Tsarengoud trein reis

Tsarengoud Express Moskou – Beijing: de luxe Transsiberië Express

De Tsarengoud Express is een zeer luxe trein die reist langs de route van de Transsiberië Express. Volgens velen is deze ontdekkingsreis van bijna 9000 km door zeven tijdzones de meest beroemde spoorlijn ter wereld. De Tsarengoud Express laat Siberië zien op een unieke manier. Vanuit de trein maakt u de prachtige natuur, de gastvrijheid en de cultuur van Rusland, Mongolië en China mee. De reis per Tsarengoud Express brengt u in ruim twee weken van Moskou naar Beijing of van Beijing naar Moskou. U bezoekt onder andere Moskou met het Rode Plein en Irkutsk met het enorme Baikalmeer. U reist door het uitgestrekte Siberië en Mongolië waar u overnacht in een traditionele Nomadentent, een Yurt of Ger. U kunt kiezen voor een rit te paard of kameel. Reis door de Bayan-Gobi per trein naar China waar u wandelt over de Chinese Muur en een bezoek brengt aan de Verboden Stad.

4,8895,099

Dag 1: Aankomst in Moskou & stadstour

Amsterdam - Moskou

De eerste dag van de reis met de Tsarengoud Express komt u aan in de hoofdstad van Rusland, Moskou waar de gids en chauffeur u ontmoeten op het vliegveld. Met een transfer wordt u naar het centraal gelegen hotel gebracht om in te checken. Later op de dag is het mogelijk om deel te nemen aan een “City of Lights” tour die u een unieke kans geeft om de prachtige verlichting van de Aziatische metropool te bewonderen. Tijdens de tour loopt u over het wereldberoemde Rode Plein. Daarnaast maakt u een metrotour waarbij gestopt wordt op de mooiste stations met socialistische kunst, beelden, fresco’s en mozaïeken. Na de tour keert u terug naar het hotel voor de eerste overnachting.

 

 Intercontinental Tverskaya Hotel Intercontinental Tverskaya *****

Dit luxueuze en moderne hotel ligt direct aan de Tverskaja oelitsa, één van de belangrijkste straten van Moskou die recht naar het Kremlin loopt. Ook het Rode Plein, winkels en zakendistricten bevinden zich op loopafstand. Doordacht ontworpen luxe-suites met privéterras bieden uitzicht over de levendige stad.
Inclusief: diner.

Meer hotel informatie –>

 Intercontinental Tverskaya Hotel Baltschug Kempinski *****

Het 5 sterren hotel Baltschug Kempinski in Moscow bied 227 kamers, 2 restaurants en een bar, een beauty center en een health club. Het hotel is zeer centraal gelegen in het stad centrum en heeft uitzicht op het Kremlin en de ST Basil’s kathedraal.
Inclusief: diner.

Meer hotel informatie –>

Dag 2: Bezoek aan het Kremlin

Moskou - Kazan

Na het ontbijt check-out bij het hotel en vertrek samen met de gids naar het centrum van de stad en het Kremlin. ‘s Middags is er voldoende vrije tijd om op uw gemak een bezoek te brengen aan het Rode Plein, de Basilius Kathedraal en het GUM. In de avond brengt een transfer u naar het treinstation waar u op de luxe Tsarengoud Express stapt en de reis door Oost-Azië begint.

 

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 3: Kazan met stadstour

Kazan - Ekaterinburg

Vandaag komt u aan in Kazan; de hoofdstad van de Republiek van Tatarstan en tevens het centrum van de Tataarse cultuur in Rusland. Bij aankomst is er een stadstour met gids met een bezoek aan het Kazan Kremlin waar u de beroemde Kul-Sherif moskee en de oude Peter & Paul Kathedraal zal zien terwijl u leert over de turbulente geschiedenis van de Tataren, Kozakken en Russen. Na de tour stapt u weer in de trein en vervolgt de reis.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 4: Jekaterinburg stadstour

