Groepsreis Oezbekistan

De groepsreis door Oezbekistan laat u kennismaken met het hart van Centraal-Azië. Ervaar de cultuur en de vriendelijke lokale bevolking tijdens deze bijzondere reis langs de Zijderoute. De prachtige architectuur, UNESCO werelderfgoederen en historische bezienswaardigheden zijn een onderdeel tijdens de reis. Laat u dan ook meenemen langs de Zijderoute en zijn bijzondere bestemmingen.


De groepsreis door Oezbekistan

Ontdek tijdens de groepsreis één van de landen op de Zijderoute, namelijk Oezbekistan. De reis brengt u langs de belangrijkste steden van het land. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld Tasjkent, Khiva, Buchara en Samarkand. De groepsreis wordt begeleid door Nederlandse reisleiding die u overal mee naartoe neemt. Per trein reist u tussen de bestemmingen in Oezbekistan. Vanuit uw coupé geniet u van de uitgestrekte en prachtige landschappen. Op de bestemmingen neemt de lokale en professionele gids u mee door de historische steden. Kom alles te weten over de UNESCO werelderfgoederen en de bijzondere architectuur van Oezbekistan. Bewonder bijvoorbeeld in Khiva de prachtige moskeeën met de blauwe koepels die het beeld van de stad vormen.


Onderdelen groepsreis

Tijdens de reis is het excursieprogramma inbegrepen en komt u alles te weten over de bestemmingen. Het reisschema van de groepsreis is goed uitgedacht en heeft op de juiste tijden wat rust. Daarnaast zijn de transfer inbegrepen tijdens de reis. Bij een groepsreis kiest u niet alleen voor het gemak tijdens de reis maar ook voor de gezelligheid met uw medereizigers. De groepsreizen van Mevo Reizen bestaan uit ongeveer 10 tot 15 reizigers. Ervaar het bijzondere Oezbekistan tijdens een groepsreis van Mevo Reizen. Lees meer informatie over het reisprogramma in één van onze groepsreizen.

Zijderoute Groepsreis
vanaf €2899 reisduur 21 of 22 dagen
Deze rondreis Zijderoute voert langs de oude handelsroute door Centraal Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein en laat de Zijderoute zien op een bijzondere manier. U bekijkt op een...
Tian shan gebergte
vanaf €2899 reisduur 21 of 22 dagen
Deze rondreis Zijderoute voert langs de oude handelsroute door Centraal Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein en laat de Zijderoute zien op een bijzondere manier. U bekijkt op een...


Reis langs de Zijderoute

Maak een reis langs de Zijderoute door Centraal-Azië. Per trein reist u langs de eeuwenoude handelsroute door onder andere Oezbekistan, Turkmenistan en Kazachstan. Ontdek de hoogtepunten via de kleurrijke bazaars, de groene oases en de traditionele karavanserais. Vanuit uw coupé kunt u genieten van de verschillende indrukwekkende landschappen zoals woestijnen, valleien, steppes en de bergen. Probeer tijdens de reis de verschillende lokale specialiteiten en lekkernijen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het Oezbeekse gerecht, Plov.

Tijdens de reis brengt u een bezoek aan verschillende steden met ieder zijn eigen hoogtepunten. In Oezbekistan bezoekt u bijvoorbeeld de hoofdstad Tasjkent en het sprookjesachtige Khiva. De stad Khiva is een heus openluchtmuseum. De stad wordt gevormd door de smalle zandkleurige straatjes, de eeuwenoude minaretten en de blauwe koepels. Khiva is dan ook één van de vele UNESCO werelderfgoederen die u tijdens de reis zult bezoeken. Laat u tijdens een reis langs de Zijderoute verrassen door cultuur, natuur en de prachtige architectuur.

Khiva - Zijderoute
vanaf €1999 reisduur 15, 21 of 22 dagen
De Zijderoute is de oude handelsroute dwars door Centraal-Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein. Vanuit de trein beleeft u de Zijderoute reis op een ontspannen manier. U bekijkt vanuit...


Bouwsteen naar het Aralmeer

Heeft u meer tijd om door Oezbekistan te reizen? Met de bouwsteen Aralmeer heeft u de mogelijkheid om de reis uit te breiden. Tijdens de reis ontdekt u onder andere de verlaten stad Moynaq. Door het opdrogen van het Aralmeer is de stad verlaten door de inwoners. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds verlaten gebouwen te vinden. Hierbij kunt u denken aan onder andere woningen, een hotel en het theater. Net buiten de stad vindt u het “kerkhof van de schepen”. Door de vermindering van de visvangst kon de lokale bevolking er niet meer van leven. Hierdoor bleven de schepen liggen en zijn ze nog steeds terug te vinden. De reis wordt vervolgd naar de huidige oevers van het Aralmeer. Maak kennis met de Oezbeekse cultuur en maak een overnachting in een traditionele yurt. Na deze overnachting reist u per 4×4 terug naar de stad Khiva.

rondreis Oezbekistan
vanaf €429 reisduur 3 dagen
Deze bouwsteen biedt een werkelijk uniek avontuur. Het meer biedt een unieke en vreemde plek van contrasten. Deze bouwsteen is een echte toevoeging aan uw reis per Zijderoute. Maak kennis...