Zijderoute groepsreizen met Nederlandse reisleiding

Groepsreizen - Kazachstan - Mevo Reizen

Ontdek de oude handelsroute door Centraal-Azië tijdens de Zijderoute groepsreis met reisleiding van Mevo Reizen. Elk jaar vertrekdata in het voorjaar en het najaar. Ontdek de landen onbekende landen Iran, Turkmenistan, Oezbekistan en Kazachstan.

Zijderoute groepsreis: mét en zonder Iran?

Kies uit twee opties waarbij de ene groepsreis start in Iran en de andere start in Turkmenistan. Beide groepsreizen voeren naar Kazachstan. De groepsreizen bestaan uit ongeveer 15 reizigers. Altijd onder begeleiding van Nederlandse reisleiding. Tijdens de reis vertellen diverse lokale gidsen u alles over de bestemmingen en over onder andere historie, architectuur en cultuur. De Zijderoute groepsreis van Mevo Reizen is inclusief vluchten, treintickets, transfers, diverse accommodaties en uitgebreid excursiepakket. Een reis die u niet snel zult vergeten.

Groepsreis Zijderoute


Zijderoute groepsreis door vier of vier landen

Mevo Reizen biedt twee verschillende groepsreizen aan langs de Zijderoute. De eerste groepsreis brengt u van Ashgabat in Turkmenistan via Oezbekistan en Kirgizië naar Almaty in Kazachstan en omdat de reis wordt grotendeels per trein door verschillende landschappen afgelegd is de reis avontuurlijk en ontspannen. In Turkmenistan begint de reis in de hoofdstad Ashgabat met prachtige moskeeën en architectonische gebouwen. Vervolgens reist u verder per 4×4 jeep naar de Darwaza gaskrater. In een het verlaten hart van Turkmenistan maakt u een overnachting in een traditionele yurt. De groepsreis wordt daarna vervolgd naar Dasoguz aan de grens van Oezbekistan waar u verschillende bestemmingen zult bezoeken. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld Khiva, Buchara, Samarkand en Tasjkent. Een aantal van deze bestemmingen zijn onderdeel van de UNESCO Werelderfgoederen, zoals het sprookjesachtige Khiva. Ontdek de vele moskeeën, mausoleums en musea tijdens uw bezoek aan de stad.


Zijderoute Groepsreis
vanaf €2899 reisduur 21 of 22 dagen
Deze rondreis Zijderoute voert langs de oude handelsroute door Centraal Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein en laat de Zijderoute zien op een bijzondere manier. U bekijkt op een...
Tian shan gebergte
vanaf €2899 reisduur 21 of 22 dagen
Deze rondreis Zijderoute voert langs de oude handelsroute door Centraal Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein en laat de Zijderoute zien op een bijzondere manier. U bekijkt op een...Zijderoute groepsreis met Kirgizië


Reis door de bergen van Kirgizië

Voordat u verder reist naar Kazachstan maakt u een rondreis door Kirgizië. Hier zult u bijna alles per 4×4 jeep afleggen door onder andere de Chon-Kemin vallei, Kochkor en naar het Son Kul meer. In Kirgizië kunt u verschillende soorten landschappen ontdekken, van uitgestrekte groene weilanden tot met sneeuw bedekte bergtoppen. Ervaar de nomadische cultuur van Kirgizië tijdens een bezoek aan Issyk Kul meer terwijl u overnacht in een traditionele yurt. Tot slot voert het laatste deel van de groepsreis naar Kazachstan. Hier zult u onder andere een bezoek brengen aan de Kolsai en Kaindy meren in het Tien Shan-gebergte. De reis eindigt in de hoofdstad van Kazachstan, namelijk Almaty. 


Rondreis door Iran en Turkmenistan

De groepsreis voert zich langs de oude handelsroute door Centraal-Azië. Deze groepsreis gaat van start in de hoofdstad van Iran, Teheran. Tijdens de groepsreis reist u meer dan 3000 kilometer, met als eindstation Almaty. In Iran bezoekt u niet alleen de hoofdstad maar ook de steden Isfahan en Mashhad. Vervolgens reist u verder naar Ashgabat in Turkmenistan waar u de wit marmeren paleizen en de verschillende fonteinen kunt bewonderen. De volgende stop in Turkmenistan is de indrukwekkende Darwaza gaskrater middenin de natuur.

Zijderoute Groepsreis
vanaf €2899 reisduur 21 of 22 dagen
Deze rondreis Zijderoute voert langs de oude handelsroute door Centraal Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein en laat de Zijderoute zien op een bijzondere manier. U bekijkt op een...


Reis naar Oezbekistan en Kazachstan

Per 4×4 jeep wordt u naar de grens van Oezbekistan waar de reis wordt vervolgd en u een bezoek brengt aan verschillende steden. Hierbij kunt u denken aan Khiva, Buchara, Samarkand en Tasjkent. In Samarkand vindt u onder andere het Registan Ensemble, welke onderdeel is van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het laatste deel wordt per trein afgelegd naar Almaty in Kazachstan. Ontdek de mix westerse en oosterse cultuur. De oude Sovjet gebouwen wisselen zich af met kleurrijke markten en hippe koffiebarretjes. Tijdens de groepsreis door deze drie bijzondere landen ervaart u de prachtige natuur, verschillende culturen en de gastvrijheid van de lokale bevolking.


Compleet excursiepakket en tóch voldoende vrije tijd

De groepsreis langs de Zijderoute bestaat onder andere uit een uitgebreid excursiepakket. In dit pakket zitten de verschillende stadstours die benoemd worden in het reisschema. Tijdens een bezoek aan de verschillende steden zoals Ashgabat, Khiva of Samarkand komt u alles te weten over de stad en zijn historie. Daarnaast is de excursie naar de Darwaza gaskrater onderdeel van het excursiepakket. Voor de groepsreis die in Iran begint is er een mogelijkheid om het excursiepakket plus bij te boeken. Hierbij krijgt u een stadstour door Isfahan en brengt u een bezoek aan het Saababad paleis. Alle excursies zijn onder begeleiding van een professionele en Engelssprekende gids die u alles leert over de historie en architectuur van de steden. 


Registan Express: de luxe Zijderoute

Naast de prachtige twee prachtige zijderoutes biedt Mevo Reizen ook een luxe variant van de zijderoute, namelijk de Registan Express. Tijdens deze adembenemende treinreis blijft dezelfde trein de gehele tijd bij u. Samen met u medereizigers blijft de trein op het perron wachten, terwijl aan het genieten bent van de bijzondere locatie die deze reis aandoet. Deze trein vertrekt vanuit Ashgabat helemaal tot aan Almaty, Kazachstan. Onderweg bezoekt u verschillende steden in Oezbekistan en Turkmenistan.

De luxe Registan Express
vanaf €3699 reisduur 15 dagen
De luxe Registan Express voert langs de legendarische Zijderoute. Tijdens de reis maakt u kennis met de de culturen langs de Zijderoute, eeuwenlang de belangrijkste verbinding voor handel tussen oost...
Luxe Registan Express
vanaf €3699 reisduur 15 dagen
De luxe Registan Express voert langs de legendarische Zijderoute. brengt u langs de bekende Zijderoute in Centraal-Azië. Gedurende de reis komt u alles te weten over de diverse culturen en...