21 dagen vanaf€2879
per persoon
vluchten inclusief

Rondreis Mongolie

The Great Loop: Khovsgol meer en de Gobiwoestijn (individuele reis)

Tijdens de Mongolië rondreis trekt u door het uitgestrekte en prachtige Mongolië mét een lokale Mongoolse gids en chauffeur. U reist vanuit Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië richting het kraakheldere Khövsgöl meer in het noorden. Via de oude hoofdstad Kharkorin en de groene glooiende Orkhon vallei reist u naar de Gobi woestijn in het zuiden. Tijdens deze reis geniet u van de rust, de prachtige sterrenhemel en de verschillende landschappen van Mongolië. De gastvrijheid en eenvoudige manier van leven van de Mongoolse nomadenbevolking zal een diepe indruk achterlaten. U reist per comfortabele 4×4 Landcruiser of per 4×4 Delica busje. U overnacht in comfortabele ger-camps (ook wel Yurt genoemd), af en toe bij nomadenfamilies en in Ulaanbaatar in een goed *** hotel.

 • Vluchten van en naar Ulaanbaatar
 • Vervoer met een comfortabele 4×4 Landcruiser terreinwagen of 4×4 Delica
 • Engelssprekende lokale gids
 • Ervaren chauffeur
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Overnachtingen in de genoemde goede hotel (J hotel ***: 8 op booking.com)
 • Overnachting in Mongoolse ger (ook wel Yurt genoemd) in een Gercamp of bij lokale families. In uitzonderlijke gevallen wordt uitgeweken naar een meegenomen tent.
 • Gedurende de rondreis ontbijt incl. (zie reisbeschrijving)
 • Gedurende de rondreis lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Gedurende de rondreis diner incl. (zie reisbeschrijving)
 • Entreegelden tot nationale parken
 • Stadstour Ulaanbaatar met lokale gids
 • Tent, slaapmat, kookgerei, stoel en tafel etc.
 • kaarsjes / hout voor op de kachel
 • Slaapzak / dekens
 • Paard-, kameelhuur indien u daarvoor kiest

2,879

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Ulaanbaatar

Amsterdam - Ulaanbaatar

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Ulaanbaatar.
U vliegt met Turkish Airlines.

Suggestie: voor vluchttijden kunt u alvast contact met ons opnemen. Wij kiezen voor deze reis voor de vlucht met vertrek in de avond en aankomst in de ochtend in Ulaanbaatar.

Dag 2: Aankomst in Ulaanbaatar

In de ochtend komt u aan op het vliegveld van Ulaanbaatar.  U wordt ontvangen door onze lokale partner en uw gids.
Vervolgens wordt u van het vliegveld naar het hotel gebracht.

Na aankomst in het hotel kunt u inchecken.
Bij voldoende animo gaat u gezellig dineren met de gids en reisgenoten in een lokaal Mongools restaurant.

Suggestie: bij een vroege aankomst kunt u een vroege check-in bijboeken. U kunt dan even uitrusten, douchen en ontbijten in het hotel.

Suggestie avondprogramma: In een knus theatertje aan de rand van het centrum wordt regelmatig een folkloristische show opgevoerd. In een uur tijd volgen keelzang, dans en acrobatie elkaar op. De show is niet versterkt en wordt begeleid door traditionele Mongoolse instrumenten.

Het J-Hotel*** Het J-Hotel is een nieuw, goed hotel. Het heeft een uitstekend Koreaans restaurant, een goed ontbijtbuffet, Het hotel is zo’n 15 minuten wandelen van het centrale plein van Ulaanbaatar. Het hotel heeft WiFi en ruime en nieuwe kamers.

Dag 3: Start van de Mongolië reis richting het Ghovsgolmeer

Ulaanbaatar - Amarbayasgalant

Ontvangst door gids in het hotel en start van de rondreis richting het noorden van Mongolië. Voor u vertrekt kunt u een bezoek brengen aan het Ghandan klooster tijdens een ochtenddienst. Vervolgens start de reis naar het noorden. De reis vandaag gaat per 4×4 landcruiser (Toyota) of 4×4 busje (Mitsubishi) naar Amarbayasgalant, dit is het belangrijkste kloostercomplex van Mongolië. Het is gebouwd in de 18e eeuw ter ere van Bogd Gegeen Zanabazar, hij was de eerste leider van het Boeddhistische geloof in Mongolië. Het klooster ligt prachtig in een vallei aan de rivier de Selenge. Het bezoek brengt u morgen omdat u waarschijnlijk in de loop van de middag aankomt.

Lunch onderweg, door de gids verzorgd.
Diner in het Ger Camp.

