Luxe Registan Express

Registan Express: de luxe Zijderoute (Almaty – Ashgabat)

De luxe Registan Express voert langs de legendarische Zijderoute. brengt u langs de bekende Zijderoute in Centraal-Azië. Gedurende de reis komt u alles te weten over de diverse culturen en geschiedenis van de eeuwenlange belangrijkste handel verbinding tussen oost en west. U zult verschillende UNESCO wereldwonderen bezoeken zoals de historische stad Shakhrisabz en Khiva. Geniet tijdens de reis van de kust langs de Kaspische zee tot het Tien Shan gebergte in het oosten. De Registan Express biedt een unieke ervaring van luxe en avontuur tijdens uw reis door Kazachstan, Oezbekistan en Turkmenistan.

Wilt u de reis andersom maken? Mevo Reizen biedt de Registan Express ook aan van Ashgabat naar Almaty.

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Turkish Airlines of Lufthansa vluchten vanaf Amsterdam of Brussel (t.w.v. €650)
 • Gegarandeerde Engelstalige Reisbegeleiding
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Overnachtingen in de genoemde **** hotels (of gelijkwaardig)
 • Alle maaltijden volgens programma
 • Alle transfers tijdens de gehele reis
 • Compleet excursiepakket met eventueel uitbreidingsmogelijkheden
 • Treintrajecten o.b.v. diverse coupé types
 • Verzorging documenten voor visa van Turkmenistan (uitnodigingsbrief)
 • Documenten voor Oezbekistan en Kazachstan zijn niet nodig
 • Bagagedragers waar nodig

3,6994,099

Dag 1: Vlucht naar Almaty

Amsterdam - Istanbul - Almaty

Vandaag vertrekt uw vlucht van Amsterdam naar Almaty in Kazachstan. Vanaf Amsterdam zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Almaty waardoor u een overstap maakt in Istanbul.

Suggestie: Bouwsteen Istanbul. Bezoek Istanbul met en tussenstop van één of twee nachten. De oude hoofdstad van het Ottomaanse rijk bied veel mooie bezienswaardigheden, zoals Hagia Sophia. Het gebouw staat op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Suggestie: Bouwsteen Moskou. Bezoek Moskou met en tussenstop van één of twee nachten. Moskou is de hoofdstad van Rusland en bied ook veel mooie bezienswaardigheden zoals het bekende Rode Plein.

Dag 2: Aankomst Almaty

Aankomst in Almaty. Op het vliegveld wordt u ontvangen door de lokale gids. De transfer brengt u naar het centraal gelegen hotel.
Vandaag heeft u een vrije dag te besteden in Almaty en geniet u in de avond van het welkomstdiner. De rest van de avond heeft u vrij te besteden. U overnacht in Hotel Rahat Palace ***** of gelijkwaardig

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Big Almaty Lake

Ongeveer 15 kilometer buiten de stad ligt het prachtige Big Almaty Lake. Gelegen in het Trans-Ili Alatau gebergte. Eén van de dingen die het Big Almaty Lake uniek maakt is dat het verboden is om in het meer te zwemmen. Het is namelijk de belangrijkste waterbron voor de bewoners van Almaty! De kleuren van het meer variëren afhankelijk van de tijd van het jaar. Verwacht de helderste en mooiste turquoise in september en begin oktober. Het meer ligt op slechts 10 kilometer afstand van de grens met Kirgizië.

Altyn Emel National Park

Breng een bezoek aan het Altyn Emel National Park. Eén van de
meest spectaculaire en afgelegen plekken in de buurt van Almaty in Kazachstan. Het park is ongeveer 4 keer de grootte van Hong Kong en ook wel de thuisbasis van een aantal unieke en diverse landschappen. Het Altyn Emel National Park staat bekend om zijn zingende zandduinen, kleurrijke bergen en uitgestrekte steppen. Niet alleen de natuur is indrukwekkend. Ook heeft het nationale park een rijke geschiedenis.

Hotel Rahat Palace
Kamer Hotel Rahat Palace

Deze kamers van Hotel Rahat Palace bieden een panoramisch uitzicht over Almaty of de Alatau-bergen. De kamers van de accommodatie zijn klassiek ingericht. U kunt tijdens uw verblijf genieten van verschillende internationale en Kazachstaanse gerechten in het Dzhambul Restaurant of het Grill Restaurant. Geniet van een drankje in de Yourt Bar & Lounge of in de zomerse tuin. U kunt tijdens uw verblijf een massage boeken of genieten van de hot tub en de sauna.

Dag 3: Stadstour Almaty

Na het ontbijt in uw hotel start de stadstour door Almaty onder leiding van een lokale Engelssprekende gids.

