17 dagen vanaf€2299
per reiziger
vluchten inclusief

Treinreis Kazachstan

Treinreis Oezbekistan en Kazachstan (individuele reis)

De treinreis Oezbekistan en Kazachstan brengt u in 17 dagen door twee onontdekte landen in Centraal-Azië. Per trein en per 4×4 reist u langs prachtige Zijderoute steden. U start de reis in Tasjkent. Vanuit Tasjkent reist u via prachtige nationale parken en historische steden naar Almaty. Wandel door de steegjes van Khiva en Buchara in Oezbekistan en bezoek het indrukwekkende Registanplein in Samarkand. In de steden kunt u kiezen voor privé stadstours en transfers. Maak een wandeling naar de Kolsai meren en door het Aksu-Zhabagly national park. Proef de zoetste watermeloenen en het Oezbeekse gerecht Plov. Lees meer over de verschillende Zijderoute reizen en bouwstenen.

2,299

Dag 1: Vertrek naar Oezbekistan

Amsterdam - Tasjkent

Vandaag vertrekt uw vlucht van Amsterdam naar de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent.

Bouwsteen Istanbul: Bezoek Istanbul met een tussenstop van één of twee nachten.

Dag 2: Aankomst in Tasjkent

Vroeg in de ochtend komt u aan op de luchthaven van Tasjkent. Kiest u voor het transferpakket, dan wordt u per transfer naar de accommodatie gebracht. De vroege check-inn en het ontbijtbuffet in het hotel is inclusief.

Vandaag ontdekt u Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Kiest u voor het excursiepakket dan ontvangt de Engelssprekende gids u in de lobby van het hotel voor een stadstour.

Privé stadstour door Tasjkent: Tijdens de stadstour door Tasjkent brengt de gids u langs de hoogtepunten van de stad. De tour start in bij de Kukeldash Madrassa. Deze Madrassa is een traditionele en religieuze school en is gebouwd met kenmerkende gele bakstenen uit de 16e eeuw. Vervolgens wordt de stadstour vervolgd naar de Barak-Khan Madrassa, welke is vernoemd naar de opdrachtgever Nauruz Ahmad Khan. Gedurende de tour wordt ook het Kaffal Shashi Mausoleum bezocht. Dit is een indrukwekkende moskee in de Khasty Imam straat. Een onderdeel van de tour is een bezoek aan de kleurrijke Oosterse markt, Chorsu. Op deze manier ontdekt u de lokale cultuur van Tasjkent.

Overnachting in Hotel Uzbekistan *** of gelijkwaardig

Hotel Uzbekistan

Hotel Uzbekistan

Hotel Uzbekistan

Op slechts 100 meter afstand van het centrale Amur Timurplein is het hotel Uzbekistan gelegen. Hotel Uzbekistan is een iconisch hotel in het hart van de stad. Op steenworp afstand van de opera en de voetgangersstraten met het lokale vlooienmarkt en een ontspannen sfeer. De accommodatie beschikt over klassiek ingerichte kamers en suites. Geniet tijdens uw verblijf van een drankje in bar Vena of ontspan in de sauna van de accommodatie. In het restaurant worden Europese gerechten en lokale specialiteiten geserveerd. Dichtbij de accommodatie vindt u het metrostation Amur Timur.

Leader Hotel Oezbekistan

Leader Hotel Oezbekistan

Het Leader hotel in Tasjkent een goed **** hotel. Op 15 minuten wandelen vanaf het hotel bent u bij het prachtige Kosmonaut metrostation. Vanuit dit metrostation kunt u de hoogtepunten van de stad eenvoudig bereiken. De kamers van het hotel zijn modern ingericht. De accommodatie biedt een uitgebreid ontbijtbuffet.

Dag 3: De Sovjet geschiedenis van Tasjkent en treinreis naar Khiva

Tashkent - Khiva

Na het ontbijt wordt u door de gids ontvangen in de lobby en ontdekt u het andere gedeelte van de stad: de stad van na 1966 met de onmiskenbare Sovjet invloeden.

