Boekingsprocedure

Stopcontact Transsiberie Express

Aanvraag van uw reis bij de lokale partners

Na ontvangst van uw boeking gaan wij de reis aanvragen bij onze lokale partners. De vlucht wordt dezelfde of de volgende werkdag voor u ingeboekt. Veelal is dit een KLM vlucht, na de boeking door Mevo Reizen kunt u uw vluchtschema meteen bekijken via de website van de luchtvaartmaatschappij met de code die u van Mevo Reizen ontvangt. De aanvraag en bevestiging van de gehele reis zal ongeveer een week duren. 

Bevestiging van uw reis en nota

Rond een week na ontvangst van uw boekingsformulier sturen wij u de nota/bevestiging van de reis. Wij vragen een aanbetaling van 25% van de reissom. Tot 60 dagen voor vertrek kunt u het resterende bedrag overmaken. In combinatie met businessclass kunnen we afwijken van deze termijn omdat de luchtvaartmaatschappij strenge voorwaarden hanteert. 

Van boeking tot vertrek


Een week na
uw boeking
                          
Bevestiging / nota (aanbetaling 25%)

Drie maanden voor vertrek
U ontvangt de visa aanvraagformulieren

Twee maanden voor vertrek
Start visumaanvraag

Twee maanden voor vertrek
Aanvraag visum China
Aanvraag visum Mongolië
Aanvraag visum Rusland 
Restant bedrag (75%)

Een maand voor vertrek                                  
U ontvangt de definitieve reisbescheiden.
U ontvangt de paspoorten retour van het visumbureau

Enkele weken voor vertrek 
Reispapieren doorspreken
Persoonlijk op kantoor
of telefonisch

Enkele dagen voor vertrek 
U kunt inchecken bij de airline 

Aanvang van uw reis
Wanneer u minder dan drie visa nodig heeft dan schuift de aanvang van de procedure dichter naar de vertrekdatum van uw reis. Bij een reis met de Transsiberië Express naar Vladivostok heeft u maar één visum nodig. U vraagt dus niet twee maanden maar ongeveer zes weken voor vertrek het visum aan.

Visum aanvraag

Voor veel van onze bestemmingen dient u een visum aan te vragen. De duur van de procedure is afhankelijk van het aantal te bezoeken landen. De standaard procedure voor de meeste landen neemt ongeveer een week per land in beslag. Voor de aanvraag dient u per land aanvraagformulieren in te vullen, u ontvangt deze aanvraagformulieren na de boeking, doorgaans ongeveer drie maanden voor vertrek. Let op dat u niet te vroeg start met de visumaanvraag. Vaak zijn visa drie maanden geldig vanaf het moment dat u het visum aanvraagt. 

Reispapieren Transsiberië Express

U ontvangt van ons reispapieren met hierop lokale telefoonnummers, noodnummers, adressen van accommodatie, vertrektijden van transfers en treinen. Ook ontvangt u informatie over de bestemming, tips en tricks. De treinkaartjes ontvangt u (tenzij anders vermeldt) steeds via onze lokale agenten.

Waar en hoe ontvang ik mijn treintickets?

1) U kunt de tickets ophalen bij onze lokale agent in de stad van vertrek
2) U laat de tickets bezorgen bij uw accommodatie.
3) U ontvangt de tickets al in Nederland bij de reispapieren