14 dagen vanaf€1639
per persoon
inclusief vluchten

Fly drive Georgië en Armenië

Fly drive Georgië en Armenië

Per auto geniet u van de prachtige berglanden Georgië en Armenië. Daarnaast wordt u overdonderd door de adembenemende Kaukasus. Ontdek Armenië met haar rijke geschiedenis. Vanuit Jerevan zet u de reis voort naar Tiblisi. De hoofdstad van het het prachtige Georgië. Geniet van heerlijke Georgische wijnen, prachtige natuur, heerlijke specialiteiten en historische bezienswaardigheden.

Tijdens de reis bestuurt u zelf de huurauto. U kunt ook met chauffeur en gids reizen. De gids verteld over de cultuur en geschiedenis. Ondertussen brengt de chauffeur u naar de volgende bestemming. Wilt u langer reizen? Dat is mogelijk met de bouwsteen Azerbeidzjan.

Bent u een reis naar Georgië en Armenië aan het plannen? Bekijk hier de fly drive Georgië met treinreis van Jerevan naar Tbilisi. Reist u liever met een groep? Hier vindt u onze Nederlandstalige Groepsreis. Of bekijk de Luxe Kaukasus Express.

 • Vlucht vanaf Amsterdam naar Jerevan
 • Vlucht vanaf Tbilisi naar Amsterdam (vluchten t.w.v. €350)
 • Optioneel bouwsteen Azerbeidzjan: vlucht vanaf Bakoe zonder toeslag
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Overnachten in goede 3-sterren accommodatie
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Vluchten met Turkish Airlines (of vergelijkbaar)
 • Huurauto o.b.v. Toyota Corolla (upgrade mogelijk)
 • huurauto o.b.v. alle verzekeringen
 • huurauto o.b.v. grensovergangen Georgië en Armenië
 • vrijwel altijd parkeren bij uw hotel
 • alle overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • 24/7 lokale partner bereikbaar

1,639

Dag 1: Aankomst in Jerevan

Amsterdam - Jerevan

Vandaag start uw fly drive rondreis Georgië en Armenië. U vliegt van Amsterdam of Düsseldorf naar Jerevan in Armenië. Jerevan staat bekend als oudste bewoonde stad ter wereld. De stad heeft een prettige en gezellige sfeer. Dit komt met name door de vele terrassen, mooie straatjes en prachtige pleinen waarover de stad beschikt. Een voorbeeld van een beroemd plein in Jerevan is het Republieksplein. Dit plein is ook wel de thuisbasis van de zingende fonteinen van Jerevan. Deze mag en kunt u bijna niet missen tijdens uw reis.

Transferpakket: Transfer van het vliegveld naar uw accommodatie.

U overnacht in het Ani Central Inn Hotel *** of gelijkwaardig.

Suggestie: woont u dichterbij Düsseldorf? Laat het ons weten, wij passen het reisplan graag aan naar uw voorkeur.

Hotel Ani Central Inn

Deze accommodatie ligt op slechts vijftien minuten rijden van de luchthaven Zvartnots. Het hotel is centraal gelegen, waardoor u veel hoogtepunten op loopafstand kunt bereiken. Zo bent u in vijf minuten op het Republieksplein. Hotel Ani Central Inn biedt een breed scala aan diensten. Vriendelijk personeel, ruime kamers, een 24-uurs receptie en een loungebar. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast zijn deze modern ingericht. Ontspan in de avond bij het binnenzwembad of in de sauna en geniet in de ochtend van een heerlijk ontbijtbuffet.

Ani Plaza Hotel

Het Ani Plaza Hotel staat ook wel bekend als één van de grootste en beste accommodaties van Jerevan. Ook deze accommodatie is centraal gelegen in de stad van Jerevan. Het hotel biedt allerlei faciliteiten. Zo kunt u ontspannen in de spa en schoonheidsinstituten. Geniet van heerlijke Armeense en continentale gerechten in het Ani Restaurant. De kamers zijn ruim en stijlvol ingericht. Deze zijn voorzien van alle gemakken en moderne faciliteiten.

Dag 2: Ontdek Jerevan

Geniet uw eerste ochtend van een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant van uw accommodatie. Vandaag maakt u kennis met de verhuurder van de huurauto en kunt u uw huurauto ophalen in het centrum van de stad.