Privé stadstour Tasjkent: Tijdens de tour door het nieuwe gedeelte van de stad bezoekt u verschillende metrostations. Deze zijn prachtig versierd met onder andere marmer en pleisterwerken. Tasjkent staat bekend om zijn pleinen, boulevards en overheidsgebouwen. De tour brengt u dan ook langs het Mustakillik, het Amir Temur en Dustligi plein. Het Mustakillik plein is het onafhankelijkheidsplein van Tasjkent en daarnaast het grootste plein van Oezbekistan. De tour wordt vervolgd naar verschillende monumenten in de stad. De gids laat u kennismaken met het monument van de moed en het monument voor Alisher Novi.

Transferpakket: In de avond wordt u per transfer naar het treinstation gebracht waar de nachttrein naar Khiva-Urgench vertrekt.

Overnachting aan boord van de trein in een vierpersoonscoupé. Upgrade naar een privécoupé is mogelijk.

Dag 4: Aankomst in de oasestad Khiva

In de ochtend komt u aan op het station van Urgench waar u per transfer naar de stad Khiva wordt gebracht. Na aankomst in uw accommodatie heeft u de mogelijkheid om uw op te frissen voordat u de stad Khiva gaat ontdekken. In de lobby van het hotel wordt u ontvangen door de Engelssprekende gids die u meeneemt door de stad.

Stadstour door Khiva: De historische en ommuurde binnenstad, Itchan-Kala, is een waar openluchtmuseum. Tijdens de tour wandelt u door de zandkleurige stad waar u een bezoek brengt aan de madrassa en de Islam Khodja Minaret. De tour wordt vervolgd naar het beroemde Mahmud Pakhlavan. Volgens legendes uit de 14e eeuw zou het levens hebben gered van vele onderdanen door een akkoord te sluiten met de Indiase overheersers. De gids laat u daarnaast kennis maken met de Juma Moskee. Deze moskee bestaat uit 212 houten pilaren, welke zijn besneden met teksten en bloempatronen. De 4 uur durende stadstour brengt u langs alle belangrijke en historische hoogtepunten van Khiva. De tour is exclusief entreegelden.

Overnachting in het Guesthouse Boyjon Ota of gelijkwaardig

Guesthouse Boyjon Ota

In Khiva overnacht u in een guesthouse bij een lokale familie. U wordt met een warm en hartelijk welkom ontvangen in Khiva. Het guesthouse Boyjon Ota beschikt over een ruime tuin met barbecue faciliteiten en een gemeenschappelijke kamer. Ontspan in de tuin van de guesthouse.

Muso To’ra Hotel

Muso To’ra Hote

Het Muso To’ra Hotel is een oorspronkelijke Karavanserai in de oude ommuurde binnenstad van Khiva. Het hotel beschikt over een prachtige binnentuin. Hier kunt u in de ochtend genieten van het ontbijtbuffet. De kamers zijn in eigen stijl ingericht en gemeubileerd en van alle gemakken voorzien. Het hotel biedt 15 kamers, die u kunt bereiken via de binnentuin. De accommodatie is centraal gelegen en slechts een paar minuten lopen van het Shirazi Khan Madrasah monument.

Dag 5: Khiva ontdekken

Vandaag heeft u de tijd om Khiva op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Bezoek één van de vele Madrassa’s, beklim de stadsmuur of neem juist een rustdag en neem een drankje op één van de vele terrasjes.
Stadsinformatie Khiva: De stad Khiva is gelegen in zuid-centraal Oezbekistan en ten westen van de Amu Darya rivier. De stad staat ook wel bekend om zijn Islamitische architectuur in het historisch centrum. Khiva beschikt over verschillende moskeeën, mausoleums, paleis gebouwen en madrassa’s. Sinds 1990 is Khiva onderdeel van de UNESCO werelderfgoederen en wordt beschouwd als een sprookjesachtige stad. De zandkleurige straatjes en de blauwe koepels vormen het aanzicht van de stad.

suggestie:Beklim de hoogste minaret van Oezbekistan: de Islam Khodja Minor. De minaret is 45 meter hoog waarbij de trappen leiden naar een prachtig uitzicht over Khiva.

