15 dagen vanaf€1599
prijs per reiziger
inclusief vluchten

Treinreis Kazachstan

Treinreis Kazachstan per trein en 4×4 (individuele reis)

Per trein en 4×4 door Kazachstan ontdekt de mooiste plekken van Kazachstan tijdens deze complete rondreis per trein. U reist van de hoofdstad van Kazachstan, Nur-Sultan, via prachtige nationale parken en historische steden naar Almaty. Onderweg reist u per 4×4 terreinwagen en per trein. In de steden kunt u kiezen voor privé stadstours en transfers. Maak een wandeling naar de Kolsai meren en door het Aksu-Zhabagly national park. Meer Centraal-Azië? Ontdek dan onze Zijderoute reizen.

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste momenten rust
 • Vlucht van Amsterdam naar Nur-Sultan
 • Vlucht van Almaty naar Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Overnachtingen in goede hotels/guesthouses
 • Nachttrein Nur-Sultan naar Türkistan 2e klasse(upgrade mogelijk)
 • Dagtrein Türkistan naar Shymkent 2e klasse(upgrade mogelijk)
 • Dagtrein Shymkent naar Zhabagly 2e klasse(upgrade mogelijk)
 • Dagtrein Zhabagly naar Taraz 2e klasse(upgrade mogelijk)
 • Nachttrein Taraz naar Almaty 2e klasse(upgrade mogelijk)
 • 4×4 terreinwagen van Almaty naar Altyn Emel national park
 • 4×4 terreinwagen van Altyn Emel national park naar Saty
 • 4×4 terreinwagen van Saty naar Almaty
 • Privé chauffeur en gids bij tour in Almaty regio
 • Ontbijt bij overnachtingen
 • Diverse dagen lunch inbegrepen(zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner inbegrepen(zie reisbeschrijving)

1,599

Dag 1: Vlucht Amsterdam naar Nur-Sultan

Amsterdam - Nur-Sultan

Vertrek van Amsterdam naar Nur-Sultan in Kazachstan met een tussenstop in Istanbul of Moskou.

In de loop van de middag begint uw reis naar Kazachstan. U vertrekt vanaf Schiphol richting de hoofdstad van Kazachstan, Nur-Sultan (Astana). Onderweg maakt u een tussenstop in Moskou of Istanbul. U zult de volgende dag vroeg in de ochtend in Kazachstan aankomen.

Suggestie: bouwsteen Moskou of Istanbul
Verblijf een extra dag in Moskou of Istanbul om de stad te ontdekken.

Dag 2: Aankomst Nur-Sultan en privé stadstour

U komt vandaag aan in de hoofdstad van Kazachstan, Nur-Sultan. Heeft u het transferpakket geboekt? Dan staat er bij aankomst een transfer op u staat te wachten op het vliegveld. De chauffeur brengt u naar uw accommodatie.

Transferpakket: Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald door een privétransfer die u vanaf het vliegveld naar de accommodatie brengt.

Excursiepakket: In de middag wordt u door een lokale Engelstalige gids ontvangen in de lobby van het hotel. Met de gids gaat u privé een stadstour maken langs de hoogtepunten van Nur-Sultan. Tijdens deze stadstour kunt u zelf bepalen welke hoogtepunten u wilt bezoeken met de gids. De stad wordt gevormd door een combinatie van klassieke oude parlementsgebouwen en een moderne skyline. Eén van de hoogtepunten is de Bayterek toren, met daar bovenop een gouden ei. Een ander hoogtepunt is de Hazrat Sultan moskee, één van de grootste moskeeën van Centraal-Azië.

U overnacht in het Inn Ozz Astana *** of gelijkwaardig

Inclusief ontbijt

Inn Ozz Astana: inclusief ontbijt

innozzastana

innozzastana

Inn Ozz Astana is een moderne accommodatie gelegen in Nur-Sultan (Astana). De kamers van het hotel zijn van alle gemakken voorzien. Daarbij is er elke ochtend ontbijtbuffet inbegrepen. Het hotel is ook voorzien van roomservice en een 24-uursreceptie.

hiltonastana

hiltonastana

Het Hilton hotel is een elegant hotel, gevestigd in het expositiecomplex Expo-2017. De kamers van dit hotel zijn van alle gemakken voorzien. Ook is het hotel voorzien van roomservice, een wellness-spa en een fitnesscentrum. Daarnaast is er een restaurant in het hotel voor diner en ontbijt. En is er op het dak van het hotel een bar te vinden met fantastisch uitzicht over de stad.