Excursiepakket: In de middag start uw stadstour door de bruisende hoofdstad Jerevan. De geschiedenis van de hoofdstad gaat terug tot de 8e eeuw voor Christus. Jerevan ligt aan de rivier de Razdan, die uitmondt in het Sevanmeer. Wandel tijdens de stadstour langs het Operahuis, Northern Avenue en het Cascade Complex.

U ontdekt onder andere Victory Park met het Moeder Armenië standbeeld. Deze staat symbool voor vrede door kracht. Daarnaast leert u de oude manuscripten kennen tijdens een bezoek aan de Matenadaran. Bezoek aan het Tsitsernakaberd Memorial park en het museum van de slachtoffers van de Genocide uit 1915.

Na de stadstour kunt u op eigen houtje Jerevan en de omgeving ontdekken.

Overnachting in het Ani Central Inn Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Suggestie: Optionele afleverservice van de huurauto bij het hotel is mogelijk

Dag 3: Echmiadzin, Zvartnots tempel en de Armeense Brandyfabriek

Na het ontbijt vervolgt u de reis vandaag naar een bijzondere plek voor Armeniërs: Echmiadzin. Dit is ook wel één van de oudste kerken ter wereld. Tijdens de rondleiding door de kathedraal brengt u een bezoek aan het museum. Maak onderweg een stop bij de Saint Hripsime kerk. Rijdt in de middag naar de ruïnes van de Zvartnots tempel. Deze tempel staat ook wel bekend als de parel van de 7e -eeuwse architectuur. Beide bouwwerken staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

In de middag reist u terug naar Jerevan. Breng een bezoek aan de Brandyfabriek. Ontdek de beroemde, Armeense cognac tijdens een rondleiding door de fabriek. Breng ook een bezoek aan de fruitmarkt in de stad. Proef hier traditionele kazen, gedroogd fruit, noten en brood.

Overnachting in het Ani Central Inn Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Dag 4: Khor-Virap, Noravank klooster en de Areni wijnregio

Ontdek vandaag het klooster van Khor-Virap, het bekendste klooster van Armenië. Het klooster ligt ongeveer een uur rijden van Jerevan. U rijdt in de richting van de grens van Turkije en u zult uitkijken op de heilige Ararat berg. Het klooster is een belangrijk symbool voor het tot stand komen van de Armeens-apostolische kerk. Gregorius de Verlichter, de man die het christendom in Armenië introduceerde, werd op deze plek dertien jaar lang gevangen gehouden door Koning Tiridates IV.

Reis in de middag door naar het Noravank klooster. Dit is een groot, religieus en cultureel centrum van de 12e eeuw. Noravank ligt in een prachtige natuur met mysterieuze rode kliffen. Nabijgelegen ligt de Areni wijnregio.

Bezoek de wijnmakerij voor een rondleiding. Proef verschillende Armeense wijnen van allerlei lokale druivensoorten. U kunt in deze regio ook een bezoek brengen aan het Areni grottencomplex. In deze grotten hebben archeologen een schoen gevonden van 5500 jaar oud.

Rijdt aan het einde van de middag terug naar Jerevan.

U overnacht in het Ani Central Inn Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Dag 5: De Zonnetempel, het Geghard klooster en het Sevanmeer

Vandaag reist u per auto uit Jerevan oostwaarts in de richting van het plaatsje Garni. Hier bevindt zich de enige overgebleven tempel in Armenië: de Zonnetempel.

Het is een pittoresk monument uit de Hellenistische periode en een indrukwekkend stukje oude Armeense architectuur. Geniet van de ongerepte natuur met zijn prachtige berglandschap. Neem hierna de tijd om naar Garni Gorde te rijden. Deze prachtige kloof wordt ook wel “Symfonie van de Stenen” genoemd. Ten noordoosten van Garni, hoger in de kloof van de Azat rivier, is een prachtig monument van middeleeuwse Armeense architectuur: het Geghard klooster gelegen. Een klooster dat gedeeltelijk uitgehouwen is uit een berg. De betekenis van het Gheghard klooster: “Het klooster van de Speer”. Dit komt voort uit de speer die Jezus had verwond tijdens zijn kruisiging. Nu staat de historische speer tentoongesteld in de schatkamer van Etchmiadzin.

