Over Mevo

Verre Treinreizen via Mevo Reizen

Al ruim 20 jaar organiseren wij treinreizen. Het avontuur begon met de Transsiberië Express naar Vladivostok en de Transmongolië Express naar Beijing. Vervolgens kwamen daar steeds meer verre treinreizen bij. Inimddels vindt u bij Mevo Reizen de Zijderoute door Centraal Azië per trein, de Baikal Amur Magistraal door het verre Siberië. Maar ook in het luxere segment treinreizen bieden wij reizen aan per Tsarengoud, de Registan Express of de luxe trein door de Kaukasus. De reizen zijn altijd individueel maatwerk of met kleine, overzichtelijke groepen. Onze groepsreizen zijn onder begeleiding van Nederlandssprekende reisbegeleiding.

Hoe het begon en de val van het IJzeren gordijn

Jaren geleden begon Henk Meendering, de oprichter van Mevo Reizen met het aanbieden van reizen áchter het IJzeren gordijn. Een reis naar Praag, Bratislava of Warschau was een reis naar een andere wereld. Dit waren destijds groepsreizen voor scholieren van de middelbare school. Vanaf 1996 verlegden we de blik verder naar het oosten . In dit jaar deden we voor het eerst zelf de reis per trein naar Rusland, Mongolië, China.

Van luxe reizen per Tsarengoud tot avontuurlijke tochten door Mongolië

U bent met Mevo Reizen met recht op reis! Doordat u het avontuurlijke karakter van onze reizen afwisselt met het uitrusten in de trein zijn onze treinreizen geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar comfort of luxe, we regelen graag de transfers, excursies of luxe Tsarengoud met prachtige coupés inclusief douche voor u. Zoekt u juist wat minder luxe en meer avontuur? Ook voor backpackers hebben we passend aanbod. We helpen u graag bij het startpakket Transsiberië.

Lid SGR, Calamiteitenfonds en VvKR

Mevo Reizen is aangesloten bij de SGR, de stichting garantiefonds reisgelden. Omdat de SGR garant staat voor uw vooruitbetaalde reisgeld bij financiële problemen of een faillissement kunt u zorgeloos uw reis boeken. Daarnaast zorgt de SGR voor bijvoorbeeld uw verblijf tijdens uw reis of de terugreis in dit soort situaties. Ook is Mevo Reizen aangesloten bij de VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Ook is Mevo Reizen aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds valt een reis per Transsiberië Express onder de garantie van het Calamiteitenfonds.