10 dagen vanaf€899
per persoon
vlucht exclusief

rondreis Mongolie

Bouwsteen: Mongolië Gobiwoestijn (individueel)

Véél mensen weten het misschien niet maar het uitgestrekte Mongolië is een van de mooiste landen ter wereld. Vanuit Ulaanbaatar voert de jeep-tocht zuidelijk richting de Gobi woestijn, dit is een avontuur van ruim 2000km die u in een week aflegt. U maakt kennis met de natuur en cultuur van het weidse Mongolië. De reis gaat naar de Gobi met Yolym An, de Flaming Cliffs en verder richting Kharhorin met het Erdene Zuu klooster. Naast al het natuurschoon zorgt Ulaanbataar voor een interessante afwisseling. De levendige hoofdstad gelegen in het dal biedt het Boedistische Ghadan klooster en grote bazaars net buiten het centrum. Voeg deze bouwsteen toe aan een reis per Transsiberië Express of Transmongolië Express of aan Mongolië Reizen.

899

Dag 1: Aankomst in Ulaanbaatar en reis naar Bagaa Gazryn Chuluu

Ulaanbaatar - Bagaa Gazryn Chuluu

U komt aan in Ulaanbaatar waar u wordt ontvangen door de gids die u de komende 10 dagen zal begeleiden. Bij aankomst per trein vanuit Rusland start u dezelfde dag aan de tocht naar het zuiden van Mongolië.

Start van de tocht:
De reis is ongeveer 250km, dit betekent dat u zo’n vijf uur onderweg bent. De rit wordt onderbroken voor een lunch. In de loop van de middag komt u aan bij het Bayan Bulag ger camp.

Aankomst in Bagaa Gazryn Chuluu:
Aankomst in Baga Gazryn Chuluu. Deze granieten formatie wordt omringt door zanderige vlaktes. Op enkele kilometers van de steenformatie torent de berg Baga Gazry Uul boven de vlaktes uit met een hoogte van 1768 meter. De bergformatie kan beklommen worden in ruim een uur. Verder kunt u er ook grotten vinden. In de verdere omgeving zijn verschillende natuurlijke bronnen te bewonderen.

U overnacht op het Erdene Ukhaa Gerkamp

Erdene Ukhaa Ger Camp

U overnacht in een traditionele Mongoolse ger in de Gobiwoestijn. Het Erdene Ukhaa Ger Camp is voorzien van een restaurant en sanitaire voorzieningen in westerse stijl.

Dag 2: Onderweg naar Zuid-Gobiwoestijn

Bagaa Gazryn Chuluu - Zuid-Gobi

Na het ontbijt gaat de reis verder richting de Zuid-Gobiwoestijn. Onderweg zien we de Nomaden die in dit gebied rondtrekken. In overleg kan eens gestopt worden om bij een nomadenfamilie een kopje paardenmelk te drinken. Aan het eind van de middag komt u aan in Zuid-Gobiwoestijn. Lunch en diner in de vrije natuur en overnachting in een ger of tent.

De reis van vandaag is met zo’n 350km één van de langere tijdens deze reis. Vandaag reizen we veel om dit de komende dagen in het Zuiden van de Gobi te compenseren.

Suggestie: u kunt ervoor kiezen naar de Gobi te vliegen, u vliegt dan vanaf Ulaanbaatar naar Dalandzadgad. Hiermee spaart u 2 of 3 reisdagen.

U overnacht op het Tsagaan Suvarga Gerkamp

Erdene Ukhaa Ger Camp

U overnacht in een traditionele Mongoolse ger in de Gobiwoestijn, vlakbij de Tsagaan Survaga. Deze is bekend om de wonderbaarlijke muren en kliffen van modder. Het kamp is voorzien van een restaurant en de basisvoorzieningen.

Dag 3: Yolym am & Gobi Gurvansaikhan Nationaal Park

Zuid-Gobiwoestijn - Gobi Gurvan Saikhan Nationaal Park

De tocht gaat vandaag verder door het Gobi Gurvan Saikhan Nationaal Park met de Yolyn am gletsjer ten westen van de stad Dalanzagad. De gletsjer is genoemd naar de Lammergier (Yo in het Mongools) die in het gebied leeft. Deze unieke plek met haar gletsjer is zeker een bezoek waard. Het gebergte heeft een hoogte van 2200 – 2600 meter met enorm diepe kloven waar de gletsjer doorheen loopt. Lunch en diner in de vrije natuur.

U overnacht op het Tsagaan Khan Bogd Gerkamp.

