Transmongolië Express – Verre treinreizen en bouwstenen


De Transmongolië Express: dé ultieme treinreis 

De Transmongolië Express: waarschijnlijk één van de meest mythische treintochten die er is. De langste treinreis ter wereld voert u door compleet verschillende landschappen en culturen. Van Russische taiga door de Mongoolse steppe tot de Chinese Muur. U reist per trein door Rusland, Mongolië en China.

U vindt bij Mevo Reizen een groepsreis onder begeleiding van een professionele Nederlandstalige reisleider. De reis voert in drie weken over ongeveer 9000 km door drie verschillende landen. U kunt ook een individuele reis langs de Transmongolië Express samenstellen.Treinreizen langs de Transmongolië Express

De Transmongolië Express is een reis per trein die van Moskou naar Beijing reist. U kunt de reis onderbreken door onderweg uit te stappen. Deze tussenstops of bouwstenen maken uw reis afwisselender. De meest gebruikelijke stops zijn Moskou, Irkutsk, Ulaanbaatar en Beijing. Als u deze vier steden bezoekt kiezen reizigers vaak ook voor een dagje Baikalmeer en een overnachting in een Mongoolse Yurt of Ger. De treinreis met deze vier stops kunt u in zo’n 17 dagen afleggen.

Transsiberië en Transmongolië Express
vanaf €1699 reisduur 21 dagen
De Transsiberië Express wordt wel gezien als de ultieme treinreis. Tijdens deze ontdekkingsreis per trein reist u bijna 9000 kilometer per trein. Ook passeert u tijdens de reis zeven tijdzones...


Individuele treinreizen met de Transmongolië Express

Reist u individueel dan kunt de reis onderbreken door onderweg stops te maken. In overleg met u maken we een Transmongolië reis op maat. Veelgemaakte stops zijn Moskou, Irkutsk, Ulaanbaatar en Beijing.  De meeste reizigers trekken voor de treinreis minimaal 17 uit. Gemiddeld zijn reizigers zo’n 21 dagen op reis.. 

Heeft u meer tijd? Andere veelgemaakte bouwstenen in Rusland zijn St. Petersburg en de Hermitage, Yekaterinburg, Perm, Novosibirsk. In Mongolië kunt u kiezen voor een tocht per 4×4 jeeptocht. Dit kan naar bestemmingen als Kharkorin, de Gobi-woestijn of het Noordelijk gelegen Khovsgolmeer. In China wordt regelmatig door reizigers gekozen voor een reisuitbreiding naar Xian en Shanghai.


Tsarengoud TranssiberieExpress
vanaf €1699 reisduur 21 dagen
De échte Transsiberië Express, de moeder der treinreizen. De langste treinreis ter wereld voert dwars door Rusland. U start uw reis op Het Rode Plein Moskou om drie weken later...


Groepsreis per Transmongolië Express

Vanaf mei tot en met september organiseert Mevo Reizen een Transmongolië Express groepsreis. De reis vindt plaats in een klein groepje van ongeveer 15 reizigers. Vanaf zeven reizigers gaat de reis al door met Nederlandstalige reisbegeleider. De groepsreis is inclusief een uitgebreid excursiepakket. Daarnaast is er ook in elke stad voldoende vrije tijd om zelf op pad te gaan. Naast de excursies zijn de vluchten, treintickets, transfers, accommodatie in hotels, guesthouse en Mongoolse Ger/Yurt inclusief.  Kortom een uitgebreide treinreis van Moskou tot en met Beijing. 

Transsiberië Express Groepsreis
vanaf €2549 reisduur 21 dagen
De Transsiberië Express Groepsreis is de ultieme treinreis. Tijdens de Transsiberië Express Groepsreis reist u met een kleine groep over 9000 kilometer spoor. De reis gaat maar liefst door zeven...


Tsarengoud Express: de luxe Transmongolië Express

De Transsiberië en Transmongolië Express in alle comfort en luxe? Dat kan! In plaats van reizen per lokale Transsiberië treinen reist u in een luxe trein van Moskou naar Beijing of van Moskou naar Vladivostok.