Overnachting in het Guesthouse Boyjon Ota *** of gelijkwaardig

Guesthouse Boyjon Ota

In Khiva overnacht u in een guesthouse bij een lokale familie. U wordt met een warm en hartelijk welkom ontvangen in Khiva. Het guesthouse Boyjon Ota beschikt over een ruime tuin met barbecue faciliteiten en een gemeenschappelijke kamer. Ontspan in de tuin van de guesthouse.

Muso To’ra Hotel

Muso To’ra Hote

Het Muso To’ra Hotel beschikt over een prachtige binnentuin. Hier kunt u in de ochtend genieten van het ontbijtbuffet. De kamers zijn in eigen stijl ingericht en gemeubileerd en van alle gemakken voorzien. Het hotel biedt 15 kamers, die u kunt bereiken via de binnentuin. De accommodatie is centraal gelegen en slechts een paar minuten lopen van het Shirazi Khan Madrasah monument.

Dag 6: Reis naar Buchara in Oezbekistan

Khiva - Khiva - Urgench - Buchara

In de loop van de middag vertrek u per trein van Khiva-Urgench naar Buchara.

Transferpakket: Na aankomst op het treinstation van Buchara wordt u per transfer naar de accommodatie gebracht.

Overnachting in het Bibi-Khanym Hotel *** of gelijkwaardig

Bibi-Khanym Hotel

Bibi-Khanym Hotel

Bibi-Khanym Hotel

In Buchara is het Bibi-Khanym Hotel de uitstekende plek om te ontspannen. Op loopafstand van de accommodatie vindt u een tal aan hoogtepunten en restaurants. De accommodatie bevindt zich in een fijne omgeving. De kamers van de accommodatie zijn comfortabel en huiselijk ingericht in Oezbeekse stijl. U wordt hartelijk ontvangen door het personeel. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar bij de receptie. Geniet van een drankje in de binnentuin tijdens uw verblijf.

Dag 7: Buchara ontdekken & stadstour

In de ochtend kunt u genieten van het ontbijt in het hotel. Kiest u voor het excursiepakket? Dan wordt u ontvangen door de Engelssprekende gids in de binneplaats van het hotel. De gids brengt u door de stad Buchara en laat u alle hoogtepunten van de stad zien.

Stadstour door Buchara: De stadstour door Buchara brengt u door de het historische centrum van de stad met de verschillende hoogtepunten. De tour begint met een wandeling langs de Ark Fortress. Dit is het oudste architectonische monument van Buchara. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Bolo-Hauz Moskee. De naam staat ook wel voor ‘boven de vijver’ en verwijst dan ook naar de vijver voor de moskee. Tijdens de tour brengt u ook een bezoek aan de diverse mausoleums van de stad. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het Chor-Minor en het Chashma-Ayub Mausoleum. De stad bestaat uit verschillende architectonische gebouwen. Zo bezoekt u de Abdul Aziz Madrassa tijdens de tour. Het portaal van het gebouw is ontzettend hoog en prachtig versierd met onder andere versregels van beroemde dichters.

Suggestie: Kies voor een tour met de Engelssprekende gids en transfer naar Bakhauddin Nakhshbandi Ensemble gebracht. Het Ensemble is één van de meest belangrijke Islamitische heiligdommen. Het hoofdgebouw van het ensemble is de Khanqah. Daarnaast bestaat het ensemble ook uit de minaret en de kleine madrassas. Op een aparte binnenplaats van het complex is Nakhshbandi begraven, ook wel de spirituele leraar van Amir Temur. Zijn filosofie was gebaseerd op “Het hart – met de god, handen aan het werk”. Het Bakhauddin Nakhshbandi Ensemble wordt ook wel gezien als het Centraal-Aziatische Mekka. Veel gelovigen uit Moslimlanden komen hier ook wel om de vervulling van wensen en genezing te vragen.

