15 dagen vanaf€2699
per reiziger
inclusief vluchten

Fly drive Mongolië – Gobiwoestijn, Orkhon vallei & Karakorum

De Fly drive door Mongolië laat u kennismaken met de ongerepte natuur en de Nomadische leefstijl. Met de auto rijdt u zelf tussen de bestemmingen op zowel verharde als onverharde wegen. Tijdens de reis zal er altijd een monteur aanwezig zijn die de auto twee keer per dag controleert. Daarnaast wordt u goed geïnformeerd over de navigatie, het tanken en de wegen in Mongolië. Met de Fly drive ontdekt u het echte Mongolië en overnacht u op diverse gerkamps. Daarnaast heeft u ook de keuze om midden in de natuur te kamperen. Hiervoor ontvangt u kampeer en keuken equipment voordat u vertrekt. Ontdek de natuur, cultuur en diverse hoogtepunten die het land te bieden heeft.

 • Vluchten via Moskou of Istanbul (t.w.v. €700,-)
 • Overnachtingen in een 3 *** sterren hotel in Ulaanbaatar
 • Overnachtingen op diverse gerkamps
 • Maaltijden volgens het reisplan inbegrepen
 • 4×4 landcruiser
 • Alle benodigdheden landcruiser
 • Monteur tijdens de reis
 • Mobiele telefoon met lokale simkaart
 • Camping equipment
 • Keuken equipment

2,699

Dag 1: Vertrek naar Mongolië

Amsterdam - Ulaanbaatar

Vandaag start uw Fly drive rondreis door Mongolië. U vliegt vanaf Amsterdam naar de hoofdstad Ulaanbaatar. De volgende ochtend zal het vliegtuig aankomen in Mongolië.

Informatie Ulaanbaatar: Ulaanbaatar, wat voor heen Ulan Bator werdt genoemd is de hoofdstad en dichtstbevolkte stad van Mongolië. De stad is gelegen in het noorden van Centraal-Mongolië op een hoogte van ongeveer 1300 meter aan de rivier de Tuul. Oorspronkelijk is de stad gesticht in 1639 als een Boeddhistisch klooster centrum. Ulaanbaatar wordt bestuurd als een onafhankelijke gemeente en wordt omringd door de provincie Töv. Daarnaast is de stad het culturele, financiële en industriële hart van Mongolië. Per spoor is de stad verbonden met zowel de Transsiberische spoorweg in Rusland als de Chinese spoorwegen.

Dag 2: Aankomst in Ulaanbaatar

U land vroeg in de ochtend op de luchthaven van Ulaanbaatar. Na aankomst is het mogelijk meteen in te checken in het hotel waar u overnacht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden om de hoofdstad van Mongolië te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum en het Sukhbaatar Plein. Daarnaast is het ook een echte aanrader om één van de belangrijkste, boeddhistische kloosters van Mongolië te bezoeken, namelijk het Gandan klooster.

Suggestie: Tijdens de Fly drive door de natuur van Mongolië dient u de lunch en tussendoortjes zelf te regelen. Vandaag heeft u voldoende tijd en ruimte om dit te regelen voor het avontuur echt begint.

Overnachting in het J Hotel *** of gelijkwaardig

Inclusief: ontbijt

Het J-Hotel is een nieuw en goed gelegen hotel***. Het hotel heeft een uitsteken d Koreaans restaurant en een goed ontbijtbuffet. Het hotel ligt op 15 minuten wandelen van het centrale Ghenkhis Khan plein van Ulaanbaatar. Het hotel heeft WiFi en ruime en nieuwe kamers. Sommige kamers hebben een prachtig uitzicht over Ulaanbaatar.

Dag 3: Landcruiser ophalen en eerste kilometers Fly drive

Ulaanbaatar - Baga Gazriin Chuluu

Nadat u heeft kunnen genieten van het ontbijt in uw hotel is het tijd om de huurauto op te halen. Vanaf het hotel maakt u een kleine wandeling naar de verhuurder. Voordat u Mongolië kan gaan ontdekken krijgt u een uitgebreide briefing over de auto en de route van de Fly drive. Hier ontvangt u meer informatie over onder andere de auto, navigatie, tanken van de auto en de equipment die u meekrijgt tijdens de rondreis.

