Yurt Mongolië

Bouwsteen: Slapen in een een yurt in Terelj Nationaal Park

Mongolië, een prachtig land met uitgestrekte leegte en een bijzondere cultuur. Het land dat bekend staat om de nog altijd populaire krijgsheer Genghis Khan. Vanuit Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, reist u naar het uitgestrekte natuurgebied Terelj Nationaal Park. Dit is slechts 1,5 uur rijden. Zo leeft de Mongoolse bevolking met hun vee in de steppegebieden van Mongolië. In Mongolië wordt een yurt ook wel een ‘ger’ genoemd.

Met een afstand van nog geen 100 kilometer is het Terelj Nationaal Park een prachtige tussenstop om even de trein te verlaten voor reizigers van de Transsiberië Express. Wilde paarden galopperen over de eindeloze vlaktes, kudde yaks grazen in groene Alpenachtige weiden. Tussen de rotsachtige bergen doemen de beroemde gertenten op.

 • Retourtransfer Ulaanbaatar (vliegveld of treinstation) – Terelj Nationaal park
 • Entree tot het Terelj Nationaal Park
 • Stop bij het Ghenkis Khan Standbeeld onderweg
 • Overnachtingen in een yurt in een gerkamp
 • Maaltijden tijdens uw verblijf zijn inbegrepen

149

Dag 1. Genghis Khan Standbeeld, Turtle Rock en overnachting in een gerkamp

Ulaanbaatar - Terelj Nationaal Park

Vandaag reist u vanuit Ulaanbaatar in de richting van Terelj Nationaal Park. Onderweg naar het park (na ongeveer 50 kilometer rijden) maakt u een stop bij het immense, 40 meter hoge standbeeld van de Mongoolse heerser en veroveraar: Genghis Khan. Hij raasde met een leger van 100.000 krijgers te paard van Mongolië tot aan de Donau. Zo stichtte hij één van de grootste imperiums van de wereldgeschiedenis.

Suggestie Genghis Khan Standbeeld: Ontdek het panoramische uitzicht van het uitgestrekte Mongoolse landschap. U kunt namelijk per lift (laatste stukje met de trap) omhoog voor een prachtig uitzicht vanuit het hoofd van het paard!

Inclusief: lunch en diner

Suggestie: Een bekend aanblik van Terelj Nationaal Park is de Turtle Rock: een rots in de vorm van een schildpad (officieel heet de rots: Frog Rock, maar hij lijkt niet op een kikker! Vanuit uw gerkamp vindt u de Turtle Rock op loopafstand.

Overnachten gerkamp Mongolië

Tijdens deze bouwsteen in Terelj Nationaal Park overnacht u op een gerkamp. De gerkamp biedt een comfortabelere omgeving. Binnen het kamp kunt u gebruik maken van sanitaire voorzieningen als een toilet en een douche. In de winter wordt het kacheltje in de ger voor u gestookt. Ook beschikt het gerkamp over een restaurantje en is er een Engelssprekende eigenaar. Tijdens het verblijf in het gerkamp in Terelj Nationaal Park is ontbijt, lunch en diner inclusief zoals aangegeven in het programma.

Overnachten bij een nomadenfamilie

Buiten de hoofdstad van Mongolië woont de bevolking op het platteland. In deze buitenwijken van Ulaanbaatar worden elke dag 30 yurts bij gebouwd. Het duurt ongeveer tussen de 1,5 en 5 uur om een yurt op te bouwen. Ervaar het echte Mongoolse leven. Overnacht tijdens de groepsreis bij de nomadenfamilies middenin Mongolië. De nomaden leven van hun vee. Rond de ger wandelen koeien, yaks, paarden en kamelen. Overnacht tijdens de groepsreis bij de nomadenfamilies. Ook zij stoken het kacheltje hoog op in de ger! Deze is met kleden en lagen vilt goed geïsoleerd.