Jekaterinburg - Novosibirsk

Vandaag arriveert de trein in Jekaterinburg. De beroemde hoofdstad van Oeral waar Europa en Azië in elkaar overlopen. U begint de dag met een stadstour toegewijd aan de laatste dagen van de keizerlijke familie. Tijdens de tour brengt u een bezoek aan de “Kathedraal op het Bloed”, gebouwd op de plaats van het beruchte Ipatiev House, waar de laatste Russische keizer, Nicolaas II en zijn gezin werden vermoord.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 5: Novosibirsk stadstour

Vandaag bereikt u een regio met een geweldige geschiedenis en met unieke Siberische stijl en natuur. De trein arriveert in Novosibirsk, een stad die laat zien dat Siberië misschien ver is, maar zeker niet verlaten. Tijdens de aankomst wordt u welkom geheten met een traditionele Russische gewoonte, een “brood en zout ceremonie”. Daarna sluit u aan bij een stadstour met gids waarmee een bezoek wordt gebracht aan het Transsiberië Monument en de machtige Ob rivierkade. Na afloop van de tour vervolgt de reis met de trein.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 6: Aan boord van de trein

Novosibirsk - Irkutsk

Deze dag besteedt u aan boord van de Tsarengoud Express. Een mooie kans om te genieten van het fantastische uitzicht van Oost-Siberië met haar bergen, heldere rivieren en groene hellingen. Tijdens de treinreis zijn er vermakelijke lezingen over Siberië. Ook geniet u van een gourmet diner inclusief wodkaproeverij en typisch Russische snacks samen met uw medereizigers van over de hele wereld.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 7: Irkutsk stadstour

Vandaag komt de trein aan in Irkutsk, ook wel bekend als “het Parijs van Siberië” door haar rijke architectuur en kleurrijke leven. Tijdens de stadstour komt u langs klassieke Siberische houten hutjes, het standbeeld van Alexander III en de Markthal. Na de lunch maakt u een trip naar het nabijgelegen Taltsy om een bezoek te brengen aan het beroemde “Openluchtmuseum van Houten Architectuur en Etnografie”, die bestaat uit een aantal gebouwen die een traditioneel Siberisch leven op het platteland uitstralen.  Na de tour brengt een transfer u terug naar het hotel in Irkutsk.

Irkutsk hotelHotel Irkutsk ***

Hotel Irkutsk is gelegen in het stads centrum van Irkutsk. Het beschikt over een fitness club en een beauty salon, een restaurant en bar. Het hotel is op loop afstand van verschillende bezienswaardig heden in de stad.
Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Meer hotel informatie –>

Dag 8: Bezoek aan het Baikalmeer

Na het ontbijt in het hotel ontmoet u de gids die u meeneemt naar het dorpje Litsvanka aan het Baikalmeer. Vanuit dit dorpje ontdekt u het beroemde Baikalmeer, ‘s Werelds diepste zoetwatermeer dat ook wel “de Parel van Siberië” wordt genoemd. Aan het einde van de dag is de Tsarengoud Express reeds richting het Baikalmeer gereden. De trein staat klaar in Port Baikal. Na een oversteek per boot over het Baikalmeer overnacht u in de Tsarengoud Express.

 

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 9: Ulan Ude stadstour

Irkutsk - Ulan Ude

Vandaag neemt de trein u mee naar de kust van het mooie Baikalmeer naar de prachtige Selenga vallei, langs de wilde bergsteppen van Oost-Siberië. Op weg naar de Mongoolse grens stopt u in Ulan Ude, de  hoofdstad van de Republiek van Buryatia. Na aankomst ontmoet u de gids voor een tour langs de meest beroemde bezienswaardigheden van de stad. Na afloop van de stadstour rijdt de trein verder richting de Russisch-Mongoolse grens. De lunch is inclusief.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 10: Aankomst in Ulaanbaatar & stadstour

Ulan Ude - Ulaanbaatar

Vandaag komt de trein aan in de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. Gedurende de stadstour langs de meeste beroemde bezienswaardigheden van de stad ziet u onder andere het legendarische Gandan Klooster, dat wordt gezien als het belangrijkste centrum voor het Boeddhistische geloof in Mongolië. Daarnaast bezoekt u het Lama museum; Een cluster van vier tempels, toegewijd aan “de Broer van Bogd Khan” die diende als het staatsorakel tijdens zijn bewind. In de avond neemt de gids u mee, zodat u samen met uw medereizigers een gezellige avond tegemoet gaat. Aan het einde van de avond geniet u van een optreden van Mongoolse volkskunst met o.a. keelzang, vioolspel en nationale dansen. U keert naar afloop terug naar het centraal gelegen hotel voor de overnachting.