Na de briefing kan de Fly drive rondreis door Mongolië van start gaan. Vandaag legt u 260 kilometer af. Hiervan is 220 kilometer op de verharde weg en 40 kilometer op onverharde wegen. Vandaag rijdt u naar de prachtige regio Baga Gazriin Chuluu in het zuiden van Mongolië. Hier vindt u de grote granieten formatie in het midden van de Mongoolse zandvlaktes. Daarnaast kunt u hier ook een bezoek brengen aan een klein klooster genaamd, Delgeriin Choir.

Suggestie: Aan het einde van de middag kunt u een stuk rondrijden of een stuk wandelen om de omgeving te ontdekken. Zo kunt u bijvoorbeeld de fotogenieke ruïnes bezoeken.

Overnachting op het Erdene Ukhaa gerkamp of gelijkwaardig

Inclusief: ontbijt en diner

Het Erdene Ukhaa gerkamp is dicht gelegen bij Baga Gazriin. Het gerkamp is voorzien van sanitaire voorzieningen en toegang tot internet mogelijk. Daarnaast is er ook een restaurant aanwezig.

Dag 4: Reis per auto naar Tsagaan Suvarga

Baga Gazriin Chuluu - Tsagaan Suvarga

Nadat u bent ontwaakt in de natuur van Mongolië kunt u genieten van het ontbijt. Vandaag reist door de Gobiwoestijn richting Tsagaan Suvarga. Deze reis is in totaal 280 kilometer lang, hiervan is 180 kilometer op de verharde weg en ongeveer 100 kilometer op de onverharde weg. Terwijl u met de auto naar de volgende bestemming rijdt ziet u de landschappen veranderen van graslanden naar rotsachtig land. Het aantal Nomadenfamilies en hun vee neemt langzaam af. De koeien die u onderweg tegenkomt zullen vervangen worden door kamelen. Vanuit de auto ziet u in de verte de Tsagaan Suvarga steeds dichterbij komen.

Overnachting op het Tsagaan Suvarga gerkamp of gelijkwaardig

Tip: Net na Baga Gazriin Chuluu en onderweg komt u een mogelijkheid tegen om te tanken.

Het gerkamp is gevestigd in de buurt van de wonderbaarlijke muren en kliffen van Tsagaan Suvarga. Op het gerkamp is er een restaurant aanwezig waar u kunt genieten van diverse maaltijden. Het gerkamp is daarnaast voorzien van de basisvoorzieningen.

Dag 5: Tocht naar de Yoliin Am Valei en de Dungenee kloof

Tsagaan Suvarga - Yoliin Am Valei

Vandaag ontwaakt u in de Gobiwoestijn van Mongolië. Tijdens het ontbijt kunt u genieten van de uitgestrekte landschappen rondom het gerkamp. De reis die u vandaag aflegt is 220 kilometer. Hiervan zult u ongeveer 170 kilometer over verharde wegen rijden en 50 kilometer over onverharde wegen. Na de reis per auto komt u aan in de stad Dalanzadgad, welke is gelegen naast de Yoliin Am Vallei. Een echte aanrader is om verder te rijden door de prachtige kloven van de Altai bergketen. Tijdens deze tocht komt u langs de Yoliin Am valei en de Dungenee kloof. Gedurende de winter is hier veel ijsvorming te vinden. Doordat er in de kloof weinig zon naar binnen komt is er zelfs in de zomer stukken ijs te vinden. Vanuit de auto heeft de u kans om Argali schapen, steenbokken, woestijn gazelles of de “gouden adelaar” ook wel The Golden eagle te spotten. Parkeer even uw auto en breng een bezoek aan een klein museum in het Gobi Gurvansaikhan National Park waar u zich bevindt. Hier kunt u onder andere dinosaurus botten en lokale flora en fauna aanschouwen.

