Reisboeken BAM Spoorlijn

BAM Spoorlijn


Reisboeken en reisgidsen voor de BAM Spoorlijn

Bent u geïnteresseerd in een reis per BAM Express of gaat u binnenkort deze treinreis maken? Dan adviseren wij u graag een aantal reisboeken over een reis langs de BAM Spoorlijn. De reisboeken die wij aanraden gaan met name over de geschiedenis van de treinreis. Bij twee reisboeken wordt er uit eigen ervaring verteld vanuit de auteur. Zo krijgt u voorafgaand een indruk van de reis en leest u ook over de beleving vanuit andere reizigers. Ook adviseren wij een reisboek waarin informatie en tips worden aangeraden omtrent de treinreis. Daarnaast zorgt u ervoor dat u met de juiste verwachtingen en voorbereidingen een start kunt maken van een reis per BAM Express.  


Het rijk van de BAM – Edwin Trommelen

Het-rijk-van-de-BAM-spoorlijn

In 2017 werd het boek “Het rijk van de BAM” uitgebracht door auteur Edwin Trommelen. Een boek over de reis die Edwin maakte langs de ‘vergeten spoorlijn’. Als u geïnteresseerd bent om deze bijzondere treinreis te maken, adviseren wij dit boek te lezen. Het is een geweldige manier om alvast in Siberische sferen te komen. Het boek vertelt het verhaal van de roemruchte geschiedenis van de BAM Spoorlijn. U zult een goed beeld krijgen van de Russische bevolking die in de dorpen langs het spoor wonen. Daarnaast leest u veel over de geschiedenis die onlosmakelijk verbonden is met de strafkampen van de Goelag-Archipel.

Het rijk van de BAM is rechtstreeks bij de uitgever verkrijgbaar of via deze link.


De BAM: een reis van niets naar niets – Jelle Brandt Corstius

Dit reisboek over de BAM Spoorlijn vertelt een persoonlijk reisverhaal van auteur Jelle Brandt Corstius. Nadat Jelle 5 jaar in Moskou heeft gewoond ging hij samen met twee vrienden de reis langs de BAM Spoorlijn doen. Een reisboek die voor iedere Ruslandkenner herkenning zal oproepen. Jelle en zijn vrienden maken de reis per BAM Express in hartje winter. Dit vooral om de treinreis dwars door Siberië extra intens te ervaren. Het reisboek telt 130 pagina’s en is in één avond uit te lezen. Het boek vertelt een ander soort verhaal dan het ‘studieboek’ van Edwin Trommelen. Het reisboek mag zeker niet ontbreken tijdens de voorbereidingen voor een reis per BAM Spoorlijn.

Het reisboekje Een reis van niets naar niets vindt u online bij bol.


Trans Siberian Railway – Lonely Planet

Trans Siberian Railway - Lonely Planet - reisboek

Het reis boek van Lonely Planet ‘Trans-Siberian Railway’ vertelt alles over de langste treinreis ter wereld: de Transsiberië Express. Toch staat er ook interessante informatie in het boek over de BAM Spoorlijn die wij u niet willen onthouden. Op bladzijde 234 neemt het reisboek u mee langs de ‘vergeten spoorlijn’. Er worden verschillende onderwerpen aan het licht gebracht. Het reisboek geeft informatie over de route en de verschillende tussenstops. Zo wordt er advies gegeven over verschillende accommodaties tijdens de reis.

‘Trans-Siberian Railway’ bestelt u online bij boekhandel de Zwerver.