Treinreis Gouden Ring Rusland

Gouden Ring Rusland

Denkt u bij Rusland aan gouden koepels, iconen en Orthodoxe kerkjes in een prachtig groen landschap? De stadjes van ‘de Gouden Ring’ voldoen aan deze beschrijving. Maak een rondreis langs de Middeleeuwse stadjes van de Gouden Ring. Deze reis laat u kennismaken met de rijke historie van Rusland, bezoek Moskou en St.Petersburg maar vooral ook aan de onbekendere stadjes als Soezdal, Kostroma en Vladimir. Breng een bezoek aan het historische centrum van Moskou, het Kremlin en het grootste museum ter wereld  de Hermitage. Per trein reist u verder door het platteland van Rusland naar Soezdal en Vladimir. Ontdek het mooie en historische Rusland tijdens een reis langs De Gouden Ring.

Rondreis Rusland - Gouden Ring
vanaf €939 reisduur 12 dagen
Een rondreis langs de Gouden Ring van Rusland laat u kennis maken met verschillende steden en het Russische platteland. Kom tijdens de reis alles te weten over de twee grootste...


Route Gouden Ring

Tijdens uw rondreis langs de Gouden Ring van Rusland start u met de stadstour door het historisch centrum van St.Petersburg. De stadstour neemt u mee door de bezienswaardigheden zoals de zalmroze Stroganov-paleis, de St. Izaak kathedraal, de beroemde Hermitage en de Kerk van de verlosser op het bloed. Per nachttrein wordt u reis vervolgd van St. Petersburg naar Moskou. In de hoofdstad van Rusland, Moskou. Onder begeleiding van een privégids maakt u een wandeling door het GUM warenhuis, het imposante Kremlin en het Rode Plein. Deze plekken mag u niet missen om uw tocht langs deze hoogtepunten van Moskou te maken. Het laatste deel van uw tour legt u per metro af waar u de beroemde metrostations van Moskou bewonderd. Op eigen gelegenheid kunt u Moskou verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Smolynklooster. Een 18e-eeuws architectonisch klooster gelegen aan de oever van de rivier de Neva in St. Petersburg.


Bezoek Soezdal, Jaroslavl en Rostov

U reist verder door het platteland naar het dorpje Soezdal, die gelegen is aan het Kamenka rivier. Het dorpje staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst. Onder begeleiding van een professionele gids maakt u een wandeling door de stad. De gids brengt u langs hoogtepunten zoals de Gouden Poort en de Demetrius Kathedraal. De Demetrius-Kathedraal is een Russisch- orthodoxe kathedraal deze behoort ook tot het werelderfgoed van UNESCO. In de kern van de stad is een openluchtmuseum waarin verschillende houten gebouwen bewaard zijn gebleven.Vanuit Soezdal vertrekt u naar het plaatsje Kostroma. Laat u in de avond verrassen door De Kastroma Russische dans- en theatershow die u inzicht geeft in de tradities, cultuur en geschiedenis.

Ontdek de grootste stad van de Gouden Ring, Jaroslavl. Tijdens uw treinreis kunt u genieten van het mooie uitzicht over het platteland. Deze stad heeft elementen uit de 16e eeuw zoals het Spassky-klooster, een van de oudste gebouwen van de stad. In Jaroslavl komt u alles te weten over de verschillende hoogtepunten van de stad.Eindig uw reis met een bezoek aan de oudste stad van Rusland, Rostov. Bewonder de verschillende bezienswaardigheden zoals het indrukwekkende Spaso-Yakovlevsky klooster in neoklassieke stijl.


Groepsreis Moskou St. Petersburg
vanaf €1285 reisduur 8 dagen
Tijdens deze stedenreis Moskou st Petersburg groepsreis ziet u de hoogtepunten van Moskou en Sint-Petersburg. Bezoek de Basiliuskathedraal, het GUM, het Rode Plein en natuurlijk het Kremlin. U reist per...
Bolsjojtheater Moskou - stedenreis Moskou en Sint Petersburg
vanaf €799 reisduur 8 dagen
Stedenreis Moskou en St Petersburg: deze zeer complete dubbele stedenreis voert naar Moskou én St Petersburg. De Russische stad Sint-Petersburg is gebouwd op eilanden die door wel 500 bruggen met...


Geschiedenis Gouden Ring

De voormalige Sovjet-Unie opende in de jaren 60 de deuren voor buitenlandse toeristen. De autoriteiten bedachten een cirkelvormige route namelijk de Gouden Ring. Deze route is de benaming voor de verzameling van de meest historische steden van Rusland. Deze 20 steden zijn honderden jaren oud. Ze hebben schitterende binnensteden vol indrukwekkende kerken en kathedralen.


Gouden Ring per Groepsreis

Reist u liever per groep? Vraag een reisplan aan. U wordt tijdens uw groepsreis begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider. Tijdens uw groepsreis langs de Gouden Ring verblijft u in de goede hotels die wij voor u hebben uitgekozen. U reist langs verschillende steden zoals Moskou, St. Petersburg en Soezdal.


