16 dagen vanaf€2839
per persoon
vluchten zijn inclusief

Mongolië paard

Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn (groepsreis)

Een complete groepsreis waarbij u kennis maakt met Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn. De reis start in de hoofdstad Ulaanbaatar. Vanuit de hoofdstad reist u door Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn per 4×4 jeep. Ontdek onder andere het Terelj National Park, Khustai National Park, Bayangobi, Ongyn Khidd, Bayanzag Flaming Cliffs, Khongorin Els, Yolinn Am, Tsagaan Suvarga en Baga Gazriin Chuluu. U overnacht tijdens de groepsreis op diverse gerkampen in een Mongoolse ger. Ook overnacht u bij een nomadenfamilie bij Ongyn Khidd. Ontdek de ongerepte natuur van Mongolië tijdens de groepsreis Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn.

 

 • Klein reisgezelschap van ongeveer 10 tot 12 reizigers
 • Vluchten via Moskou of Istanbul inclusief (t.w.v. € 700)
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Aankomsttransfers op het vliegveld (of treinstation) in Ulaanbaatar
 • Vertrektransfer naar het vliegveld (of treinstation) in Ulaanbaatar
 • Engelssprekende lokale gids, gedurende de gehele reis
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Overnachtingen in 4-sterren accommodaties in Ulaanbaaar
 • Overnachtingen in een Ger (ook wel Yurt genoemd) in een Gercamp
 • Soms overnachtingen in een Ger bij een Nomadenfamilie
 • Overnachting altijd o.b.v. 2-persoons Ger (twin: losse bedden)
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Stadstour Ulaanbaatar met lokale gids
 • Compleet excursiepakket
 • Ontbijt inclusief, zoals vermeld in het reisschema
 • Lunch inclusief, zoals vermeld in het reisschema
 • Diner inclusief, zoals vermeld in het reisschema
 • Vervoer per 4×4 Jeep met chauffeur en per bus in de stad
 • Bezienswaardigheden inclusief volgens de route
 • Voldoende drinkwater tijdens de rondreis
 • Bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor Mongolië om uw visum aan te vragen

2,839

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Ulaanbaatar

Amsterdam - Ulaanbaatar

Vandaag vertrekt uw vlucht in de avond van Amsterdam naar Ulaanbaatar. De start van uw reis door Centraal- en Noord Mongolië.

De volgende ochtend komt u vroeg aan op de luchthaven van Ulaanbaatar.

Dag 2. Aankomst in Ulaanbaatar

Amsterdam - Ulaanbaatar

U landt vroeg in de ochtend op de luchthaven van Ulaanbaatar. Bij aankomst maakt u kennis met uw Engelssprekende gids.

De dag start met een stadstour langs de hoogtepunten van Ulaanbaatar. Zo neemt de gids u mee langs het Gandan Klooster. Dit één van de belangrijkste boeddhistische kloosters van Mongolië. Tot op de dag van vandaag zijn er ruim 600 monniken aangesloten bij het klooster. Daarnaast brengt u een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum en het Sukhbaatarplein.

In de middag kunt u genieten bij een Mongools buffetrestaurant. Na het inchecken bij het Bayangol Hotel **** of gelijkwaardig, maakt u kennis met het Bogd King Palace. Dit staat ook wel bekend als het Winterpaleis. Geniet aan het einde van de middag van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de Zaisan Memorial Hills.

Suggestie: voor vluchttijden kunt u alvast contact met ons opnemen. Wij kiezen voor deze reis voor de vlucht met vertrek in de avond en aankomst in de ochtend in Ulaanbaatar.

Suggestie: Wanneer u later op de dag aankomt kunt u direct na de lunch inchecken in het hotel. In de middag kunt u dan deelnemen aan de stadsrondleiding.

Bayangol Hotel ****

Het Bayangol Hotel ligt op tien minuten rijden van het treinstation en luchthaven van Ulaanbaatar. De accommodatie biedt goed uitgeruste kamers. Deze zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast biedt het hotel een eigen restaurant. Hier kunt u genieten van westerse en Aziatische gerechten. Deze accommodatie biedt een goede en comfortabele start van uw reis.