De stad Almaty betekent ook wel ‘Rijk aan appelen’. Deze naam heeft de stad gekregen vanwege de diversiteit aan appels in de omgeving van Almaty. Almaty is ook wel de voormalige hoofdstad van Kazachstan. De sfeer in de Centraal-Aziatische stad brengt het oosten en westen samen. De oude Sovjet gebouwen worden afgewisseld met kleurrijke markten en gezellige koffiebarretjes.

Gedurende de stadstour brengt u een bezoek aan één van de grootste houten bouwwerken ter wereld, namelijk de Zenkov-Kathedraal. Daarnaast bezoekt u ook het Wedding Paleis, het Almaty Circus en de centrale moskee. De oude Zijderoute doet ook in Almaty haar naam eer aan. Het centrum van de stad is gevuld met een uitgebreide en kleurrijke bazaar. Koopmannen uit heel Centraal-Azië verkopen hier hun fruit, groenten, kruiden en specerijen. Hier vindt u dan ook de in Nederland dure Saffraan voor een fractie van de Europese prijs.

In de avond zult u dineren in een Kazachse Ger. Vervolgens vertrekt uw nachttrein richting Oezbekistan via Türkistan.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 4: Per trein van Kazachstan naar Oezbekistan

In de ochtend komt u na het ontbijt aan in Türkistan. Nadat u bent aangekomen ontdekt u de historische stad en bezoekt u onder andere het Mausoleum van Khoja Ahmed Yasawi. Een reis door de stad geeft u de mogelijkheid om de eeuwenoude Islamitische architectuur te bewonderen. Türkistan is één van de oudste en best bewaarde steden van Kazachstan.

Aansluitend reist u verder naar Oezbekistan en overnacht u in de trein. Tijdens de grensovergang kunt u blijven zitten in uw compartiment.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 5: Bezoek aan Tasjkent

Vroeg in de ochtend komt u aan in de hoofdstad van Oezbekistan, Tasjkent. Deze moderne stad in Centraal-Azië beschikt over diverse hoogtepunten. In 1966 werd Tasjkent
getroffen door een verwoestende aardbeving. Het huidige Tasjkent dateert vooral uit die periode. Zo brengt u een bezoek aan de traditionele religieuze school Kukeldash Madrassa. Deze school is gebouwd met kenmerkende gele bakstenen uit de 16e eeuw. Bewonder daarnaast het Kavoj en Amir monument en bekijk de typische Kazachse modderstenen huisjes. In de avonden vinden diverse concerten plaats in de muziekhal die u kunt bijwonen, als het programma dit toelaat.

In de avond vertrekt u per trein door naar de groene stad Shakbrisabz.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 6: Per trein via de bergen naar Shakhrisabz

Na een reis door de bergen beleeft u vandaag een regionale en unieke traditie tijdens een folkloristische demonstratie.

Vervolgens reist u door naar de geboorteplaats van de Mongoolse heerser Timur, namelijk Shakrisabz. Deze historische stad is onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst en beschikt dan ook over diverse architecturale gebouwen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het paleis van de Mongoolse heerser Timur. Het paleis bestaat onder andere uit een graftombe waar hij uiteindelijk niet begraven is. Echter, is deze Mongoolse heerser begraven in de stad Samarkand waar u later deze reis een bezoek aan zult brengen.

Daarnaast bezoekt u de omliggende omgeving in de bergen. Hier worden nog steeds vuuraanbidding en Shamanisme beoefend in een vorm van rituelen en mythes. Woon een traditionele ceremonie bij en ervaar de unieke folklore en werp een blik op het dagelijkse leven van de lokale bevolking.

In de avond vertrekt u per trein richting Samarkand. Tijdens de reis kunt u genieten van een Oezbeekse Wijnproeverij. Terwijl uitgestrekte Oezbeekse katoenvelden aan u voorbij trekken.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 7: Samarkand met bezoek aan Registan Ensemble

In de ochtend komt u na het ontbijt aan in Samarkand. Deze stad wordt algemeen beschouwd als de prachtigste en belangrijkste stad tijdens de heerschappij van de Mongoolse krijgsheer Timur.

Samarkand beschikt over verschillende hoogtepunten waaronder het Registan Ensemble. Het grote plein Registan is te vinden in het oude en historische hart van Samarkand. Rondom het plein zijn drie Madrassa’s en diverse prachtige siertuinen te bezichtigen. Naast deze prachtige hoogtepunten brengt u ook een bezoek aan het eeuwenoude kerkhof Shah-i-Zinda. Hierbij vindt u ook de bijbehorende moskee.

