Het team van Mevo Reizen

Het team van Mevo Reizen

Ik ben Jan Jaap, de eigenaar van Mevo Reizen. Samen met Salina en Marinke vormen wij het team van Mevo Reizen in Deventer. Met mijn collega’s stellen we de reizen op maat waar u samen. Kom gerust bij ons langs op kantoor om met een kop koffie of een wodkaatje uw reisplannen door te spreken. Jaarlijks begeleid ik één van onze groepsreizen met de Transsiberië Express, de Zijde Route of een rondreis door Mongolië. 

Een treintraject is voor mij hét onderdeel van een avontuurlijke reis. Het contact met lokale bevolking is nergens zo vanzelfsprekend als in de trein. Landen als Rusland, Oekraïne en Mongolië hebben een bijzondere aantrekkingskracht op me. Het onverwachte wat steeds vraagt om een creatieve en open blik zorgt ervoor dat geen reis hetzelfde is. Mijn enthousiasme over treinreizen en de voormalige Sovjet-Unie deel ik graag met u. 

Het team van Mevo Reizen

Samen met Jan Jaap. Marinke en Bert zijn wij de mensen achter Mevo Reizen. Ik heb aan de HTRO (Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs) op Saxion gestudeerd. Tijdens mijn studie deed ik een managementstage bij Mevo Reizen en zo heb ik Mevo Reizen en de bestemmingen leren kennen. Een bijzonder deel van de wereld waarbij het organiseren van reizen op maat écht van toegevoegde waarde is voor u als reiziger. Na rondreizen door Rusland en Georgië leerde ik de regio van dichtbij kennen. In 2018 heb ik één van onze groepsreizen met de Transsiberië Express begeleid, dit was een leerzame en bovenal fantastische ervaring met een hele leuke groep reislustige globetrotters. 

Het team van Mevo Reizen

Bert Wolthuis is een ervaren reiziger en liefhebber van treinreizen in het bijzonder. Via Mevo Reizen maakte Bert al de reis van Amsterdam naar Moskou, Ulaanbaatar en Beijing per Transmongolië Express en naar Vladiwostok met de Transsiberië Express, met veel tussenstops. Een jaar later reisde Bert langs de Zijde route van Istanbul via Turkmenistan naar Oezbekistan, Kazachstan en via het westen van China naar Beijing. Woont u in Den Haag en omgeving neem dan gerust contact op met Bert, een échte treinreisspecialist! Na ontvangst van een reisplan kunt u kunt met Bert uw reis persoonlijk doorspreken.

Onze lokale collega’s

Het team van Mevo Reizen

Tatjana is uw lokale aanspreekpunt in Irkutsk, hartje Siberië. Tatjana zit van alle lokale collega’s het langst in het vak. Tatjana woont en werkt in Irkutsk. Ze staat bijna bij alle reizigers klaar op het station van Irkutsk om u in vloeiend Duits welkom te heten. Na een treinreis van vaak wel vier dagen zorgt ze dat u zonder zorgen aankomt in uw homestay of hotel om een frisse douche te nemen waarna u de mooie Siberische stad gaat verkennen. 

Het team van Mevo Reizen

Otgon is een ervaren reisspecialist, ze is opgegroeid in het uitgestrekte noorden van Mongolië, vlakbij het Khovskol meer. Haar ouders en veel van haar familie wonen daar nu nog. Tijdens feestdagen is Otgon dan ook in de omgeving van Khovkol en Moron te vinden. Voor reizigers van Mevo organiseert Otgon samen met haar team rondreizen door Mongolië. Tochten door Mongolië per Landcruiser,  paardrijdtochten of meerdaagse hikes door de prachtige natuur.

Het team van Mevo Reizen

Lisa is uw lokale contactpersoon in Beijing. Lisa is getrouwd met Jasper. Na het afronden van een studie in toerisme werkt ze samen met Jasper vanuit Beijing. Samen zijn ze eigenaar van een specialistisch bureau. Naast Beijing kennen ze de weg in China, Lisa en Jasper regelen met hun team de transfers, excursies, treinkaartjes en hotels. Kortom, reizen op maat door China. 

Igor uit Taishet - Transsiberie Express

Diep in Siberië ligt het dorpje Taishet. Een typisch Siberisch stadje met zo’n 35.000 inwoners midden in de uitgestrekte Taiga van Rusland. Na ongeveer 4500km komt de Transsiberië Express langs het dorpje en vanaf Taishet is het nog een klein 700km naar Irkutsk aan het Baikalmeer. In het dorpje krijg je een warm welkom van Igor en zijn vrouw. U kunt overnachten bij het gezin en gebruikmaken van de Bayna (een Russische traditionele sauna). Taishet is ook het startpunt van de Baikal Amoer Magistraal.