Suggestie: Probeer tijdens uw bezoek aan Oezbekistan het beroemde gerecht Plov. In Oezbekistan wordt deze rijstmaaltijd als lunch gegeten.

Overnachting in het Bibi-Khanym Hotel *** of gelijkwaardig

Bibi-Khanym Hotel

Bibi-Khanym Hotel

Bibi-Khanym Hotel

In Buchara is het Bibi-Khanym Hotel de uitstekende plek om te ontspannen. Op loopafstand van de accommodatie vindt u een tal aan hoogtepunten en restaurants. De accommodatie bevindt zich in een fijne omgeving. De kamers van de accommodatie zijn comfortabel en huiselijk ingericht in Oezbeekse stijl. U wordt hartelijk ontvangen door het personeel. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar bij de receptie. Geniet van een drankje in de binnentuin tijdens uw verblijf.

Dag 8: Buchara ontdekken en reis naar Samarkand

Buchara - Samarkand

Na het ontbijt heeft u de rest van de ochtend vrij te besteden. Transferpakket: Kiest u voor het transferpakket dan wordt u in de loop van de middag naar het treinstation gebracht waar de sneltrein naar Samarkand zal vertrekken. Na een reis van twee uur komt u aan op het treinstation van Samarkand. Boekt u het transferpakket dan staat de chauffeur klaar om u naar de accommodatie te brengen.

Stadsinformatie Samarkand: De stad Samarkand is één van de oudste steden van Centraal-Azië. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Registan Ensemble, drie bij elkaar gelegen madrassa’s. Naast het Mausoleum van de bekendste Oezbeek ‘Amur Timur’ vindt u er ook de Bibi Khanym moskee. Bibi Khanym was de vrouw van Amur Timur. In 2001 werd de stad toegevoegd aan het UNESCO werelderfgoed.

Overnachting in het Ideal Hotel *** of gelijkwaardig.

Ideal Hotel Samarkand

Ideal Hotel Samarkand

Hotel Ideal ligt op een rustige locatie in Samarkand. Het hotel heeft een binnentuin waar u in de schaduw een drankje kunt drinken. Het beroemde mausoleum van Amoer Timoer bereikt u na 20 minuten wandelen langs de groene universiteit boulevard. Vanaf daar is het nog geen vijf minuten verder en dan staat u op het beroemde Registan-plein. In de ochtend kunt u genieten van een heerlijk ontbijt in het restaurant van het hotel. Hier worden met name Oezbeekse en Europese gerechten geserveerd.

Dag 9: Stadstour door Samarkand

Excursiepakket: Vandaag brengt de professionele en Engelssprekende gids u langs de hoogtepunten van de stad Samarkand. U wordt na het ontbijt wordt u ontvangen in de lobby van het hotel.

De stadstour door Samarkand bestaat uit een ochtend en een middagprogramma. De gids laat u kennis maken met de diverse historische en architectonische hoogtepunten. De lunch is tijdens de tour niet inbegrepen.

Registan Ensemble

Tijdens het ochtendprogramma van de stadstour brengt u een bezoek aan het Gur-Emir Mausoleum en het Registan Ensemble. Het Gur-Emir Mausoleum is één van de belangrijkste architectonische ensembles van het middeleeuwse oosten. Het mausoleum werd gebouwd aan het begin van de 15e eeuw in het zuidwestelijke deel van Samarkand. Het gebouw is een middeleeuws architectonisch vakmanschap. De koepels en muren zijn bedekt met prachtige mozaïk in licht- en donkerblauwe geglazuurde bakstenen. Na het bezoek wordt de stadstour vervolgd naar het Registan Ensemble. Deze bezienswaardigheid is te vinden in het hart van de stad Samarkand. Het plein wordt gevormd met drie madrassa’s. Namelijk de Ulugbek, de Sher Dor en de Tilla Kari Madrassah Deze zijn versierd met onder andere Perzisch tegelwerk en bladgoud. Tegenwoordig worden op het plein vele festivals en shows georganiseerd. De madrassa’s zijn geheel gerenoveerd en zijn geopend voor bezoek.