Overnachting op het Khan Bogd gerkamp of gelijkwaardig.

Tip: Net na Tsagaan Suvarga en net voor de Yoliim Am Vallei komt u een mogelijkheid tegen om te tanken

Inclusief: ontbijt en diner

Gobiwoestijn

De Gobiwoestijn is ongeveer 1610 kilometer groot van het zuidwesten tot het noordoosten en ongeveer 800 kilomter van het noorden tot het zuiden. Daarnaast strekt het zich uit over zowel Mongolié als China. Dit maakt de Gobiwoestijn de vijfde grootste woestijn van de wereld. Het grootste deel van de woestijn is bedekt met rotsen. Tijdens de winters is het een koude woestijn waar het kan vriezen en sneeuwen. De temperaturen kunnen tijdens de winter dalen tot wel -40. Daarnaast kunnen de temperaturen in de zomer stijgen tot wel 50 graden.

Het Khan Bogd gerkamp is gelegen in oostelijke richting van het Gobi Gurvan Saikhan National Park in de Yoliin Am Valei. Het kamp is van gemiddelde grootte en voorzien van de basisvoorzieningen. Daarnaast is er een restaurant aanwezig op het gerkamp

Dag 6: Doorreis naar Khongoryn Els

Yoliin Am Valei - Khongoryn Els

Na het ontbijt vertrekt u met de auto richting het westen van Mongolië. Vandaag legt u in totaal 150 kilometer af, deze is geheel over de onverharde weg. Khongoryn Els is de eindbestemming, en zijn de grootste zandduinen van Mongolië. Op sommige plekken zijn deze zelfs 275 meter hoog en van het oosten tot aan het westen meer dan 100 kilometer lang. Achter de de zandduinen vindt u de indrukwekkend rots massa van de Sevey berg. Deze berg is ongeveer net zo hoog als een kantoorgebouw met 40 verdiepingen. Stap onderweg uit om naar de top van de zandduinen te gaan, waar u kunt genieten van een uitzicht over het uitgestrekte landschap.

Tip: Net na de Yoliin Am vallei komt u een mogelijkheid tegen om te tanken. Dit is het enigste punt tot aan Khongoryn Els.

Overnachting op het Gobi Anar gerkamp of gelijkwaardig

Inclusief: ontbijt en diner

Het Gobi Anar gerkamp is gelegen vlak bij de zandduinen in het zuiden van Mongolië. Vanaf het gerkamp is het gemakkelijk om te reizen naar het Ongi klooster en de rode klif van Bayanzag. Op het gerkamp zijn er standaard sanitaire voorzieningen aanwezig. Daarnaast is er een restaurant aanwezig met Europese, Aziatische en Mongoolse gerechten.

Dag 7: Reis naar de “Flaming Cliffs”

Khongoryn Els - Bayanzag

Geniet in de ochtend van het ontbijt op het gerkamp midden in de natuur van Mongolië. De reis die u vandaag met de auto aflegt brengt u naar de Bayanzag, ook wel de “Flaming Cliffs”. Het aantal kilometers die u zult afleggen is ongeveer 150 kilometer geheel op een onverharde weg. De “Flaming Cliffs” staan bekend om de plek waar de eerste dinosaurus eieren en botten werden gevonden. De omgeving bestaat uit een combinatie van rotsen en rood zand. Het uitzicht vanaf deze locatie is adembenemend en daarom ook zeker de moeite waard.

Tip: Voordat u aankomt in Bayanzag heeft u een mogelijkheid om te tanken.

Overnachting op het Bayanzag gerkamp of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt en diner

Het Gobi Tour gerkamp is een schoon en comfortabel kamp. Het is gelegen in het gebied van de bayanzag, waar de eerste dinosaurus eieren werden gevonden. Het kamp is voorzien van de basisvoorzieningen. Daarnaast kunt u genieten van Europese en Aziatische gerechten in het restaurant.