Tussenstops tijdens de luxe Transmongolië Express

Deze trein stopt op een aantal tussengelegen stations zoals Kazan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Irkutsk, Ulan Ude, Ulaanbaatar en eindigt in Beijing. Terwijl u de stad bezichtigt zal de trein op het perron blijven staan. Zo hoeft u maar één keer in te checken en uw coupé zal gedurende de reis niet veranderen. U overnacht afwisselend in goede vier- of vijf-sterren hotels of u overnacht in de trein in uw eigen couchette. Alle maaltijden gedurende de gehele reis zijn inbegrepen. De trein heeft douches aan boord. De luxere couchettes beschikken over een privé badkamer. Tijdens de treinreis hoeft u niet over te stappen, de Tsarengoud blijft gedurende de hele reis dezelfde trein. Bijna alsof het een cruise is. Alle transfers en excursies zijn inbegrepen en ook aan bagagedragers is gedacht.


Tsarengoud trein reis
vanaf €4899 reisduur 16 dagen
De Tsarengoud Express is een zeer luxe trein die reist langs de route van de Transsiberië Express. De Tsarengoud Express is een treinreis van bijna 9000 kilometer. Volgens velen is...
Tsarengoud Express
vanaf €4799 reisduur 16 dagen
De luxe Tsarengoud Express voert langs de route van de Transsiberië Express. Volgens velen de beroemdste spoorlijn ter wereld. Een ontdekkingsreis van bijna 9000 km per trein door zeven tijdzones....


Reis per trein naar Moskou (over land naar Beijing)

De reis al in Nederland starten? Dat kan! U kunt de Transsiberie treinreis vanuit elk treinstation in Nederland starten, u reist bijvoorbeeld via Amsterdam of Deventer naar Berlijn waar u overstapt op de trein naar Minsk en Moskou. Wanneer u per trein reist naar Moskou dient u er rekening mee te houden dat u een transit-visum nodig heeft voor Wit Rusland. Mevo Reizen zal u kosteloos een Wit-Russische uitnodiging sturen voor de aanvraag van het visum. De rijtuigen bestaan uit 1e klasse 2-persoons coupés en 2e klasse 3-persoons coupés. Een restauratiewagon rijdt mee tot Warschau en wordt daarna pas weer in Brest aangekoppeld, dus zorg voor voldoende eten en drinken onderweg. Na één nachtje komt u in Moskou aan op het treinstation Belarusskaya Vokzal. 


De Transmongolië Route via Ulaanbaatar naar Beijing

De échte Transmongolië Express is geen trein maar een route. Deze route is in 1955 volledig in gebruik genomen. De Transmongolië Express wordt vaak in één adem genoemd met de Transsiberië Express. De reden hiervan is dat veel reizigers kiezen voor een combinatie van beide reizen tot één lange treinreis (met tussenstops) van Moskou naar Beijing.  Zou u alleen de Transsiberië Express bereizen dan is uw eindbestemming Vladivostok. 

De Transmongolië Express kenmerkt zich door de steppes en de Bayan-Gobi woestijn die de trein doorkruist. Verder is de route grotendeels enkelspoor en heeft het geen bovenleiding. Een grote diesellocomotief trekt de trein door de eindeloze steppes van Mongolië.


Download de gratis ‘startgids Transmongolië Express’

 • Voor de landen waar de Transsiberië en Transmongolië Express doorheen reist heeft u een paspoort nodig dat minstens zes maanden na vertrek uit de landen geldig is. Er moeten tenminste zes lege pagina’s in uw paspoort zitten. Voor Rusland, Mongolië en China dient u een visum aan te vragen. Voor meer informatie over de verschillende visa verwijzen wij u daar naar onze visumpagina. 

  Visum Rusland

  Voor Rusland heeft u een visum nodig. U ontvangt van Mevo Reizen een uitnodigingsbrief. Met de uitnodigingsbrief kunt u een visum aanvragen. Het visum voor Rusland is de dagen geldig die op de Russische uitnodiging beschreven staan.

  Visum Mongolië

  Voor Mongolië heeft u een visum nodig. U ontvangt van Mevo Reizen een service voucher. Op deze voucher staat beschreven wat u komt doen in het land. Dit document heeft u nodig om een visum te kunnen aanvragen. Het visum voor Mongolië is 30 dagen geldig na inreizen. U dient er rekening mee te houden dat u binnen 3 maanden moet inreizen na afgifte van het visum.

  Visum China

  Voor China heeft u een visum nodig. U ontvangt van Mevo Reizen een service voucher. Op deze voucher staat beschreven wat u komt doen in het land. Dit document heeft u nodig om een visum te kunnen aanvragen. Het visum voor China is 30 dagen geldig na inreizen. U dient er rekening mee te houden dat u binnen 3 maanden moet inreizen na afgifte van het visum.