Dag 3. Genghis Khan en Terelj National Park

Geniet in de ochtend van een uitgebreid ontbijtbuffet. Na het ontbijt verlaat u Ulaanbaatar en rijdt in Oostelijke richting. Geniet onderweg van de prachtige natuur en omgeving. Uw eerste stop onderweg is bij het Chingiss Khaan Beeldencomplex. Het massieve en glanzende beeldwerk is het grootste standbeeld ooit gemaakt ter wereld. Het beeld is namelijk 40 meter hoog. Breng een bezoek aan het museum en leer alles over de geschiedenis van Chingiss Khaan. Vervolgens reist u door naar Terelj National Park. Dit natuurgebied staat bekend om zijn prachtige rotsformaties, lariksbossen, snel stromende beekjes en graslanden. Breng een bezoek aan de beroemde Turtle Rock en de Ariyabala Tempel. Deze tempel geeft u prachtig uitzicht over het park. In de middag ontmoet u een Mongoolse familie en maakt u kennis met de nomadische gastvrijheid. Maak een avontuurlijke tocht te paard door de natuur. In de avond geniet u van traditionele gerechten in het restaurant van uw gerkamp.

Overnachting in een Mongoolse ger.

Bayangol Hotel ****

Tijdens deze groepsreis door Mongolië overnacht u in verschillende gerkampen. Een gerkamp biedt een comfortabelere omgeving. Binnen het camp kunt u gebruik maken van sanitaire voorzieningen als een toilet en een douche. Overnacht in een Mongoolse ger. In de winter wordt het kacheltje voor u gestookt.

Overnachten bij een nomadenfamilie

Buiten de hoofdstad van Mongolië woont de bevolking op het platteland. In deze buitenwijken van Ulaanbaatar worden elke dag 30 yurts bij gebouwd. Het duurt ongeveer tussen de 1,5 en 5 uur om een yurt op te bouwen. Ervaar het echte Mongoolse leven. Overnacht tijdens de groepsreis bij de nomadenfamilies middenin Mongolië. De nomaden leven van hun vee. Rond de ger wandelen koeien, yaks, paarden en kamelen. Overnacht tijdens de groepsreis bij de nomadenfamilies. Ook zij stoken het kacheltje hoog op in de ger! Deze is met kleden en lagen vilt goed geïsoleerd.

Dag 4. Khustai National Park

Vandaag start uw avontuurlijke reis per 4×4 jeep door het Mongoolse platteland. In de ochtend maakt u kennis met uw reisgezelschap. U reist vanuit uw gerkamp naar een Mongools nomadenkamp. Ontdek de nomadische levensstijl. Bij aankomst kunt u genieten van een nomadische show met een demonstratie van hun traditionele manier van leven. Maak deel uit van het opzetten van een Mongoolse ger en proef Mongoolse zuivelproducten. Ook leert u van de nomadische bevolking hoe u vilt kunt maken. In de middag rijdt u per 4×4 jeep door naar Khustai Nationaal Park. Dit nationaal park staat bekend om het behoud van zijn Przewalski en wilde paarden. Maak kennis met allerlei soorten flora en fauna.

In de avond overnacht u in een nabijgelegen gerkamp.

Inclusief: lunch en diner

Dag 5. De Bayangobi

Vandaag reist u van Khustai National Park naar de Bayangobi. Deze reis duurt ongeveer twee tot drie uur. Geniet onderweg van de prachtige, bergachtige valleien. In de middag komt u aan in het gerkamp van de Bayangobi. U kunt u hier even opfrissen en genieten van een lekkere lunch. Bezoek een nomadische paardenfokkersfamilie. Voor de echte ervaring kunt u een ritje te paard maken door Mongoolse steppe.

U overnacht in een gerkamp in de Bayangobi.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 6. Orkhon Vallei en de Karakorum

Vandaag reist u vanuit de Bayangobi door naar Karakorum (ook wel Kharkhorin), voormalig hoofdstad van Mongolië. Deze stad ligt gelegen in de Orkhon-vallei en is ook wel het middelpunt van verschillende nomadische dynastieën. De stad Karakorum heeft daardoor een symbolische betekenis. Een hoogtepunt van deze stad is het Erdene Zuu Klooster (het ‘Honderd Schatten Klooster’). Het Erdene Zuu was ooit een verzameling van 500 gebouwen (waarvan 62 tempels). Het complex bevat nu nog 3 tempels die zijn omgebouwd tot een museum. Ook kunt u een bezoek brengen aan het museum van Karakorum. Ontdek de geschiedenis achter de stad.