Gouden Ring Maatwerk reis

Wij stellen graag in overleg met u een treinreis op maat samen . Hiervoor kunt u zelf uw reistijd, budget en route bepalen. Indien u een eigen route hebt vastgesteld en er vragen zijn, helpen wij u hier graag verder mee. Wanneer u een maatwerkreis maakt, bent u flexibel in het samenstellen van uw reis. Luxe of juist basic, self-drive of met gids en chauffeur. Door middel van onze kennis en reiservaringen helpen wij u graag met uw maatwerkreis Gouden Ring Rusland. Wij gaan dan ook graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bekijken.


Download de ‘startgids’ Treinreizen Rusland


Bezienswaardigheden


De Hermitage

De Hermitage museum in St.Petersburg is een van de grootste kunst museums ter wereld. Die in 1764 is opgericht. De collectie van de Hermitage bestaat uit ruim 3 miljoen objecten en voorwerpen uit de Oudheid en Middeleeuwen. Het grootste deel van het museum is gevestigd in het winterpaleis in St.Petersburg. Bewonder hier ook de meesterwerken van onder andere Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn en Leonardo Da Vinci.


Het Rode Plein

Het Rode Plein is een van de bekendste en centrale plein van Moskou. Het plein is 330 meter lang en 75 meter breed. De Russen noemen dit plein ook wel het hart van hun land. Het Kremlin van Moskou ligt ook aan het plein hier zetelt de regering. Buiten Rusland is deze plein bekend vanwege historische gebeurtenissen die zich op het plein hebben afgespeeld.


Met Mevo Reizen naar Rusland

Transmongolie-Express-naar-Beijing
vanaf €1699 reisduur 21 dagen
Transsiberië en Transmongolië Express wordt wel gezien als de ultieme treinreis. Tijdens deze ontdekkingsreis per trein reist u bijna 9000 kilometer per trein. Daarnaast passeert u tijdens de reis zeven...
Moermansk vuurtoren
vanaf €4589 reisduur 12 dagen
De Moermansk Express brengt u van het Russische hoofdstad Moskou naar het Noorse Kirkenes. Ontdek de diverse hoogtepunten en bestemmingen in het onontdekte noorden van Rusland. Met de trein steekt...
Tsarengoud Express Baikalmeer
vanaf €5299 reisduur 16 dagen
De Tsarengoud Express is de luxe treinreis langs de route van de Transsiberië Express dwars door Siberië. Deze spoorlijn reist door ongeveer zeven tijdzones en is de langste treinreis ter...
Treinreizen Rusland
vanaf €5299 reisduur 16 dagen
De luxe Tsarengoud Express brengt u langs de originele route van de Transsiberië Express dwars door Siberië. De langste treinreis ter wereld reist door prachtige natuur en zeven tijdzones. Per...
  • Voor een bezoek aan Rusland heeft u een visum nodig. Het visum kunt u online aanvragen en duurt ongeveer 20 minuten. Tijdens de aanvraagprocedure heeft u verschillende documenten nodig zoals uw paspoort, een uitnodigingsbrief voor Rusland en een verzekeringscertificaat. De aanvraag moet daarnaast in het Engels ingevuld worden, hierbij is het belangrijk dat de gegevens uit het paspoort precies overgenomen wordt. Meer informatie over het visum voor Rusland. 

  • De beste periode om een bezoek te brengen aan Rusland is in het voorjaar. Rusland heeft een landklimaat waar de winters koud zijn en het in de zomer warm is. De winter duurt ongeveer van november tot april en de zomer van juni tot september. De warmste maanden zijn juli en augustus. De temperatuur ligt in de zomer rond de 23 graden. In de winter wordt het gemiddeld -5 graden. Het weer in de steden Moskou en St. Petersburg zijn vooral aangenaam in de maanden mei, juni, september en oktober. De temperatuur ligt in de zomer rond de 23 graden. In de winter wordt het gemiddeld -5 graden. Rusland kent ook een zomer en wintertijd. De tijdsverschil van Rusland is in de zomer 1 uur later dan in Nederland en België. En in de winter 2 uur tijdsverschil.

    Gemiddelde temperaturen en zonuren Rusland

  • U staat op het punt om een bijzondere reis te gaan maken. Dan is een goede voorbereiding erg belangrijk. Wij helpen u graag op weg met handige tips om mee te nemen tijdens deze treinreis. U kunt de meeneemlijst op uw eigen manier doorlopen en aanvinken wat u handig vindt om mee te nemen. Wij adviseren u om voor vertrek in Nederland een goede voorbereiding te treffen. Via mevoreizen.nl/meeneemlijst kunt u zelf de lijst doorlopen en aanvinken wat u handig vindt om mee te nemen.

  • Mevo Reizen is aangesloten bij de SGR, de stichting garantiefonds reisgelden. Ook is Mevo Reizen aangesloten bij de VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. Daarnaast is Mevo Reizen aangesloten bij het Calamiteitenfonds.