Beste reistijd Transsiberië Express

Beste reistijd Transsiberië Express


De beste reistijd voor een reis per Transsiberië Express

De beste reistijd om een reis te maken per Transsiberië Express is vanaf mei tot en met oktober.

Mevo Reizen biedt verschillende reizen aan per Transsiberië Express. Zo kunt u de treinroute op verschillende manieren maken. Denk hierbij aan een reis van Moskou naar eindpunt Vladivostok. U reist dan alleen door Rusland Daarnaast kunt u ook de reis per Transsiberië Express voortzetten per Transmongolië Express. U reist dan dwars door Rusland, Mongolië en China.

De treinen van de Transsiberië Express vertrekken het gehele jaar door. Zowel in de zomer als in strenge winters rijden de treinen op de juiste tijden. De landschappen langs de route van de Transsiberië Express veranderen per seizoen. In de winter geniet u van prachtige, besneeuwde landschappen. In de zomer zijn de uitzichten in allerlei prachtige kleuren. De beste reistijd om een reis te maken per Transsiberië Express is vanaf mei tot en met oktober.

Wanneer u een reis maakt van Moskou naar Vladivostok zult u te maken krijgen met het landklimaat van Siberië. Dit betekent zeer strenge winters en hete zomers. Wanneer u per Transmongolië Express doorreist naar Mongolië, krijgt u te maken met een mix van het klimaat. Mongolië heeft namelijk een steppeklimaat, hooggebergteklimaat en een woestijnklimaat. China kent een warm landklimaat. Wanneer u in de periode van mei tot en met oktober reist zijn in alle drie de landen de temperaturen het meest aangenaam.

Transmongolie-Express-naar-Beijing
vanaf €1699 reisduur 21 dagen
Transsiberië en Transmongolië Express wordt wel gezien als de ultieme treinreis. Tijdens deze ontdekkingsreis per trein reist u bijna 9000 kilometer per trein. Daarnaast passeert u tijdens de reis zeven...


De Transsiberië Express in de zomer

Wanneer u de reis maakt per Transsiberië Express van Moskou naar Vladivostok kunt u genieten van de prachtige natuur van Rusland. In de zomer zijn de bossen van Siberië volop in bloei. Neem een frisse duik in het Baikalmeer of verken het meer tijdens een boottocht. In de zomer kunnen de temperaturen in Rusland oplopen tot 30 graden. Siberië biedt gedurende de zomermaanden een breder aanbod aan in excursies. Ook biedt de Transsiberië Express in de zomer extra treinen aan. Hierdoor heeft u meer flexibiliteit wat betreft uw reisplanning.

Wanneer u doorreist naar Mongolië, geniet u in de zomer van de eindeloze vlaktes in allerlei kleuren. Houdt er rekening mee dat de nachten in Mongolië fris kunnen zijn. Een reden om Mongolië te bezoeken in de zomermaanden is het Naadam Festival. Dit festival vindt jaarlijks plaats in de maand juli. In China zijn de zomers langer en heet. Ook in Beijing kunnen de temperaturen oplopen tot meer dan 30 graden.


De Transsiberië Express in het voor- en najaar

De meeste reizigers kiezen er voor om in het voor- of najaar de reis te maken. Dit zijn de maanden mei, juni, september en oktober. Een voordeel is dan ook, dat deze maanden buiten het hoogseizoen vallen. Hiermee vermijdt u de meeste drukte van de toeristen. In zowel Rusland, Mongolië als China zijn de temperaturen dan het meest aangenaam. Ontdek de herfstkleuren van de Siberische bossen en de prachtige, groene vlaktes van Mongolië in het voor- en najaar. Onthoudt dat het in Mongolië fris kan zijn tijdens de nacht.


De Transmongolië Express in de winter

Een reis per Transmongolië Express in de winter is een unieke ervaring. De winter past erg goed bij Siberië en Mongolië. Tijdens de reis geniet u van besneeuwde landschappen en bevroren meren. Rusland biedt in de winter weidse uitzichten, aangezien de loofbossen bladloos zijn. De treinen van de Transsiberië Express zijn in de winter goed verwarmd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het koud krijgen in uw coupé. Geniet in Siberië van een Russische Banja (sauna) of een jeeptocht over het bevroren Baikalmeer. Daarnaast kunt u tijdens uw verblijf in Mongolië uw houtkachel hoog opstoken in uw ger.

Houdt er wel rekening mee dat u wat meer voorbereidingen nodig heeft voor een reis per Transsiberië Express in de winter. Denk hierbij aan meer kleding om uzelf te beschermen tegen de Siberische en Mongoolse kou. De temperaturen kunnen dalen tot -30 graden. U merkt bij aankomst in China direct al een temperatuurverschil. In de winter reist u veel samen met de lokale bevolking in de treinen. Dat komt met name omdat de winter een rustige periode is voor een reis per Transsiberië Express.