15 dagen vanaf€3299
per persoon
vluchten zijn inclusief

Groepsreis Centraal en Noord Mongolië

Noord Mongolië & Khovsgol meer: ‘de Groene route’ (groepsreis)

Een complete groepsreis waarbij u kennis maakt met Centraal en Noord Mongolië. De reis start in de hoofdstad Ulaanbaatar. Vanuit de hoofdstad maakt u een rondreis door Mongolië dwars door de ongerepte natuur met een 4×4 jeep. Ontdek Terelj National Park, Khustai National Park, Bayangobi, de Orkhon Vallei, Karakorum, Khorgo Terkh National Park en het Khovsgol meer. Maak tijdens de groepsreis kennis met de traditionele leefwijzen van de nomaden. Ontmoet de Tsaatan. De laatste rendier families in Noord Mongolië. U overnacht gedurende de groepsreis in een Mongoolse yurt op diverse Gerkampen. Ervaar het echte Mongolië tijdens de Groepsreis Centraal en Noord Mongolië.

 

 • Klein reisgezelschap van ongeveer 10 tot 12 reizigers
 • Vluchten via Moskou of Istanbul inclusief (t.w.v. € 700)
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Aankomsttransfers op het vliegveld (of treinstation) in Ulaanbaatar
 • Vertrektransfer naar het vliegveld (of treinstation) in Ulaanbaatar
 • Engelssprekende lokale gids, gedurende de gehele reis
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Overnachtingen in 4-sterren accommodaties in Ulaanbaaar
 • Overnachtingen in een Ger (ook wel Yurt genoemd) in een Gercamp
 • Soms overnachtingen in een Ger bij een Nomadenfamilie
 • Overnachting altijd o.b.v. 2-persoons Ger (twin: losse bedden)
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Stadstour Ulaanbaatar met lokale gids
 • Compleet excursiepakket
 • Ontbijt inclusief, zoals vermeld in het reisschema
 • Lunch inclusief, zoals vermeld in het reisschema
 • Diner inclusief, zoals vermeld in het reisschema
 • Vervoer per 4×4 Jeep met chauffeur en per bus in de stad
 • Bezienswaardigheden inclusief volgens de route
 • Voldoende drinkwater tijdens de rondreis
 • Bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor Mongolië om uw visum aan te vragen

3,299

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Ulaanbaatar

Amsterdam - Ulaanbaatar

Vandaag vertrekt uw vlucht in de avond van Amsterdam naar Ulaanbaatar. De start van uw reis door Centraal- en Noord Mongolië.

De volgende ochtend komt u vroeg aan op de luchthaven van Ulaanbaatar.

Dag 2. Aankomst in Ulaanbaatar

U landt vroeg in de ochtend op de luchthaven van Ulaanbaatar. Bij aankomst maakt u kennis met uw Engelssprekende gids.

De reis begint met een stadstour door de hoofdstad Ulaanbaatar. Bezoek het Nationaal Historisch Museum en het Sukhbaatarplein. Daarnaast maakt u vandaag kennis met het Gandan Klooster. Ook wel één van de belangrijkste, boeddhistische kloosters van Mongolië. De volledige naam van Gandan is Gandantegchilen, vertaald als ‘De grote plaats van complete vreugde’.

In de middag luncht u bij een Mongools buffetrestaurant. Na de lunch checkt u in bij het Bayangol Hotel **** of gelijkwaardig.

U heeft wat tijd om u op te frissen voordat de reis zich voortzet naar het Bogd King Palace. Dit hoogtepunt staat ook wel bekend als het Winterpaleis. Dit was het winterverblijf van de laatste koning van Mongolië en de derde regel in de Tibetaanse boeddhistische hiërarchie na de Dalai Lama en Panchen Lama. Geniet aan het einde van de middag van het prachtige uitzicht over de Zaisan Memorial Hills.

Inclusief: lunch en diner

Suggestie: Voor vluchttijden kunt u alvast contact met ons opnemen. Wij kiezen voor deze reis voor de vlucht met vertrek in de avond en aankomst in de ochtend in Ulaanbaatar.

Suggestie: Wanneer u later op de dag aankomt kunt u direct na de lunch inchecken in het hotel. In de middag kunt u dan deelnemen aan de stadsrondleiding. Houd er rekening mee dat er geen prijswijziging is, afhankelijk van de aankomsttijd.