Rijdt in de middag naar het Sevanmeer. Dit meer neemt 5% van de oppervlakte van Armenië in beslag. Met ongeveer 2.000 meter boven de zeespiegel is het Sevanmeer één van de hoogste zoetwatermeren ter wereld. Ontdek het Sevanavanklooster. Op het schiereiland Sevanavank, gelegen in het Sevanmeer. Tijdens een stop in het plaatsje Noraduz treft u een middeleeuwse begraafplaats aan met honderden kruisstenen (khatchkars) die teruggaan tot de 6e eeuw.

Rijdt na deze stop einde middag terug naar Jerevan.

Overnachting in het Ani Central Inn Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Dag 6: Fort van Amberd, Saghmosavank-klooster en de stad Gjoemri

Geniet in de ochtend van het ontbijt. Reis 50 kilometer in de richting van het Fort van Amberd. Er is slechts één gekronkelde weg die er naartoe leidt en die door de bergen loopt. In de winter is het onmogelijk om het fort te bereiken per auto, vanwege de bedekte wegen met sneeuw. Het fort is gevestigd op de zuidelijke helling van de berg Aragats. Het fort staat op een rotsachtige kaap gevormd door de rivieren Amberd en Arkhashen, op een hoogte van 2300 meter. De geschiedenis van het fort gaat terug naar de 7e eeuw toen de Armeense vorsten Kamsarakan begonnen met de bouw. U vindt rond het fort overblijfselen van een versterkt drie verdiepingen tellend paleis, een kerk gebouwd in 1026, een badhuis met twee koepels, een geheime doorgang en andere historische gebouwen.

Maak vervolgens een stop bij het Saghmosavank-klooster. Deze is gelegen aan het einde van Kasagh-kloof. Ook is de Armeense Alfabetstraat een bezoek waard. Dit is een uniek monument dat de 9 letters van het Armeense alfabet voorstelt.

Reis in de middag verder naar de stad Gjoemri. Deze staat ook wel bekend als tweede grootste stad van Armenië. Breng een bezoek aan het Museum van Nationale Architectuur en Stedelijk Leven. Hier kunt u onder andere geconserveerde kunstwerken, meubels en tapijten zien uit Gjoemri.

Rijdt aan het einde van de middag terug naar Jerevan.

Overnachting in het Ani Central Inn Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Dag 7: Op naar Georgië

Vandaag verlaat u de hoofdstad Jerevan. Geniet in de ochtend van een uitgebreid ontbijt en check uit bij uw accommodatie. U rijdt vandaag van Armenië naar Georgië. Breng onderweg een bezoek aan twee architectonische complexen: Sanahin en Haghpat. Deze zijn gelegen in de prachtige Debed vallei. Beide behoren tot de uitzonderlijke werken van de middeleeuwse, Armeense architectuur. Rijdt verder naar de vesting Akhtala en bezoek het Akhtala klooster. Deze staat bekend om zijn rijke geschiedenis, unieke architectuur en fascinerende, kleurrijke fresco’s. Deze zijn zeer zeldzaam in Armeense kerken.

Reis vervolgens verder naar de grens tussen Armenië en Georgië: Bagratashen/Sadakhlo. U zult door de grensprocedure gaan.

Bij het passeren van de Georgische grens moet de auto verzekerd zijn. Dit is een officiële betaling van 30 Lari (ongeveer €10,00). Dit bedrag is niet inbegrepen in het pakket, omdat het ter plaatse aan de grens moet worden betaald. Daarnaast kan het alleen door verzekeringsagenten aan de grens worden afgehandeld. Na de grensprocedure rijdt u verder in de richting van hoofdstad Tbilisi.

Overnachting in het Metekhi Line Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Metekhi Line HotelHet Metekhi Line hotel is gelegen in het oude centrum van Tbilisi. Op 1 kilometer van het hotel bevinden zich verschillende kerken, kathedralen en een botanische tuin. Het vrijheidsplein ligt op zes minuten rijden van het hotel. De kamers in het Metekhi Line hotel beschikken over uitstekende faciliteiten. Daarnaast is de receptie 24 uur geopend en kunt u gebruik maken van internet. Na een indrukwekkende dag in Tbilisi geniet u op het dakterras van een panoramisch uitzicht. Begin de dag goed met een continentaal en uitgebreid ontbijtbuffet.