Dag 8: Ontdek het Ongi klooster

Bayanzag - Ogiin Khiid

Vandaag rijdt u verder in noordwestelijke richting naar het Ongi klooster. Deze reis is ongeveer 180 kilometer lang over de onverharde weg. Ongi is een verzamel naam voor de ruïnes en de twee kloosters die tegenover tegenover elkaar staan over de Ongi rivier. Rondom de kloosters kunt u genieten van de prachtige omgeving en de rust die de Delger Khangai bergen te bieden hebben. Aan de ene kant van de rivier vindt u het Khoshuu klooster en aan de andere kant de ruïnes van het Ongii klooster. Het zuidelijke gedeelte van het klooster bestaat uit elf tempels. Daarentegen bestaat het noordelijke complex uit zeventien tempels. De kloosters zijn gebouwd in de 17e eeuw en verwoest in 1973.

Tip: Halverwege de reis naar Ogiin Khiid is er een mogelijkheid om te tanken.

Overnachting op het Ongi Energy gerkamp of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt en diner

Het Gobi Tour gerkamp is een schoon en comfortabel kamp. Het is gelegen in het gebied van de bayanzag, waar de eerste dinosaurus eieren werden gevonden. Het kamp is voorzien van de basisvoorzieningen. Daarnaast kunt u genieten van Europese en Aziatische gerechten in het restaurant.

Dag 9: “off-road” naar de Orkhon vallei en watervallen

Ogiin Khiid - Orkhon Vallei

In de ochtend kunt u genieten van het ontbijt op uw gerkamp waarna u vervolgens verder rijdt richting de Orkhon vallei en watervallen. Deze rit is ongeveer 300 kilometer over onverharde wegen. Dit is ook meteen de langste afstand tijdens de Fly drive rondreis door Mongolië. Aan het begin van de avond bereikt u de eindbestemming. Door de oude vondsten in de 6e eeuw is het onderdeel van de UNESCO werelderfgoederen. Rondom de vallei zijn er nog steeds families met de Nomadische leefstijl. Aan het begin van de vallei vindt u de 20 meter hoge en 10 meter brede waterval. Houdt u van avontuur? U kunt naar beneden klimmen om te zwemmen in het meer aan de voet van de waterval.

Tip: Net na Ogiin Khiid en vlak voor de Orkhon watervallen is er een mogelijkheid om te tanken.

Overnachting op het Khurkheree gerkamp of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt en diner

Het Khurkheree gerkamp is traditioneel ingericht en vlakbij de Orkhon waterval. Het gerkamp beschikt over sanitaire voorzieningen, toegang tot internet en een restaurant.

Dag 10: Het Tuvkhun klooster en Tsenkher Hot Spa

Ogiin Khiid - Tsenkher Hot Spa

Nadat u heeft ontbeten op uw gerkamp rijdt u vandaag verder in westelijke richting. Het aantal kilometers wat u vandaag aflegt is ongeveer 150 kilometer. U rijd de gehele reis over een onverharde weg. Onderweg is het een echte aanrader om een tussenstop te maken bij het Tuvkhun klooster. Het klooster is gebouwd in 1650 door Zanabazar, één van de meest gerespecteerde leiders in Mongolië. Het klooster biedt een prachtig uitzicht over de Orkhon vallei. Vervolgens rijdt u verder richting de Khangai bergen. De bergen liggen ongeveer twee tot drieduizend meter boven zeespiegel. In totaal is het gebergte 800 kilometer lang. In de middag bereikt u Tsenkher Hot Spa.

Overnachting in Tsenkher Hot Spa of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt en diner

Het gerkamp is gelegen in de buurt van de warmwaterbronnen van Tsenkher. Het gerkamp is voorzien van een buitenzwembad. Daarnaast is het kamp voorzien van de basisvoorzieningen en een restaurant.