Bayangol Hotel ****

Het Bayangol Hotel ligt op 10 minuten rijden van het treinstation en luchthaven van Ulaanbaatar. De accommodatie biedt goed uitgeruste kamers. Deze zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast biedt het hotel een eigen restaurant. Hier kunt u genieten van westerse en Aziatische gerechten. Deze accommodatie biedt een goede en comfortabele start van uw reis.

Dag 3. Genghis Khan en Terelj National Park

Ulaanbaatar - Terelj National Park

Vertrek na het ontbijt, vroeg in de ochtend in oostelijke richting van de stad Ulaanbaatar. Uw reis wordt vervolgd langs prachtige landschappen en natuur. Onderweg maakt u een stop bij het Genghis Khan Beeldencomplex. Het massieve en glanzende beeldwerk is het grootste standbeeld ooit gemaakt ter wereld. Het standbeeld is 40 meter hoog. Tijdens uw stop kunt u een bezoek brengen aan het museum.

U reist door naar Terelj National Park. Dit staat bekend om zijn prachtige natuur landschap, rotsformaties, graslanden, stromende beekjes en lariksbossen. Maak kennis met de beende Turtle Rock. Een groot gesteente dat lijkt op een schildpad. Dit is een beroemd hoogtepunt in Terelj National Park. Daarnaast is de Ariyabala Tempel zeker de moeite waard. De tempel geeft een wijds uitzicht over het nationaal park.

Ontmoet in de middag een Mongoolse familie. Ervaar de nomadische gastvrijheid en maak kennis met de cultuur. Geniet in de middag van een avontuurlijke tocht te paard door het prachtige landschap. Maak in de avond kennis met de traditionele gerechten van Mongolië in het restaurant van uw gerkamp. U overnacht in een Mongoolse ger.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Bayangol Hotel ****

Tijdens deze groepsreis door Mongolië overnacht u in verschillende gerkampen. Een gerkamp biedt een comfortabelere omgeving. Binnen het camp kunt u gebruik maken van sanitaire voorzieningen als een toilet en een douche. Overnacht in een Mongoolse ger. In de winter wordt het kacheltje voor u gestookt.

Overnachten bij een nomadenfamilie

Buiten de hoofdstad van Mongolië woont de bevolking op het platteland. In deze buitenwijken van Ulaanbaatar worden elke dag 30 yurts bij gebouwd. Het duurt ongeveer tussen de 1,5 en 5 uur om een yurt op te bouwen. Ervaar het echte Mongoolse leven. Overnacht tijdens de groepsreis bij de nomadenfamilies middenin Mongolië. De nomaden leven van hun vee. Rond de ger wandelen koeien, yaks, paarden en kamelen. Overnacht tijdens de groepsreis bij de nomadenfamilies. Ook zij stoken het kacheltje hoog op in de ger! Deze is met kleden en lagen vilt goed geïsoleerd.

Dag 4. Khustai National Park

Terelj National Park - Khustai National Park

Vandaag maakt u kennis met uw reisgezelschap. De avontuurlijke reis per 4×4 jeep door het Mongoolse platteland begint. Na het ontbijt reist u van uw gerkamp naar een Mongools nomadenkamp. Bij aankomst geniet u van een traditionele, nomadische show. De show laat het Mongoolse nomadische levensstijl zien. Daarnaast kunt u ook deel uitmaken van het opzetten van een Mongoolse ger. U krijgt een volledige introductie van hoe het eeuwenlang het huis van de nomaden is geworden. Leer hoe het vilt wordt gemaakt en maak kennis met Mongoolse zuivelproducten.

In de middag reist u vanaf het nomadenkamp door naar Khustai Nationaal Park. Dit staat ook wel bekend om zijn Przewalski en wilde paarden. Het nationaal park is niet alleen beroemd om zijn wilde paarden. Ook om andere zoogdieren en zijn flora en fauna.

