Transsiberië en Transmongolië Express

Transsiberië en Transmongolië Express (van Moskou naar Beijing) – Individuele reis

De Transsiberië en Transmongolië Express worden gezien als de ultieme treinreizen. Een ontdekkingsreis per trein van zo’n 9000 km door zeven tijdzones. Deze treinreis laat Rusland, Mongolië en China zien op een zeer bijzondere manier. U maakt de prachtige natuur, de gastvrijheid en de cultuur van Rusland, Mongolië en China op een ontspannen manier vanuit uw coupé mee. De Transsiberië en Transmongolië Express richting het oosten brengt u in drie weken van Moskou naar Beijing.

De Transsiberië en Transmongolië Express is inclusief: 

 • Vlucht Amsterdam / Düsseldorf / Brussel – Moskou
 • Vlucht Beijing – Amsterdam/ Düsseldorf / Brussel
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Treintickets Moskou – Beijing (tweede klas)
 • Reserveringen treintickets & aflevering in hotel Moskou.
 • Overnachtingen in de trein en hostel o.b.v. logies
 • Overnachtingen in hotel  o.b.v. logies en ontbijt
 • Terelj National park en verblijf in een Yurt/Ger o.b.v. ontbijt, lunch en diner
 • Verzorging van uitnodiging vanuit Rusland om uw visum aan te vragen
 • Verzorging van bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor Mongolië
 • Verzorging van bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor China

1,699

Dag 1: Aankomst Moskou

Amsterdam - Moskou

‘s Ochtends vertrek per vlucht naar Moskou. Vlucht v.a. Amsterdam / Düsseldorf of Brussel
Aankomst Moskou (SVO). Transferpakket: Ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel.
Inchecken in het hotel – avond vrij.

 Izmailova Gamma/Delta ****
Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou. Het metrostation  Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Meer hotel informatie –>

Dag 2: Ontdek Moskou per metro & stadstour

’s Ochtends ontbijt in Izmailova Gamma*** of Delta ****
Ontvangst gids in het hotel. Vandaag bezoek aan het Rode plein, het GUM, de Basiliuskathedraal en de metro via een wandeltocht door het centrum van Moskou.
Afronding van stadstour met de gids (gids is vaak Engels of zelfs Nederlandstalig).
‘s Middags op eigen gelegenheid.

Suggestie: Bezoek aan het Kremlin (middag). Boek vooraf tickets en voorkom zo een lange wachtrij. Binnen de muren van het Kremlin besteed u bij zonnig weer zo’n 1,5 tot 2 uur. Voor de ‘schatkamer’ in het Kremlin kun je een aanvullend ticket vooraf bestellen. U vindt er schatten van o.a. de Russisch Tsaren. Er is een goede, uitgebreide audiotour inclusief.
Let op: Kremlin is streng qua toegangsregels en er kan alleen een gids mee van het Kremlin zelf.

Suggestie avondprogramma: De Kostroma Russische dans- en theatershow. Een typische Russische folkloristische show met veel actie en snelle dans uit verschillende culturen binnen het Russische rijk.

Suggestie avondprogramma: Voor liefhebbers van ballet, opera of klassieke concerten is een bezoek aan het Bolsjoj Theater een aanrader, de historische zaal op zich is al een bezoek waard. Houd rekening met het theaterseizoen (gesloten in juli en augustus). Ticketprijzen verschillen en de goedkopere tickets hebben vaak beperkt zicht.

 

 Izmailova Gamma/Delta ****
Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou. Het metrostaton  Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Meer hotel informatie –>

Dag 3: Moskou op eigen gelegenheid

’s Ochtends ontbijt in Izmailova Gamma/Delta ***

Moskou op eigen gelegenheid.

 Izmailova Gamma/Delta ****
Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou. Het metrostaton  Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Meer hotel informatie –>

Dag 4 - 8: De trein

Jaroslavsky station
Moskou - Irkutsk

’s Ochtends ontbijt in Izmailova Gamma/Delta ***.  Transferpakket: Na het ontbijt vertrekt u per transfer naar Jaroslavsky station. Vertrek trein Moskou – Irkutsk. Treinnummer: 70 / 80

Privécoupé: Boek een privécoupé in de eerste klasse. U hoeft dan de coupé niet te delen met andere reizigers.