Dag 11: Terkhiin Tsagaan Nuur en de Khorgo vulkaan ontdekken

Tsenkher Hot Spa - Terkhiin Tsagaan National Park

Vanochtend rijdt u weg vanaf Tsenkher Hot Spa richting Terkhiin Tsagaan Nuur. Het aantal kilometers dat u vandaag aflegt is 210 kilometer. Hiervan rijdt u 180 kilometer over de verharde weg en 30 kilometer over een onverharde weg. Onderweg bereikt u de stad Tsetserleg. Maak een korte tussenstop om een bezoek te brengen aan het lokale museum waar u meer leert over de Mongoolse traditie en het boeddhisme. Rijdt vervolgens verder richting het Terkhiin Tsagaan meer. Rondom het meer vindt u uitgestorven en kraterachtige vulkanen. Door de vulkaanuitbarstingen is de omgeving bedekt met zwarte rotsen. Het meer is ongeveer 15 kilometer lang en is 20 meter diep.

Tip: Onderweg naar Tsagaan Nuur zijn er diverse mogelijkheden om te tanken.

Overnachting op het Ikh Khorgo gerkamp.

Inclusief: ontbijt en diner

Gerkamp Ikh Khorgo is gelegen in de buurt van Terkhiin Tsagaan Nuur, ook wel het grote witte meer. Daarnaast is ook de Khorgo op 6 kilometer afstand gelegen. De gers op het kamp zijn op een traditionele Mongoolse stijl ingericht. Op het gerkamp vindt u sanitaire voorzieningen en een restaurant met Mongoolse en Russische gerechten.

Dag 12: Vrije dag in Khorgo Terkhiin Tsagaan National Park

Vandaag heeft u een vrije dag in het national park om de omgeving te ontdekken. U rijdt dus niet verder naar een volgende bestemming. In de ochtend heeft u de mogelijkheid om een excursie te doen naar de top van de Khorgo Uul Vulkaan. De krater van de vulkaan is 200 meter breed en 100 meter diep. De omgeving van de krater is bedekt met diverse bomen. Zuidelijk gelegen van van de Khorgo berg vindt u gers die gevormd zijn tijdens het afkoelen van de lava.

Suggestie: In het national park heeft u mogelijkheden voor diverse activiteiten zoals paardrijden, zwemmen, een boottocht of het bezoeken van een lokale familie.

Overnachting op het Ikh Khorgo gerkamp.

Inclusief: ontbijt en diner

Gerkamp Ikh Khorgo is gelegen in de buurt van Terkhiin Tsagaan Nuur, ook wel het grote witte meer. Daarnaast is ook de Khorgo op 6 kilometer afstand gelegen. De gers op het kamp zijn op een traditionele Mongoolse stijl ingericht. Op het gerkamp vindt u sanitaire voorzieningen en een restaurant met Mongoolse en Russische gerechten.

Dag 13: Reis naar voormalige hoofdstad Karakorum

Terkhiin Tsagaan National Park - Karakorum

Nadat u heeft ontbeten op het gerkamp rijdt u verder naar de stad Karakorum. U rijdt ongeveer 300 kilometer over een verharde weg. Karakorum was in de 13e eeuw de hoofdstad van Mongolië. Deze stad is opgericht door de Mongoolse heerser Genghis Khan. De bouw van de stad begon in 1220 en is vijftien jaar later afgerond. Karakorum was in die tijd een kosmopolitische en religieuze stad. De zilveren boom, als onderdeel van het Möngkhe Khan’s paleis werd het symbool van de stad. In 1388 werd de stad verwoest en tot op de dag van vandaag is er niks meer van over. Rond 1580 werd één van de kloosters in Karakorum herstelt namelijk het Erdene Zuu klooster. In totaal bestaat het complex uit 100 tempels. Tijdens uw bezoek aan Karakorum bezoekt u ook het archeologisch museum. Het is een klein maar modern museum en laat diverse kunstvoorwerpen zien uit de 13e en 14e eeuw.

Tip: Op de hoogte van Tsetserleg en in Karakorum kan er getankt worden.