In de avond overnacht u in een nabijgelegen gerkamp.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 5. De Bayangobi

Khustai National Park - Bayangobi

Wordt wakker in uw ger en geniet in de ochtend van de prachtige landschappen van Khustai National Park. Vandaag reist u na het ontbijt van KhustaI Nationaal Park naar Bayangobi. Binnen een reistijd van twee tot drie uur ziet u de uitzichten veranderen naar bergachtige en brede valleien. Bij aankomst op uw gerkamp geniet u van een lekkere lunch en heeft u tijd om zich op te frissen.

In de middag brengt u een bezoek aan een nomadische paardenfokkersfamilie. Maak van de gelegenheid gebruik en maak een ritje te paard door de steppe van Mongolië.

Overnachting in uw gerkamp.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 6. Orkhon Vallei en de Karakorum

Bayangobi - Karakorum

Reis in de ochtend vanuit de Bayangobi door naar Karakorum (ook wel Kharkhorin), voormalige hoofdstad van Mongolië. Deze stad is gelegen in de Orkhon-vallei. De keuze van Chnggis Khaan om voor de stad Karakorum als hoofdstad van het keizerrijk in Centraal Mongolië te kiezen, was geen toeval. De Orkhon-vallei was namelijk het middelpunt van nomadische dynastieën. De stad Karakorum heeft daardoor een symbolische betekenis. Een hoogtepunt van de stad die u zeker niet mag missen is het Erdene Zuu Klooster (het ‘Honderd Schatten Klooster’). Het klooster was ooit een verzameling van 500 gebouwen. Hiervan waren 62 gebouwen, tempels. 3 tempels zijn inmiddels omgebouwd naar een museum. Ontdek de geschiedenis achter de stad en breng ook een bezoek aan het museum van Karakorum.

Overnacht in de avond in een gerkamp in de Orkhon Vallei.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 7. Tsenkher Hot Spa (150 km)

Karakorum - Tsetserleg

Vertrek na het ontbijt in de richting van Tsetserleg. Ook wel de hoofdstad van de provincie Arkhangai, gelegen in Centraal Mongolië. Ontdek Tsenkher Hot Spa. Hier maakt u kennis met natuurlijke warmwaterbronnen in het midden van de alpenweide. Het warme water komt van diep en kan oplopen tot 90 graden Celsius. Tsenkher heeft binnen en buiten baden en douches. De omgeving is voorzien van verschillende gerkampen. Het warme water wordt opgepompt in verschillende baden rondom de kampen. Kom tot rust en geniet van de natuurlijke hot spa. Ontdek de prachtige weidse landschappen tijdens een wandeling door de omgeving. Ook kunt u op aanvraag genieten van een massage.

U overnacht u in één van de gerkampen rondom de warmwaterbron van Tsenkher Hot Spa.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 8. Khorgo Terkh National Park

Tsetserleg - Khorgo Terkh National Park

Na twee verfrissende en ontspannen dagen in Tsenkher Hot Spa, reist u vandaag door naar Khorgo Terkh National Park. Dit nationale park is gelegen in Tariat Sum, in de provincie Arkhangai. Khorgo is een vulkaan die 8000 jaar geleden explodeerde. De vulkaankrater ligt op 2210 meter boven de zeespiegel. De diepte van de krater is ongeveer 90 meter. De vulkaankrater ligt aan de oostelijke oever van Terkh White Lake (Terkhiin Tsagaan Nuur), dit betekent ook wel ‘’Het witte meer’’. Het zoetwatermeer is 4 kilometer breed, 16 kilometer lang en 20m diep. Er leven veel zeldzame diersoorten zoals vogels en vissen. Khorgo Terkh National Park biedt allerlei mogelijkheden voor zwemmen, varen, wandelen en paardrijden.

Suggestie: U kunt de Khorgo vulkaan beklimmen. Het eerste deel van de klim reist u waarschijnlijk te paard. Aan de voet van de vulkaan zult u doorgaan te voet. U wandelt naar de krater waar u een prachtig uitzicht heeft over het witte meer en het landschap.

Vandaag geniet u van de lunch in de stad Tsetserleg. Daarnaast brengt u een bezoek aan het Museum van Tsetserleg.