Tiflis Palace hotell

Tiflis Palace Hotel

Het Tiflis Palace Hotel is gelegen in het oude centrum van Tbilisi. De Metheki kathedraal ligt op vijf minuten wandelen. De kamers zijn voorzien van een licht en modern interieur. Het hotel biedt verschillende faciliteiten zoals een 24-uurs receptie, internet en verschillende restaurants. U kunt genieten in één van de restaurants/barren in het hotel. Op het dakterras geniet u van het panorama uitzicht onder het genot van een lekker drankje. Begin uw dag goed met een heerlijk ontbijt in het restaurant of op uw kamer.

Dag 8: Ontdek Tbilisi

Excursiepakket: Na het ontbijt ontdekt u de hoogtepunten van de stad onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Tbilisi wordt ook wel ‘’Het Parijs van het oosten’’ genoemd. De stad biedt een prachtige, bergachtige omgeving. Ook beschikt de stad over gezellige straatjes en traditionele huizen. Tijdens de tour maakt u kennis met de Drievuldigheid kathedraal en de Metekhi tempel. Wandel langs de synagoge, het seminarium, Narikala Fortress, de glazen Brug van de Vrede en het Vrijheidsplein. Maak tijdens de wandeling kennis met Tbilisi zijn prachtige straten: hoofdstraat Rustaveli en David Aghmashenebli avenue. Ontdek musea als museum van de Sovjetrepressie en het Georgisch Kunstmuseum.

U overnacht in het Metekhi Line Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Dag 9: Lake Paravani, Poka nonnenklooster, Khertvisi fort en grottenstad Vardzia

Na het uitgebreide ontbijt checkt u uit bij uw accommodatie. U vervolgt de reis vandaag in de richting van de provincie Javakheti. Reis langs de prachtige meren van Georgië, waaronder het grootste meer: Lake Paravani. Maak onderweg een stop om te genieten van de prachtige uitzichten over de meren. Breng ook een bezoek aan het kleine Poka nonnenklooster. De nonnen in dit klooster maken nog steeds kaas op een zeer oude traditionele manier. Reis verder naar Vardzia en maak onderweg een stop bij het indrukwekkende en oudste Khertvisi fort uit de 10e eeuw. In de middag komt u aan bij één van de hoogtepunten van Georgië: grottenstad Vardzia. Ontdek de geschiedenis, de verborgen gangen en de geheime tunnel.

U overnacht in het Valodia’s Cottage *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Vardzia Resort

Valodia’s cottage hotel is een comfortabele plek in een rustige omgeving. Het is gelegen aan de weg die naar het klooster in Varzdia lijdt. De accommodatie is omringd met prachtige bloemen met uitzicht op de Mtkvari rivier. De locatie is geschikt voor culturele bezichtigingen en wandeltochten. Het hotel biedt karakteristieke kamers met ieders een eigen stijl. Geniet van een heerlijk ontbijt op een prachtige locatie.

Vardzia Resort

Het Vardzia Resort is gelegen in een prachtige omgeving. De locatie is geschikt voor verschillende activiteiten zoals wandelen en fietsen. Het resort biedt verschillende faciliteiten zoals een 24-uurs receptie, wifi en een restaurant. De kamers zijn mooi ingericht met onder andere een televisie. Elke dag kunt u genieten van een lekker drankje en verschillende gerechten in het restaurant.

Dag 10: Stad Akhaltsikhe en Bordzjomi

Na het ontbijt vervolgt uw reis in de richting van de stad Akhaltsikhe. De naam Akhaltsikhe betekent ‘’Nieuw Kasteel’’ in het Georgisch. Het indrukwekkende kasteel genaamd de Rabat Citadel domineert deze stad en is een aantal jaar geleden rijkelijk gerestaureerd. Breng een bezoek aan de citadel en het museum.

Na uw bezoek aan Akhaltsikhe reist u door naar kuuroord Bordzjomi. Een stad dat gelegen is in een dal, omringd door bergen en prachtige groene bossen. Deze stad staat ook wel bekend vanwege zijn beroemde, sprankelende water genaamd Bordzjomi. Het is het beroemdste mineraalwater van Georgië dat van vulkanische oorsprong is. Vergeet dus geen slok te nemen van dit beroemde water tijdens uw bezoek aan Bordzjomi.

Suggestie: Ontdek ook Bordzjomi Central Park. Hiervandaan kunt u een ritje maken per kabelbaan voor een prachtig uitzicht van de omgeving.

