15 dagen vanaf€2199
per reiziger
vluchten inclusief

Rondreis Oezbekistan - Mevo Reizen- zijderoute

Treinreis Oezbekistan en Turkmenistan (individuele reis)

De treinreis Oezbekistan en Turkmenistan brengt u in 15 dagen door twee onontdekte landen in Centraal-Azië. Per trein en per 4×4 reist u langs prachtige Zijderoute steden en de dwars door de Karkum en de Kyzylkum woestijn. Wandel door de steegjes van Khiva en Buchara in Oezbekistan en bezoek het oude Merv. Onderweg slaapt u in een Yurt bij de Darwaza gaskrater. Proef de zoetste watermeloenen en het Oezbeekse gerecht Plov. Lees meer over de verschillende Zijderoute reizen en bouwstenen.

2,199

Dag 1: Vertrek naar Oezbekistan

Amsterdam - Tasjkent

Vandaag vertrekt uw vlucht van Amsterdam naar de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. Tijdens de vlucht naar Tasjkent er een overstap in Istanbul of Moskou.

Bouwsteen Istanbul: Bezoek Istanbul met een tussenstop van één of twee nachten.

Bouwsteen Moskou: Bezoek Moskou met een tussenstop van één of twee nachten.

Dag 2: Aankomst in Tasjkent

Vroeg in de ochtend komt u aan op de luchthaven van Tasjkent. Kiest u voor het transferpakket, dan wordt u per transfer naar de accommodatie gebracht. De vroege check-inn en het ontbijtbuffet in het hotel is inclusief.

Vandaag ontdekt u Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Kiest u voor het excursiepakket dan ontvangt de Engelssprekende gids u in de lobby van het hotel voor een stadstour.

Privé stadstour door Tasjkent: Tijdens de stadstour door Tasjkent brengt de gids u langs de hoogtepunten van de stad. De tour start in bij de Kukeldash Madrassa. Deze Madrassa is een traditionele en religieuze school en is gebouwd met kenmerkende gele bakstenen uit de 16e eeuw. Vervolgens wordt de stadstour vervolgd naar de Barak-Khan Madrassa, welke is vernoemd naar de opdrachtgever Nauruz Ahmad Khan. Gedurende de tour wordt ook het Kaffal Shashi Mausoleum bezocht. Dit is een indrukwekkende moskee in de Khasty Imam straat. Een onderdeel van de tour is een bezoek aan de kleurrijke Oosterse markt, Chorsu. Op deze manier ontdekt u de lokale cultuur van Tasjkent.

Overnachting in Hotel Uzbekistan *** of gelijkwaardig

Hotel Uzbekistan

Hotel Uzbekistan

Hotel Uzbekistan

Op slechts 100 meter afstand van het centrale Amur Timurplein is het hotel Uzbekistan gelegen. Hotel Uzbekistan is een iconisch hotel in het hart van de stad. Op steenworp afstand van de opera en de voetgangersstraten met het lokale vlooienmarkt en een ontspannen sfeer. De accommodatie beschikt over klassiek ingerichte kamers en suites. Geniet tijdens uw verblijf van een drankje in bar Vena of ontspan in de sauna van de accommodatie. In het restaurant worden Europese gerechten en lokale specialiteiten geserveerd. Dichtbij de accommodatie vindt u het metrostation Amur Timur.

Leader Hotel Oezbekistan

Leader Hotel Oezbekistan

Het Leader hotel in Tasjkent een goed **** hotel. Op 15 minuten wandelen vanaf het hotel bent u bij het prachtige Kosmonaut metrostation. Vanuit dit metrostation kunt u de hoogtepunten van de stad eenvoudig bereiken. De kamers van het hotel zijn modern ingericht. De accommodatie biedt een uitgebreid ontbijtbuffet.

Dag 3: De Sovjet geschiedenis van Tasjkent en treinreis naar Khiva

Tashkent - Khiva

Na het ontbijt wordt u door de gids ontvangen in de lobby en ontdekt u het andere gedeelte van de stad: de stad van na 1966 met de onmiskenbare Sovjet invloeden.