Dag 4: Amarbayasgalant, Erdenet en Uran Togoo

Amarbayasgalant - Uran Togoo

Ontbijt in de gers. Bezoek aan het Amarbayasgalant klooster. Na het bezoek gaat de reis verder naar Erdenet. Erdenet is een stadje met zo’n 90.000 inwoners. Het heeft een korte geschiedenis, en is pas gesticht in 1974. De tocht gaat verder naar Uran Togoo, een prachtig nationaal park met uitgedoofde vulkanen.

Lunch onderweg, door de gids verzorgd.
Diner in het Ger Camp en overnachting in Gers in Uran Togoo nationaal park.

Dag 5: Onderweg naar het Khovsgolmeer

Uranus Togoo - Selenge Vallei

Ontbijt in de gers. ’s Ochtends nemen we de tijd om naar het Uraan Uul te wandelen. Deze ‘slapende reus’ is voormalig vulkaan met prachtig landschap. Onderweg, op een vrij korte afstand voert de reis langs Baibalik. Deze 2000 jaar oude ruïne stamt uit de tijd van de Oeigoeren.

Lunch onderweg door de gids verzorgd.
Diner bij de lokale familie, gekookt door uw gids.

Suggestie: u kunt ook overnachten in een Ger camp. Het voordeel is dat in een Ger camp sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. Bij een lokale familie is dit erg basic.

Dag 6-7: Het Khovsgol meer: ‘Mongools Zwitserland’

Alag Tsar - Khovsgol

Ontbijt in de Gercamp. Het Khovsgol meer is zo helder dat het water door de lokale bevolking gewoon gedronken wordt. Rondom het meer zijn met bossen bedekte heuvels en graslanden met yaks en paarden. De bergen hebben pieken tot zo’n 2000 meter. Op dag zes en zeven verblijven we aan het Khovsgol meer. Voor deze twee dagen kunt u kiezen voor de volgende reismogelijkheden.

Lunch door de gids verzorgd
Diner in de Gercamp

Suggestie wandeling Khovsgolmeer: de eerste optie is een tweedaagse wandeltocht. U overnacht bij nomaden, de grote bagage kan natuurlijk in de Jeep blijven die, afhankelijk van de route, mee rijdt. Sommige delen zijn voor een jeep onbereikbaar. De bagage blijft dan in de Jeep en u neemt bagage voor twee dagen mee.

Suggestie paardrijdtocht Khovsgolmeer: U gaat een paardrijdtocht van twee dagen rond het meer maken. De tocht is zodanig dat de jeep op de uitvalsbasis blijft, bij de Gers. U komt hier na twee dagen terug en vervolgt de reis. Uiteraard zijn alle maaltijden en overnachtingen inbegrepen.

Suggestie rustpunt Khovsgolmeer: U kiest ervoor om géén actieve trekking of paardrijdtocht te maken, tijdens deze twee dagen maakt u dagtochten vanuit de Gers om van de omgeving genieten en te verkennen.

Dag 8: Op weg naar de steppen en Zuun Nuur

Alag Tsar - Zuun nur

Ontbijt in de Gers. ’s Ochtends vertrek richting het zuiden. Onderweg voert de tocht langs Uushigiin Övör’s deer stones. Deze stenen dateren uit de bronstijd en zijn versierd met tekeningen van herten. Vanaf deze stenen is de reis naar Moron nog zo’n 20 kilometer. In dit stadje met zo’n 36000 inwoners doen we inkopen voor het vervolg van de reis. Het stadje heeft een postkantoor, wat restaurantjes en een grote markt. Na dit bezoek reist u verder naar het Zuun Nuur.

Lunch onderweg, door de gids verzorgd.
Diner in het Ger Camp en overnachting aan de rand van het meer ‘Zuun Nuur’.

Dag 9: Reis naar ‘het grote witte meer’, het Terkhiin Tsagaan

Zuun nuur - Terkhiin Tsagaan nationaal park

Ontbijt bij de Gers. ’s Ochtends vertrek richting het Terkhiin Tsagaan nationaal park. De bestemming is ‘het grote witte meer’. Het meer ligt 2060 meter boven NAP in een prachtige vulkanische omgeving. De volgende dag blijven we op dezelfde plek waarvandaan we een wandeling maken naar de Khorgo Vulkaan op 2240 meter hoogte. De wandeling is met een redelijke conditie te doen, het resultaat is een adembenemend uitzicht over het meer. Deze wandeling is zo’n 16 kilometer waarvan een deel eventueel per jeep afgelegd kan worden.

Lunch onderweg, door de gids verzorgd.
Diner in het Ger Camp en overnachting aan ‘het witte meer’.

