Het team van Mevo Reizen

TranssiberIë specialist

Ik ben Jan Jaap, de eigenaar van Mevo. Samen met Salina en Bert vormen wij het team van Mevo in Nederland. De meeste reizen die we aanbieden heb ik eens of meerdere keren gedaan. Landen als Rusland, Oekraïne en Mongolië hebben een bijzondere aantrekkingskracht op me. Het onverwachte wat steeds vraagt om een creatieve en open blik zorgt ervoor dat géén reis hetzelfde is. Samen met mijn collega’s stellen we reizen op maat waar u samen. Kom gerust bij ons langs op kantoor, om met een kop koffie of een wodkaatje uw reisplannen door te spreken. Jaarlijks begeleid ik minstens één van onze groepsreizen met de Transsiberië Express, de Zijde Route of een rondreis door Mongolië. 

Team Mevo Reizen

Samen met Jan Jaap en Bert zijn wij de mensen achter Mevo. Ik heb aan de HTRO (Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs) op Saxion gestudeerd. Tijdens mijn studie deed ik een managementstage bij Mevo en zo heb ik Mevo en de bestemmingen leren kennen. Een bijzonder deel van de wereld waarbij het organiseren van reizen op maat écht van toegevoegde waarde is voor u als reiziger. Na rondreizen door Rusland en Georgië leerde ik de regio van dichtbij kennen. Jaarlijks begeleid ik één van onze groepsreizen met de Transsiberië Express, de Zijde Route of de rondreis door Mongolië.

Bert treinreis specialist

Bert Wolthuis is een ervaren reiziger en liefhebber van treinreizen in het bijzonder. Via Mevo Reizen maakte Bert al de reis van Amsterdam naar Moskou, Ulaanbaatar en Beijing per Transmongolië Express en naar Vladiwostok met de Transsiberië Express, met veel tussenstops. Het jaar daaarna reisde Bert langs de Zijde route van Istanbul via Turkmenistan naar Oezbekistan, Kazachstan en via het westen van China naar Beijing. Woont u in Den Haag en omgeving neem dan gerust contact op met Bert, een échte treinreisspecialist! U kunt met Bert uw reis persoonlijk doorspreken.

Reisexpert Irkutsk

Tatjana is uw lokale aanspreekpunt in Irkutsk, hartje Siberië. Tatjana zit van alle lokale collega’s het langst in het vak. Tatjana woont en werkt in Irkutsk. Ze staat bijna bij alle reizigers klaar op het station van Irkutsk om u in vloeiend Duits welkom te heten. Na een treinreis van vaak wel vier dagen zorgt ze dat u zonder zorgen aankomt in uw homestay of hotel om een frisse douche te nemen waarna u de mooie Siberische stad gaat verkennen. 

Mongolie reisspecialist

Otgon is een ervaren reisspecialist, ze is opgegroeid in het uitgestrekte noorden van Mongolië, vlakbij het Khovskol meer. Haar ouders en veel van haar familie wonen daar nu nog. Tijdens feestdagen is Otgon dan ook in de omgeving van Khovkol en Moron te vinden. Voor reizigers van Mevo organiseert Otgon samen met haar team rondreizen door Mongolië. Tochten door Mongolië per Landcruiser,  paardrijdtochten of meerdaagse hikes door de prachtige natuur.

Lisa - reisspecialist China

Lisa is uw lokale contactpersoon in Beijing. Lisa is getrouwd met Jasper. Na het afronden van een studie in toerisme werkt ze samen met Jasper vanuit Beijing. Samen zijn ze eigenaar van een specialistisch bureau. Naast Beijing kennen ze de weg in China, Lisa en Jasper regelen met hun team de transfers, excursies, treinkaartjes en hotels. Kortom, reizen op maat door China. 

Igor uit Taishet - Transsiberie Express

Diep in Siberië ligt het dorpje Taishet. Een typisch Siberisch stadje met zo’n 35.000 inwoners midden in de uitgestrekte Taiga van Rusland. Na ongeveer 4500km komt de Transsiberië Express langs het dorpje en vanaf Taishet is het nog een klein 700km naar Irkutsk aan het Baikalmeer. In het dorpje krijg je een warm welkom van Igor en zijn vrouw. U kunt overnachten bij het gezin en gebruikmaken van de Bayna (een Russische traditionele sauna). Taishet is ook het startpunt van de Baikal Amoer Magistraal.