Privé stadstour Tasjkent: Tijdens de tour door het nieuwe gedeelte van de stad bezoekt u verschillende metrostations. Deze zijn prachtig versierd met onder andere marmer en pleisterwerken. Tasjkent staat bekend om zijn pleinen, boulevards en overheidsgebouwen. De tour brengt u dan ook langs het Mustakillik, het Amur Timur en Dustligi plein. Het Mustakillik plein is het onafhankelijkheidsplein van Tasjkent en daarnaast het grootste plein van Oezbekistan. De tour wordt vervolgd naar verschillende monumenten in de stad. De gids laat u kennismaken met het monument van de moed en het monument voor Alisher Novi.

In de avond wordt u per transfer naar het treinstation gebracht waar de nachttrein naar Khiva-Urgench vertrekt.

Overnachting aan boord van de trein in een vierpersoonscoupé. Upgrade naar een privécoupé is mogelijk.

Dag 4: Aankomst in de oasestad Khiva

In de ochtend komt u aan op het station van Urgench waar u per transfer naar de stad Khiva wordt gebracht. Na aankomst in uw accommodatie heeft u de mogelijkheid om uw op te frissen voordat u de stad Khiva gaat ontdekken. In de lobby van het hotel wordt u ontvangen door de Engelssprekende gids die u meeneemt door de stad.

Stadstour door Khiva: De historische en ommuurde binnenstad, Itchan-Kala, is een waar openluchtmuseum. Tijdens de tour wandelt u door de zandkleurige stad waar u een bezoek brengt aan de madrassa en de Islam Khodja Minaret. De tour wordt vervolgd naar het beroemde Mahmud Pakhlavan. Volgens legendes uit de 14e eeuw zou het levens hebben gered van vele onderdanen door een akkoord te sluiten met de Indiase overheersers. De gids laat u daarnaast kennis maken met de Juma Moskee. Deze moskee bestaat uit 212 houten pilaren, welke zijn besneden met teksten en bloempatronen. De 4 uur durende stadstour brengt u langs alle belangrijke en historische hoogtepunten van Khiva. De tour is exclusief entreegelden.

Overnachting in het Guesthouse Boyjon Ota of gelijkwaardig

Guesthouse Boyjon Ota

In Khiva overnacht u in een prachtige guesthouse bij een gezellige familie. U wordt met een warm en hartelijk welkom ontvangen in Khiva. Het guesthouse Boyjon Ota beschikt over een ruime tuin met barbecue faciliteiten en een gemeenschappelijke lounge. Ontspan op het ruime zonneterras van de guesthouse. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht over de tuin en ziet u in de avond de verlichte torens van Khiva. De kamers zijn huiselijk en sfeervol ingericht. Het guesthouse biedt heerlijk ontbijt en diner. Daarnaast is de familie zeer behulpzaam en staat de hele dag voor u klaar.

Muso To’ra Hotel

Muso To’ra Hote

Het Muso To’ra Hotel is een oorspronkelijke Karavanserai in de oude ommuurde binnenstad van Khiva. Het hotel beschikt over een prachtige binnentuin. Hier kunt u in de ochtend genieten van het ontbijtbuffet. De kamers zijn in eigen stijl ingericht en gemeubileerd en van alle gemakken voorzien. Het hotel biedt 15 kamers, die u kunt bereiken via de binnentuin. De accommodatie is centraal gelegen en slechts een paar minuten lopen van het Shirazi Khan Madrasah monument.

Dag 5: Khiva ontdekken

Vandaag heeft u de tijd om Khiva op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Bezoek één van de vele Madrassa’s, beklim de stadsmuur of neem juist een rustdag en neem een drankje op één van de vele terrasjes.

Stadsinformatie Khiva: De stad Khiva is gelegen in zuid-centraal Oezbekistan en ten westen van de Amu Darya rivier. De stad staat ook wel bekend om zijn Islamitische architectuur in het historisch centrum. Khiva beschikt over verschillende moskeeën, mausoleums, paleis gebouwen en madrassa’s. Sinds 1990 is Khiva onderdeel van de UNESCO werelderfgoederen en wordt beschouwd als een sprookjesachtige stad. De zandkleurige straatjes en de blauwe koepels vormen het aanzicht van de stad.

suggestie:Beklim de hoogste minaret van Oezbekistan: de Islam Khodja Minor. De minaret is 45 meter hoog waarbij de trappen leiden naar een prachtig uitzicht over Khiva.