Tijdens uw verblijf in Samarkand overnacht u in het Registan Plaza Hotel *** of gelijkwaardig.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Hal Asia Bukhara Hotel

Zwembad Asia Bukhara Hotel

Het Registan Plaza Hotel is centraal gelegen. U vindt verschillende hoogtepunten van de stad op loopafstand. De kamers van de accommodatie zijn van alle gemakken voorzien. Het hotel is voorzien van een bar met lounge, een sauna en een binnenzwembad. Geniet in de ochtend van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Dag 8: Samarkand ontdekken

Samarkand is bekend om haar goudborduurwerk. Vandaag bezoekt u dan ook een zijdetapijt fabriek. Daarnaast maakt u kennis met een Oezbeekse familie die gespecialiseerd zijn in het maken van Moerbei bast papier. De moerbei is een plant die u veel terug ziet in het gebied rondom Samarkand. Deze plant is onder andere belangrijk voor de zijdeproductie.
Tijdens de tour door de fabriek stopt u bij het Ulug Beg Observatorium, bij de ruïnes van de Bibi Khanum moskee en het Gur Emir mausoleum en de laatste rustplaats van de voormalig Mongoolse heerder Timur Lenk.

Overnachting in het Registan Plaza Hotel *** of gelijkwaardig.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 8 (optioneel): Panjakent in Tadzjikistan

Tijdens de Registan Express heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Panjakent in Tadzjikistan. Deze historische stad behoorde voorheen tot het pre-islamitische rijk Sogdiana in Centraal-Azië. Aan de rand van deze moderene stad vindt u diverse ruïnes.
Breng een bezoek aan het historische Rudaki museum, de Alim Dodcho moskee en de ruïnes van de oude stad aan de Zerevchan rivier.
Voor het bezoeken van Tadzjikistan dient u in het bezit te zijn van een visum. Deze kunt u voorafgaand aan uw reis aanvragen.

Bij terugkomst in Samarkand overnacht u in het Registan Plaza Hotel *** of gelijkwaardig.

Panjakent

Dag 9: Per trein van Samarkand naar Khiva

Vandaag heeft u de ochtend vrij te besteden. Rond het middag uur neemt u de trein richting het prachtige Khiva. U zult overnachten aan boord van de trein.

Suggestie: Wandel nog even op uw gemak, in ongeveer een kwartier, naar het Registan plein of het Amoer Timur Park

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 10: Het ‘openluchtmuseum’ Khiva

Nadat u heeft ontbeten in de trein komt u aan in de oasestad Khiva. Dit stadje is bijna 1500 jaar oud en heeft ongeveer 50.000 inwoners. De oude binnenstad Itchan Kala is omringd met muren en is een waar openluchtmuseum. Al wandelend brengt u een bezoek aan onder andere Madressa’s, een Islamitische universiteit en de Islan Khodja Minaret. Daarnaast bewondert u ook het mausoleum van Makhmud Pakhlavan die volgens legendes het leven van vele onderdanen redde door een akkoord te sluiten met de Indiase heersers. Gedurende de tiende eeuw was Khiva de meest levendige stad op de Zijderoute. De karavanen met kamelen kwamen van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond de poorten van de stad binnen.

De lunch vindt plaats in het Zomer Paleis van Emir.

Vervolgens reist u in de avond per trein verder naar Buchara.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 11: Per trein naar Buchara

De volgende ochtend komt u aan in Buchara. Nadat u heeft ontbeten in de trein ontdekt u één van de belangrijkste steden in Oezbekistan, Buchara. De stad biedt diverse hoogtepunten en beschikt over ongeveer 1000 architecturale monumenten. Deze monumenten denken terug aan de gouden eeuw van de Zijderoute. In der loop der eeuwen zijn deze monumenten meerdere malen herbouwd en gerestaureerd. Daarnaast is het historische centrum van Buchara één van de UNESCO wereldwonderen.

Wanneer u het historische centrum van Buchara bezoekt ziet u onder andere de 50 meter hoge Kalyan Minaret en de Lyab-I Hauze ensembele. Deze bevindt zich bij de vijver met de Nadir- en Kukeldash-madrassa’s. Het woord madrassa is ook wel Arabisch voor school. Hierbij werd vaak verwezen naar een Koranschool. Op de binnenplaatsen van één van de madrass’s kunt u een optreden van dansers bijwonen. Onder begeleiding van lokale muzikanten bewondert u de lokale cultuur. Leer meer over de lokale cultuur tijdens de presentatie over de lokale en kleurrijke klederdracht van Oezbekistan.

Overnachting in het Hotel Asia Bukhara **** of gelijkwaardig.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Hal Asia Bukhara Hotel

Zwembad Asia Bukhara Hotel

Tuin Asia Bukhara Hotel

Hotel Asia Bukhara verzorgt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet. Het hotel beschikt over een restaurant, een seizoensgebonden buitenzwembad en een bar met gedeelde lounge. Wanneer het zonnetje schijnt, kunt u buiten heerlijk genieten van een drankje op het fijne terras. De kamers zijn verzorgd, aangenaam en schoon. Deze zijn uitgerust met airconditioning en een eigen badkamer.

