Het team van Mevo Reizen

Jan Jaap

Ik ben Jan Jaap, de eigenaar van Mevo Reizen. Samen met Bas en Sterre vormen wij het team van Mevo Reizen in Deventer. Met mijn collega’s stellen we de reizen op maat voor u samen. Kom gerust bij ons langs op kantoor om met een kop koffie of een wodkaatje uw reisplannen door te spreken. Jaarlijks begeleid ik één van onze groepsreizen met de Transsiberië Expressde Zijderoute of een rondreis door Mongolië

Een treintraject is voor mij hét onderdeel van een avontuurlijke reis. Het contact met lokale bevolking is nergens zo vanzelfsprekend als in de trein. Landen als Rusland, Oekraïne en Mongolië hebben een bijzondere aantrekkingskracht op me. Het onverwachte wat steeds vraagt om een creatieve en open blik zorgt ervoor dat geen reis hetzelfde is. Mijn enthousiasme over treinreizen en de voormalige Sovjet-Unie deel ik graag met u. 

Sterre Kampman

Mijn naam is Sterre. Op de foto hiernaast zit ik op een rots bij het prachtige uitzicht over het Baikalmeer in Listvyanka, Rusland. Mevo Reizen heb ik leren kennen tijdens mijn afstudeerstage voor mijn studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs. Tijdens deze stage heb ik veel kennis op kunnen doen over de verschillende treinreizen die Mevo Reizen aanbiedt. Todat ik afgelopen jaar zelf een groepsreis heb mogen begeleiden per Transsiberië en Transmongolië Express van Moskou naar Beijing. Een onvergetelijke reis waarbij ik mijn kennis nog verder heb kunnen verbreden over zowel de Transsiberië Express als over drie zeer bijzondere bestemmingen: Rusland, Mongolië en China. Graag deel ik deze ervaring en kennis met u tijdens een reisgesprek op kantoor, aan de telefoon of eens op één van de reizigersdagen of beurzen. 

Bert Transsiberie specialist Mevo-Reizen

Bert Wolthuis is een ervaren reiziger en liefhebber van treinreizen in het bijzonder. Via Mevo Reizen maakte Bert al de reis van Amsterdam naar Moskou, Ulaanbaatar en Beijing per Transmongolië Express en naar Vladivostok met de Transsiberië Express, met veel tussenstops. Een jaar later reisde Bert langs de Zijde route van Istanbul via Turkmenistan naar Oezbekistan, Kazachstan en via het westen van China naar Beijing. Woont u in Den Haag en omgeving neem dan gerust contact op met Bert, een échte treinreisspecialist! Na ontvangst van een reisplan kunt u kunt met Bert uw reis persoonlijk doorspreken.

Onze lokale collega’s

Tatjana lokale agent Irktusk

Tatjana is uw lokale aanspreekpunt in Irkutsk, hartje Siberië. Tatjana zit van alle lokale collega’s het langst in het vak. Tatjana woont en werkt in Irkutsk. Ze staat bijna bij alle reizigers klaar op het station van Irkutsk om u in vloeiend Duits welkom te heten. Na een treinreis van soms wel vier dagen zorgt ze dat u zonder zorgen aankomt in uw hotel of guesthouse om een frisse douche te nemen waarna u de mooie Siberische stad en het Baikalmeer gaat verkennen. 

Reisspecialist Mongolie

Otgon is een ervaren reisspecialist, ze is opgegroeid in het uitgestrekte noorden van Mongolië, vlakbij het Khovskol meer. Haar ouders en veel van haar familie wonen daar nu nog en leven nog het traditionele Nomadenbestaan. Tijdens feestdagen is Otgon dan ook in de omgeving van Khovkol en Moron te vinden. Voor reizigers van Mevo Reizen organiseert Otgon samen met haar team van ervaren gidsen en chauffeurs rondreizen door Mongolië. Tochten door Mongolië per Landcruiser,  paardrijdtochten of meerdaagse wandeltochten door de prachtige natuur.

Lokale partner Mevo Reizen Beijing

Lisa is uw lokale contactpersoon in Beijing. Na het afronden van een studie in toerisme werkt ze samen met haar man Jasper en twee collega’s vanuit een kantoor in Beijing. Samen met Lisa en Jasper verzorgen wij maatwerk treinreizen door China. De Hemeltrein via Xian en Xining naar Lhasa in Tibet is één van de reizen die wij samen met Lisa voor u kunnen uitstippelen.  Ook de Chinese Zijderoute vanaf Beijing naar Almaty of andersom is ontstaan uit onze samenwerking de laatste jaren. Kortom, treinreizen op maat door China. 

Igor uit Taishet - Transsiberie Express

Diep in Siberië ligt het dorpje Taishet. Een typisch Siberisch stadje met zo’n 35.000 inwoners midden in de uitgestrekte Taiga van Rusland. Na ongeveer 4500km komt de Transsiberië Express langs het dorpje Taishet. Vanaf Taishet is het nog eens 700 km naar Irkutsk aan het Baikalmeer. In het dorpje krijg je een warm welkom van Igor en zijn vrouw. U kunt overnachten bij het gezin en gebruikmaken van de eenvoudige Bayna (een Russische traditionele sauna). Taishet is ook het startpunt van de Baikal Amoer Magistraal. Verwacht in Taishet geen luxe, maar u ervaart wel het échte Russische leven. 

Rondreis Oezbekistan en Turkmenistan

Reist u binnenkort met Mevo Reizen per Zijderoute Express naar Oezbekistan? Dan staat Farrukh u met een grote glimlach op te wachten:

Assalomu-aleykum! (groet in Oezbekistan) lieve reizigers, mijn naam is Farrukh, ik ben 33 jaar oud en ik woon in Tasjkent. Ik heb geschiedenis en archeologie gestudeerd in Oezbekistan en een jaar aan de Sorbonne Universiteit in Parijs. Ik ben gepassioneerd door reizen en het ontdekken van nieuwe plaatsen.

Na mijn afstuderen aan de universiteit heb ik besloten om mijn passie voor geschiedenis en reizen te combineren en ben ik in 2009 in de reisindustrie gaan werken! Op deze foto sta ik bij de Darwaza Gaskrater in Turkmenistan, hier ben ik zelf op pad om reizigers in Turkmenstan te verwelkomen! Ik ben blij om mijn kennis te delen met reizigers en hen te verwelkomen in mijn land met een oude en rijke geschiedenis en cultuur. Welkom in het zonnige Oezbekistan en tot ziens!