Overnachting in het Guesthouse Boyjon Ota *** of gelijkwaardig

Guesthouse Boyjon Ota

In Khiva overnacht u in een prachtige guesthouse bij een gezellige familie. U wordt met een warm en hartelijk welkom ontvangen in Khiva. Het guesthouse Boyjon Ota beschikt over een ruime tuin met barbecue faciliteiten en een gemeenschappelijke lounge. Ontspan op het ruime zonneterras van de guesthouse. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht over de tuin en ziet u in de avond de verlichte torens van Khiva. De kamers zijn huiselijk en sfeervol ingericht. Het guesthouse biedt heerlijk ontbijt en diner. Daarnaast is de familie zeer behulpzaam en staat de hele dag voor u klaar.

Muso To’ra Hotel

Muso To’ra Hote

Het Muso To’ra Hotel beschikt over een prachtige binnentuin. Hier kunt u in de ochtend genieten van het ontbijtbuffet. De kamers zijn in eigen stijl ingericht en gemeubileerd en van alle gemakken voorzien. Het hotel biedt 15 kamers, die u kunt bereiken via de binnentuin. De accommodatie is centraal gelegen en slechts een paar minuten lopen van het Shirazi Khan Madrasah monument.

Dag 6: Reis naar Turkmenistan

Khiva - Darsoguz - Kunya Urgench - Darwaza

Vanochtend ontwaakt u in de historische stad Khiva, en kunt u in het hotel genieten van het ontbijt. Vandaag wordt de reis vervolgd naar Turkmenistan en wordt u per transfer naar de grens gebracht. Nadat u de Turkmeense grens bent overgestoken reist u verder naar de stad Dasoguz. Hier zult u een bezoek brengen aan de verschillende architectonische monumenten die zijn bewaard, zoals het Mausoleum van il Arslan Khorezmshakh Tekesh. Vervolgens reist u per 4×4 naar de oude stad Kunya-Urgench. Deze stad is geografisch goed gelegen en is een kruising van twee Karavaanroutes. Namelijk richting China en het naar het noordwesten richting de Wolga. Veel architectonische gebouwen uit de tijd van Khoresmshakh-dynastie zijn bewaard gebleven nadat het is verwoest door de Mongolen. Verschillende soorten constructies, zeldzame koepels en de zuiverheid van de kleuren zijn in Kunya-Urgench te bewonderen.

De reis per 4×4 wordt vervolgd naar Darwaza waar u zult overnachten in een traditionele yurt en kennis zult maken met de Turkmeense cultuur.

Overnachting in een yurt.

Turkmenistan Darwaza Gaskrater

Darwaza Yurtkamp

Darwaza Yurtkamp

U overnacht bij de Darwaza gaskrater in een traditionele nomadentent, een yurt. In de avond zijn de temperaturen in Darwaza zeer aangenaam.

Dag 7: Bezoek aan Darwaza

Darwaza - Ashgabat

Het dorpje Darwaza is gelegen in de Karakum woestijn, ongeveer 260 kilometer boven Ashgabat. In het gebied rondom het dorpje vindt u ‘s werelds grootste gasvoorraden, namelijk de Darwaza gaskrater. Rond 1971 deden geologen proefboringen totdat er een onverwachte ondergrondse grot of rivier opdook. Het gevolg hiervan is dat de grond onder de boortoren instortte waardoor er een groot gat in de bodem overbleef. Na 50 jaar brand in het hart van het verlaten Turkmenistan de gaskrater nog steeds. Dit zorgt voor een uniek schouwspel. Vanaf de yurt kamp kunt u in de avond de oranjekleurige wolken zien opstijgen. De heuvels en rondom de krater worden prachtig verlicht.

Na het bezoek aan de gaskrater wordt de reis per 4×4 jeep vervolgd naar de hoofdstad van Turkmenistan, namelijk Ashgabat.

Overnachting in het het Ak Altyn Hotel **** of gelijkwaardig.

Ak Altyn Hotel Ashagbat

Ak Altyn Hotel Ashagbat

Vandaag de dag is het Ak Altyn Hotel in Ashgabat één van de beste accommodaties in Turkmenistan. Het hotel heeft een centrale ligging in de Russische wijk, op wandelafstand van de Russische Bazaar. De accommodatie heeft een diversiteit in type kamers. De kamers bieden comfort, kwaliteit en zijn van alle gemakken voorzien. Zo kunt u gebruik maken van uitstekende faciliteiten. De accommodatie biedt een zwembad, een sauna en meerdere diensten. Daarnaast beschikt het hotel over een restaurant. Hier worden met name nationale en Europese gerechten geserveerd.