Extra luxe: Boek een privécoupé in de eerste klasse van de Rossija, treinnummer 002. Deze trein is duurder maar wel sneller en luxer.

In de trein: In de Transsiberië en Transmongolië Express #70 is een restauratiewagon voor ontbijt, lunch en diner. Houd wel rekening met een beperkte kaart. De trein maakt regelmatig een korte stop en elke vier uur een langere stop van zo’n 20 tot 30 minuten. Er is dan gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen, dat regelt u eenvoudig ter plekke.

Dag 8: Aankomst in Irkutsk

Irkutsk - Listvianka

Aankomst van de Transsiberië Express in Irkutsk. Transferpakket: transfer naar de vertrekplaats van de boot. De boot gaat van eind mei tot eind september. Buiten dit seizoen is de transfer per busje (openbaar vervoer of privétransfer). De boot gaat op maandag pas om 13.30 uur.
Transferpakket: Vertrek per boot naar Listvianka. Aankomst in Listvianka aan het Baikalmeer. Rest van de dag op eigen gelegenheid het dorp en de omgeving verkennen. (o.a. het Baikalmuseum, openluchtmuseum, mountainbiken of wandelen). Overnachting in homestay in Listvianka.

Suggestie: Geniet ’s avonds na de lange treinreis van een Russische Banja (sauna). Vlakbij het guesthouse vind u een heerlijke, luxe banja inclusief berkentakjes waarmee volgens Russisch gebruik op het lichaam wordt geslagen als vorm van massage.

HomestayHotel Homestay De naam zegt het al een beetje: u verblijft bij mensen thuis. De eigenaar of eigenaresse van een homestay stellen één of enkele kamers beschikbaar voor gasten. U verblijft nét als in een hotel in uw eigen kamer met eigen sleutel van de woning. Verder zal de gastvrouw een ontbijt voor u serveren, vaak volgens lokale gebruiken. Meer hotel informatie –>

Dag 9: Stadstour Irkutsk

Listvianka - Irkutsk

Ontbijt in het guesthouse. Transferpakket: Transfer terug naar Irkutsk (eventueel via het openluchtmuseum). Aankomst Irkutsk, de gids komt naar het busstation in het centrum van Irkutsk voor de stadstour en begeleid u eerst naar uw homestay.

Hotel Guesthouse Met een fantastisch uitzicht over het Baikalmeer zult u hier geweldig wakker worden. Meer hotel informatie –>

Dag 10 & 11: Vrij te besteden in Irkutsk - trein naar Ulaanbaatar

Irkutsk - Ulaanbaatar

Ontbijt in uw homestay. De rest van de dag is vrij te besteden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de Decembristen huizen welke nu zijn ingericht als museum of bezoek de Angara dam in de rivier. Een andere optie is een wandeling langs de typische houten huisjes gecombineerd met een bezoek aan de Bogoyavlensky kathedraal. Transferpakket:  Per transfer of op eigen gelegenheid naar het station.

Vertrek trein Irkutsk-Ulaanbaatar. Treinnummer: 006 of 306. Overnachting in de trein.

In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen. Onze tip: doe wat boodschappen in Irkutsk en op de stationnetjes. In trein #006 is op zondag of maandag een restauratiewagon aanwezig. In trein #306 doorgaans een restauratiewagon aanwezig.

Dag 12: Aankomst Ulaanbaatar & transfer naar Terelj

Ulaanbaatar - Terelj National park

Ontbijt in de trein / op eigen gelegenheid. Aankomst in Ulaanbaatar en ontvangst door onze agent. Transferpakket: per transfer naar het Terelj National Park. Deze transfer is aan te raden omdat er nauwelijks openbaar vervoer is richting Terelj. Overnachting in een Yurt in natuurpark Terelj o.b.v. volpension.

Hotel Yurt Tijdens uw verblijf in een Yurt camp in het Terelj national park leert u de bevolking goed kennen, u kunt gesprekken met ze aangaan of er zelf op uit trekken per paard.

