Winterreis per Transsiberië en Transmongolië Express

Maak een winterreis per Transsiberië en Transmongolië Express. Reis door de wit besneeuwde taiga, langs bevroren meren en rivieren. Tijdens een winterreis heeft u een prachtig uitzicht vanuit de trein, door de bladloze bomen in de Siberische winter zijn de uitzichten nóg weidser. Geniet daarnaast ook van de Banja (een Russische sauna) en maak een tocht met een hovercraft of een hondenslee over het bevroren Baikalmeer. De treinreis in de winter past erg goed bij zowel Siberië als Mongolië. In de trein zult u het niet snel koud krijgen, de Transsiberië Express wordt namelijk goed verwarmd. Daarnaast zijn de treinen in Siberië en Mongolië goed uitgerust voor sneeuw en vrieskou. Weer of geen weer, vertraging hebben de treinen vrijwel nooit.


Transsiberië Express in de wintermaanden

Tijdens een winterreis per Transsiberië en Transmongolië Express heeft u wel wat meer voorbereiding nodig. Denk bijvoorbeeld aan meerdere lagen kleding om uzelf te beschermen tegen de Siberische kou. De temperaturen kunnen hier namelijk dalen tot wel -30 graden. De laagste temperaturen komen voor in Siberië en Mongolië. Wanneer u in Vladivostok of Beijing aankomt zult u merken dat de temperaturen iets gematigder zijn. In Vladivostok vanwege de invloed van de zee. In Beijing omdat het wat zuidelijker ligt. Daar liggen de temperaturen gemiddeld rond het vriespunt in de wintermaanden. Een ander voordeel van de wintermaanden is dat het een rustige periode is om te reizen per Transsiberië en Transmongolië Express.Moskou in de wintermaanden

Reizen in hartje naar Rusland? U zult wellicht denken, dat is toch vreselijk koud? Dat klopt, de temperaturen dalen ver onder de nul. Maar het is een prachtige ervaring. Het is een ‘droge kou’ en de winter in kent veel staalblauwe hemel en zonnige dagen. De reis per Transsiberië Express begint in de hoofdstad Moskou. Bijna de gehele winter zal de stad onder een prachtige witte deken liggen. Rusland is ook het land van vieren en versieren, tijdens de feestdagen met Kerstmis en oud en nieuw zal u dit voornamelijk in het centrum van de stad terugzien. Er zijn dan overal kerstmarktjes, kerstbomen en schaatsbanen te vinden. Maar ook buiten de feestdagen om is Moskou een prachtig om te zien tijdens de wintermaanden.

Temperaturen Moskou
Temperaturen in Moskou tijdens de wintermaanden


Irkutsk met het bevroren Baikalmeer

Vanuit Moskou zet de winterreis per Transsiberië en Transmongolië voort naar Irkutsk en het prachtige Baikalmeer. Bij aankomst in Irkutsk zijn alle houten huisjes bedekt met een laag sneeuw. In de winter is ook het Baikalmeer een echt sprookjesland. Het ijs is van het helder water is doorzichtig waardoor u meters diep door het ijs kunt kijken. Op het Baikalmeer zijn er in deze periode allerlei activiteiten die u kunt ondernemen. Beleef bijvoorbeeld de unieke winterse ervaring om met een hondenslee of een hovercraft het meer te verkennen. Daarnaast kunt u ook schaatsen, en tegelijkertijd genieten van het prachtige meer en de omgeving.

Temperaturen Irkutsk
Temperaturen in Irkutsk tijdens de wintermaanden


Winter in Vladivostok

Vanaf Irkutsk kunt u de reis vervolgen naar Vladivostok. In deze stad breekt in december de echte winter aan. Als u in de winter naar Vladivostok op reis gaat, neem dan zeker u winterkleding mee. De temperaturen dalen flink en de ‘baai De Gouden Hoorn’ van de stad aan de zee bevriezen deels. Vladivostok is ook de stad van de winterzon. Er wordt gezegd dat in Moskou en St. Petersburg tijdens de wintermaanden gemiddeld 11 tot 15 heldere dagen zijn. In Vladivostok zijn er maarliefst 75 zonnige winterdagen.

Wintervissen in Vladivostok

Voor de bewoners van Vladivostok is de winter het begin van hun favoriete activiteit, wintervissen. Het klimaat zorgt er voor dat reizigers kunnen deelnemen aan allerlei winteractiviteiten, zoals wintervissen. Maar denk ook aan wintersurfen over het ijs of en snowkiting. Dit houdt in dat u op en snowboard of ski’s het ijs over glijd.

Temperaturen Vladivostok
Temperaturen in Vladivostok tijdens de wintermaanden


Het sprookjesachtige Mongolië

De reis in de winter door Mongolië is een reis door een sprookjesachtig wit landschap zo ver het oog kan zien. Vanaf Irkutsk reist u per Transsiberië Express via Ulan Ude naar Ulaanbaatar. Het winterseizoen is een unieke periode om de nomadische cultuur en de prachtige landschappen te ontdekken. Ontdek de nomadische cultuur op een bijzondere manier door te overnachten in een traditionele Mongoolse Yurt in het beschermde natuurpark Terelj. U kunt er ook voor kiezen om een jeeptour van ongeveer vier uur door het weidse witte landschap van Terelj. Vaak bezoekt u ook de lokale nomadenfamilie tijdens de jeeptour. Daarnaast is de mogelijkheid om het Ghenkhis Khan standbeeld te bezoeken op de heen- of terugweg naar het Nationaal park.

Temperaturen Mongolië
Temperaturen in Mongolië tijdens de wintermaanden

Transmongolie-Express-naar-Beijing
vanaf €1699 reisduur 21 dagen
Transsiberië en Transmongolië Express wordt wel gezien als de ultieme treinreis. Tijdens deze ontdekkingsreis per trein reist u bijna 9000 kilometer per trein. Daarnaast passeert u tijdens de reis zeven...
Transsiberië Express Rossija
vanaf €2599 reisduur 21 dagen
De Transsiberië Express groepsreis is de ultieme treinreis. Tijdens de Transsiberië Express Groepsreis reist u met een kleine groep over 9000 kilometer spoor. De reis gaat maar liefst door zeven...
Transsiberië Express naar Vladivostok
vanaf €1699 reisduur 21 dagen
De échte Transsiberië Express met de moeder der Russische treinen. De langste treinroute van Rusland is de reis van Moskou naar Vladivostok. De treinreis start in Moskou en eindigt in...


De Chinese Muur in Beijing

Wandelen op over de Chinese Muur is in de winter? Dat kan! In de winter heeft de Chinese Muur een andere charme, vooral na de sneeuwval. De heuvels zijn bedekt met een witte laag sneeuw. Zelfs zonder sneeuw is het in de winter prachtig. De blauwe lucht en de witte wolken terwijl u wandelt over de grote muur is een bijzondere ervaring.

Temperaturen Mongolië
Temperaturen in Beijing tijdens de wintermaanden