U overnacht in het Borjimi Park Guesthouse, Guesthouse Verde of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Guest House Borjomi Verde (of gelijkwaardig)

Guest House Borjomi Verde (of gelijkwaardig)

Guesthouse Verde ligt op 1 minuut loopafstand van de Kura rivier. Het treinstation van Bordzjomi ligt op 4 kilometer afstand van de accommodatie. Op tien minuten loopafstand vindt u verschillende restaurants en cafés. Hier kunt u genieten van diverse gerechten. De kamers beschikken over verschillende faciliteiten zoals een televisie en eigen badkamer.

Golden Tullip Hotel

Golden Tullip Hotel
Het Golden Tulip Hotel is gevestigd in een 19e-eeuws huis. De prachtig ingerichte kamers zijn voorzien van verschillende faciliteiten. Zo kijkt u vanaf het balkon uit op de prachtige bergen. Het hotel biedt faciliteiten zoals een 24-uurs receptie, internet en fitnesscentrum. Aan het einde van de dag kunt u tot rust komen in de hottub die het hotel aanbiedt. Begin uw dag goed met een heerlijk ontbijt van het buffet bij de accommodatie.

Dag 11: Stad Gori, Uplistsikhe en via de Georgische Militaire Weg naar Kazbegi

Vandaag reist u naar de stad Gori, ook wel bekend als geboorteplaats van Joseph Stalin. In het centrum van de stad vindt u het Stalin Museum. Er worden veel bijzondere objecten getoond die een belangrijke rol hebben gespeeld in Stalin zijn leven. Zo wordt bijvoorbeeld de persoonlijke treinwagon tentoongesteld.

Hierna brengt u een bezoek aan nabijgelegen Uplistsikhe. Bekend als de oudste stad van Georgië die gehouwen is uit rotsen. Daarnaast was Uplistsikhe ooit een belangrijke handelspost op de Zijderoute. In de middag kunt u genieten van Georgische wijnen in een historisch wijnhuis gelegen in Uplistsikhe. De wijngebieden van Georgië behoren met zin 7.000 jaar tot de oudste ter wereld.

Aan het einde van de middag rijdt u over de Georgische Militaire Weg in de richting van de Kazbegi berg. De Militaire weg is een belangrijke verbinding door de Kaukasus van Georgië naar Rusland. De weg heeft een lengte van 212 kilometer en bereikt een hoogte van 2.300 meter. Onderweg maakt u een stop bij het Ananuri Kasteelcomplex. Maak kennis met niet alleen het kasteel, maar ook met de prachtige omgeving en natuur van de Kaukasus bergen.

U overnacht in Kazbegi in het Tower Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Tower Hotel

Het Tower Hotel is gelegen in Stepantsminda in Kazbegi. Naast het hotel kunt u genieten van een tuin met prachtige bloemen. De faciliteiten die het hotel aanbiedt is internet, een 24-uurs receptie en parkeergelegenheid. Geniet van heerlijke lokale gerechten in het restaurant van het hotel.

Rooms Hotel

Rooms Hotel

Het Rooms Hotel is gevestigd aan de voet van de Kazbek-berg in het dorp Stepantsminda. De kamers van het Rooms Hotel zijn modern ingericht en beschikken over verschillende faciliteiten. Verder geniet u in het hotel van het stijlvolle restaurant. Hier kunt u kiezen uit verschillende internationale gerechten. U kunt van de maaltijden genieten op het terras met een prachtig uitzicht op de bergen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om rustig een boek te lezen en genieten van een heerlijk drankje in de lobby. Het hotel biedt verschillende faciliteiten aan zoals een 24-uurs receptie, internet en een bibliotheek.

Dag 12: Drievuldigheidskerk van Gergeti, Truso Vallei naar Gudauri

Breng in de ochtend een bezoek aan de Drievuldigheidskerk van Gergeti. Deze is gelegen op een groene heuvelrug vlak voor de top van de berg Kazbek. De kerk ligt op een hoogte van 2170 meter. U kunt deze plek bereiken per auto. Wanneer het weer het toelaat, kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op de Kazbegi-berg. Deze is 5054 meter hoog. Reis vervolgens verder naar de afgelegen kloof in de Truso Vallei. Ontdek de verlaten dorpjes in deze vallei en prachtige bergstromen. In de middag rijdt u door naar Gudauri. Het dorp staat bekend als skigebied. In de winter biedt Gudauri verschillende, winterse activiteiten.