Overnachting in het Anjaa gerkamp of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt en diner

Het Anjaa gerkamp in Khakhorin is klein en heeft een warme uitstraling. De gers zijn divers ingericht met zowel traditionele als moderne aspecten. Daarnaast zijn de bedden groot en comfortabel. Op het kamp zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig en een restaurant. De gerechten die hier worden geserveerd zijn een combinatie tussen de Mongoolse en Franse keuken.

Dag 14: Terugreis naar Ulaanbaatar

Karakorum - Ulaanbaatar

Vandaag eindigt uw Fly drive avontuur en rijdt u het laatste stuk van de rondreis terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar. Deze reis is ongeveer 360 kilometer lang over een verharde weg. Na aankomst in de hoofdstad brengt u de huurauto terug naar de verhuurder en kunt u gemakkelijk naar het hotel lopen. De rest van de middag heeft u vrij te besteden om verschillende hoogtepunten te ontdekken.

Tip: Halverwege de reis naar Ulaanbaatar is er nog een mogelijkheid om te tanken.

Overnachting in het J-Hotel **** in Ulaanbaatar of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Het J-Hotel is een nieuw en goed gelegen hotel***. Het hotel heeft een uitsteken d Koreaans restaurant en een goed ontbijtbuffet. Het hotel ligt op 15 minuten wandelen van het centrale Ghenkhis Khan plein van Ulaanbaatar. Het hotel heeft WiFi en ruime en nieuwe kamers. Sommige kamers hebben een prachtig uitzicht over Ulaanbaatar.

Dag 15: Terugvlucht naar Amsterdam

Ulaanbaatar - Amsterdam

Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend naar de luchthaven van Ulaanbaatar. Hier zal uw vlucht vertrekken naar Nederland.

Inclusief: ontbijt

Fly drive Mongolië is inclusief

 • Vluchten via Istanbul of vanaf Frankfurt (t.w.v. €1100)
 • Overnachtingen in een 3 *** sterren hotel in Ulaanbaatar
 • Overnachtingen op diverse gerkamps
 • Maaltijden volgens het reisplan inbegrepen
 • 4×4 landcruiser
 • Alle benodigdheden landcruiser
 • Monteur tijdens de reis
 • Mobiele telefoon met lokale simkaart
 • Camping equipment
 • Keuken equipment

Kosten om rekening mee te houden

 • Benzine
 • Entreegelden voor nationale parken
 • Lunch en tussendoortjes
 • Fooiengelden
 • Visa kosten
 • Gas voor het gaspitje

Fly drive Mongolië upgrades

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw)
 • Eén persoonstoeslag: tijdens de rondreis €0,- (u kunt de ger delen) in Ulaanbaatar (€99,-
 • Vroege check-in in Ulaanbaatar €30,- per reiziger
 • Visa kosten
 • Verzekering Allianz (afkopen eigen risico huurauto)
 • Verlengen Fly drive Mongolië: €130,- per dag, per reiziger

Transferpakket€59,- per reiziger

 • Transfer luchthaven – accommodatie
 • Transfer accommodatie – luchthaven

Optioneel Fly drive Mongolië

 • Alle overnachtingen in eigen tent op gerkampen
 • Advies: van eind mei tot eind september

Landcruiser benodigdheden is inclusief

 • Rek op het dak van de auto
 • Reserveband
 • Jerrycan
 • GPS (wanneer nodig)
 • Batterij oplader
 • Omzetter 12v – 120v

Camping en keuken equipment is inclusief

 • Een tent
 • Matrassen
 • Tafel
 • Stoelen
 • Gaspitje
 • Koelbox
 • Alle benodigdheden om te koken en eten

Kamperen Mongolië

Vertrekdata
Dagelijks vertrek vanuit Amsterdam per vlucht met overstap in Istanbul of Moskou.
Of vertrek vanuit Frankfurt per rechtstreekse vlucht.

Reissom
Ontvang een een maatwerk reisplan

Wissen