Bezoek het Bolsjojtheater in de Nederlandse bioscoop

Bolsjojtheater

Het Bolsjojtheater: het beroemdste theater van Rusland

Het Bolsjojtheater spreekt tot de verbeelding. Op steenworp afstand van het Rode plein en het Kremlin ligt het Theaterplein met daaraan het Bolsjojtheater. Het theater is bekend om de prachtige ballet en operavoorstellingen. Tot 1805 was de naam van het theater Petrovskitheater dat na een verwoestende brand opnieuw werd opgebouwd en daarna werd omgedoopt tot Bolshoi Theater, ‘het grote theater’. 

Het Bolsjoj Theater Live in Nederlandse bioscopen

Sinds enkele jaren kunt u in verschillende bioscopen in Nederland rechtstreeks balletvoorstellingen bekijken. Vanuit Moskou wordt een verbinding opgezet waardoor u live meekijkt vanuit een bioscoop in Nederland. Op een groot scherm waant u zich een beetje in het Bolsjoj Theater. 

Kledingvoorschriften Bolsjojtheater

De kledingvoorschriften voor het Bolsjojtheater bestaan nog steeds. Het is niet meer zo streng als veel reizigers denken. U hoeft niet uw avondjurk of rokkostuum in te pakken op uw Transsiberië reis, Wolga Cruise of stedentrip Moskou & St. Petersburg. U dient er wel netjes gekleed naartoe te gaan, dus geen slippers, korte broek of petje.  

Hoeveel kost een avond Bolsjoj Theater? 

U kunt al tickets aanschaffen vanaf € 40 (beperkt zicht). Vanaf € 80 heeft u goede plekken. De plekjes voor de Moskouse Jetset inclusief eigen balkonnetje koopt u voor zo’n € 400 per ticket. Verder hangt af de voorstelling: hoe bekender hoe duurder.  Tenslotte is ook het moment van boeken van belang, wij kunnen de agenda voor u in de gaten houden. U krijgt van een berichtje wanneer de verkoop van een voorstelling start. 

Het Bolsjojballet bijwonen in Moskou

Samen met het Mariinskiballet is het Bolsjojballet het beroemste ballet van Rusland.  Het ballet staat al jaren in de wereldwijde top. Het ballet werd opgericht in 1776 en diende jarenlang als hét ballet voor de Tsarenfamilies. In 1956 trad het Bolsjojballet voor het eerst op buiten de Sovjet-Unie. Voor die tijd was dit een doorbraak. Tegenwoordig is het ballet vooral op tournee. Wilt u een voorstelling van het ballet in Moskou bijwonen als u start aan een Transsiberië reis? Laat het ons weten en we gaan de reis met u plannen.