Khan Bogd Ger Camp

U overnacht in een traditionele Mongoolse ger in de Gobiwoestijn. Het Juulchin Khan Bogd kamp ligt op 18 kilometer in oostelijke richting van de Yol Valley in Gobi Gurvan Saikhan National Park. Het kamp biedt een goede locatie om uit te rusten voor het vertrek naar de Yoll Valley. Het kamp beschikt over een kas waar verse groente en fruit wordt verbouwd voor de gasten. Het kamp is voorzien van een restaurant en sanitaire voorzieningen in westerse stijl

Dag 4: Khongoryn Els zandduinen

Gobi Gurvan Saikhan Nationaal Park - Khongoryn

Na het bezoek aan de gletsjer reizen we door naar Khongoryn Els. Dit is één van de grootste en indrukwekkendste zandduinformaties in Mongolië. Door de lokale bevolking worden ze ook wel de ‘zingende duinen’ genoemd. Met een hoogte van soms zo’n 300 meter boven het omliggende landschap heeft u na een wandeling een wijds uitzicht over de Gobi woestijn. Lunch en diner in de vrije natuur.

U overnacht op het Gobi Anar Gerkamp.

Suggestie: Na aankomst of de volgende ochtend heeft u de mogelijkheid om kameel te rijden of een trekking te maken door de duinen. (uiteraard is dit afhankelijk van lokale omstandigheden).

Gobi Anar Ger Camp

U overnacht in een traditionele Mongoolse Ger in de Gobiwoestijn. Het Gobi Anar Tourist Camp is gelegen nabij de zandduinen van Khongor in het zuiden van Mongolië. Dit is ongeveer op 640 kilometer van de hoofdstad van Ulaanbaatar. Three Beauty Mountain is een stukje land met unieke natuur waar woestijn en steppe samen komen met vele zeldzame Gobi dieren en planten. Vanaf het kamp kunt u gemakkelijk naar de ruïnes van het klooster Ongi, de rode klif van Bayanzag, de bergen Ikh Bogd en Ikh Bayan en het prachtige Orog meer. Het restaurant op het kamp serveert eten uit de Europese, Aziatiche en Mongoolse keuken.

Dag 5: Bayanzag, beter bekend als de “Flaming Cliffs”

Khongoryn - Bayanzag

Vandaag bezoeken we de Bayanzag, de archeologische vindplaats van de dinosaurusfossielen en dinosauruseieren. Dit werd ontdekt in 1922 door Roy Chapman Andrews. Veel van deze dinosaurusfossielen zijn te bezichtigen in het natuurhistorisch museum in Ulaanbaatar. Bayanzag is ook voor iemand die niet perse voor de dinosaurus fossielen afreist. De Bayanzag is een prachtige locatie met rotsen, rood zand en de uitgestrekte leegte. De lunch is vandaag weer onderweg.

U overnacht op het Gobi Tour kamp.

Gobi Anar Ger Camp

U overnacht in een traditionele Mongoolse ger in de Gobiwoestijn. Het Gobi Tour kamp is een schoon en comfortabel kamp. Het ligt diep in het fossielen gebied van Bayanzag en staat bekend om de eerste ontdekkingen van dinosauruseieren. Er is een restaurant dat Europees en Aziatisch eten reserveert. De sanitaire voorzieningen zijn modern en volledig uitgerust.

Dag 6: Midden Gobiwoestijn & Ongiin Khiid (Ongiin klooster)

Khongoryn - Midden Gobi

In de loop van de ochtend vertrekken we in noordelijke richting. Vandaag gaat u de Gobiwoestijn verder ontdekken. De reis van de Flaming Cliffs naar het Ongiin Klooster (in het Mongools Khiid) is ruim 150 kilometer. Het Onginn Khiid is een prettig rustpunt op de reis van de zuid Gobiwoestijn op weg terug naar Ulaanbaatar. Het is de naam voor een tweetal ruïnes aan weerszijden van de Olgiin Gol (Olgiin rivier). De lunch en het diner zullen wederom onderweg plaatsvinden, in de vrije natuur. Na het bezoek aan Olgiin Khiid reizen we nog een stuk door richting de bestemming van morgen.

U overnacht op het Ongi Energy kamp.

Ongi Energy Ger Camp

U overnacht in een traditionele Mongoolse ger in de Gobiwoestijn. Ongi Energy kamp ligt tegenover het Ongiin Khiid. Langs de Ongiin Gol is dit kamp de ideale rusplek tussen de grote bestemmingen in. Er is een restaurant en de sanitaire voorzieningen zijn volgens westerse standaarden.

Dag 7: Orkhon Khurkhree, Erdene Zuu klooster en Kharkhorin

Midden Gobi - Kharkhorin

Vandaag staat een vrij lange tocht op het programma. U reist via de waterval Orkhon Khurkhree naar Kharkhorin. De seizoenswaterval kan eventueel uit het programma gehouden worden in overleg, wanneer de rivier in de zomer zo goed als droog ligt zal de stop minder spectaculair zijn. U bespaard hiermee wat reistijd.

Na het bezoek aan Orkhon Khurkhree reist u verder naar het klooster van Erdene Zuu (vertaald ‘honderd schatten’). Erdene Zuu Khiid is het oudste boeddhistische klooster van Mongolië. Het had op haar hoogtepunt zo’n 100 gebouwen binnen het complex. Na de vernietiging tijdens het regiem van Stalin bleven drie tempels ongeschonden. Pas in 1990 werd Erdene Zuu als tempel in ere hersteld.