Dag 10: Ontspannen in de Tsenkher warmwaterbronnen

Terkhiin Tsagaan - Tshenker

Ontbijt bij de Gers. Vertrek richting Tshenker. Onderweg stoppen we in Tsetserleg, een klein stadje tussen de heuvels. We kopen kort wat verse producten en u brengt een kort bezoek aan het Zayan Gegeen Klooster waar nu een klein museum in te vinden is. ’s Avonds is de aankomst in Tsenkher waar diverse warmwaterbronnen de mogelijkheid beiden om te ontspannen.

Lunch onderweg, door de gids verzorgd.

Diner in het Ger Camp en overnachting in een ger camp.

Dag 11: De Orhonvallei

Tshenker bronnen - Orhon vallei

Ontbijt bij de Gers. Vertrek richting de Orhon Vallei. Een prachtige vallei met veel nomaden. Na aankomst in de middag is er de mogelijkheid om naar de Monastery. Afhankelijk van de lokale familie is dit per jeep of wandelend te doen. Dit klooster is de plek waar Zanabazar het bijzonder Soyombo alfabelt heeft ontwikkelt.

Lunch is een picknick onderweg, door de gids verzorgd.
Diner in het Ger Camp en overnachting in een ger camp.

Suggestie: Ontbijt in de Gers. Vandaag is er de mogelijkheid om een paardrijdtocht van zo’n 4 uur te maken naar de Orkhon watervallen te maken. Deze tocht is te paard omdat het per 4×4 moeilijk tot niet te bereiken is.

Dag 12: Kharkhorin en het Erdene Zuu klooster

Orhon vallei - Kharkhorin

Ontbijt bij de Gers. Reis naar Kharkhorin, de voormalige hoofdstad van Mongolië . De legendarische stad van Genghis Khan werd opgericht in 1220 en was een van de steden van de Zijderoute. Het Mongoolse Rijk werd bestuurd vanuit deze stad. In de stad zijn nog altijd wat sporen van deze vervlogen tijden zichtbaar.

Bezoek aan het Erdene Zuu klooster, het klooster werd gebouwd in 1586 door een nomade prins. De op Chinese en Tibetaanse geïnspireerde gebouwen worden omgeven door 108 heilige stupa’s. ’s Middags brengt u ook een bezoek aan het Museum van Kharkhorin.

Lunch is een picknick onderweg, door de gids verzorgd.
Diner in het Ger Camp en overnachting in een ger camp.

Dag 13: Onderweg naar de Gobi Woestijn

Kharkhorin - Ongi klooster

Ontbijt in de Gers. Vandaag laat u de groene heuvels en bergen achter u. Het landschap gaat over in uitgestrekte steppen en woestijn gebied. De groene steppe van Saikhan Ovoo liggend langs de rivier de Ongi. Onderweg brengt u een bezoek aan de ruïnes van het Ongii klooster. Het klooster is in 1939 vernietigd door de Sovjets.

Lunch onderweg, door de gids verzorgd.
Diner in het Ger Camp en overnachting in een ger camp

Dag 14: De Flaming Cliffs, Bayanzag en dinosaurusbotten

Ongi klooster - Bayanzag

Ontbijt bij de Gers. De laatste dag tot de ‘echte Gobi’. De tocht gaat richting Bayanzag, een sprookjesachtig landschap met oker rode rotsformaties die hierdoor ook wel de ‘flaming cliffs’ genoemd worden. Roy Chapman Andrews was de eerste man die in 1922 ontdekte dat in de rotsen veel botten en eieren van dinosaurussen te vinden zijn. Een deel is te vinden in het National Historisch Museum in Ulaanbaatar.

Lunch onderweg, door de gids verzorgd.
Diner in het Ger Camp en overnachting in een ger camp.

Dag 15-16: De Gobi en Khongor zandduinen

Bayanzag - Khongor zandduinen

Ontbijt bij de Gers. Vandaag bezoeken we de Khongor zandduinen, deze enorme duinen zijn het meest spectaculair in Mongolië. De lengte is ruim 180 kilometer en de hoogste duinen torenen zo’n 120 meter boven de steppe uit. Bij de juiste wind zorgt de verplaatsing van zand voor een mysterieus geluid, daarom worden het ook wel de zingende duinen genoemd.
Lunch onderweg, door de gids verzorgd.
Diner in het Ger Camp

De volgende dag kunt u kiezen uit twee opties.
Suggestie wandeling Gobi woestijn: de eerste optie is een wandeltocht, u gaat de zingende duinen trotseren.

Suggestie Kamelentocht: U gaat een tocht maken op kamelen. De tocht gaat naar een kleine oase aan de voet van de zandduinen.

