Groepsreis Mongolië

groepsreis Mongolië

Ontdek het indrukwekkende Mongolië met een groepsreis van Mevo Reizen. Tijdens de verschillende groepsreizen staan de Gobiwoestijn, Centraal Mongolië en Noord Mongolië staan centraal gedurende de reis. Ervaar de traditionele leefwijze van de nomaden en Mongoolse bevolking. Leer meer over de cultuur en verschillende gerechten die worden geserveerd. Daarnaast maakt u ook kennis met de historie die het land te bieden heeft. Bent u een reis naar Mongolië aan het plannen? U vindt hier onze Mongolië reizen van uitgebreide groepsreis tot fly drive.


Groepsreis Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn

De groepsreis door Mongolië start in de hoofdstad Ulaanbaatar. Tijdens de stadstour zult u de verschillende bezienswaardigheden ontdekken. Bijvoorbeeld het Gandan Klooster. Vervolgens reist u verder in oostelijke richting. Gedurende de reis geniet u van de omgeving en natuur. De eerste stop is bij het Chingiss Khaan beeld. Ga per lift omhoog voor een prachtig uitzicht vanuit het hoofd van het paard. Vanaf dit punt geniet u van een panoramisch vergezicht over de uitgestrekte Mongoolse landschappen.

Mongolië paard
vanaf €2839 reisduur 16 dagen
Een complete groepsreis waarbij u kennis maakt met Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn. De reis start in de hoofdstad Ulaanbaatar. Vanuit de hoofdstad reist u door Centraal Mongolië en de...

Vervolgens reist u door naar het Terelj Park waar u geniet van de prachtige natuur. Later in de middag kunt u een Mongoolse familie ontmoeten. Geniet van de gerechten die bereid worden op traditionele wijze. Tijdens de groepsreis door Mongolië zult u grotendeels verblijven verblijven in een Ger kamp of bij een nomadenfamilie. Geniet tijdens een 4×4 jeep tour door Terelj National Park op weg naar het volgende nomadenkamp. Bewonder de show die gegeven wordt over de traditionele levensstijl van de Nomaden. Na een heerlijke nachtrust reist u door naar de Bayangobi. Tijdens de drie uur durende reis ervaart u de schitterende bergachtige valleien. 

De volgende ochtend reist u door naar Karakorum. Dit is de voormalig hoofdstad van Mongolië. De stad kent een rijke geschiedenis. Bezoek bijvoorbeeld het Erdene Zuu klooster. Vanuit hier wordt de reis vervolgd naar de Orkhon Vallei, waar u ook zult overnachten. Verken vervolgens de stad Tsetserleg. Deze stad is gelegen in Centraal Mongolië. Kom geheel tot rust in één van de Tsenkher warmwaterbronnen net buiten de stad. Nadat u helemaal bent uitgerust reist u door naar het Tuvkhun klooster en de Orkhon waterval. Na een overnachting in een Ger kamp wordt de reis vervolgd naar Ongynn Khidd. Tijdens de reis bezoekt u het Barlim Khidd en het Khutagt Khidd klooster. Hier kunt u een wandeling maken rondom de kloosters en ontdekt u de historie. Aan het einde van de dag komt u aan bij een nomadenfamilie, waar u geniet van traditionele gerechten.

Groepsreis Centraal en Noord Mongolië
vanaf €3299 reisduur 15 dagen
Een complete groepsreis waarbij u kennis maakt met Centraal en Noord Mongolië. De reis start in de hoofdstad Ulaanbaatar. Vanuit de hoofdstad maakt u een rondreis door Mongolië dwars door...


Doorreis Gobiwoestijn

Vanuit het midden van de Gobiwoestijn reist u door naar het Gobi Gurvan Saikhan National park. Geniet van de prachtige, rotsachtige, woestijngebieden. En bezoek diverse hoogtepunten. Bijvoorbeeld de Yolinn Am Vallei, Bayanzag Flaming cliffs en de Kongor sand dunes. De volgende ochtend brengt u een bezoek aan Khongorin Els, ook wel bekend als de zingende duinen. Yolinn Amm is de volgende bestemming tijdens uw reis. Het gehele jaar door kunt u hier ijs vinden.

Vanuit het zuidelijke gedeelte riest u langs de mooiste plekken van het land bijvoorbeeld de Tsagaan Suvarga. Dit is een witte kalksteenklif. Na een overnachting in een ger kamp vertrekt u de volgende ochtend naar de provincie Dundgovi. In deze provincie ligt het gebergte Baga Gazriin Chuluu. Deze bijzondere plek beschikt over grotten en canyons. Voordat u terug reist naar Ulaanbaatar geniet u van een traditioneel gerecht en overnacht u in een ger. De laatste dag van de reis heeft u vrij te besteden in de hoofdstad.