Registan Ensemble

De eerste stop na de lunch is de Shah-i-Zinda Necropolis. Dit hoogtepunt is één van de meest unieke en mysterieuze monumenten van Samarkand. Het complex bestaat uit een aantal blauwe tombes en mausolea. De Shah-i-Zinda is een begraafplaats van koninklijke personen en edelen. Vervolgens laat de gids u alles weten over het Ulugbek observatorium en de Ruïnes van Afrosiab.
Als er nog tijd is brengt u een bezoek aan de Bibi Khanym Moskee. Deze moskee is één van de grootste en meest indrukwekkende ter wereld. Om kennis te maken met de Oezbeekse cultuur brengt u een bezoek aan een lokale bazaar vlakbij de Bib Khanym Moskee. De Siab bazaar die uw bezoekt is een markt waar vooral groente, fruit, noten en specerijen te vinden zijn.

Dag 10: Samarkand ontdekken en reis naar Almaty

Samarkand - Tasjkent - Almaty

Na het ontbijt heeft u de ochtend vrij te besteden om Samarkand verder te ontdekken. Kiest u voor het transferpakket? Dan wordt u per transfer naar het treinstation gebracht waar uw sneltrein naar Tasjkent vertrekt. Na een reis van ongeveer twee uur komt u aan op het station van Tasjkent waar u overstapt op de nachttrein naar Almaty.

Dag 11: Aankomst in Almaty en per 4x4 naar Altyn-Emel en de Zingende Duinen

Almaty - Altyn-Emel

Vandaag komt aan in Almaty. Op het station staan uw chauffeur en gids voor de komende dagen al op u te wachten. U vertrekt richting Altyn-Emel, dit nationale park is één van de bekendste van Kazachstan, vol met uitzichten over indrukwekkende landschappen. Onderweg naar Altyn Emel kunt u enorme kuddes koeien, schapen en paarden en af en toe een kameel tegenkomen. U slaapt in het Altyn Emel national Park in een eenvoudige guesthouse. Inclusief privé gids, chauffeur en 4×4 terreinwagen

Inbegrepen in de reis: per 4×4 naar de Zingende Duinen.
De naam van de duinen komt door het fluitende geluid dat de wind in combinatie met het zand maakt. Met goede omstandigheden lijkt het net alsof er muziek uit de duinen komt. De duinen kunt u beklimmen, deze wandeling duurt ongeveer twintig minuten. Op de top van de duin heeft u een indrukwekkend uitzicht over de steppe van Kazachstan.

U overnacht in guesthouse Aigaikum.

Het Aigaikum guesthouse is ideaal voor een bezoek aan het Altyn Emel national park. De kamers zijn netjes maar basic. In de ochtend wordt een eenvoudig en lekker ontbijt geserveerd om de dag goed te beginnen.

Dag 12: van Altyn Emel National Park naar bergdorpje Saty per 4x4

Altyn Emel - Saty

Vandaag rijdt u samen met de gids en chauffeur verder per 4×4 van het Altyn Emel naar het bergdorp Saty. Onderweg stopt u bij de Aktau en Katutau bergen. Deze rood-witte rotsformaties zijn ontstaan uit vroegere vulkanische activiteiten. Hier kunt u mooie wandelingen maken met schitterende uitzichten.

Na een prachtige reis door de bergen komt u in de loop van de middag aan in Saty, dit dorpje ligt op 1400 meter hoogte tussen de bergen. Saty is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van de Kolsai meren. U overnacht hier in een lokaal guesthouse.

U overnacht in guesthouse Zhanara.