Dag 8: Ontdek Ashgabat en reis naar Mary

Ashgabat - Mary

Vanochtend bent u ontwaakt in de stad Ashgabat en heeft u in het hotel kunnen genieten van het ontbijt. Vandaag ontdekt u onder begeleiding van een professionele Engelssprekende gids de hoofdstad van Turkmenistan.

Stadstour Ashgabad: Tijdens de stadstour brengt u een bezoek aan één van de mooiste moskeeën van Turkmenistan, namelijk de Ertugrul Gazi Moskee. Maak een wandeling door het Nationaal Onafhankelijkheids Park. Dit park staat bekend vanwege de moderne en Turkmeense architectuur. De gids brengt u ook langs het monument van de Neutraliteit, het symbool van de stad. Het 95 meter hoge bouwwerk is van ver al te zien, aangezien dit het hoogste bouwwerk van Turkmenistan is. Op 21,5 meter hoogte bevindt zich een café-bar. Vanuit dit punt heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. In de buitenwijken van het dorp Bagir, niet ver van de stad bevindt zich een uniek en oud monument. Namelijk de ruïnes van de oude nederzetting Nissa en is onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Net buiten de stad staat de grootste moskee van Centraal-Azië en de belangrijkste van Turkmenistan. De Turkmenbashi Ruhy Moskee is immens en gebouwd op initiatief van Turkmenbashi. De Moskee is dan ook vernoemd naar de voormalige president en betekent ook wel “de moskee van Turkmenbashi spiritualiteit”. De stadstour duurt ongeveer 4 uur en is exclusief entreegelden.

Aan het einde van de middag wordt u per transfer naar het station gebracht waar de trein naar Mary vertrekt.

Overnachting in Margush Hotel *** of gelijkwaardig.

Trein Turkmenistan

Trein Turkmenistan

Trein Turkmenistan

De treinen in Turkmenistan bestaan uit vier persoons coupés inclusief slaapplekken. Daarnaast is er in elke wagon een warm water boiler aanwezig voor koffie of thee bijvoorbeeld. De treinen zijn voorzien van een airconditioning in de zomer en een verwarming in de winter.

Tip: Neem genoeg eten en drinken mee aan boord van de trein. Er is namelijk geen restauratiewagon aanwezig.

Margush Hotel Mary

Margush Hotel Mary

Het Margush Hotel is gelegen net buiten het centrum van Mary. De hotelkamers zijn ingericht met lichte zandtinten die u doet denken aan de woestijn en warme zon van Turkmenistan. Na een dag in Mary kunt u tot rust komen in het restaurant, bar of de tuin van het hotel. In de tuin vindt u mooie bomen, bloembedden en fontijnen.

Dag 9: Bezoek aan het oude Merv

Mary - Turkmenabat

Na een overnachting in de stad Mary brengt u vandaag een bezoek aan het oude Merv. Deze oase op de Zijderoute was één van de grootste ter wereld voordat deze werd verwoest door een Mongoolse horde Genghis Khan. De stad was strategisch gelegen tussen de Afghaanse hooglanden en de laaglanden van de Karakum woestijn. Daarnaast was de stad gewild bij de Perzen, Arabieren, Turken en Grieken. De oasestad werd getransformeerd naar een commercieel, administratief en religieus centrum voor eeuwenlange dynastieën. Deze strekten zich uit van Turkije tot Centraal-Azië, de Perzische Golf en zelfs nog verder.

De heersers van de stad wisselden en de bevolking van Merv groeide steeds verder uit. In deze tijd was het dan ook de twee na grootste stad ter wereld. In 1221 kwam het leger van Tolui Khan, de vierde zoon van de beruchte Mongoolse heerser Genghis Khan de stad binnen. Tolui gaf op dat moment een bevel om alle inwoners van de stad Merv te doden. Deze aanval betekende het einde van Merv als belangrijke handelspost en hoofdstad van de Zijderoute. Sinds 1999 is de stad een onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst en één van de meest indrukwekkende en complexe archeologische vindplaatsen op aarde.