Tijdens uw verblijf krijgt u volledig te eten. Meer hotel informatie –>

Dag 13: Hoogtepunten Ulaanbaatar

Terelj - Ulaanbaatar

Ontbijt in de yurt en in de loop van de dag terug naar Ulaanbaatar. Transferpakket: u wordt vanuit het Terelj National Park naar Ulaanbaatar gebracht. Na aankomst in Ulaanbaatar kunt u een stadstour maken langs de hoogtepunten van Ulaanbaatar (Gandan klooster, Sükhbaatar Square, Zaizan Memorial, de grand bazaar en/of de vleesmarkt). Avond vrij te besteden en inchecken bij uw hotel.

Het J-Hotel*** Het J-Hotel is een nieuw, goed hotel. Het heeft een uitstekend Koreaans restaurant en een goed ontbijtbuffet. Het hotel is zo’n 15 minuten wandelen van het centrale plein van Ulaanbaatar. Het hotel heeft gratis WiFi en ruime en nieuwe kamers. Meer hotel informatie –>

Dag 14: Vrij te besteden in Ulaanbaatar

Ontbijt in het hotel. Dag vrij te besteden in Ulaanbaatar.

Hotel J Hotel*** J Hotel biedt een restaurant, en is gevestigd in Ulaanbaatar. Er is gratis WiFi beschikbaar. Meer hotel informatie –>

Dag 15: Trein naar Datong

Ulaanbaatar - Datong

Vroeg ontbijten of ontbijt op eigen gelegenheid in de trein. Transferpakket: Vroege transfer of op eigen gelegenheid naar het station. Vertrek trein naar Datong. Overnachting in de trein. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen. Treinnummer: 24.

Dag 16: De hangende tempels en de Yungang grotten

Aankomst in Datong. Transferpakket: Ontvangst door de gids op het station. Check in bij hotel Honqi*** op loopafstand van het station. De transfer is kort maar wordt wel als handig ervaren bij aankomst. Vertrek excursie naar de Hangende tempels en de Yungang grotten. Terug in Datong overnachting in het hotel ***.

 

 Hotel Hongqi ***

Hongqi Grand Hotel biedt een restaurant, en is gevestigd in Datong. Er is gratis WiFi  beschikbaar. Meer hotel informatie –>

Dag 17: Naar Beijing

Datong - Beijing

Ontbijt in hotel Honqi ***. Transferpakket: Na het ontbijt met gids naar het station en vertrek per dagtrein naar Beijing. Vertrek trein Datong – Beijing. Treinnummer K616. Aankomst in Beijing. Transferpakket: Transfer naar Park View Hotel ***.

 Park View Hotel ****

Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt uitzicht over de Verboden Stad en ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein. Het hotel combineert klassiek Chinese en Westerse designs en heeft een restaurant en een theehuis. Er is gratis WiFi in alle ruimtes. Meer hotel informatie –>

Dag 18: De Chinese Muur

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel. Join-in dagexcursie naar de Chinese Muur inclusief lunch. Na afloop terug naar Beijing. Een join-in excursie is o.b.v. een busje en met een internationaal reisgezelschap. Bij een join-in maakt u op de heen- en terugweg een ‘commerciële’ stop bij een zijde- en/of parelfabriekje. Een alternatief voor join-in is een privé excursie naar de muur waarbij u geen stops maakt bij lokale fabriekjes.

 Park View Hotel ****

Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt uitzicht over de Verboden Stad en ligt  dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein. Het hotel combineert klassiek  Chinese en Westerse designs en heeft een restaurant en een theehuis. Er is gratis WiFi in alle  ruimtes. Meer hotel informatie –>

Dag 19: De Verboden Stad en Tiananmenplein

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel. Join-in dagexcursie naar de Verboden Stad en Tiananmenplein.

 Park View Hotel ****

Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt uitzicht over de Verboden Stad en ligt  dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein. Het hotel combineert klassiek  Chinese en Westerse designs en heeft een restaurant en een theehuis. Er is gratis WiFi in alle ruimtes. Meer hotel informatie –>

Dag 20: Ontdek Beijing

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel. Dag vrij te besteden.