Optionele overnachting: U kunt er ook voor kiezen om deze nacht door te brengen in een traditionele Mongoolse Yurt in Terelj National park.

Bayangol hotelHotel Bayangol ****

Hotel Bayangol is gelegen in zone A, dit betekend dat alle bezienswaardig heden in de nabije omgeving zijn. Het hotel heeft 211 kamers en 5 eet gelegenheden.
Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Meer hotel informatie –>

Capital hotelHotel Khaan Palace *****

Hotel Khaan Palace is een zeer luxe hotel in het centrum van Ulaanbaatar. Het hotel bied 99 luxe kamers en suites. Khaan Palace beschikt over een fitness ruimte en een luxe spa.
Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Meer hotel informatie –>

Dag 11: Trip naar Terelj National Park

Ulaanbaatar - Terelj National Park

Na het ontbijt vertrekt een bus naar een Yurt camp gelegen in het prachtige Terelj National Park. Vandaag heeft u de unieke gelegenheid om een nomadenfamilie te ontmoeten in hun eigen yurt en meer te weten te komen over hun cultuur, levensstijl en tradities. Na de lunch gaat u mee met een speciaal georganiseerde paardrijshow die u mee terug neemt naar de dagen van de Mongoolse Horde. Na de tour vervolgt de treinreis naar de Mongools-Chinese grens.

 

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 12: Veranderen van trein in Erlian

Ulaanbaatar - Erlian

Vandaag arriveert u in Erlian, de grensstad tussen Mongolië en China. Hier verlaat u de luxe Tsarengoud Express en stapt u over op een traditionele Chinese trein die u naar Beijing brengt. In Erlian is er nog tijd om over een Chinese markt te struinen. Later die dag vertrekt de trein naar Beijing.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner.

Dag 13: Aankomst in Beijing

Erlian - Beijing

Dit deel van de treinreis voert langs indrukwekkende landschappen. Via het Chinese plattelandsleven zien we delen van de Chinese muur en de prachtige riviervalleien waar de velden nog steeds geteeld en geoogst worden met de hand. Uiteindelijk arriveert u in de hoofdstad van China, Beijing. Na aankomst ontmoet u de chauffeur op het treinstation en deze brengt u naar het centraal gelegen hotel voor de overnachting. De rest van deze dag is vrij te besteden.

Capital hotelHotel Capital*****

Het Capital Hotel Beijing gelegen in het centrum van Beijing wordt omringt door de belangrijkste historische bezienswaardigheden en winkelstraten van de stad, waaronder Wangfujing, het Plein van de Hemelse Vrede en het winkelgebied Chongwenmen. Het hotel biedt ruime luxe kamers, en beschikt over een binnenzwembad en een minigolfbaan. Inclusief: ontbijt en diner.

Meer hotel informatie –>

Dag 14: Beijing: Tiamenplein, mausoleum van Mao & Tempel van de Hemel

Na het ontbijt ontmoet u de gids en maakt u een geweldige “sightseeing tour” langs de meest bekende bezienswaardigheden van Beijing. U begint met een bezoek aan de legendarische Tiananmen Square, waar het mausoleum van Mao Zedong, het Nationaal Museum van China, het Huis van de Vergaderingen en het monument voor de Nationale Helden zijn gevestigd. Dan verkent u de beroemde Tempel van de Hemel, waar de Chinese keizers gebeden hebben voor een goede oogst, en bezoekt u een aantal van de hedendaagse architectonische prestaties van de stad, zoals het “Bird’s Nest” Olympisch Stadion en diverse futuristische wolkenkrabbers. Na de lunch kunt u genieten van een wandeling onder begeleiding door de voormalige residentie van de Ming en Qing dynastieën en de Verboden Stad waar u veel indrukwekkende zalen en mysterieuze tempels bezoekt. Na de tour keert u terug naar het hotel en is de rest van de dag vrij te besteden.