Dag 17: Dungenee canyon en Yoliin am gletsjer

Khongor zandduinen - Yoliin am

Ontbijt in de gers. Na het ontbijt gaat de reis richting een bijzondere plek, een diepe kloof in het landschap. Door de kloof blijft ijs en sneeuw lang na de winter nog liggen. Afhankelijk van het seizoen wandelt u hier over een gletsjer is de woestijn. Omdat zonlicht hier nauwelijks komt smelt de laatste sneeuw pas in augustus.

Lunch onderweg, door de gids verzorgd.
Diner in het Ger Camp

Dag 18: Baga gazariin chuluu rotsformaties

Yoliin am - Bagaa Gazryn Chuluu

Ontbijt in de Gers. Na het ontbijt gaat de reis richting het Noorden, richting Ulaanbaatar. Deze reis is in totaal zo’n 700 kilometer waarvan u vandaag de helft aflegt. De weg is geasfalteerd waardoor een wat langere afstand vandaag haalbaar is. Aan het einde van de dag bereikt u Bagaa Gazryn Chuluu, een bijzondere rotsformatie.
13:00 Lunch onderweg, door de gids verzorgd.

Lunch onderweg, door de gids verzorgd.
Diner in het Ger Camp

Dag 19: Terug naar Ulaanbataar & Ulaanbaatar ontdekken

Bagaa Gazryn Chuluu - Ulaanbaatar

Ontbijt in de Ger
Vanochtend, na het ontbijt heeft u de tijd om de rotsformatie te beklimmen. De uitgesleten kloven zijn een fantastische plek om te wandelen door een stenen doolhof. Na een flinke ochtend wandeling reist u terug naar Ulaanbaatar.

Lunch onderweg door gids verzorgd

Alvast een suggestie voor uw terugkomst in Ulaanbaatar: Bezoek de Grand bazaar (kosteloos), pak een taxi voor een paar euro naar het de Grand bazaar. Let wel op: er zijn zakkenrollers actief dus let goed op uw tas.

Het J-Hotel*** Het J-Hotel is een nieuw, goed hotel. Het heeft een uitstekend Koreaans restaurant, een goed ontbijtbuffet, Het hotel is zo’n 15 minuten wandelen van het centrale plein van Ulaanbaatar. Het hotel heeft WiFi en ruime en nieuwe kamers.

De Mongolië rondreis is inclusief 

 • Vluchten van en naar Ulaanbaatar
 • Vervoer met een comfortabele 4×4 Landcruiser terreinwagen of 4×4 Delica
 • Engelssprekende lokale gids
 • Ervaren chauffeur (die niet in zijn auto hoeft te overnachten)
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Overnachtingen in de genoemde goede hotel (J hotel ***: 8 op booking.com)
 • Overnachting in Mongoolse ger (ook wel Yurt genoemd) in een Gercamp of bij lokale families. In uitzonderlijke gevallen wordt uitgeweken naar een meegenomen tent.
 • Gedurende de rondreis ontbijt incl. (zie reisbeschrijving)
 • Gedurende de rondreis lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Gedurende de rondreis diner incl. (zie reisbeschrijving)
 • Entreegelden tot nationale parken
 • Stadstour Ulaanbaatar met lokale gids
 • Tent, slaapmat, kookgerei, stoel en tafel etc.
 • kaarsjes / hout voor op de kachel
 • Slaapzak / dekens
 • Paard-, kameelhuur indien u daarvoor kiest

Alle genoemde transfers  Inclusief

Het excursiepakket   Inclusief

Upgrades en kosten om rekening mee te houden

 • Visakosten (zie ook http://www.mevoreizen.nl/visa) € 65 pp
 • Visaondersteuning door Mevo: kosteloos (documenten die nodig zijn voor de visa)
 • Vroege check-in in Ulaabaatar € 35 per persoon o.b.v. twee reizigers
 • Eigen uitgaven kleine kosten tijdens de reisdagen die niet volpension zijn.
  (reisdag 1: wat kosten op de luchthaven voor eten & de laatste reisdag(en), lunch, diner in Ulaanbaatar).
 • Fooigelden gids en chauffeur (tussen € 2 en € 5 per dag)
 • Satelliettelefoon huren (alleen nodig als er reden is om 24/7 bereikbaar te zijn) € 8 per dag

Avondprogramma

 • Mongoolse keelzang met traditionele instrumenten en acrobatiek € 25 per ticket
  Deze prijs is op basis van het ticket (€ 15) en de begeleiding van de gids die met u meegaat naar het theatertje en voor u het kaartje allen ter plekke kan reserveren.

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per vlucht of trein naar Ulaanbaatar
1) Als bouwsteen te boeken bij onze Transsiberië of Transmongolië Express

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Wissen