Dag 3: Nur-Sultan ontdekken en nachttrein naar Türkistan

Vandaag heeft u de dag de tijd om Nur-Sultan te ontdekken. Na uw ontbijt in het hotel kunt op eigen gelegenheid de stad rustig de stad bekijken en alvast wat inkopen doen voor de treinreis. In de avond vertrekt de nachttrein richting Türkistan. Deze treinreis voert over de uitgestrekte steppe van Kazachstan richting het Zuidwesten.

Suggestie: Maak een rondje langs de skyline van Nur-Sultan. De hoofdstad wordt in rap tempo omgetoverd tot een hypermoderne stad. De skyline geeft een mooie indruk van de ontwikkeling van de stad, met allerlei wolkenkrabbers.

Suggestie: Huur via Mevo Reizen een fiets en maak een rondje door de stad. Nur-Sultan is de eerste stad in Kazachstan dat een fietssysteem heeft ontwikkeld. De fiets is de ideale manier om veel van de stad te kunnen zien.

Transferpakket: Heeft u het transferpakket geboekt? Dan wordt u in de avond opgehaald bij de lobby van uw accommodatie. U wordt per privétransfer van het hotel naar het treinstation van Nur-Sultan gebracht.

Upgrade privécoupé/eerste klasse: U kunt upgraden naar een privécoupé/eerste klasse. U hoeft dan de coupé niet te delen met andere reizigers.

Inclusief ontbijt

U overnacht in de nachttrein richting Türkistan.

Dag 4: Ontdek de locale cultuur in de trein richting Türkistan

Nur-Sultan - Türkistan

Vandaag verblijft u de gehele dag in de trein op weg naar Türkistan.

Op deze treinreis ontdekt u de romantiek van het treinleven. Proef de cultuur en maak een praatje met de vele locals op deze trein. Terwijl de indrukwekkende uitgestrekte steppe van Kazachstan aan u voorbij trekken kunt u wat lezen, eten, drinken etc. Af en toe maakt de trein een korte stop en kunt u uw benen strekken, wat eten kopen en een lokaal stationnetje bekijken. Elke treinwagon heeft een Samovar, dit is een kokendwater ketel waar u 24/7 kokend water kunt tappen voor koffie, thee, noedels etc.

Dag 5: Türkistan ontdekken en privé stadstour

In de vroege ochtend komt u aan op het station van Türkistan.

Transferpakket: Heeft u het transferpakket geboekt? Dan staat op het treinstation een transfer voor u klaar. De privétransfer brengt u vanaf het treinstation naar uw accommodatie.

Bij een vroege aankomst op het treinstation regelt Mevo Reizen een vroege check-in voor u. Zo kunt na de treinreis alvast inchecken in uw accommodatie. U heeft vandaag de tijd om Türkistan te ontdekken. De stad, dicht gelegen bij de grens met Oezbekistan, is een van de bekendste bedevaartsoorden van Kazachstan. Ontdek de stad vandaag samen met een Engelssprekende gids.

Excursiepakket: Privé stadstour samen met een lokale Engelssprekende gids. Samen met de gids bezoekt u alle indrukwekkende historische hoogtepunten. Zo bezoekt u het Mausoleum van Khoja Ahmad Yasawi. Een prachtig gebouw met een blauwe koepel, dat echter nooit helemaal is afgemaakt. Verder neemt u ook een kijkje bij het museum en moskee van Türkistan.