Capital hotelHotel Capital*****

Het Capital Hotel Beijing gelegen in het centrum van Beijing wordt omringt door de belangrijkste historische bezienswaardigheden en winkelstraten van de stad, waaronder Wangfujing, het Plein van de Hemelse Vrede en het winkelgebied Chongwenmen. Het hotel biedt ruime luxe kamers, en beschikt over een binnenzwembad en een minigolfbaan. Inclusief: ontbijt en diner.

Meer hotel informatie –>

 

Dag 15: Bezoek aan de Chinese Muur & Ming Graven

Vandaag bezoekt u dé bezienswaardigheid van China, de Chinese muur. Na het ontdekken van dit majestueuze wonder van de architecturale wereld gaat u door naar de beroemde Ming Graven, de begraafplaats van 13 Ming-Dynastie keizers. Na de tour keert u terug naar Beijing en is de rest van de dag vrij. In de avond geniet u van een diner met traditionele “pekingeend” in een van de downtown restaurants.

Capital hotelHotel Capital*****

Het Capital Hotel Beijing gelegen in het centrum van Beijing wordt omringt door de belangrijkste historische bezienswaardigheden en winkelstraten van de stad, waaronder Wangfujing, het Plein van de Hemelse Vrede en het winkelgebied Chongwenmen. Het hotel biedt ruime luxe kamers, en beschikt over een binnenzwembad en een minigolfbaan. Inclusief: ontbijt en diner.

Meer hotel informatie –>

Mevo Reizen - Hotel KempinskiHotel Kempinski*****
Kempinski hotel is een luxe hotel in Beijing, met 526 luxe kamers, 7 verschillende restaurants en bars, zwembad op het dak, Squash en sport faciliteiten en verschillende kunst stukken is er voor ieder wat wils.
Het hotel is gelegen in het hartje van Beijing, dit geeft de mogelijkheid om de stad goed te ontdekken op uw eigen tempo.
Inclusief: ontbijt en diner.
Meer hotel informatie –>

Dag 16: Vertrek vanuit Beijing

Beijing - Amsterdam

Vandaag is de laatste dag in Beijing. Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam.

Inclusief: ontbijt.

De Tsarengoud Express is zeer compleet en inclusief:                 

 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Moskou
 • Rechtstreekse KLM vlucht Beijing – Amsterdam
 • Reisbegeleiding gedurende de gehele reis op de trein aanwezig
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Alle transfers tijdens de reis van Moskou tot en met Beijing
 • Compleet excursiepakket
 • Overnachting in Mongoolse Ger/Yurt
 • Maaltijden tijdens uw verblijf in de Ger/Yurt
 • Diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner incl. (zie reisbeschrijving)

Upgrades Tsarengoud Express:

 • Treintrajecten o.b.v. (zeer luxe) klasse naar keuze

Verschillende categorieën cabines van de Tsarengoud Express:

Bouwstenen:

De reis kunt u aanvullen door de Transsiberië Express reis te verlengen. U reist dan individueel of met enkele andere deelnemers van de groepsreis. Denk hierbij aan een bouwsteen van enkele dagen St. Petersburg. De reis per trein naar Moskou vanuit Nederland of België. U kunt ook na Beijing doorreizen naar Xian en Shanghai. Hieronder vindt u een aantal bouwstenen ter inspiratie.

Toevoegingen op uw reis:

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eénpersoonstoeslag (u deelt wél de treincoupé maar  in de accommodatie heeft u uw eigen kamer) € 600

Vertrekdata - 2020 (2021 binnenkort boekbaar)

Start Eind Beschikbaar Status Prijs
2020
Mei 09 Mei 24 6 op voorraad Beschikbaar 4,889 Boek nu
Juni 06 Juni 21 Uitverkocht vol 4,889 Wachtlijst
Juli 02 Juli 17 6 op voorraad Beschikbaar 5,099 Boek nu
Juli 25 Augustus 09 6 op voorraad Beschikbaar 5,099 Boek nu
Augustus 20 September 04 6 op voorraad Beschikbaar 5,099 Boek nu
September 12 September 27 777 Beschikbaar 5,099 Boek nu
Wissen