Inclusief ontbijt

Tijdens uw verblijf in Saty overnacht u bij het guesthouse Zhanara. Het guesthouse biedt basic kamers en heerlijk traditioneel Kazachs eten. Op loopafstand van het guesthouse is een lokaal supermarktje te vinden. Vanuit Saty kunt u een bergwandeling maken richting de Kolsai meren.

Dag 13: Bergwandeling naar de Kolsai meren

Na het ontbijt is er tijd voor een wandeling naar de Kolsai meren, deze wandeltocht duurt ongeveer zes tot acht uur maar kan ook grotendeels per auto gedaan worden. Vanuit het guesthouse kunt u een lunchpakket meenemen. Een van deze meren is Lake Kaindy, dit is het mooiste en bekendste van de Kolsai meren. Dit meer staat vol met boomtoppen en wordt daarom ook wel het verzonken bos genoemd. De meren bieden een prachtig uitzicht op bergtoppen en valleien. Dit staat in contrast met het beeld dan veel reizigers hebben van Kazachstan, dat van woestijnen en uitgestrekte steppen.

U overnacht in guesthouse Zhanara in Saty.

Inclusief ontbijt

Dag 14: Wandel door de Charyn Canyon terugreis naar Almaty

Saty - Charyn Canyon - Almaty

Na het ontbijt vertrekt u per 4×4 terreinwagen via Charyn Canyon richting Almaty. Door de Kazachse bevolking wordt de canyon ook wel het broertje van de Grand Canyon in Amerika genoemd. Het park bestaat uit diepe kloven en prachtige rotsformaties. Ook vandaag kunt u voor onderweg een lunchpakket meenemen vanuit uw guesthouse.
Hierna vervolgt u de reis naar Almaty. Hier komt u in de avond aan. Almaty is de oude hoofdstad en tevens grootste stad van Kazachstan een bruisende stad vol historie en cultuur. De naam van de stad betekent; ‘rijk aan appels’. Almaty heeft deze naam gekregen, omdat er in de omgeving van de stad veel verschillende soorten appels te vinden zijn. Niet voor niets wordt Almaty dus gezien als de bakermat van de appel.
De avond heeft u vrij te besteden in Almaty. Zo kunt u alvast een rondje lopen door het centrum en heerlijk dineren in één van de lokale restaurants.

U overnacht in het hotel Kazzhol Almaty **** of gelijkwaardig.

Inclusief ontbijt

HotelKazzhol

HotelKazzhol

Hotel Kazzhol is een modern hotel in Almaty. De kamers in het hotel zijn voorzien van comfort, zoals airconditioning, een tv en een minibar. Ook kunt u gebruik maken van de sauna en het zwembad van het hotel. Elke ochtend is er een ontbijtbuffet en in de avond worden er traditionele gerechten geserveerd. Op zes minuten wandelen, van het hotel, is er een Metrostation te vinden.

thedostykhotel

thedostykhotel

Het Dostyk Hotel is een elegant hotel in een historisch gebouw, gelegen in het centrum van Almaty. Het hotel biedt ruime kamers en suites, voorzien van alle gemakken. Restaurant Orange in het hotel serveert traditionele Kazachse -en internationale gerechten. Daarnaast kunt u bij bar Bastau, in het hotel, een heerlijk drankje nuttigen. Het hotel is ook voorzien van een zwembad, wellnesscentrum en een fitnesscentrum.

Dag 15: Stadstour Almaty

Vandaag gaat u Almaty verkennen. Kiest u voor het excursiepakket dan ontvangt de gids u in de lobby van het hotel.

Excursiepakket: In de ochtend wordt u opgehaald door een Engelstalige privé gids bij uw accommodatie. U brengt een bezoek aan de Hemelvaarts Kathedraal, ook wel bekend als de Zenkov-Kathedraal. Het gebouw is helemaal gemaakt van hout, en daarbij één van de hoogste houten gebouwen ter wereld. Verder zult u een bezoek brengen aan Gorky Central Park en Kok-Tobe heuvel, met 1100 meter is de heuvel het hoogste punt van de stad.