Suggestie: Bezoek in de middag het ruïnestadje Otrar.
In de middag rijdt u naar de ruïnestad. Otrar was vroeger een belangrijke verbinding tussen oost en west op de Zijderoute. De oude oasestad was het centrum voor handel en cultuur. Archeologen van UNESCO hebben in de loop der jaren steeds meer oude gebouwen en architectuur opgegraven, waardoor de stad nu vol staat met historische ruïnes.

U overnacht in het Hampton by Hilton *** of gelijkwaardig.

Inclusief ontbijt

Hampton by Hilton: inclusief ontbijt

hamptonbyhilton

hamptonbyhilton

Hampton by Hilton hotel in Türkistan is een modern hotel. Elke ochtend verzorgd het hotel een ontbijtbuffet. Het hotel heeft ruime kamers, een fitnesscentrum en een 24-uursreceptie. Daarnaast is het hotel gelegen nabij het centrum, met bezienswaardigheden op loopafstand.

karavansaray

karavansaray

Het Karavansaray hotel biedt ruime kamers met een eigen balkon. Vanuit uw kamer heeft u een uitzicht over de stad en haar bezienswaardigheden. De kamers van het hotel zijn van alle gemakken voorzien. Ook is het hotel voorzien van een fitnesscentrum en een Hamam. Daarbij heeft het hotel elke ochtend een ontbijt en kunt u dineren in de avond.

Dag 6: per dagtrein via Shymkent naar Aksu Zhabagly national park

Türkistan - Zhabagly

U reist vandaag per dagtrein van Türkistan naar Shymkent. Waarna u aan het einde van de dag verder reist en onderweg gaat per 4×4 terreinwagen naar het national park Aksu Zhabagly, waar u overnacht.

Transferpakket: In de ochtend staat er een chauffeur voor u klaar in de lobby van uw accommodatie. U wordt vanaf de accommodatie naar het treinstation gebracht.

Vandaag stapt u in de ochtend op de trein richting Shymkent. Deze treinreis duurt ongeveer drie uur. Bij aankomst in Shymkent heeft u de tijd om de stad te ontdekken. De stad is één van de grootste steden van Kazachstan en een stad op de Zijderoute. In Shymkent kunt u een bezoek brengen aan de Tulpen Fontein, New Memorial of de oude bioscoop. De stad kent ook diverse markten, waar u verschillende soorten fruit en andere producten kunt kopen. Nadat u een middag de stad heeft ontdekt, vertrekt u naar het dorpje Zhabagly in het national park van Aksu Zhabagly. U reist in ongeveer anderhalf uur per trein naar het station van Tulkubas.

U overnacht in Guesthouse Turbaza Ruslan.

Inclusief ontbijt

In Zhabagly overnacht u in een guesthouse of Yurt bij Turbaza Ruslan. Het guesthouse biedt goede kamers aan de rand van het nationaal park, Aksu Zhabagly. Indien mogelijk kunt u hier ook in een traditionele Yurt verblijven. Zhabagly is de perfecte plek om te verblijven voor het ontdekken van het prachtige park. Vanuit hier heeft u meerdere mogelijkheden voor activiteiten in Aksu Zhabagly.

Dag 7: Vrije dag in Aksu Zhabagly

U heeft vandaag de gehele dag om het park Aksu Zhabagly te ontdekken. Het park, terug te vinden op de UNESCO werelderfgoedlijst, bestaat uit prachtige groene heuvels. Het park is het oudste natuurreservaat van heel Centraal-Azië. Er zijn veel unieke soorten flora en fauna te vinden in Aksu Zhabagly. Het park omvat ongeveer 1400 verschillende soorten flora, met beschermde zeldzame soorten als Ugamia angelica, Pedicularis Masalsk of de sleutelbloem Minkwitz. Daarbij omvat het park ongeveer 400 verschillende soorten fauna. Denk hierbij aan vele hoefdieren, een aantal bruine beren, de steenarend en vele meer. Verschillende watervallen en canyons maken dit park uniek en zeer mooi om te bezoeken.

U overnacht in guesthouse Turbaza Ruslan.

Inclusief ontbijt

Suggestie: Maak een wandeling door de canyon van Aksu. Een kloof van maar liefst 500 meter diep. U kunt het gebied zowel te voet, als te paard bezoeken. In de canyon zijn diverse wandelroutes uitgezet van verschillende afstanden.