In de avond overnacht u in een gerkamp.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 9. Zuun Nuur

Khorgo Terkh National Park - Zuun Nuur

Vandaag reist u van Khorgo Terkh National Park naar het kleine Zuun Nuur. De omgeving van het meer is een mooie plek om te wandelen en te verkennen. Er leven veel soorten vogels. Bezoek in de buurt een nomadenfamilie en maak kennis met hun unieke levensstijl. Bij helder weer kunt u in de nacht genieten van een prachtige sterrenhemel.

U overnacht in een nabijgelegen gerkamp.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 10. Khuvsgul meer

Zuun Nuur - Khuvsgul meer

Reis na het ontbijt van Zuun Lake naar het Khuvsgul meer. Gelegen in Khuvsgul National Park, dichtbij de Russische grens. Het gebied kent een heel ander leven dan de Gobi woestijn in het zuiden. De omgeving van het Khuvsgul meer wordt ook wel het Mongoolse Zwitserland genoemd. Het meer ligt namelijk in een prachtig bosachtig en bergachtig gebied. Het enorme meer bevat 2% van de wereldwijde zoetwatervoorraad. Daarnaast is het Khuvsgul meer het diepste meer van Centraal-Azië. Khuvsgul meer is 133 kilometer lang en 40 kilometer breed. Bijna honderd kleine rivieren uit de omliggende bergketens komen samen in het kristalheldere water. Slechts één rivier, de Egiin Gol, stroomt vanuit het Khövsgöl meer richting het Baikalmeer in Siberië.

U overnacht in een gerkamp nabij het Khuvsgul meer gelegen.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 11. Khuvsgul meer

Geniet in de ochtend van het ontbijt bij prachtige omgeving. Vandaag start de dag met een rit van ongeveer twee en een half uur rijden. Onderweg naar de noordelijke hooglanden van Mongolië, grenzend aan Rusland. Vandaag heeft u een ontmoeting met de Tsaatan. De laatste rendier families in Noord Mongolië. Afhankelijk van het seizoen verplaatsen de Tsaatan zich soms naar afgelegen gebieden voor hun rendieren. De families zijn afgezonderd van de moderne wereld en leven hoog in besneeuwde gebergten. Khuvsgul National Park, taiga en deels Siberië. Het thuis van de laatste 44 Tsaatan families. Meestal zullen er twee families zijn die u zult ontmoeten. Namelijk de Tsaatan (rendierhoeder) en de Sjamaan.

Na een indrukwekkende dag reist u terug naar uw gerkamp. U overnacht in hetzelfde gerkamp als de dag ervoor.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 12. Uran Togoo Vulkaan

Khuvsgul meer - Uran Togoo Vulkaan

Vertrek na het ontbijt in de richting van Erdenet stad. Deze stad is in de jaren 70 gebouwd onder een door de Sovjet-Unie geïnspireerd plan voor het huisvesten van kopermijnwerkers.

Vervolgens reist u door naar de Uran Togoo Vulkaan. Deze vulkaan is gelegen in het Uran Togoo-Tulga Uul natuurpark. Het is een nationaal beschermd gebied en beschikt over de vier uitgestorven vulkanen: Uran Togoo, Tulga, Togoo, en Jalavch Uul. Alle vier de namen verwijzen naar hun vulkanische verleden. De namen van de vulkanen zijn afkomstig van de lokale bevolking. Zo zijn de vulkanen vernoemd naar gebruiksvoorwerpen rond de open haard in hun ger. De Uran Togoo en Togoo Mountains zijn vernoemd naar hun komvorm. De Tulga berg met zijn drie heuvels herinneren aan de traditionele ijzeren statief ter ondersteuning van de ketel. Jalavch is een term voor een kleine kookpot. Vanuit de Uran Togoo Vulkaan reist u naar uw ger.

U overnacht in de avond in een gerkamp.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 13. Amarbayasgalant Klooster

Uran Togoo Vulkaan - Amarbayasgalant Klooster

Vertrek na het ontbijt vanaf uw gerkamp naar het Amarbayasgalant Klooster. Dit klooster staat ook wel bekend als het mooiste en best bewaarde klooster in het noorden van Mongolië. De letterlijke vertaling van Amarbayasgalant is: ‘’Klooster van het Rustige Geluk’’. Het klooster werd gebouwd in 1727 en duurde negen jaar. Het klooster is gebouwd in Chinese stijl. Het toont dan ook grote gelijkenissen met de Lama Tempel in Beijing. Het bijzondere aan het klooster is de architectuur van de hoofdtempel. Deze is gebouwd zonder enkele ijzeren spijker. Het gebouw is gebaseerd op houten blokpuzzels. Het klooster ligt gelegen in een schitterende omgeving. Landschappen met groene heuvels en eindeloze vergezichten. Geniet van de natuur.