Dag 12: Buchara ontdekken

Vandaag gaat u onder begeleiding van een Engelssprekende gids met de transfer naar het adembenemende Mir-e-Arab Madrassa en het Samanid Mausoleum. Dit zijn ook wel twee van de mooiste gebouwen in Centraal-Azië. Vervolgens brengt u een bezoek aan het indrukwekkende Ark Fortress. Dit fort ommuurde de gehele stad en is gigantisch. Dit is de plek waar ooit de regering van Buchara gevestigd was. Aansluitend gaat u verder naar het Zomerpaleis van de laatste Emir en sluit u de tour af met een bezoek aan de enigste vrouwenmoskee ter wereld.

In de avond vervolgt u de reis per trein richting Merv, in Turkmenistan. U overnacht in de trein. Tijdens de grensovergang kunt u blijven zitten in uw compartiment.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 13: Bezoek aan de oasestad Merv

In de ochtend komt u aan bij de UNESCO World Cultural Heritage Site Merv. Dit is een stad in de Karakumwoestijn. Merv is volgens UNESCO de oudste en best bewaard gebleven oasestad langs de Zijderoute in Centraal-Azië.

Na het ontbijt in de trein, bezoekt u vervolgens onder begeleiding van een Engelssprekende gids de oude stad. De stad bestaat vooral uit gigantische muren met indrukwekkende ruïnes van historische gebouwen. Vervolgens bezoekt u het mausoleum van sultan Ahmed Sanjar. Dit was oorspronkelijk onderdeel van een groot religieus complex, namelijk het Kyz Kala kasteel en de historische ijs-huisjes.

De lunch zal plaatsvinden op een binnenplaats van een lokale familie.
In de avond kunt u genieten van een diner in de trein die vervolgens vertrekt richting Ashgabat. U overnacht in de trein. Terwijl de trein door de Karakumwoestijn reist.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 14: Stadstour Ashgabat en bezoek aan Nisa

Nadat u bent aangekomen met de trein en heeft ontbeten, brengt u een bezoek aan een typisch Oosterse markt. Vervolgens reist u verder naar Nisa. Hier zult u de forten van de Parthen bezoeken. Nisa ligt op ongeveer 18 kilometer van de huidige hoofdstad Ashgabat en is de oude hoofdstad van het rijk van de Parthen.

Bij terugkomst in Ashgabat maakt u een stadstour onder begeleiding van een Engelstalige gids. Ashgabat is gelegen in de Karakumwoestijn en is de hoofdstad van Turkmenistan. De stad bestaat uit diverse protserige marmeren paleizen en grote standbeelden van o.a. Turkmenbasj. Dit is de leider der Turkmenen. Daarnaast brengt u ook een bezoek aan het Ertogrul Gazy Moskee, Independence Park, het Nationaal Museum en het ‘Monument to Neutrality’.

Overnachting in het Grand Turkmen Hotel ***** of vergelijkbaar.

inclusief: ontbijt, lunch en diner

Het Grand Turkmen hotel is gelegen in het centrum van Ashgabat nabij het onafhankelijkheidsmonument en Nationaal museum. Het hotel biedt diverse diensten waar u als gast van kunt genieten. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een restaurant en café, 24-uurs roomservice, internet en een heerlijke sauna. In het restaurant worden diverse Turkmeense, Turkse, Europese en internationale gerechten bereid. Kom daarnaast helemaal tot rust met een heerlijke massage in de “health club” van het hotel.

Dag 15: Vlucht Ashgabat – Amsterdam

Ashgabat - Istanbul - Amsterdam

Vandaag vertrekt uw vlucht van Ashgabat terug naar Amsterdam. Op de terugweg maakt u een tussenstop in Istanbul of Moskou, waarna uw vlucht naar Amsterdam vertrekt.

De Registan Express is inclusief

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Turkish Airlines of Lufthansa vluchten vanaf Amsterdam of Brussel (t.w.v. €650)
 • Gegarandeerde Engelstalige Reisbegeleiding
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Overnachtingen in de genoemde hotels (of vergelijkbaar)
 • Alle maaltijden volgens programma
 • Alle transfers tijdens de gehele reis
 • Compleet excursiepakket met eventueel uitbreidingsmogelijkheden
 • Treintrajecten o.b.v. diverse coupé types
 • Verzorging documenten voor visa van Turkmenistan (uitnodigingsbrief)
 • Documenten voor Oezbekistan en Kazachstan zijn niet nodig
 • Bagagedragers waar nodig

Upgrades en kosten om rekening mee te houden

 • Visakosten (zie onze visumpagina)
 • Eigen uitgaven
 • Fooigelden gids/chauffeur
 • Éénpersoonstoeslagen
 • Upgrade naar Businessclass vlucht op aanvraag

Komen er verder nog kosten bij?

Denk aan het afsluiten van een reisverzekering.

Wissen