Dag 8: transfer naar Taraz en nachttrein richting Almaty

Aksu Zhabagly - Alamty

Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend. U vertrekt per trein vanuit Tulkubas richting Taraz. Hier heeft u de tijd om de stad te ontdekken. Taraz is met ruim 2000 jaar één van de oudste steden van Kazachstan. In de historische stad heeft u de tijd om een stadswandeling maken en verschillende hoogtepunten van de stad bekijken. U kunt een bezoek brengen aan de stadskerk, het mausoleum en de universiteit. Na wat inkopen op de lokale markt of bij het station vertrekt u in de avond per nachttrein richting het bruisende Almaty.

U overnacht in de nachttrein richting Almaty.

Inclusief ontbijt

Upgrade privécoupé/eerste klasse: U kunt upgraden naar een privécoupé/eerste klasse. U hoeft dan de coupé niet te delen met andere reizigers.

Dag 9: Aankomst in Almaty en per 4x4 naar Altyn-Emel en de Zingende Duinen

Almaty - Altyn Emel National Park

Vandaag komt u vroeg in de ochtend aan in Almaty. Op het station staan uw chauffeur en gids voor de komende dagen al op u te wachten. U vertrekt richting Altyn-Emel, dit nationale park is één van de bekendste van Kazachstan, vol met uitzichten over indrukwekkende landschappen. Onderweg naar Altyn Emel kunt u enorme kuddes koeien, schapen en paarden en af en toe een kameel tegenkomen. U slaapt in het Altyn Emel national Park in een eenvoudige guesthouse. Inclusief privé gids, chauffeur en 4×4 terreinwagen

Excursiepakket: per 4×4 naar de Zingende Duinen.
De naam van de duinen komt door het fluitende geluid dat de wind in combinatie met het zand maakt. Met goede omstandigheden lijkt het net alsof er muziek uit de duinen komt. De duinen kunt u beklimmen, deze wandeling duurt ongeveer twintig minuten. Op de top van de duin heeft u een indrukwekkend uitzicht over de steppe van Kazachstan.

U overnacht in guesthouse Aigaikum.

Het Aigaikum guesthouse is ideaal voor een bezoek aan het Altyn Emel national park. De kamers zijn netjes maar basic. In de ochtend wordt een eenvoudig en lekker ontbijt geserveerd om de dag goed te beginnen.

Dag 10: van Altyn Emel National Park naar bergdorpje Saty per 4x4

Altyn Emel National Park - Saty

Vandaag rijdt u samen met de gids en chauffeur verder per 4×4 van het Altyn Emel national park naar Saty. Waarbij U onderweg een bezoek gaat brengen aan de Aktau en Katutau bergen in het Altyn Emel national park. Dit zijn bergen die ontstaan zijn uit vroegere vulkanische activiteiten. De bergen bestaan uit rood-witte rotsformaties. Hier kunt u prachtige wandelingen maken met schitterende uitzichten.

Na een prachtige reis door de bergen komt u in de loop van de middag aan in Saty, dit dorpje ligt op 1400 meter hoogte tussen de bergen. Saty is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van de Kolsai meren, hier gaat u overnachten in een lokaal guesthouse.

U overnacht in guesthouse Zhanara.

Inclusief ontbijt

Tijdens uw verblijf in Saty overnacht u bij het gezellige guesthouse Zhanara. Het guesthouse biedt basic kamers en heerlijk traditioneel Kazachs eten. Op loopafstand van het guesthouse is een lokaal supermarktje te vinden. Vanuit Saty kunt u een bergwandeling maken richting de Kolsai meren.

Dag 11: bergwandeling naar de Kolsai meren

Na het ontbijt is er tijd voor een wandeling naar de Kolsai meren, deze wandeltocht duurt ongeveer zes tot acht uur. Vanuit het guesthouse kunt u een lunchpakket meenemen. Een van deze meren is Lake Kaindy, dit is het mooiste en bekendste van de Kolsai meren. Dit meer staat vol met boomtoppen en wordt daarom ook wel het verzonken bos genoemd. De meren bieden een prachtig uitzicht op bergtoppen en valleien. Dit staat in contrast met het beeld dan veel reizigers hebben van Kazachstan, dat van woestijnen en uitgestrekte steppen.

