Rondreis Oezbekistan Turkmenistan

De rondreis door Oezbekistan en Turkmenistan brengt u door deze bijzondere landen in Centraal-Azië. Geniet tijdens de treinreis onder andere van de uitgestrekte woestijnen en woestijndorpjes. Ontdek de eeuwenoude cultuur van Centraal-Azië. Leer onderweg meer over de hoofdsteden Tasjkent en Ashgabat. Kom alles te weten over verschillende UNESCO werelderfgoederen en de verschillende architectonische gebouwen.Treinreis door Oezbekistan

De treinreis door Oezbekistan brengt u langs de belangrijkste steden en prachtige bezienswaardigheden. De reis begint in de hoofdstad Tasjkent. Deze stad staat bekend om de gebouwen uit de Sovjettijd. In de stad vindt u daarnaast overal enorme pleinen, parken en brede boulevards. Per nachttrein wordt de reis vervolgd naar de sprookjesachtige stad Khiva. Wanneer u de historische binnenstad bezoekt lijkt het net of u door een openluchtmuseum loopt. In de stad vindt u onder andere musea, mausoleums en moskeeën. Een reis door Oezbekistan is een reis vol met oude historische steden.


Tasjkent

De treinreis door Oezbekistan begint in de hoofdstad Tasjkent. De stad heeft een bewogen verleden. Tot het jaar 1991 behoorde het land tot de Sovjet Unie. De hoofdstad heeft daarna 27 jaar een strenge dictator gehad. In 2016 heeft Oezbekistan zo ook de hoofdstad Tasjkent een snelle hervorming doorgevoerd. In het oude centrum van de hoofdstad is de charme van het Oezbeekse Tasjkent nog deels bewaard gebleven. De stad heeft een combinatie van de Sovjetstijl en de kleurrijke Islamitische bouwstijl. De stad ademt aan de ene kant vernieuwing. Aan de andere kant ziet u nog het sovjet verleden van de stad. De inwoners van Tasjkent zijn ook trots op hun metrostation. Dit metrostation is in 1977 geopend. Het bijzondere aan dit metrostation is dat elk station een andere thema uit de Oezbeekse cultuur heeft.


Wandelen over het Registanplein van Samarkand

Maak een wandeling over het bijzondere plein in het hart van Samarkand, namelijk het Registanplein. Het was vroeger de belangrijkste handels- en ambachtscentrum van Samarkand. Het plein wordt omringd door drie enorme maar prachtige madrassa’s, de Ulughbek madrassa, Sherdor madrassa en de Tilla-Kori madrassa.  Dit zijn historische scholen versierd met Perzisch tegelwerk en bladgoud.


Treinreis door Turkmenistan

Wanneer u de Turkmeense grens bent overgestoken zet de rondreis vanuit Oezbekistan door naar Turkmenistan. De reis begint in de stad Dshoguz, in deze stad vindt u verschillende architectonische monumenten die hier bewaard zijn. Vanuit Dashoguz reist u per 4×4 jeep naar Kunya-Urgench. In de stad zijn historische gebouwen te vinden uit tijd van de de Khoresmshakh-dynastie. Daarnaast zijn er verschillende constructies en zeldzame koepels in deze stad. Nadat u Kunya-Urgench heeft bezocht reist u door naar Darwaza. Dit dorpje staat bekend om de bijzondere gaskrater die er te bezoeken is. In Darwaza zult u overnachten in een yurt en maakt u kennis met de Turkmeense cultuur. Vanuit Darwaza zet u de reis voort naar de hoofdstad Ashgabat. In de hoofdstad ontdekt u de bijzondere architectuur van de stad. De laatste bestemming die u in Turkmenistan bezoekt is de stad Mary, waar u een bezoek maakt aan het oude Merv.


Door de woestijn van Turkmenistan

Tijdens uw rondreis door Oezbekistan en Turkmenistan maakt u kennis met de Karakum woestijn. Deze woestijn is het kloppende hart van Turkmenistan. Zeventig procent van Turkmenistan bestaat uit deze woestijn. Tijdens uw treinreis door de woestijn komt u lokale woestijndorpen, meren en de bijzondere gaskrater tegen. De meren die te zien zijn in de woestijn zijn ontstaan door lekkages vanuit het Karakum Kanaal. Dit is het grootste irrigatiekanaal te wereld.  Daarnaast is er ook een bijzondere gaskrater te vinden, namelijk de gaskrater van Derweze. Deze gaskrater is ontstaan door een ongeluk tijdens het boren naar aardgas. Maak tijdens uw reis door de Karakum woestijn kennis met de Turkmeense cultuur. Overnacht in een yurt net zoals de Nomaden die in deze ongerepte woestijn leven. 


Bezoek aan het oude Merv

Tijdens uw reis door Turkmenistan brengt u een bezoek aan de oude stad Merv. Merv is een historische oasestad in Centraal-Azië. De oorsprong van de stad gaat terug naar het derde millennium voor Christus. Wat over is gebleven van deze oase omvat 4000 jaar aan menselijke geschiedenis. In 1999 is deze historische stad tot werelderfgoed verklaard door UNESCO. De oasestad Merv is volgens UNESCO de oudste en best bewaard gebleven oasestad langs de Zijderoute in Centraal-Azië.

Samen met Mevo Reizen naar Oezbekistan en Turkmenistan

Rondreis Oezbekistan - Mevo Reizen- zijderoute
vanaf €2199 reisduur 15 dagen
De treinreis Oezbekistan en Turkmenistan brengt u in 15 dagen door twee onontdekte landen in Centraal-Azië. Per trein en per 4x4 reist u langs prachtige Zijderoute steden en de dwars...
Khiva - Zijderoute
vanaf €1999 reisduur 15, 21 of 22 dagen
De Zijderoute is de oude handelsroute dwars door Centraal-Azië. Deze reis gaat grotendeels per trein. Vanuit de trein beleeft u de Zijderoute reis op een ontspannen manier. U bekijkt vanuit...
De luxe Registan Express
vanaf €3699 reisduur 15 dagen
De luxe Registan Express voert langs de legendarische Zijderoute. Tijdens de reis maakt u kennis met de de culturen langs de Zijderoute, eeuwenlang de belangrijkste verbinding voor handel tussen oost...