U overnacht in het Gudauri Hut Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Gudauri Hut Hotel

Het Gudauri Hut Hotel is gelegen in de prachtige omgeving van Gudauri. Gudauri Hut Hotel is gelegen op 300 meter afstand van de skiliften. Het hotel biedt verschillende faciliteiten zoals internet en parkeergelegenheid. De kamers in het hotel zijn voorzien van een televisie en zijn algemeen ingericht. Na een lange dag kunt u lekker uitrusten op het terras of in de sauna.

Gudauri Inn Hotel

Gudauri Inn Hotel

Het Gudauri Inn Hotel is gelegen op een prachtige locatie. Het hotel is omringd met prachtige natuur. In de omgeving kunt u verschillende activiteiten ondernemen zoals paardrijden, wandelen of skiën. Als gast kunt u gebruik maken van internet, privé parkeergelegenheid en het restaurant. De kamers zijn prachtig ingericht en beschikken over verschillende faciliteiten. Na een lange dag komt u tot rust op het terras onder het genot van een heerlijk drankje. U kijkt uit op de prachtige bergen van Gudauri.

Dag 13: Regio Kakheti en Alaverdi St. Kathedraal

Vandaag ontdekt u de regio Kakheti, gelegen in het oosten van Georgië. Dit staat ook wel bekend als het koninkrijk van eindeloze wijngaarden, schilderachtige bergen en oude tradities. Ontdek vandaag verschillende dorpjes, gelegen in de prachtige omgeving. Rijdt naar een boerderij op de Gombori Pass. Hij maakt traditionele kleipotten. Ook kunt u het dorpje Qvevri ontdekken. Proef hier de heerlijke wijnen en Chacha (vuurwater). Reis door naar de Alaverdi St. Kathedraal uit de 11e eeuw. Deze is gelegen op 18 km van de stad Telavi in de Alazani-Rivier vallei. Alaverdi is de hoogste kathedraal van Georgië, namelijk tot 50 meter. In de middag rijdt u door naar een 19 eeuws Tsinandali Park. Dit park beschikt over het landgoed van de familie Chavchavadze. U kunt een rondleiding volgen door het huis-museum.

Geniet in de middag van een wijntour bij een grote wijnmakerij. U kunt hier nog even extra genieten van de Georgische wijnen. Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Tbilisi. U kunt uw huurauto afleveren in het centrum.

Suggestie: Wanneer u kiest voor de bouwsteen Azerbeidzjan, zult u overnachten in het Homestay pension *** of gelijkwaardig. Deze accommodatie ligt gelegen in Telavi. U zult de huurauto dan niet inleveren in Tbilisi, maar doorrijden naar de grens van Azerbeidzjan. Voor meer informatie over de accommodatie en de bouwsteen bekijk de Verlenging Azerbeidzjan.

U overnacht in het Metekhi Line Hotel *** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Suggestie: Optionele ophaalservice van de huurauto bij uw accommodatie in Tbilisi is mogelijk

Metekhi Line Hotel

Het Metekhi Line hotel is gelegen in het oude centrum van Tbilisi. Op 1 kilometer van het hotel bevinden zich verschillende kerken, kathedralen en een botanische tuin. Het vrijheidsplein ligt op zes minuten rijden van het hotel. De kamers in het Metekhi Line hotel beschikken over uitstekende faciliteiten. Daarnaast is de receptie 24 uur geopend en kunt u gebruik maken van internet. Na een indrukwekkende dag in Tbilisi geniet u op het dakterras van een panoramisch uitzicht. Begin de dag goed met een continentaal en uitgebreid ontbijtbuffet.

Tiflis Palace hotell

Tiflis Palace Hotel

Het Tiflis Palace Hotel is gelegen in het oude centrum van Tbilisi. De Metheki kathedraal ligt op vijf minuten wandelen. De kamers zijn voorzien van een licht en modern interieur. Het hotel biedt verschillende faciliteiten zoals een 24-uurs receptie, internet en verschillende restaurants. U kunt genieten in één van de restaurants/barren in het hotel. Op het dakterras geniet u van het panorama uitzicht onder het genot van een lekker drankje. Begin uw dag goed met een heerlijk ontbijt in het restaurant of op uw kamer.

Dag 14: Vlucht van Tbilisi naar Amsterdam

Tbilisi - Amsterdam

Geniet van uw laatste ochtend in de stad Tbilisi. In de loop van de dag vertrekt u vlucht van Georgië terug naar Amsterdam.