 • De periode van mei tot en met september is de beste reistijd voor een reis per Transmongolie Express. In het voor- en najaar is het niet te warm en ’s nachts niet te koud. De winter en het voor- en najaar zijn wat minder toeristisch dan de warmere zomermaanden juli en augustus.

  Het klimaat in Rusland, Mongolië en China

  Het grootste deel van de route kent een landklimaat. De winters zijn lang en koud en er valt weinig neerslag, er is een kort voor- en najaar. De zomer is warm (maar niet heet).

 • Via mevoreizen.nl/meeneemlijst kunt u zelf de lijst doorlopen en aanvinken wat u handig vindt om mee te nemen. In de trein kunt u altijd heet water tappen. Dus oploskoffie, noedels, soep en theezakjes zijn handig om mee te nemen. Pinda’s, nootjes, biscuit en chocolade komen ook altijd van pas. Een voorraadje stroopwafels, of iets anders lekkers, is handig contact leggen met medereizigers. Natuurlijk is ook onderweg op de perrons en in de restauratie van alles verkrijgbaar. Let op; de voorraad kan beperkt zijn of het assortiment klein. Een andere handige tip is het meenemen van een universele gootsteenstop, zodat u bijvoorbeeld wat kleding kunt wassen.

 • De Trans Mantsjoerije Express is het treintraject dat deels langs de Transsiberië Express reist en via het noorden van China, de regio Mantsjoerije naar Beijing voert. U reist dus niet door Mongolië maar om Mongolië heen. De Transmantjoerije Express is niet toeristisch en vertrek één keer per week uit Moskou om zeven dagen later in Beijing aan te komen. Uiteraard kunt u onderweg uitstappen, het belangrijkste traject dat u per Transmanjoerije af zult leggen is vanaf Ulan Ude naar Beijing. Vanaf Ulan Ude takt de Transmongolië Express af naar het zuiden terwijl de Transmantsjoerije pas een stuk oostelijker naar het zuiden afbuigt, nét na Mongolië. 

 • Ons advies is om voor een reis per Transmongolië Express minimaal 17 tot 21 dagen uit te trekken. 

  Heeft u weinig tijd?

  Stel, u kiest ervoor om alleen de treinreis van Moskou tot en met Beijing te maken dan doet u dus de hele treinreis in één keer zonder bouwstenen. U bent dan zeven treindagen onderweg van Moskou naar Beijing of andersom. Samen met een aankomst en vertrekdag zou u de reis in minimaal 9 dagen kunnen maken. 

 • Afhankelijk van wat u heeft geboekt, reist u 1e of 2e klasse.

  Eerste klasse coupé in de Transmongolië Express

  Eerste klasse coupé Transmongolië Express

  De 1e klasse: er zijn zowel twee- als vierpersoons coupés. Van de 2-persoons 1e klasse coupés bestaan ook nog twee varianten, namelijk:

  Tweede klasse coupé in de Transmongolië Express

  Transmongolië Express tweede klasse coupe

  De Russische: twee naast elkaar gelegen bedden. Voordeel van deze coupé is dat u relatief veel ruimte heeft. Niet elke trein heeft een 1e klasse wagon. Wanneer de trein niet beschikt over een 1e klasse wagon boeken wij een privé coupé (4 bedden in de 2e klasse)

 • Ons advies is om ongeveer 17 tot 21 dagen uit te trekken voor een Transmongolie reis. U heeft dan voldoende tijd voor een mooie balans tussen treinreis, tussenstops in de steden en wat natuur. U voorkomt dat u te gehaast moet reizen. 

  Alleen de treinreis

  Stel, u stapt in Moskou in de trein en gaat in één keer door naar Beijing. Dat kan! De reis per trein van Moskou naar Beijing duurt zeven dagen. Wekelijks gaat er één trein, nummer 4 van Moskou naar Beijing. Dezelfde trein gaat vervolgens als K3 terug vanuit Beijing naar Moskou. In de trein is een restaurant en u krijgt uiteraard beddengoed. Vanuit uw raampje ziet u in een week tijd het landschap veranderen. 

 • Mevo Reizen is aangesloten bij de SGR, de stichting garantiefonds reisgelden. De SGR staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld bij financiële problemen of een faillissement tijdens een reis per Transmongolië Express. Daarnaast zorgt de SGR voor bijvoorbeeld uw verblijf tijdens uw reis of de terugreis in dit soort situaties. Ook is Mevo Reizen aangesloten bij de VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Ook is Mevo Reizen aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds valt een reis per Transmongolië Express onder de garantie van het Calamiteitenfonds.