Groepsreis Mongolië


Groepsreis Centraal en Noord Mongolië

De reis door centraal en noord Mongolië begint in de hoofdstad Ulaanbaatar. Tijdens de stadstour ontdekt u de hoogtepunten van de stad. Ook zult u een bezoek brengen aan het Nationaal Historisch Museum en het Gandan Klooster. Na een overnachting in de hoofdstad vertrekt u in oostelijke richting. Gedurende de reis geniet u van de schitterende landschappen van Mongolië. Het eerst hoogtepunt tijdens de reis is het Ghingiss Khaan standbeeld. Het 40 meter hoge standbeeld is de grootste ooit gemaakt. Tijdens uw bezoek kunt u ook een kijkje nemen in het museum. De reis wordt voortgezet naar het Terelj Nationaal Park. Geniet van de prachtige bossen, rotsen en landschappen. Neem ook een bezoek aan de “Turtle Rock”, een beroemd hoogtepunt van het park. 

Na uw bezoek maakt u kennis met een Mongoolse familie. Geniet van de avontuurlijke tocht te paard door de prachtige landschappen. Bij terugkomst geniet u van een traditioneel Mongools gerecht. Tijdens de groepsreis door Mongolië zult u grotendeels verblijven bij een gerkamp of nomaden familie. Geniet tijdens de 4×4 jeep tour door de landschappen van Mongolië. U maakt een tussenstop bij een nomaden familie. Hier kunt deel uitmaken van het opzetten van een Mongoolse ger. Een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten. Nadat de reis vervolgd wordt komt u aan bij het Khutsai Nationaal Park. Het park staat ook wel bekend om zijn Przewalski en wilde paarden. Daarnaast kunt u ook genieten van diverse flora en fauna. Vervolgens reist u binnen twee á drie uur naar de Bayangobi. Gedurende de reis ziet u de uitzichten veranderen in prachtige brede valleien. 


Doorreis naar Centraal Mongolië

Na een overnachting in de Bayangobi reist u verder naar Karakorum, voormalig hoofdstad van Mongolië. Deze stad ligt in de Orkhon Vallei. Bezoek onder andere het Erdene Zuu klooster. Na het ontbijt reist u verder naar Tsetserleg. Deze bestemming is gelegen in centraal Mongolië. Ontdek de Tsenkher hot spa. De natuurlijke warmwaterbronnen kunt u vinden buiten de stad. De temperatuur van de bronnen kunnen oplopen tot 90 graden. De Tsenkher hot spa heeft binnen en buitenbaden en zijn voorzien van douches. Nadat u geheel tot rust bent gekomen in Tsenkher hot spa, reist u verder naar Khorgo Terkh Nationaal Park. De Khorgo vulkaan is gelegen in het park en is 8000 jaar geleden geëxplodeerd. U vindt de vulkaan aan de oostelijke oever van het Terkh White Lake. Verder vindt u in het nationaal park veel verschillende diersoorten zoals vissen en vogels. 

Vervolgens brengt u een bezoek aan het kleine Zuun Nuur. Op deze bestemming kunt u prachtig wandelen rond het meer. Daarnaast kunt u ook een nomaden familie bezoeken om meer te leren over de traditionele leefwijze. Na een overnachting in een yurt reist u verder naa het Khuvsgul meer. Dit meer is gelegen in het Khuvsgul Nationaal Park, dicht aan de Russische grens. Daarnaast is het meer gelegen aan een prachtig bosachtig en bergachtig omgeving. Na een reis van iets meer dan 2 uur komt u aan in de hooglanden van Mongolië. Hier maakt u kennis met de Tsaatan. Dit zijn de laatste rendier families in het noorden van Mongolië. Deze families leven in het besneeuwde gebergte en zijn afgezonderd van de moderne wereld. Na een bijzondere dag overnacht u in een gerkamp.

Groepsreis Centraal en Noord Mongolië
vanaf €3299 reisduur 15 dagen
Een complete groepsreis waarbij u kennis maakt met Centraal en Noord Mongolië. De reis start in de hoofdstad Ulaanbaatar. Vanuit de hoofdstad maakt u een rondreis door Mongolië dwars door...
Mongolië paard
vanaf €2839 reisduur 16 dagen
Een complete groepsreis waarbij u kennis maakt met Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn. De reis start in de hoofdstad Ulaanbaatar. Vanuit de hoofdstad reist u door Centraal Mongolië en de...


Terrugreis naar Ulaanbaatar

Na het ontbijt vertrekt u naar het Ambayasgalant klooster. Dit klooster staat ook wel bekend als het mooiste en best bewaarde klooster van noord Mongolië. Rondom het klooster geniet u ook van het prachtige uitzicht. Na een indrukwekkende en bijzondere reis keert u terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar. De laatste dag heeft u nog tijd om te genieten van de stad. Geniet tijdens uw rondreis door Mongolië van de prachtige landschappen, cultuur en bezienswaardigheden.


Met Mevo Reizen naar Mongolië

Mevo Reizen biedt verschillende mogelijkheden voor reizen naar Mongolië. Hierbij kunt u denken aan de Transmongolië Express, Groepsreizen, fly drive reizen en Festivalreizen. Kies bijvoorbeeld voor een rondreis naar de Gobiwoestijn, het Altai gebergte of Centraal Mongolië. Ontdek tijdens uw reis de traditionele leefwijze van de Mongoolse en nomaden bevolking. Overnacht in een Mongoolse ger of geniet van de traditionele gerechten. Bezoek historische bezienswaardigheden en leer meer over de geschiedenis van Mongolië. Kortom een rondreis door Mongolië is een unieke en bijzondere ervaring die u niet wilt missen.