 Park View Hotel ****

Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt uitzicht over de Verboden Stad en ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein. Het hotel combineert klassiek Chinese en Westerse designs en heeft een restaurant en een theehuis. Er is gratis WiFi in alle ruimtes. Meer hotel informatie –>

Dag 21: Transfer naar vliegveld

Beijing - Amsterdam, Brussel

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel. Transferpakket: Transfer naar het vliegveld en terugvlucht Beijing – Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Aankomst op de luchthaven naar keuze.

De Transsiberië en Transmongolië Express is inclusief: 

 • Vlucht Amsterdam / Düsseldorf / Brussel – Moskou
 • Vlucht Beijing – Amsterdam/ Düsseldorf / Brussel
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Treintickets Moskou – Beijing (tweede klas)
 • Reserveringen treintickets & aflevering in hotel Moskou.
 • Overnachtingen in de trein en hostel o.b.v. logies
 • Overnachtingen in hotel  o.b.v. logies en ontbijt
 • Terelj National park en verblijf in een Yurt/Ger o.b.v. ontbijt, lunch en diner
 • Verzorging van uitnodiging vanuit Rusland om uw visum aan te vragen
 • Verzorging van bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor Mongolië
 • Verzorging van bewijs van inreis, verblijf en uitreis voor China

Alle genoemde transfers  €279 per reiziger

Het excursiepakket  €279 per reiziger

 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Moskou & Engels- of Nederlandstalige gids
 • Stadstour (ongeveer 3 uur) in Irkutsk & Engelstalige gids
 • Openluchtmuseum bij het Baikalmeer & Engelstalige gids en privé
 • Stadstour (zo’n 4 uur) door Ulaanbaatar naar Shukhbaatar plein en Ghandan klooster
 • Dagtour naar de Hangende Tempels en de Yungang grotten inclusief lunch & join-inn excursie
 • Dagtour naar de Chinese muur bij Mutianyu inclusief lunch & join-inn excursie

Reis in uw eigen privécoupé:

 • Moskou – Irkutsk (1e klas trein / 2x2e klasse coupé) per reiziger € 299
 • Irkutsk – Ulaanbaatar (1e klas trein / 2x2e klasse coupé) per reiziger € 139
 • Ulaanbaatar – Datong (1e klas trein/ 2x2e klasse coupé) per reiziger € 111

Het excursiepakket plus inclusief Engelssprekende gidsen € 199 per reiziger

 • Metrotour in Moskou (zo’n 3 uur). U bezoekt de prachtigste metrostations van Moskou.
  Engels- of Nederlandstalige lokale gids en deze tour is privé
 • Jeeptour (zo’n 4 uur) door het weidse landschap van Terelj in Mongolië
 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Datong | Engelssprekende gids privé
 • Dagtour naar de Verboden Stad en het plein van de Hemelse Vrede inclusief lunch

Het avondprogramma: in overleg en afhankelijk van de voorstellingen

 • Toegangskaarten voor het beroemde Bolsjoj theater
 • Aanrader! Avondshow in Ulaanbaatar. Keelzang en traditionele Mongoolse instrumenten
 • Acrobatiekshow, Kung Fu of Chinese opera  in Beijing

Toevoegingen op uw reis:

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eénpersoonstoeslag (u deelt wél de treincoupé maar  in de accommodatie heeft u uw eigen kamer) € 319

Bouwstenen Transsiberië Express:

De reis kunt u aanvullen door de Transsiberië Express reis te verlengen. Denk aan een bouwsteen van enkele dagen St. Petersburg. De reis per trein naar Moskou vanuit Nederland of België. U kunt vanuit Beijing doorreizen naar Xian en Shanghai.

U kunt dagelijks vertrekken per vlucht naar Moskou vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Ontvang vrijblijvend een reisplan op maat. De vanafprijs kunnen we bieden in de wintermaanden december, januari en februari. Meer informatie over het beste reisseizoen voor de Transsiberië Express vindt u hier.
Wissen