Aan het einde van de middag gaat u met de gids en chauffeur naar het treinstation. Voor vertrek is er tijd voor wat inkopen van proviand als snacks en wat drinken. De treinreis voert door de woestijn en brengt u in ongeveer vijf uur naar Turkmenabat waar u vroeg in de ochtend aankomt. Een vroege check-in en ontbijt in het hotel in Turkmenabat is inbegrepen.

Overnachting in de trein van Mary naar Turkmenabat.
Bij aankomst in Turkmenabat overnacht u in Hotel Yupek Yoly *** of gelijkwaardig.

Overnachting in Hotel Yupek Yoly *** of gelijkwaardig

Hotel Yupek Yoly

Yupek Yoly Hotel

In de nacht komt u per trein aan in Turkmenabat. Vanuit het treinstation wordt u per transfer naar de accommodatie gebracht. Hotel Yupek Yoly is geopend in 2018. De accommodatie is gelegen aan de weg van Turkmenabat naar Mary. De accommodatie is een fijne tussenstop voordat u de volgende dag verder reist over de grens naar Oezbekistan. Hotel Yupek Yoly is van alle faciliteiten voorzien.

Dag 10: Reis naar Buchara in Oezbekistan

Turkmenabat - Buchara

Nadat u heeft ontbeten in het hotel wordt u per transfer naar de grens van Oezbekistan gebracht. Wanneer u de grens over bent reist u per trein verder naar de stad Buchara. Na aankomst op het treinstation van Buchara wordt u per transfer naar de accommodatie gebracht.
Aan het begin van de middag wordt u ontvangen door de Engels sprekende gids in de lobby van het hotel. De gids brengt u door de stad Buchara en laat u alle hoogtepunten van de stad zien.

Stadstour door Buchara: De stadstour door Buchara brengt u door de het historische centrum van de stad met de verschillende hoogtepunten. De tour begint met een wandeling langs de Ark Fortress. Dit is het oudste architectonische monument van Buchara. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Bolo-Hauz Moskee. De naam staat ook wel voor ‘boven de vijver’ en verwijst dan ook naar de vijver voor de moskee. Tijdens de tour brengt u ook een bezoek aan de diverse mausoleums van de stad. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het Chor-Minor en het Chashma-Ayub Mausoleum. De stad bestaat uit verschillende architectonische gebouwen. Zo bezoekt u de Abdul Aziz Madrassa tijdens de tour. Het portaal van het gebouw is ontzettend hoog en prachtig versierd met onder andere versregels van beroemde dichters.

Overnachting in het Bibi-Khanym Hotel *** of gelijkwaardig

Bibi-Khanym Hotel

Bibi-Khanym Hotel

Bibi-Khanym Hotel

In Buchara is het Bibi-Khanym Hotel de uitstekende plek om te ontspannen. Op loopafstand van de accommodatie vindt u een tal aan hoogtepunten en restaurants. De accommodatie bevindt zich in een fijne omgeving. De kamers van de accommodatie zijn comfortabel en huiselijk ingericht in Oezbeekse stijl. U wordt hartelijk ontvangen door het personeel. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar bij de receptie. Geniet van een drankje in de binnentuin tijdens uw verblijf.

Dag 11: Bezoek aan het Bakhauddin Nakhshbandi Ensemble buiten Buchara

In de ochtend kunt u genieten van het ontbijt in het hotel.

Suggestie:Kies voor een tour met de Engelssprekende gids en transfer naar Bakhauddin Nakhshbandi Ensemble gebracht. Het Ensemble is één van de meest belangrijke Islamitische heiligdommen. Het hoofdgebouw van het ensemble is de Khanqah. Daarnaast bestaat het ensemble ook uit de minaret en de kleine madrassas. Op een aparte binnenplaats van het complex is Nakhshbandi begraven, ook wel de spirituele leraar van Amur Timur. Zijn filosofie was gebaseerd op “Het hart – met de god, handen aan het werk”. Het Bakhauddin Nakhshbandi Ensemble wordt ook wel gezien als het Centraal-Aziatische Mekka. Veel gelovigen uit Moslimlanden komen hier ook wel om de vervulling van wensen en genezing te vragen.

Suggestie: Probeer tijdens uw bezoek aan Oezbekistan het beroemde gerecht Plov. In Oezbekistan wordt deze rijstmaaltijd als lunch gegeten.