U overnacht in hotel Kazzhol**** of gelijkwaardig.

Inclusief ontbijt

Dag 16: Almaty op eigen gelegenheid

Vandaag heeft u de mogelijkheid om Almaty en de omgeving verder te ontdekken.

Suggestie: Bezoek het Medueu Ski Resort. Medeu is een ijsbaan in de openlucht, gelegen in een bergvallei van Almaty. Vanaf hier kunt u verschillende activiteiten doen. Zo kunt u bijvoorbeeld de kabelbaan nemen naar de top van Shymbulak, een prachtige tocht van ongeveer twintig minuten. Of u kunt een wandeling maken van ongeveer drie uur, via het Kok-Zhaiyau pad, richting de warmwaterbronnen. De top van deze berg is 2260 meter hoog.

U overnacht in hotel Kazzhol**** of gelijkwaardig.

Inclusief ontbijt

Dag 17: Terugvlucht naar Amsterdam

Almaty - Amsterdam

Vandaag eindigt uw reis. U vliegt vandaag terug van Almaty naar Amsterdam.

Transferpakket: Heeft u het transferpakket geboekt? Dan wordt u in de ochtend opgehaald in de lobby van uw accommodatie door de chauffeur. Deze brengt u per privétransfer naar het vliegveld van Almaty.

De treinreis Oezbekistan en Kazachtan is inclusief

 • Vlucht met Turkish Airlines Amsterdam-Tasjkent
 • Vlucht met Turkish Airlines Almaty-Amsterdam
 • Vluchten inclusief t.w.v. € 800 retour
 • Vroege check-inn op dag 2 en ontbijt bij aankomst
 • Overnachtingen in een guesthouse of 3 *** sterren hotels
 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • Driedaagse 4×4 tour in Kazachstan volgens reisplan
 • Chauffeur tijdens de tour in Kazachstan
 • Engelssprekende gids tijdens de tour in Kazachstan
 • 2e klas treintickets in Oezbekistan en Kazachstan
 • Oezbekistan is visumvrij voor NL/BE
 • Kazachstan is visumvrij voor NL/BE
 • Goed uitgedacht reisschema met op de juiste momenten wat rust

Alle genoemde transfers in Oezbekistan & Kazachstan €189 per reiziger

Het excursiepakket €189 per reiziger

 • Stadstour (zo’n 4 uur) door het oude Tasjkent & Engels gids
 • Stadstour (zo’n 4 uur) door het Sovjet en de metro van Tasjkent & Engels gids
 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Khiva & Engelstalige gids
 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Buchara & Engelstalige gids
 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Samarkand & Engelstalige gids
 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Almaty & Engelstalige gids

Upgrades eerste klasse treinreis € 99 per reiziger

 • Upgrade naar eerste klasse / privé coupé treinreis naar Khiva (nachttrein Oezbekistan)
 • Upgrade naar luxere stoelen in de Afrosyob (sneltrein Oezbekistan)

Hotel upgrades in Tasjkent en Khiva €37 per reiziger

Kosten om rekening mee te houden

 • Entreeprijzen tijdens de stadstours in Oezbekistan ca. € 25 per reiziger
 • Eigen uitgaven ongeveer €15 per dag
 • Fooiengelden gids/chauffeur €5 per stadstour/privé 4×4 terreinwagen
 • Boekingskosten € 25 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR € 5 per reiziger

Toevoegingen op uw reis

  • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
  • Eenpersoonstoeslag

€735 per reiziger (want o.a. 4×4 is dan privé)

rondreis Oezbekistan
vanaf €429 reisduur 3 dagen
Deze bouwsteen biedt een werkelijk uniek avontuur. Het meer biedt een unieke en vreemde plek van contrasten. Deze bouwsteen is een echte toevoeging aan uw reis per Zijderoute. Maak kennis...

Vertrekdata
Dagelijks vertrek per vlucht naar Tasjkent.

Reissom
Ontvang een maatwerk reisplan

Wissen