U overnacht in guesthouse Zhanara in Saty.

Inclusief ontbijt

Dag 12: Wandel door de Charyn Canyon terugreis naar Almaty

Saty - Almaty

Na het ontbijt vertrekt u per 4×4 terreinwagen via Charyn Canyon richting Almaty. Door de Kazachse bevolking wordt de canyon ook wel het broertje van de Grand Canyon in Amerika genoemd. Het park bestaat uit diepe kloven en prachtige rotsformaties. Ook vandaag kunt u voor onderweg een lunchpakket meenemen vanuit uw guesthouse.
Hierna vervolgt u de reis naar Almaty. Hier komt u in de avond aan. Almaty is de oude hoofdstad en tevens grootste stad van Kazachstan een bruisende stad vol historie en cultuur. De naam van de stad betekent; ‘rijk aan appels’. Almaty heeft deze naam gekregen, omdat er in de omgeving van de stad veel verschillende soorten appels te vinden zijn. Niet voor niets wordt Almaty dus gezien als de bakermat van de appel.

De avond heeft u vrij te besteden in Almaty. Zo kunt u alvast een rondje lopen door het centrum en heerlijk dineren in één van de lokale restaurants.

U overnacht in het hotel Kazzhol Almaty **** of gelijkwaardig.

Inclusief ontbijt

HotelKazzhol

HotelKazzhol

Hotel Kazzhol is een modern hotel in Almaty. De kamers in het hotel zijn voorzien van comfort, zoals airconditioning, een tv en de minibar. Ook kunt u gebruik maken van de sauna en het zwembad van het hotel. Elke ochtend is er een ontbijtbuffet en in de avond worden er traditionele gerechten geserveerd. Op zes minuten wandelen, van het hotel, is er een Metrostation te vinden.

thedostykhotel

thedostykhotel

Het Dostyk Hotel is een elegant hotel in een historisch gebouw, gelegen in het centrum van Almaty. Het hotel biedt ruime kamers en suites, voorzien van alle gemakken. Restaurant Orange in het hotel serveert traditionele Kazachse -en internationale gerechten. Daarnaast kunt u bij bar Bastau, in het hotel, een heerlijk drankje nuttigen. Het hotel is ook voorzien van een zwembad, wellnesscentrum en een fitnesscentrum.

Dag 13: Almaty verkennen

Vandaag gaat u Almaty verkennen. Kiest u voor het excursiepakket dan ontvangt de gids u in de lobby van het hotel.

Excursiepakket: In de ochtend wordt u opgehaald door een Engelstalige privé gids bij uw accommodatie. U brengt een bezoek aan de Hemelvaarts Kathedraal, ook wel bekend als de Zenkov-Kathedraal. Het gebouw is helemaal gemaakt van hout, en daarbij één van de hoogste houten gebouwen ter wereld. Verder zult u een bezoek brengen aan Gorky Central Park en Kok-Tobe heuvel, met 1100 meter is de heuvel het hoogste punt van de stad.

U overnacht in hotel Kazzhol**** of gelijkwaardig.

Inclusief ontbijt

Dag 14: Almaty op eigen gelegenheid

Vandaag heeft u de mogelijkheid om Almaty en de omgeving verder te ontdekken.

Suggestie: Bezoek het Medueu Ski Resort. Medeu is een ijsbaan in de openlucht, gelegen in een bergvallei van Almaty. Vanaf hier kunt u verschillende activiteiten doen. Zo kunt u bijvoorbeeld de kabelbaan nemen naar de top van Shymbulak, een prachtige tocht van ongeveer twintig minuten. Of u kunt een wandeling maken van ongeveer drie uur, via het Kok-Zhaiyau pad, richting de warmwaterbronnen. De top van deze berg is 2260 meter hoog.

