Ger Mongolië

Mongolië: Terelj National Park (10-daagse paardrijtocht)

Tijdens deze 10-daagse tocht reist u te paard door het prachtige Gorkhi-Terelj nationaal park. Het Gorkhi-Terelj nationaal park ligt op ongeveer 1600 meter hoogte. U trekt langs prachtige valleien, woeste rivieren, rotsen, ruïnes de Khenthii bergen, nomadenfamilies en nog veel meer. Het nationaal park heeft veel bergstroompjes maar ook grote rivieren. Overal ziet u de natuur op haar wildst, de uitgestrekte ongerepte natuur. Het Terelj national park is ongeveer evengroot als Nederland. U vindt er prachtige wilde bloemen. Dit alles bewondert u vanaf de rug van het paard. Tijdens deze 10 daagse reis te paard, komt u tot rust in de ongerepte natuur en geniet u van het geluid van vogels en de wind. U ontdekt Mongolië op een avontuurlijke manier. Heeft u ook al zin om het zelf te ontdekken?

Dag 1: Vlucht naar Ulaanbaatar

Amsterdam - Ulaanbaatar

Aankomst in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. U wordt hier verwelkomt door onze lokale collega. U wordt vervolgens naar het hotel gebracht per transfer. Het hotel is centraal gelegen in Ulaanbaatar. Bij een vroege aankomst wordt u in de middag rondgeleid door Ulaanbaatar en kunt u onder andere een bezoek brengen aan het historisch museum. In een plaatselijke restaurant kunt u kennismaken met lokale Mongoolse gerechten.

Dag 2: Vertrek richting het Terelj national park

Ulaanbaatar - Terelj national park

Na het ontbijt vertrekt u naar Terelj. Terelj is een klein dorpje en ligt in het Gorkhi Terelj nationaal park, hier wordt het tentenkamp opgezet op een prachtige plek in de uitgestrekte natuur. Het Terelj National park is een beschermd natuurgebied met glooiende beboste heuvels.

Dag 3: start van de paardrijtocht door Terelj

Vandaag begint de 5-daagse tocht te paard. U reist te paard door de bergen van Khan Khentii national park. Uw bagage kunt u in het basiskamp stallen, het kan ook mee op een pakpaard. Tijdens de tocht geniet u van het geluid van vogels, komt u voorbij lokale nomaden families. De landschappen zoals u die normaal alleen op foto’s ziet met glooiende heuvels, overal wilde bloemen, nomaden met paarden en yaks. Naarmate u naar naar het noorden trekt wordt het Mongoolse landschap uitgestrekter en wonen er minder nomaden.

Dag 4 & 5: bezoek Khanginn Khar Meer & de Yestii warmwaterbronnen

Op ongeveer 80 kilometer van het dorpje Terelj ligt het Khanginn Khar Meer. Het Khagiin Khar Nuur is een 20 meter diep gletsjermeer. Ongeveer 20 kilometer noordelijk vindt u de Yestii Hot water springs, waterbronnen die tot 35 graden worden.

Dag 6 t/m 8: tocht langs de Buraan Bayan rivier

Terelj national park - Ulaanbaatar

Op de zesde dag bezoekt u een enorm klooster gebouwd in de 18de eeuw door de Mantsjoes. Op de zevende dag rijd u langs de Buraan Bayan rivier. De achtste dag is de laatste dag van de paardrijtocht door het Terelj National Park. U wordt per auto teruggebracht naar Ulaanbaatar.

Dag 9: ontdek Ulaanbaatar

Vandaag kunt u de hoofdstad Ulaanbaatar ontdekken. Souvenirs kopen, in de eind van de middag heeft u met de gids een gezellig diner in één goed restaurants in Ulaanbaatar

Dag 10: terugvlucht (of doorreizen per Transmongolie Express)

Ulaanbaatar - Amsterdam

Na het ontbijt, vertrekt uw vliegtuig terug naar Amsterdam /Dusseldorf of Brussel. U kunt ook doorreizen per Transmongolie Express naar Beijing of richting Rusland.

Deze reis is inclusief:

  • Transport in Mongolië
  • Volpension in de wildernis
  • Gezadelde paarden
  • Alle maaltijden tijdens de tocht
  • Voldoende water / drinken tijdens de tocht
  • Tentenkamp of Ger kamp
  • Engelssprekende gids, vertaler.

Toevoegingen op uw reis:

  • aeroflot retourvlucht Amsterdam – Ulaanbaatar v.a. €799,-
  • Extra nacht in Ulaanbaatar v.a. €15,-

 

Kamperen tijdens de 10 daagse paardrijdtocht door Terelj National Park:

Tentenkamp tijdens de daagse paardrijdtocht door Terelj National Park:
De tenten staan op een mooie locaties. Deze tenten zijn voor mensen die van kamperen houden. U kampeert in de wildernis, soms zonder sanitaire voorzieningen.

Ger tenten en overnachten bij nomadenfamilies

Deze traditionele tenten worden onder de Mongoolse bevolking gebruikt. In deze tenten heeft u een bed, tafel en stoelen. Er is soms in een Ger kamp een restaurant, een wc en een douche. Deze tenten geven u een sfeer van Mongolië die u niet wilt missen, met een klein beetje comfort (WC, douche).

Hoeveel ervaring heeft u nodig voor deze paardrijtocht

Mongoolse paarden zijn wat kleiner dan de paarden die we in Nederland kennen. De paarden zijn afstammelingen van de sterke Przewalskipaarden. De stokmaat van deze paarden varieert van 1.20 tot 1.40. Daarmee is het relatief laagdrempelig om een paardrijtocht te maken. De Mongoolse paarden worden doorgaans gezadeld boven de voorbenen. U zit dus wat voorop het paard en dat is even wennen. Al met heeft u niet veel ervaring nodig want ze zijn vrij gemakkelijk te berijden. Maar bij langere tochten is ervaring wel gewenst, dit met name omdat u de tocht moet kunnen volhouden tijdens een lange paardrijtocht door Mongolië.

Dit product is momenteel niet op voorraad.