Overnachting in het Bibi-Khanym Hotel *** of gelijkwaardig

Bibi-Khanym Hotel

Bibi-Khanym Hotel

Bibi-Khanym Hotel

In Buchara is het Bibi-Khanym Hotel de uitstekende plek om te ontspannen. Op loopafstand van de accommodatie vindt u een tal aan hoogtepunten en restaurants. De accommodatie bevindt zich in een fijne omgeving. De kamers van de accommodatie zijn comfortabel en huiselijk ingericht in Oezbeekse stijl. U wordt hartelijk ontvangen door het personeel. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar bij de receptie. Geniet van een drankje in de binnentuin tijdens uw verblijf.

Dag 12: Buchara ontdekken en reis naar Samarkand

Buchara - Samarkand

Na het ontbijt heeft u de rest van de ochtend vrij te besteden. In de loop van de middag vertrekt uw transfer naar het treinstation waar de sneltrein naar Samarkand zal vertrekken. Na een reis van ongeveer anderhalf uur komt u aan op het treinstation van Samarkand. Boekt u het transferpakket dan staat de chauffeur klaar om u naar de accommodatie te brengen.

Stadsinformatie Samarkand: De stad Samarkand is één van de oudste steden van Centraal-Azië. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Registan Ensemble, drie bij elkaar gelegen madrassa’s. Naast het Mausoleum van de bekendste Oezbeek ‘Amur Timur’ vindt u er ook de Bibi Khanym moskee. Bibi Khanym was de vrouw van Amur Timur. In 2001 werd de stad toegevoegd aan het UNESCO werelderfgoed.

Overnachting in het Ideal Hotel *** of gelijkwaardig.

Ideal Hotel Samarkand

Ideal Hotel Samarkand

Hotel Ideal ligt op een rustige locatie in Samarkand. Het hotel heeft een binnentuin waar u in de schaduw een drankje kunt drinken. Het beroemde mausoleum van Amoer Timoer bereikt u na 20 minuten wandelen langs de groene universiteit boulevard. Vanaf daar is het nog geen vijf minuten verder en dan staat u op het beroemde Registan-plein. In de ochtend kunt u genieten van een heerlijk ontbijt in het restaurant van het hotel. Hier worden met name Oezbeekse en Europese gerechten geserveerd.

Dag 13: Stadstour door Samarkand

Vandaag brengt de professionele en Engels sprekende gids u langs de hoogtepunten van de stad Samarkand. Na het ontbijt wordt u ontvangen in de lobby van uw hotel voordat de tour van start gaat.

De stadstour door Samarkand bestaat uit een ochtend en een middagprogramma. De gids laat u kennis maken met de diverse historische en architectonische hoogtepunten. De lunch is tijdens de tour niet inbegrepen.

Registan Ensemble

Tijdens het ochtendprogramma van de stadstour brengt u een bezoek aan het Gur-Emir Mausoleum en het Registan Ensemble. Het Gur-Emir Mausoleum is één van de belangrijkste architectonische ensembles van het middeleeuwse oosten. Het mausoleum werd gebouwd aan het begin van de 15e eeuw in het zuidwestelijke deel van Samarkand. Het gebouw is een middeleeuws architectonisch vakmanschap. De koepels en muren zijn bedekt met prachtige mozaïk in licht- en donkerblauwe geglazuurde bakstenen. Na het bezoek wordt de stadstour vervolgd naar het Registan Ensemble. Deze bezienswaardigheid is te vinden in het hart van de stad Samarkand. Het plein wordt gevormd met drie madrassa’s. Namelijk de Ulugbek, de Sher Dor en de Tilla Kari Madrassah Deze zijn versierd met onder andere Perzisch tegelwerk en bladgoud. Tegenwoordig worden op het plein vele festivals en shows georganiseerd. De madrassa’s zijn geheel gerenoveerd en zijn geopend voor bezoek.

Registan Ensemble

De eerste stop na de lunch is de Shah-i-Zinda Necropolis. Dit hoogtepunt is één van de meest unieke en mysterieuze monumenten van Samarkand. Het complex bestaat uit een aantal blauwe tombes en mausolea. De Shah-i-Zinda is een begraafplaats van koninklijke personen en edelen. Vervolgens laat de gids u alles weten over het Ulugbek observatorium en de Ruïnes van Afrosiab.