Dag 2. Jeeptour door Terelj Nationaal Park

Ulaanbaatar - Terelj Nationaal park

Geniet in de ochtend van de rust en de omgeving.

Excursiepakket: Vandaag ontdekt u de uitgestrekte vlaktes van Terelj Nationaal park per jeep. Tijdens de jeeptour ziet u allerlei vee van de lokale nomaden. In de glooiende heuvels van het nationale park vindt u ook vele families die nog traditioneel leven in een Mongoolse ger.

De jeeptour door Terelj Nationaal Park duurt een halve dag. Deze tour is onder begeleiding van een ervaren chauffeur. Na het ontbijt wordt u vanaf uw gerkamp opgehaald door de chauffeur. Vanuit uw gerkamp reist u naar het dorpje Terelj, waarna u een rivier per jeep doorkruist in de richting van het noorden. Staat het water te hoog? Dan wordt de tour iets omgeleid en reist u via een hoger gelegen stuk door de rivier het park in.

Onderweg brengt u een bezoek aan een Mongoolse nomadenfamilie. Hier ervaart u een echte traditionele lunch. Tijdens de jeeptour ziet u allerlei vee van de lokale nomaden. In de glooiende heuvels van het nationaal park vindt u vele families die nog traditioneel leven in een Mongoolse Ger. Vanuit de lunch reist u per jeep terug naar uw gerkamp. Ook kunt u er voor kiezen om een wandeling terug te maken naar uw ger.

Bij terugkomst kunt ontspannen en wat lezen of een drankje drinken in de gemeenschappelijke ruimte bij het gerkamp. Ook kunt u ervoor kiezen om een bezoek aan de Turtle rock te brengen. U kunt op eigen gelegenheid naar de Turtle Rock wandelen vanuit het kamp.

Tip: Voor de jeeptour hoeft u geen goede conditie te hebben. Wel raden wij u aan om stevige schoenen te dragen en een flesje water mee te nemen voor onderweg.

Ontbijt, lunch en diner is inclusief.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 3. Paardrijtocht Terelj Nationaal Park

Terelj Nationaal park - Ulaanbaatar

Vandaag heeft u in de ochtend de mogelijkheid om een tocht te paard te maken van een aantal uur. Rijdt te paard door het schilderachtige gebied. Dit is een unieke ervaring. Geniet deze ochtend nog even van de natuur en de omgeving in Terelj Nationaal Park.

Paardrijden Terelj Nationaal Park

Paardrijtocht Terelj Nationaal Park

In de loop van de dag reist u terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar. Vanuit hier vervolgt uw reis per Transsiberië Express in de richting van China of Rusland.

Inclusief: ontbijt

Bouwsteen: Slapen in een een Yurt in Terelj Nationaal Park is inclusief

 • Retourtransfer Ulaanbaatar (vliegveld of treinstation) – Terelj Nationaal park
 • Entree tot het Terelj Nationaal Park
 • Stop bij het Ghenkis Khan Standbeeld onderweg
 • Overnachtingen in een yurt in een gerkamp
 • Maaltijden tijdens uw verblijf zijn inbegrepen

Excursiepakket jeeptocht € per reiziger

 • Jeeptour van ongeveer 4 uur door het weidse landschap van Terelj Nationaal Park
 • Jeeptocht onder begeleiding van een ervaren chauffeur
 • Voldoende water / drinken tijdens de tocht
 • Lunch bij een nomadenfamilie onderweg
 • Mogelijkheid voor Engelssprekende gids: € per boeking

Excursiepakket paardrijdtocht € 15 per uur per reiziger

 • Gezadelde paarden
 • Voldoende water / drinken tijdens de tocht

Kosten om rekening mee te houden

 • 1-persoonskamertoeslag, dus privé Ger in Mongolië per dag €
 • Fooigelden gids/chauffeur € 10 per reiziger

Vertrekdata
Dagelijks te boeken tijdens een reis per Transsiberië Express of één van onze Mongolië Reizen.

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Wissen