U overnacht in hotel Kazzhol**** of gelijkwaardig.

Inclusief ontbijt

Dag 15: terugvlucht naar Amsterdam

Almaty - Amsterdam

Uw reis zit er bijna op, u vliegt vandaag terug van Almaty naar Amsterdam met een tussenstop in Istanbul of Moskou.

Transferpakket: Heeft u het transferpakket geboekt? Dan wordt u in de ochtend opgehaald in de lobby van uw accommodatie door de chauffeur. Deze brengt u per privétransfer naar het vliegveld van Almaty.

Individuele rondreis Kazachstan is inclusief

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste momenten rust
 • Vlucht van Amsterdam naar Nur-Sultan
 • Vlucht van Almaty naar Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Overnachtingen in goede hotels/guesthouses
 • Nachttrein Nur-Sultan naar Türkistan 2e klasse(upgrade mogelijk)
 • Dagtrein Türkistan naar Shymkent 2e klasse(upgrade mogelijk)
 • Dagtrein Shymkent naar Zhabagly 2e klasse(upgrade mogelijk)
 • Dagtrein Zhabagly naar Taraz 2e klasse(upgrade mogelijk)
 • Nachttrein Taraz naar Almaty 2e klasse(upgrade mogelijk)
 • 4×4 terreinwagen van Almaty naar Altyn Emel national park
 • 4×4 terreinwagen van Altyn Emel national park naar Saty
 • 4×4 terreinwagen van Saty naar Almaty
 • Privé chauffeur en gids bij tour in Almaty regio
 • Ontbijt bij overnachtingen
 • Diverse dagen lunch inbegrepen(zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner inbegrepen(zie reisbeschrijving)

Excursiepakket € 199 per reiziger

 • Privé stadstour in Nur-Sultan met lokale Engelstalige gids
 • Privé stadstour in Turkistan met lokale Engelstalige gids
 • Privétour naar de Zingende Duinen met lokale Engelstalige gids
 • Privé stadstour in Almaty met lokale Engelstalige gids

Excursiepakket plus € 199 per reiziger

 • Fietshuur in Nur-Sultan
 • Privé dagtour naar het ruïnestadje Otrar met chauffeur en Engelstalige gids

Transferpakket € 199 per reiziger

 • Transfer aankomst in Nur-Sultan (vliegveld – accommodatie)
 • Transfer vertrek in Nur-Sultan (accommodatie – treinstation)
 • Transfer aankomst in Türkistan (treinstation – accommodatie)
 • Transfer vertrek in Türkistan (accommodatie – treinstation)
 • Transfer vertrek in Almaty (accommodatie – vliegveld)

Upgrade hotels € 249 per reiziger

 • Overnachting in Nur-Sultan in het 5***** Hilton Astana hotel
 • Overnachting in Türkistan in het 5***** Karavansaray Turkistan hotel
 • Overnachting in een yurt bij Charyn Canyon
 • Overnachting in Almaty in het 5***** the Dostyk hotel

Upgrade treinreizen € 219 per reiziger

 • Upgrade privé coupé/eerste klasse nachttrein Nur-Sultan naar Türkistan
 • Upgrade privé coupé/eerste klasse ochtendtrein Türkistan naar Shymkent
 • Upgrade privé coupé/eerste klasse avondtrein Shymkent naar Zhabagly
 • Upgrade privé coupé/eerste klasse ochtendtrein Zhabagly naar Taraz
 • Upgrade privé coupé/eerste klasse nachttrein Taraz naar Almaty

Kosten om rekening mee te houden

 • Eigen uitgaven ongeveer €15 per dag
 • Fooiengelden gids/chauffeur €5 per stadstour/privé 4×4 terreinwagen
 • Eenpersoonstoeslag
 • € 449 per reiziger (want o.a. 4×4 is dan privé)

 • SGR bijdrage

Bouwstenen
Aralmeer en/of Baikanoer
Extra dag in Istanbul of Moskou

Vertrekdata
Vertrekdata zijn afhankelijk van de mogelijke vertrektijden van de treinen.

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan.

Wissen