Rondreis Oekraïne – per trein of fly-drive

Tijdens uw rondreis door Oekraïne reist u langs diverse hoogtepunten die het land te bieden heeft. U kunt een bezoek brengen per trein aan de steden Kyiv, Lviv, Odessa en Tsjernivtsi. U kunt in combinatie met de hoofdstad Kyiv een bezoek brengen aan de kerncentrale van Tsjernobyl. Leer tijdens de reis naar Tsjernobyl meer over de kernramp die in 1986 plaatsvond. Met de trein reist u door het hooggebergte van de Karpaten. Maak een reis naar de kust van de Zwarte Zee. Bezoek hier onder andere de havenstad Odessa en geniet van de bruisende stad.


Stedenreizen Oekraïne


Stedenreis Kyiv, Tsjernobyl

De rondreis door Oekraïne brengt u langs historische en bijzondere plekken. Zo kunt u de stedenreis naar Kyiv en Tsjernobyl maken. Kyiv is één van de oudste steden van Europa. Bezoek de gesloten zone Tsjernobyl waar de grootste kernramp ooit heeft plaatsgevonden. Hier vindt u onder andere het verlaten ziekenhuis, zwembad en het pretpark.


Kyiv

Ontdek tijdens de rondreis door Oekraïne de historische hoofdstad. De stad heeft prachtige kloosters en kathedralen. Breng een bezoek aan het Holenklooster. Dit is de belangrijkste bedevaartsoord van Oekraïne. Daarnaast kunt u een wandeling maken over de belangrijkste boulevard van Kyiv. Tijdens een wandeling door de stad ziet u overal kleurrijke kathedralen. Vergeet ook niet om één van de mooiste straatjes van de stad te bezoeken. Namelijk de Andriyivski Uzviz. Deze straat loopt kronkelend omhoog. Deze straat eindigt bij de Joodse wijk Podil en de Andreaskathedraal.


Pechersk Lavra

Pechersk lavra ook wel het Holenklooster genoemd. Welke is gelegen op een heuvel van 28 hectare boven de rivier Dnipre in Pechersk. In 1051 heeft priester Antonius zich gevestigd in een van de holen van op de Berestov Heuvels. Snel nadat de priester zich gevestigd had kwamen er volgelingen. Ze begonnen met de bouw van een kerk op de heuvel. In de loop der jaren is het uitgebreid naar een totaliteit van kerken, kapellen, tempels en klokkentorens. Het geheel van kerken met gouden koepels van het klooster is een lust voor het oog.


Tsjernobyl

Vanuit Kyiv maakt u de reis van ruim twee uur naar Tsjernobyl. Bewonder op 100 meter afstand kernreactor vier met de sarcofaag. Tsjernobyl is een bijzondere en unieke ervaring. De reis zet voort naar de spookstad Pripyat via het rode bos. Maak onderweg een tussenstop in het dorpje Opachychi. Dit dorpje is nog gelegen in de gesloten zone. Ontmoet hier de lokale bevolking die hier nog steeds woonachtig zijn. De tour naar Tsjernobyl eindigt weer in de hoofdstad Kyiv.

Kiev en Tsjernobyl
vanaf €499 reisduur 4 dagen
Tsjernobyl was een doorsnee stadje in Oekraïne. Gelegen in een glooiend en bosrijk gebied in het noorden van Oekraïne. Tot op 26 april 1986 de reactor 4 van de kerncentrale...

Naast de dagtour kunt u ook een tweedaagse tour door Tsjernobyl maken. Tijdens deze tour blijft u dineren in de kantine en overnachten in de gesloten zone. De rondleidingen door Tsjernobyl zijn onder begeleiding van een professionele Engelstalige gids.

Tweedaagse Tour Tjsernobyl
vanaf €289 reisduur 2 dagen
Tijdens deze reis verblijft u twee dagen in Tsjernobyl. Het unieke aan deze bouwsteen is dat u blijft overnachten in de gesloten zone van Tsjernobyl. Ontdek de de spookstad Pripyat...


Dubbele stedenreis Kyiv, Lviv


Kyiv

Tijdens de dubbele stedenreis ontdekt u de twee historische en authentieke steden Kyiv en Lviv. Leer alles over de geschiedenis van de stad en de hoogtepunten die de Kyiv te bieden heeft. Tijdens uw bezoek aan Kyiv krijgt u een stadstour van een Engelstalige gids. Wandel langs de kerk van de tienden. Geniet hier van het prachtige uitzicht over de oude stad van Podil. Onderweg stopt u ook bij de prachtige St. Sophia Kathedraal. De stedenreis door Kyiv en Lviv biedt ook de mogelijkheid om een dagtrip naar Tsjernobyl te maken.