U overnacht in Kharkhorin in een ger of tent. Kharkhorin is de oude hoofdstad van het Mongoolse Rijk in de 13e eeuw. Nu is het een typisch Mongools stadje met zo’n achtduizend inwoners gelegen op ruim 1900 meter boven n.a.p. Lunch in de vrije natuur, diner onderweg of in een restaurantje in Kharkhorin. (afhankelijk van de exacte planning deze reisdag).

U overnacht op het Khurkheree Tour Gerkamp.

Khurkheree

U overnacht in een traditionele Mongoolse ger in de Gobiwoestijn. Het Khurkheree ger kamp is traditioneel ingericht en ligt vlakbij de Orkhon watervallen en vallei. De waterval staat op de UNESCO Werelderfgoederenlijst en wordt erkend als ‘cultureel landschap’. De sanitaire voorzieningen zijn volgens westerse standaarden.

Dag 8: Khogno Khan gebergte & Ulaanbaatar

Kharkhorin - Ulaanbaatar

In de ochtend bezoekt u de bergen van Khogno Khan, een natuurgebied op de route naar Ulaanbaatar. U vindt hier de ruïnes van het Ovgon klooster. Verder leent het gebied zich uitstekend voor wandeltochten door de nette wandelpaden. Wanneer er nog tijd over is wordt er een bezoek gebracht aan het Hustai Nationaal Park met de Przewalski paarden

Na het bezoek aan Khogno Khan reist u verder over een relatief goede weg naar Ulaanbaatar. Aan het eind van de middag / begin van de avond komt u aan in Ulaanbaatar. De laatste reisdag van de tour zijn het ontbijt en de lunch inbegrepen. Het diner verzorgt u zelf na aankomst in Ulaanbaatar.

U overnacht in het J hotel *** of gelijkwaardig.

Het J-Hotel is een nieuw en goed gelegen hotel***. Het hotel heeft een uitsteken d Koreaans restaurant en een goed ontbijtbuffet. Het hotel ligt op 15 minuten wandelen van het centrale Ghenkhis Khan plein van Ulaanbaatar. Het hotel heeft WiFi en ruime en nieuwe kamers. Sommige kamers hebben een prachtig uitzicht over Ulaanbaatar.

Dag 9: Ulaanbaatar

Na uw ontbijt maakt u onder begeleiding van een gids een stadstour waarbij o.a. het Gandan klooster, Zaisan Hill, het Sukhbaatar plein, het Nationaal Historisch Museum of het natuurhistorisch museum met zijn beroemde dinosaurusskeletten worden bezocht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht invullen.

U overnacht in het J hotel *** of gelijkwaardig.

Dag 10: Vertrek naar Amsterdam

Ulaanbaatar - Amsterdam

Ontbijt en vertrek uit Ulaanbaatar.

Per vlucht: doorgaans in de loop van de ochtend.
Per trein: doorgaans vroeg in de ochtend (07.15uur).

U kunt uw reis verlengen met een aantal dagen Ulaanbaatar en/of een verblijf in het Terelj Nationaal Park (het “Klein Zwitserland van Mongolië) op ongeveer 80 km van de hoofdstad waar u o.a. terecht kunt voor biking, kanoën, paardrijden, yaktocht, wandelen enz.

Deze reis is inclusief:

 • overnachting in een hotel/appartement inclusief ontbijt
 • overnachtingen in Ger bij nomadenfamilies
 • Volpension tijdens de tour (ontbijt, lunch en diner).
 • Maaltijden afwisselend picknick, bij Nomaden of in een restaurantje onderweg
 • Engels sprekende Mongoolse gids
 • Ervaren chauffeur
 • Entreeticket voor bezienswaardigheden en nationale parken
 • Vervoer met een Japanse 4×4 minibus of 4×4 Toyota Land Cruiser
 • Tent, slaapmat, kookgerei, stoel en tafel etc.
 • Slaapzak / dekens
 • Kaarsjes / hout voor op de kachel (in de winter zijn ook kolen beschikbaar)

Nog bij te boeken:

 • Vlucht vanaf Amsterdam met o.a. Turkisch Airlines v.a. €699,-
 • Paardrijdtocht ter plaatse
 • Kameeltocht ter plaatse
 • Lunch en diner in Ulaanbaatar (de laatste avond en ochtend)
 • Alcoholische dranken tijdens de tour
 • Overige persoonlijke uitgaven

Advies om mee te nemen:

 • Een eigen slaapzak
 • Zaklamp of hoofdlampje
 • Overige kampeer handigheidjes (zonnecel om uw mobiel op te laden o.a.)
 • Verrekijker

De trekking is op basis van ontbijt, lunch en diner met overnachtingen onderweg in Gers/Yurts bij de lokale bevolking of in een Gercamp. Ook gaat er een tent mee onderweg, mocht het onverhoopt niet mogelijk zijn in een Ger te overnachten.

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per trein vanuit Ulaanbaatar.

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan

Wissen