In de avond overnacht u in een gerkamp in de Orkhon Vallei.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 7. Tsenkher Hot Spa

Vandaag reist u naar Tsetserleg, de hoofdstad van de provincie Arkhangai, gelegen in Centraal- Mongolië. Hier maakt u kennis met Tsenkher Hot Spa. Natuurlijke warmwaterbronnen in het midden van de alpenweide. Het warme water komt van diep en kan oplopen tot 90 graden Celsius. Het warme water wordt opgepompt in verschillende baden rondom de gerkampen. Geniet vandaag van de natuurlijke hot spa. Ook kunt u een wandeling maken in de prachtige omgeving. Er zijn verschillende massages op aanvraag beschikbaar. U overnacht in één van de gerkampen rondom de warmwaterbron van Tsenkher Hot Spa.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 8. Tuvkhun Klooster

Na twee rustgevende dagen rondom de Tsenkher Hot Spa, zet u de reis vandaag voort naar het Tuvkhun Klooster, gelegen in de Orkhon-vallei. Het grote complex biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving. Deze top kunt u te voet bereiken of te paard. U kunt tijdens de lunch van genieten van een heerlijke picknick op een prachtige locatie. Vanuit het Tuvkhun Klooster rijdt u door naar de grootste waterval van Mongolië: de Orkhon waterval. In de avond komt u aan bij uw gerkamp. Geniet hier van een heerlijk diner en overnacht in uw ger.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 9. Ongyn Khidd

Geniet in de vroege ochtend van een prachtig uitzicht van de rijzende zon over het weidse landschap vanuit uw ger. De reis zet vandaag voort naar Ongiin Khiid. U ziet de bergachtige landschappen onderweg veranderen naar open steppe. Ontdek tijdens uw reis twee beroemde kloosters, gelegen aan de oevers van rivier Ongi: de Barlim Khiid in het noorden en de Khutagt Khiid in het zuiden. Maak een wandeling rondom beide kloosters en ontdek de historie. Samen vormen deze twee klooster het complex genaamd: Ongiin Khiid. In de middag komt u aan bij een Mongoolse, Nomadische familie. Maak kennis met een unieke Mongoolse ervaring door mee te doen aan de dagelijkse activiteiten van de nomaden. Geniet tijdens de lunch van zelfgemaakte noedels met vers vlees, kool, aardappelen en wortelen.

Verblijf in een gerkamp of overnacht bij een nomadenfamilie.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 10. Bayanzag Flaming Cliffs

In de vroege ochtend zet u de reis voort van Midden Gobi naar het Gobi Gurvan Saikhan National Park, gelegen in het zuiden van de Gobi woestijn. Het park werd opgericht in 1993. Het park is met zijn 27.000 vierkante kilometer het grootste park van Mongolië. Het park beschikt over prachtige rotsachtige en zanderige woestijngebieden. De hoogtepunten van het Gobi Gurvan Saikhan National Park hebben verschillende soorten natuurlijke schoonheden. Waaronder de Yolinn Am Vallei, Khongorin Els, Bayanzag Flamming Cliffs en Khongor Sand Dunes. Vandaag reist u af naar de Bayanzag Flamming Cliffs. Een plaats waar de eerste gefossiliseerde dinosaurus-eieren werden gevonden. De Bayanzag beschikt over rode en oker gekleurde zandkliffen, ook wel bekend als de ‘’vlammende kliffen’’. De omgeving van de Bayanzag kliffen is een goede bron van voedsel voor kamelen. De prachtige zonsondergang zal u een mooie herinnering geven aan uw bezoek in het zuidelijke gedeelte van de Gobi woestijn.

In de avond dineert en overnacht u in uw gerkamp.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 11. Khongorin Els

Vandaag reist u naar Khongoryn Els in de Gobi woestijn. Deze duinen maken deel uit van een 100 kilometer lange duinenrij. De naam Khongoryn Els betekent ook wel ‘’De Zingende Duinen’’. Deze naam komt voort uit het huilende geluid dat de duinen maken als gevolg van een stevige wind. De hoogste duinen van de Khongoryn Els zijn 300 meter hoog. Een pittige tocht, maar u kunt er voor kiezen om naar de top van dit fantastische uitzicht te klimmen. Geniet van de schoonheid en het grimmige landschap.

Aan het einde van de middag rijdt u terug naar uw gerkamp voor diner en overnachting.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 12. Yolinn Am

In de vroege ochtend zet u de reis voort naar de Gurvan Saikhan-bergen, ook wel de ‘’Three Beauties of the Gobi’’. Deze naam is afgeleid van drie bergketens waarover het park beschikt: Baruun Saikhan, “de mooie westerling”; Dund Saikhan, “het mooie Centraal”; Züün Saikhan, de “mooie oosterling”. Het hoogste punt van deze bergketen is 2846 meter. Breng de ochtend door met een wandeling door de omgeving. In de middag trekt u door de Yoliin Am vallei, een kloof in de Gurvan Saikhan-bergen. Het grootste deel van het jaar ligt hier ijs gelegen. Wandel door de kloof en bewonder de torenhoge kliffen en het dramatische landschap. Ook zult u tijdens de wandeling verschillende dieren tegenkomen. De vallei is een thuis voor een verscheidenheid aan dieren in het wild.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 13. Tsagaan Suvarga

Vandaag reist u van het zuidelijke gedeelte van de Gobiwoestijn naar het middelste gedeelte. U maakt direct kennis met één van de mooiste hoogtepunten van Midden Gobi. Namelijk de Tsagaan Suvarga : een prachtige, witte kalksteenklif. De klif is 400 meter lang en 60 meter hoog. Het landschap heeft de prachtige kleurtinten van paars, oranje en rood. De omgeving van Tsagaan Suvarga kunt u op geheel eigen houtje verkennen.

