Reisboeken Zijderoute

Reisboeken Zijderoute


Waarom zijn reisboeken handig voor een reis per Zijderoute?

Staat er binnenkort een reis per Zijderoute Express op de planning of heeft u deze reis altijd al eens willen maken? Dan raden wij u graag een aantal reisboeken over de Zijderoute aan die handig zijn voorafgaand en tijdens de treinreis. De reisboeken die wij adviseren zijn zeer verschillend van elkaar. Zo verteld het ene reisboek over de geschiedenis van de Zijderoute en het andere reisboek staat boordevol informatie en tips over de reis. Hierdoor raakt u op verschillende manieren geïnspireerd en geïnformeerd over de Zijderoute. Daarnaast zijn er verschillende routes die u kunt kiezen om een reis per Zijderoute te maken. Zo kunt u de reis maken van Ashgabat tot Almaty of andersom. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om de reis te starten in bijvoorbeeld Iran.


De zijderoutes – Peter Frankopan

De zijderoutes - Peter Frankopan

Een bijzonder reisboek dat zeker een aanrader is voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de treinreis. Peter Frankopan neemt u tijdens zijn reis mee. Een reis langs de Zijderoute waarbij de auteur schrijft over onder andere de religies, wetenschap, techniek, koninkrijken, handelaren en avonturiers die hij tegenkomt tijdens zijn treinreis. Zo laat Peter Frankpon zien hoe het Oosten en het Westen langzaam met elkaar verweven zijn geraakt. Bestel hier diverse Zijderoute reisboeken.


Centraal-Azië – Lonely Planet

Centraal Azië - Lonely Planet

Lees in dit reisboek alles over de onontdekte landen van Centraal-Azië. In het reisboek worden voormalige sovjetlanden omschreven. Alle landen die eindigen op ‘’-stan’’ (het Perzische woord voor ‘’land’’). Zo wordt Tadzjikistan, Kazachstan, Oezbekistan, Kirgizië en Turkmenistan naar voren gebracht in het reisboek. De landen staan bekend om hun geschiedenis met de Zijderoute. Lees alles over bijvoorbeeld de landschappen, de hoogtepunten en geschiedenis van de landen. Wanneer u een goed beeld wilt krijgen van de landen die de Zijderoute Express doorkruist, dan raden wij u dit reisboek aan. Een handig en informatief boek die u inzicht geeft in de cultuur en historie. Bestel hier diverse Zijderoute reisboeken.


Iran – Lonely Planet

Iran - Lonely Planet

U kunt er ook voor kiezen om een reis per Zijderoute Express te starten vanaf Iran. Een unieke start van uw treinreis. Het reisboek van Lonely Planet over Iran geeft inzicht in de cultuur en geschiedenis van het land. Het reisboek is een handige manier om alles te weten te komen over de reis per Zijderoute. Wanneer u de reis in Iran start, ervaart u de cultuur, gastvrijheid, maar ook de historie van vier verschillende landen. Ontdek de verborgen schatten van Iran. Lees over het beste planningsadvies dat gegeven wordt in het reisboek. Maak daarbij ook gebruik van de 50 verschillende kaarten waarover het reisboek beschikt. Bestel hier diverse Zijderoute reisboeken.


Sovjetistan – Erika Fatland

Sovjetistan Reisboeken Zijderoute

Erika Fatland is een Noorse schrijfster. Voor dit reisboek heeft zij vijf maanden lang door Centraal-Azië gereisd. Zo bezocht zij Kazachstan, Tadzjikistan, Kirgistan en Oezbekistan. In haar reisboek verteld zij over haar indrukken, ervaringen en meningen. Erika Fatland verteld over de steden en de prachtige landschappen. Ook verteld het verhaal over de gastvrijheid en cultuur van de landen. Het verhaal gaat niet alleen over haar reis. Zo verteld zij ook over de geschiedenis en politiek van de landen. Hierdoor leert u meer over de achtergrond van de landen. Een interessant reisboek met een eerlijk en goed verhaal. Het geeft u meer inzicht in vijf verschillende landen van Centraal-Azië. Bestel hier diverse Zijderoute reisboeken.