Altai gebergte in Rusland

Altai gebergte Rusland


Gebergte in Rusland

Het Altai gebergte vindt u in het hart van Rusland, rond de grens van Kazachstan, Mongolië en China. Het gebied wordt vaak ook wel het “Siberische Zwitserland” of het “Russisch Tibet” genoemd. Dit heeft te maken met de bergachtige en ruige omgeving. Het gebergte is een veelzijdige geografische regio. Een omgeving waar vlaktes en steppes overgaan in bergen. Het bijzondere, het gebied is zeer dunbevolkt. Alleen al het Russische deel van dit gebied is meer dan twee keer groter dan Nederland. Het gebergte bestaat uit twee verschillende gebieden. Namelijk het “Altai Territorium” en de “Altai Republiek”. Het Altai territorium bestaat vooral uit groene heuvels en steppes. Daarentegen bestaat de Altai gebergte vooral uit bergen, ruige rivieren en ongerepte natuur.

Het Altai gebergte is een avontuurlijk uitbreiding voor actieve reizigers die de Transsiberië Express en Transmongolië Express reis gaan doen.


Omgeving Altai gebergte

Het hoogste punt van het Altai gebergte is de Belukha berg. Deze berg bereikt een hoogte van 4509 meter en is het hele jaar door bedekt met sneeuw. Het klimaat van de Altai wordt gezien als vrij hard. De winter is een lange ijzige periode, terwijl de zomers kort maar heet kunnen zijn. Daarentegen bestaat de kans dat ook in de zomer de temperaturen flink kunnen dalen, zeker als u wat hoger de bergen in trekt. Het is dus belangrijk om warme kleding mee te nemen. Sinds 1998 is het gebergte onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. De verschillende natuurgebieden die hier onder vallen zijn onder andere het Altai reservaat, het Katun-natuurreservaat en het Belukha-natuurpark.

In het Altai gebergte groeien ongeveer 2000 verschillende plantensoorten. Daarnaast wordt het bewoond door 70 soorten zoogdieren en meer dan 300 verschillende vogels. Voorbeelden hiervan zijn de zwarte ooievaar, de Altaïsche Ular en de steenarend. De Altai is ook de thuishaven voor onder andere de sneeuwluipaard, en is één van de meest geheimzinnige katachtigen op de planeet. De katachtige leeft tussen de rotsen op een hoogte toto ongeveer 5000 meter boven zeespiegel.


Altai gebergte reizen

Het Altai gebergte is populair onder avontuurlijke reizigers. In het gebied is het mogelijk om verschillende activiteiten te ondernemen zoals klimmen, wandelen, fietsen, paardrijden en vissen. Veel van de reizigers komen ook naar het gebergte om tot rust te komen in een spa. Populaire activiteiten tijdens de winterperiode zijn schaatsen, snowboarden en wintervissen. De reis naar het gebergte kan afgelegd worden per vliegtuig. Vanuit Moskou gaan er directe vluchten naar de steden Barnaul en Gorno-Altaysk. Maar het beste gaat u per trein, de Transsiberië Express, naar het oosten. De treinreis naar de Altai duurt twee dagen. Het is dé manier om vooraf en na de intensieve reis door de Altai te ontspannen. Vanaf Barnaul kan er auto of bus verder worden gereisd naar het basiskamp. Mevo Reizen biedt diverse mogelijkheden om een reis naar het Altai gebergte te maken. Een bezoek aan het Altai gebergte is een mooie toevoeging aan uw Transmongolië Express reis. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om een paardrijdtocht te maken door de prachtige natuur van het gebergte.