De Moermansk Express

Moermansk Express

De Moermansk Express is een maatwerk treineis of een luxe treinreis tot voorbij de poolcirkel in Rusland. Vanuit Moskou en via St. Petersburg voert het avontuur door de prachtige landschappen van Karelië met als eindbestemming Moermansk. Ontdek de verschillende historische en architectonische hoogtepunten tijdens één van de stadtours. De luxe treinreis eindigt in het Noorse Kirkines. Geniet vanuit uw luxe coupé van de prachtige uitzichten en de faciliteiten die de trein te bieden heeft.

Moermansk vuurtoren
vanaf €4589 reisduur 12 dagen
De Moermansk Express brengt u van het Russische hoofdstad Moskou naar het Noorse Kirkenes. Ontdek de diverse hoogtepunten en bestemmingen in het onontdekte noorden van Rusland. Met de trein steekt...


De treinreis naar het noorden van Rusland, de Moermansk Express

De reis per Moermansk Express gaat van start in de hoofdstad Moskou. Het avontuur wordt per luxe trein vervolgd langs verschillende Russische bestemmingen. De tweede grootste stad van Rusland is St.Petersburg en is de eerste stop tijdens de reis. Tijdens de stadstour bezoekt u historische hoogtepunten zoals de Peter en Paul Kathedraal en de Kathedraal van de Verlosser op het Bloed. In St.Petersburg vindt u ook het grootste museum ter wereld, de Hermitage. Laat u verassen door de vele schilderijen en kunstwerken tijdens de rondleiding. De trein vervolgt zich door de prachtige regio Karelië. Vanuit uw luxe coupé kunt u genieten van de natuur en de uitzichten die de regio te bieden heeft. Hier zult u een tussenstop maken in onder andere Sortvala aan het Ladogameer, Petrozavodsk en de Solovetski eilanden. Tijdens deze tussenstops heeft u de mogelijkheid om verschillende UNESCO hoogtepunten te bewonderen. Zoals de Kizhi eilanden bij Petrozavodsk.


Reis naar de poolcirkel

Tijdens het laatste gedeelte van de reis brengt de trein u voorbij de poolcirkel richting Moermansk. De stad is gelegen in het noordelijke deel van Rusland aan de oever van de Kola Bay. Een stadstour onder begeleiding van een professionele gids laat u kennis maken met het noorden van Rusland. Een onderdeel van de stadstour is een bezoek aan onder andere het vuurtoren monument en het historisch museum. In het gebied rondom Moermansk vindt u Toendra landschappen. Geniet van de natuur tijdens een wandeling door de Toendra. De luxe variant op deze treinreis eindigt niet in Rusland maar in het Noorse Kirkiness. Per trein reist u van Moermansk naar Nikel waar u het laatste deel zult afleggen per bus. De stad Kirkiness is een echte havenstad en ingericht op de arctische kou. Deze bijzondere reis brengt u langs hoogtepunten en prachtige natuur, maar laat u ook kennis maken met de lokale bevolking. Probeer de traditionele Noorse of Russische gerechten tijdens de lunch of het diner.De luxe Moermansk Express

Tijdens een reis per Moermansk Express zijn er verschillende coupés beschikbaar. Hierbij kunt u kiezen uit categorie I, categorie II en categorie IV de Bolshoi. Elke coupé beschikt over verschillende faciliteiten. De Moermansk Express is daarnaast voorzien van een restauratiewagon. Ontdek de lokale specialiteiten en lekkernijen om meer te weten te komen over de cultuur. De trein beschikt over een bar met een breed assortiment drankjes.

  • Categorie I wordt gedeeld met vier reizigers en is voorzien van comfortabele bedden en een tafeltje onder het raam. De bedden zijn 63×187 cm en zijn boven elkaar geplaatst. Overdag kunnen de onderste bedden worden. gebruikt als een bank. Aan het einde van het rijtuig vindt u de gedeelde was- en toiletruimtes.

  • Categorie II is ingericht voor twee personen en zijn voorzien van twee comfortabele bedden en een tafeltje onder het raam. De bedden zijn 68×187 cm en zijn tegenover elkaar geplaatst. Overdag kunnen de bedden worden gebruikt als banken.

    Standaard Klassieke Cabine

  • De meest luxe coupé van de Moermansk Express is de Bolshoi coupé. Deze coupé is voorzien van twee bedden boven elkaar, een extra stoel, een tafeltje. Daarnaast kunt u gebruik maken van uw privé badkamer met douche, toilet en wastafel.

    Tsarengoud cabine Bolshoi