Na het bezoek aan Kyiv zet de rondreis voort naar de tweede stad van Oekraïne. Na een treinreis van ongeveer negen uur komt u aan in Lviv.

Operahuis Lviv
vanaf €489 reisduur 6 of 8 dagen
Dubbele stedenreis Kyiv en Lviv: deze zeer complete dubbele stedenreis voert naar Kyiv én Lviv in Oekraïne. De reis start in Kyiv, één van de oudste steden van Europa. De...


Lviv

De stad met een bewogen verleden. Lviv is één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. De stad is daarom te vinden op de UNESCO werelderfgoederenlijst. Lviv bestaat uit historische en architectonische gebouwen, en oude straatjes. Maak een wandeling over het Rynok plein die is omgeven door architectonische meesterwerken. Rondom het plein vindt u ook de oudste straten van de stad. Hier kunt u de schoonheid van de stad Lviv bewonderen. Ontdek tijdens een wandeling door deze straatjes ook het historische theater van de stad. Wanneer u in Lviv verblijft is het ook een aanrader om het Karpaten gebergte te bezoeken.


Karpaten gebergte

Het Karpaten gebergte strekt zich uit over 1500 kilometer. Dit gebergte loopt door vijf verschillende landen heen. Namelijk Oekraïne, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië.

De Karpaten van Oekraïne lopen door het zuidwesten van het land. Dit worden ook wel de woudkarpaten genoemd. Het is een relatief laag hooggebergte en is bijna overal bebost. Het hoogste punt van de Karpaten de Hoverla is ook gelegen in Oekraïne. De Hoverla is ongeveer 2061 meter en daarnaast ook het hoogste punt van Oekraïne. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Karpaten gebergte.


Groepsreis Oekraïne

De groepsreis door Oekraïne brengt u langs de hoogtepunten die het land te bieden heeft. Leer alles over de rijke geschiedenis en de architectonische gebouwen van de steden die u gaat bezoeken. Ontdek Kyiv en bezoek onder andere het Mariinsky Paleis, de Gouden Bogen en de Sint Volodymyr Kathedraal. De Sint Volodymyr Kathedraal is gebouwd ter herdenking van de 900e verjaardag van de doop van Kyivan Rus door prins Vladimir. Vanuit Kyiv zet de reis per trein voort naar Kamenets Podilsky. Deze stad is opgericht in de 11e eeuw. Daarnaast is het één van de oudste steden in Oekraïne. Hierna wordt de reis vervolgd naar Chernivtsi. Deze stad wordt ook gezien als een van de grootste culturele en educatieve locaties van Oekraïne. Vanuit Chernivtsi reist u per trein naar Lviv.

Oekraïne Groepsreis
vanaf €1295 reisduur 11 dagen
De groepsreis Oekraïne brengt u langs de hoogtepunten die het land te bieden heeft. Ontdek de hoofdstad Kyiv en kom alles te weten over de rijke geschiedenis van de stad....


De reis naar het authentieke Lviv en de stad Odessa

Lviv de authentieke en historische stad. Deze stad wordt gezien als één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Oekraïne. Hierdoor is Lviv ook terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens uw bezoek aan de stad zult u de vele architectonische gebouwen ontdekken. Vanuit Lviv wordt de reis per trein vervolgd naar Odessa. Dit is een bruisende stad aan de kust van de Zwarte Zee. De stad is gelegen op de heuvels rondom de kleine haven. In Odessa eindigt de groepsreis door Oekraïne en vertrekt de vlucht terug naar Amsterdam.Maak een rondreis met Mevo Reizen naar Oekraïne

Mevo Reizen biedt diverse reizen aan naar Oekraïne. Leer meer over de verschillende steden en de historie van het land. Heeft u zelf een route in gedachte? Mevo Reizen denkt graag met u mee voor een reis op maat.

Tsjernobyl verlaten gebouw
vanaf €89 reisduur 1 dag of 2 dag
Een bezoek aan de oude kerncentrale van Tsjernobyl mag u niet missen tijdens uw reis naar Oekraïne. Tijdens deze bouwsteen ontdekt u de spookstad Pripyat en de overblijfselen van de...
Tunnel of love
vanaf €209 reisduur 3 dagen
Bezoek één van de meest romantische bezienswaardigheden in Oekraïne tijdens uw dubbele stedenreis Kyiv en Lviv: de Tunnel of Love. Een spoorweg van 3 kilometer, gelegen in het dorpje Klevan...