Als er nog tijd is brengt u een bezoek aan de Bibi Khanym Moskee. Deze moskee is één van de grootste en meest indrukwekkende ter wereld. Om kennis te maken met de Oezbeekse cultuur brengt u een bezoek aan een lokale bazaar vlakbij de Bib Khanym Moskee. De Siab bazaar die uw bezoekt is een markt waar vooral groente, fruit, noten en specerijen te vinden zijn.

Dag 14: Samarkand ontdekken en reis naar Tasjkent

Samarkand - Tasjkent

Na het ontbijt heeft u de ochtend vrij te besteden om Samarkand verder te ontdekken. In de loop van de middag wordt u per transfer naar het treinstation gebracht waar uw sneltrein naar Tasjkent vertrekt. Na een reis van ongeveer twee uur komt u aan op het station van Tasjkent. Hier wordt u ontvangen door onze transfer en naar uw accommodatie gebracht. De rest van de avond heeft u vrij te besteden.

Overnachting in Hotel Uzbekistan *** of gelijkwaardig

Afrosiyob Oezbekistan

Oezbekistan Afrosiyob

Welkom in de Afrosiyob

De sneltrein van Samarkand naar Tasjkent, ‘de Afrosiyob’ heeft een snelheid van 250 km/u. De reist duurt zo’n twee uur. De trein heeft eerste en tweede klasse stoelen. Er bevindt zich een restaurant in de Afrosiyob.

Hotel Uzbekistan

Hotel Uzbekistan

Hotel Uzbekistan

Leader Hotel Oezbekistan

Leader Hotel Oezbekistan

Dag 15: Terugreis naar Nederland

Tasjkent - Amsterdam

Nadat u heeft ontbeten in het hotel is vandaag het einde van uw reis aangebroken. Per transfer wordt u naar het vliegveld van Tasjkent gebracht waar uw vlucht terug naar Nederland zal vertrekken.

Er zijn geen rechtstreekse vluchten terug naar Nederland waardoor er een overstap gemaakt wordt in het Turkse Istanbul.

De treinreis Oezbekistan en Turkmenistan is inclusief

 • Vlucht met Turkish Airlines Amsterdam-Tasjkent v.v. (t.w.v. ca. € 900)
 • Overnachtingen in een guesthouse of 3 *** sterren hotels
 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Excursies en bezienswaardigheden volgens reisplan
 • Engelssprekende gids
 • 2e klass treintickets in Oezbekistan en Turkmenistan
 • Transfers per 4×4 in Turkmenistan
 • Uitnodigingsbrief voor Turkmenistan
 • Oezbekistan is visumvrij voor NL/BE
 • Goed uitgedacht reisschema met op de juiste momenten wat rust

Alle genoemde transfers in Oezbekistan €90 per reiziger

Het excursiepakket €168 per reiziger

 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Tasjkent & Engels gids
 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Khiva & Engelstalige gids
 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Buchara & Engelstalige gids
 • Stadstour in Samarkand & Engelstalige gids

Upgrades eerste klasse treinreis € 99 per reiziger

 • Upgrade naar eerste klasse / privé coupé treinreis naar Khiva (nachttrein Oezbekistan)
 • Upgrade naar luxere stoelen in de Afrosyob (sneltrein Oezbekistan)
 • Upgrade naar eerste klasse Ashgabat – Mary (dagtrein Turkmenistan)

Hotel upgrades in Tasjkent en Khiva €37 per reiziger

Kosten om rekening mee te houden

 • Entreeprijzen tijdens de stadstours in Oezbekistan ca. € 25 per reiziger
 • Fooien tijdens de reis
 • Boekingskosten € 25 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR € 5 per reiziger

Toevoegingen op uw reis

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eénpersoonstoeslag (u heeft een privé jeep in Turkmenistan en privé accommodatie) € 735
 • Vroege check-inn op dag 2 en ontbijt bij aankomst
Rondreis Turkmenistan - Turkmenbashi Moskee
vanaf €349 reisduur 5 dagen
De bouwsteen naar de Kaspische Zee in Turkmenistan is een uitbreiding die u kunt toevoegen aan één van de Zijderoute reizen. Hierbij kunt u denken aan de reis langs de...
rondreis Oezbekistan
vanaf €429 reisduur 3 dagen
Deze bouwsteen biedt een werkelijk uniek avontuur. Het meer biedt een unieke en vreemde plek van contrasten. Deze bouwsteen is een echte toevoeging aan uw reis per Zijderoute. Maak kennis...

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per vlucht naar Tasjkent.

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan

Wissen