Aan het eind van de middag reist u verder naar het gerkamp waar u blijft overnachten.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 14. Ulaanbaatar

Ulaanbaatar - Amsterdam

Vandaag reist u van Noord Mongolië terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar. Een rit van 340 kilometer. Geniet onderweg van verschillende landschappen die aan u voorbij razen. Bij aankomst in Ulaanbaatar kunt u inchecken bij uw accommodatie. Geniet van een rustige middag in Ulaanbaatar.

U overnacht in het Bayangol Hotel **** of gelijkwaardig.

Inclusief: ontbijt

Suggestie: voor vluchttijden kunt u alvast contact met ons opnemen. Wij kiezen voor deze reis voor de vlucht met vertrek in de avond en aankomst in de ochtend in Ulaanbaatar.

Suggestie: Wanneer u later op de dag aankomt kunt u direct na de lunch inchecken in het hotel. In de middag kunt u dan deelnemen aan de stadsrondleiding. Houd er rekening mee dat er geen prijswijziging is, afhankelijk van de aankomsttijd.

Bayangol Hotel ****

Het Bayangol Hotel ligt op 10 minuten rijden van het treinstation en luchthaven van Ulaanbaatar. De accommodatie biedt goed uitgeruste kamers. Deze zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast biedt het hotel een eigen restaurant. Hier kunt u genieten van westerse en Aziatische gerechten. Deze accommodatie biedt een goede en comfortabele start van uw reis.

Dag 15. Terugvlucht van Ulaanbaatar naar Amsterdam

Ulaanbaatar - Amsterdam

Geniet van uw laatste dag in de stad Ulaanabaatar. In de loop van de avond vertrekt u vlucht van Mongolië terug naar Amsterdam of Düsseldorf.

Inclusief: ontbijt

Groepsreis Centraal en Noord Mongolië is inclusief

 • Klein reisgezelschap van ongeveer 10 tot 12 reizigers
 • Vluchten via Moskou of Istanbul inclusief (t.w.v. € 900)
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Aankomsttransfers op het vliegveld (of treinstation) in Ulaanbaatar
 • Vertrektransfer naar het vliegveld (of treinstation) in Ulaanbaatar
 • Engelssprekende lokale gids, gedurende de gehele reis
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Overnachtingen in 4-sterren accommodaties in Ulaanbaaar
 • Overnachtingen in een Ger (ook wel Yurt genoemd) in een Gercamp
 • Soms overnachtingen in een Ger bij een Nomadenfamilie
 • Overnachting altijd o.b.v. 2-persoons Ger (twin: losse bedden)
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Stadstour Ulaanbaatar met lokale gids
 • Compleet excursiepakket
 • Ontbijt inclusief, zoals vermeld in het reisschema
 • Lunch inclusief, zoals vermeld in het reisschema
 • Diner inclusief, zoals vermeld in het reisschema
 • Vervoer per 4×4 Jeep met chauffeur en per bus in de stad
 • Bezienswaardigheden inclusief volgens de route
 • Voldoende drinkwater tijdens de rondreis
 • Bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor Mongolië om uw visum aan te vragen

Upgrades en kosten om rekening mee te houden tijdens uw reis

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eénpersoonstoeslag: tijdens de rondreis € 0 (u kunt de Ger delen) in Ulaanbaatar € 109
 • Fooigelden gids/chauffeur
 • Vroege check-in in Ulaanbaatar € 30 per reiziger

Het avondprogramma

 • Mongoolse keelzang met traditionele instrumenten en acrobatiek € 25 per ticket

Bekijk ook de groepsreis naar de Gobi

Mongolië paard
vanaf €2839 reisduur 16 dagen
Een complete groepsreis waarbij u kennis maakt met Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn. De reis start in de hoofdstad Ulaanbaatar. Vanuit de hoofdstad reist u door Centraal Mongolië en de...

Wissen