer €25 euro per dag voor lunch, diner en wat andere kleine kosten. Hierbij moet u denken aan eten, drinken, boodschappen en overig vervoer. In de trein bent u ongeveer rond de €15 tot € 20 kwijt voor ontbijt en lunch.


Visumkosten Transsiberie Express

Een visum is noodzakelijk om te hebben tijdens het maken van de reis per Transsiberië Express. Het visum heeft u nodig voor de drie landen waar u doorheen reist. Namelijk Rusland, Mongolië en China. U kunt kiezen om het visum zelf te regelen. Daarnaast is het ook mogelijk om uw visa via Mevo Reizen te regelen. Wanneer u zelf het visum regelt heeft u een uitnodigingsbrief nodig. Deze brief kunt u via Mevo Reizen regelen. Heeft u alle informatie en documenten ontvangen? De volgende stap is om bij onze visum partner het visum aan te vragen.