Transferpakket: Transfer van de accommodatie naar het vliegveld of het treinstation van Tbilisi (voor uw reisuitbreiding naar Azerbeidzjan)

Inclusief: ontbijt

Wanneer u kiest voor de bouwsteen Azerbeidzjan, heeft u vandaag vrij te besteden (of reis mee met onderstaande tour). In de avond vertrekt uw trein van Tbilisi naar Baku.

Suggestie: Wij adviseren om tijdens uw vrije dag de optionele tour naar Bodbe en Sighnaghi te maken. Bodbe is de vereerde laatste rustplaats van St. Nino, die Georgië al in 337 na Christus tot het christendom bekeerde. Ontdek daarna het kleine dorpje Sighnaghi. Dit dorpje is genesteld binnen verdedigingsmuren. U heeft hier prachtig uitzicht op de prachtige vallei van de Alazani rivier.

Fly drive Georgië en Armenië is inclusief

 • Vlucht vanaf Amsterdam naar Jerevan
 • Vlucht vanaf Tbilisi naar Amsterdam (vluchten t.w.v. € 400)
 • Bouwsteen Azerbeidzjan: vlucht vanaf Bakoe zonder toeslag
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Overnachten in goede 3-sterren accommodatie
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Vluchten met Turkish Airlines (of vergelijkbaar)
 • Huurauto o.b.v. Toyota Corolla (upgrade mogelijk)
 • Huurauto o.b.v. alle verzekeringen
 • Huurauto o.b.v. grensovergangen Georgië en Armenië
 • Vrijwel altijd parkeren bij uw hotel
 • Alle overnachtingen in hotel o.b.v. logies en ontbijt
 • 24/7 lokale partner bereikbaar

Excursiepakket € 72 per reiziger

 • Stadstour Jerevan (Engelstalige gids)
 • Stadstour Tbilisi (Engelstalige gids)

Upgrades en kosten om rekening mee te houden

 • Upgrade: Overnachten in 4****-sterren accommodatie o.b.v. logies/ontbijt € 348 per reiziger
 • Upgrade: Huurauto Daihatsu Terios (of vergelijkbaar) € 36 per reiziger
 • Upgrade: Privé chauffeur gedurende de gehele reis € 360 per reiziger
 • Upgrade: Privé gids gedurende de gehele reis € 570 per reiziger
 • Reisverzekering
 • Borg (€ 500) huurauto ter plaatse
 • Tip: u kunt de borg via Mevo Reizen bij Allianz verzekeren
 • Brandstof en parkeerkosten huurauto
 • Entreeprijzen bezienswaardigheden
 • Fooiengelden
 • Boekingskosten € 25 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Eénpersoonstoeslag op maat

Ophaal/afhaalservice huurauto € 49 per reiziger

 • Afleverservice van de huurauto bij het hotel in Jerevan
 • Ophaalservice van de huurauto bij het hotel in Tbilisi

Transferpakket € 57 per reiziger

 • Transfer van de luchthaven naar de accommodatie in Jerevan
 • Transfer van de accommodatie naar de luchthaven in Tbilisi

Bouwstenen

Bakoe Azerbeidzjan
vanaf €384 reisduur 8 dagen
Naast de prachtige de reis door Georgië en Armenië biedt Mevo Reizen ook een uitbreiding naar Azerbeidzjan. Tijdens deze bouwsteen reist u per trein van Georgië naar Bakoe. Na aankomst...
Fly drive Armenië
vanaf €719 reisduur 8 dagen
Naast de reis door Georgië en Armenië kunt u ook doorreizen naar Azerbeidzjan. Per auto reist u naar de grens van Azerbeidzjan. Hier ontvangt u een nieuwe huurauto waarmee u...

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per vlucht naar Jerevan, Tbilisi of Bakoe.

 

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

 

Bouwstenen

Bakoe Azerbeidzjan
vanaf €384 reisduur 8 dagen
Naast de prachtige de reis door Georgië en Armenië biedt Mevo Reizen ook een uitbreiding naar Azerbeidzjan. Tijdens deze bouwsteen reist u per trein van Georgië naar Bakoe. Na aankomst...

Fly drive Armenië
vanaf €719 reisduur 8 dagen
Naast de reis door Georgië en Armenië kunt u ook doorreizen naar Azerbeidzjan. Per auto reist u naar de grens van Azerbeidzjan. Hier ontvangt u een nieuwe huurauto waarmee u...
Wissen