In de middag rijdt u naar uw gerkamp waar u kunt genieten van diner en een overnachting.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 14. Baga Gazriin Chuluu

In het noordwesten van de provincie Dundgovi ligt het gebergte Baga Gazriin Chuluu. Vandaag reist u naar deze unieke rotsformatie. Onderweg komt u langs het Sum Khukh Burd meer. Baga Gazriin Chuluu wordt door de Mongoolse bevolking als heilige bestemming gezien. Maak kennis met een rotspartij vol grotten, canyons en meer.

Aan het einde van de middag reist u naar uw gerkamp voor diner en een overnachting.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Dag 15. Ulaanbaatar

Ulaanbaatar - Amsterdam

Vandaag reist u na het ontbijt vanaf uw gerkamp terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar.

Bij aankomst checkt u in bij het Bayangol Hotel **** of gelijkwaardig. U heeft uw dag in Ulaanbaatar vrij te besteden.

Inclusief: ontbijt

Suggestie: voor vluchttijden kunt u alvast contact met ons opnemen. Wij kiezen voor deze reis voor de vlucht met vertrek in de avond en aankomst in de ochtend in Ulaanbaatar.

Bayangol Hotel ****

Het Bayangol Hotel ligt op 10 minuten rijden van het treinstation en luchthaven van Ulaanbaatar. De accommodatie biedt goed uitgeruste kamers. Deze zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast biedt het hotel een eigen restaurant. Hier kunt u genieten van westerse en Aziatische gerechten. Deze accommodatie biedt een goede en comfortabele start van uw reis.

Dag 16. Terugvlucht van Ulaanbaatar naar Amsterdam

Ulaanbaatar - Amsterdam

Geniet van uw laatste dag in de stad Ulaanabaatar. In de loop van de avond vertrekt u vlucht van Mongolië terug naar Amsterdam of Düsseldorf.

Inclusief: ontbijt

Groepsreis Centraal Mongolië en de Gobiwoestijn is inclusief

 • Klein reisgezelschap van ongeveer 10 tot 12 reizigers
 • Vluchten via Moskou of Istanbul inclusief (t.w.v. € 700)
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Aankomsttransfers op het vliegveld (of treinstation) in Ulaanbaatar
 • Vertrektransfer naar het vliegveld (of treinstation) in Ulaanbaatar
 • Engelssprekende lokale gids, gedurende de gehele reis
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Overnachtingen in 4-sterren accommodaties in Ulaanbaaar
 • Overnachtingen in een Ger (ook wel Yurt genoemd) in een Gercamp
 • Soms overnachtingen in een Ger bij een Nomadenfamilie
 • Overnachting altijd o.b.v. 2-persoons Ger (twin: losse bedden)
 • Entreegelden tot nationale parken
 • Stadstour Ulaanbaatar met lokale gids
 • Compleet excursiepakket
 • Ontbijt inclusief, zoals vermeld in het reisschema
 • Lunch inclusief, zoals vermeld in het reisschema
 • Diner inclusief, zoals vermeld in het reisschema
 • Vervoer per 4×4 Jeep met chauffeur en per bus in de stad
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Bezienswaardigheden inclusief volgens de route
 • Voldoende drinkwater tijdens de rondreis
 • Bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor Mongolië om uw visum aan te vragen

Upgrades en kosten om rekening mee te houden tijdens uw reis

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eénpersoonstoeslag: tijdens de rondreis € 0 (u kunt de Ger delen) in Ulaanbaatar € 99
 • Fooigelden gids/chauffeur
 • Vroege check-in in Ulaanbaatar € 30 per reiziger
 • Huur satelliettelefoon € 8 per dag

Het avondprogramma

 • Mongoolse keelzang met traditionele instrumenten en acrobatiek € 25 per ticket

Bekijk ook de groepsreis naar Khovsgol meer

Groepsreis Centraal en Noord Mongolië
vanaf €3299 reisduur 15 dagen
Een complete groepsreis waarbij u kennis maakt met Centraal en Noord Mongolië. De reis start in de hoofdstad Ulaanbaatar. Vanuit de hoofdstad maakt u een rondreis door Mongolië dwars door...

Wissen