Transsiberië Express Groepsreis

Transsiberië Express Groepsreis 2019

De Transsiberië Express Groepsreis is de ultieme treinreis. Tijdens de Transsiberië Express Groepsreis reist u over 9000 kilometer spoor. De reis gaat maar liefst door zeven tijdzones. De Transsiberië Express is een van de bekendste spoorlijnen ter wereld. Tijdens de treinreis bezoekt u Rusland, Mongolië en China.  Deze treinreis laat Rusland zien op een bijzondere manier. U bekijkt op een ontspannen manier vanuit de trein het uitgestrekte Siberië. U ziet de prachtige natuur, de gastvrijheid en de cultuur van Rusland, Mongolië en China. De reis per Transsiberië Express en Transmongolië Express brengt u in ongeveer drie weken van Moskou naar Beijing. U ziet Moskou met het Rode Plein, Irkutsk met het enorme Baikalmeer en u reist door het uitgestrekte Siberië en Mongolië. U overnacht in een traditionele nomadentent, een Yurt of Ger en kunt kiezen voor een rit te paard of kameel. Reis met de trein door de Bayan-Gobi naar China waar u de Chinese Muur bewandelt en de Verboden Stad bezoekt.

2,5992,699

Dag 1: Vlucht Amsterdam - Moskou

Amsterdam - Moskou

Vlucht v.a. Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Moskou. Aankomst Moskou (SVO) en ontvangst op de luchthaven. Na de paspoortcontrole met een transfer naar het hotel. Inchecken in het hotel. De avond is vrij te besteden.

Suggestie: Vertrek op vrijdagavond (of zaterdagochtend) is ook mogelijk. We hebben in 2019 gekozen voor vertrek op vrijdag per KLM naar Moskou. Zo sluit de reis goed aan op trein 006 en 024 (de Transmongolië Express vanaf Irkutsk via Ulaanbaatar naar Beijing). Moet u op vrijdag nog werken? Geef het ons door, dan boeken wij de vlucht in de avond. Houd rekening met kosten voor een eigen transfer.

Suggestie: Voor vluchttijden kunt u alvast KLM.com raadplegen. KLM vliegt twee keer per dag naar Moskou. Wij kiezen voor de vlucht met vertrek in de ochtend en aankomst in de middag in Moskou. Als u eerder of later wilt vliegen, geef het ons door. Houd rekening met kosten voor een eigen transfer.

Diner suggestie: Gezamenlijk dineren bij een restaurant in de buurt van het hotel. Bijvoorbeeld een Oezbeeks restaurant op enkele minuten afstand.

 

Izmailova Gamma/Delta ****

Ontbijt is inbegrepen.
Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Meer hotel informatie –>

Dag 2: Ontdek Moskou met metro & stadstour

Na het onbijt ontvangt de gids u in het hotel. Vandaag bezoekt u het Rode plein, het GUM, de Basiliuskathedraal en de metro via een wandeltocht door het centrum van Moskou. Afronding van stadstour met de gids & lunch in de stad (lunch voor eigen rekening).

Suggestie: aansluitend ‘s middags de Moskou metrotour. Deze tour is inclusief. Na de lunch pakt u de metro en bezoekt u in enkele uren de mooiste metrostations van Moskou.

Suggestie avondprogramma: De Kostroma Russische dans- en theatershow. Een typische Russische folkloristische show met veel actie en snelle dans uit verschillende culturen binnen het Russische rijk.

Suggestie avondprogramma: Voor liefhebbers van ballet, opera of klassieke concerten is een bezoek aan het Bolsjoj Theater een aanrader, de historische zaal op zich is al een bezoek waard. Houd rekening met het theaterseizoen (gesloten in juli en augustus). Ticketprijzen verschillen en de goedkopere tickets hebben vaak beperkt zicht.

 

 

Izmailova Gamma/Delta ****

Ontbijt is inbegrepen.
Dit 4-sterrenhotel ligt in de buurt van het Izmailovskypark in Moskou. Het metrostation Partizanskaya ligt op 150 meter afstand. Meer hotel informatie –>

Dag 3: Moskou op eigen gelegenheid

Ontbijt in het hotel. De dag is vrij te besteden.
Eind van de avond wordt u opgehaald van het hotel en wordt u naar het treinstation gebracht.

Suggestie: Bezoek aan het Kremlin. Boek vooraf tickets en voorkom zo een lange wachtrij. Binnen de muren van het Kremlin besteed men bij zonnig weer zo’n 1,5 tot 2 uur. Voor de ‘schatkamer’ in het Kremlin kun je een aanvullend ticket vooraf bestellen. Je vindt er schatten van o.a. de Russisch Tsaren. Er is een goede, uitgebreide audiotour inclusief.

Dag 4 - 7: Trein naar Irkutsk

Jaroslavsky station - Irkutsk

Net na middernacht vertrekt de trein van Moskou naar Irkutsk.

In trein is een restauratiewagon waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Houd wel rekening met een beperkte kaart. De trein maakt regelmatig een korte stop en elke vier uur een langere stop van zo’n 20 tot 30 minuten. Je hebt dan de gelegenheid om uit te stappen, het station te bekijken en lokale producten te kopen. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen, dat regel je eenvoudig ter plekke.

Trein (o.b.v. eerste of tweedeklas trein). In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen.

Privécoupé: boek een privécoupé in de eerste klasse. U hoeft dan de coupé niet te delen met andere reizigers.

Dag 7: Overnachting in Irkutsk

Aankomst in Irkutsk. Ontvangst op het station en transfer naar het hotel. U kunt zich na de lange treinreis opfrissen in dit goede middenklasse hotel.
Het hotel ligt in het centrum van de stad, op loopafstand van de Karl Marx met diverse restaurants en barretjes. Op zo’n vijf minuten wandelen bent u bij de oever van de Angara rivier. De Angara stroomt uit het enorme Baikalmeer op 80 kilometer stroom opwaarts.

Dag 8: Baikalmeer

Irkutsk - Irkutsk

Transfer naar het dorpje Listvianka aan het Baikalmeer. Onderweg brengt u een kort bezoek aan het Taltsi openluchtmuseum.

Listvianka is een klein dorpje aan het Baikalmeer, het kent toerisme maar is ook nog steeds een typisch Russisch dorpje met een orthodox kerkje dat de moeite waard is om te bezoeken. Vanaf de guesthouse wandel je in een half uurtje naar het Baikalmuseum, een aanrader voor reizigers die graag wat meer over de geschiedenis en de flora en fauna van het meer willen weten. Je ziet er Omul (zoetwaterharing) en zoetwaterzeehondjes.

Suggestie: Geniet na de lange treinreis ’s avonds van een Russische Banja (sauna). Vlakbij het guesthouse vind je een heerlijke, luxe Banja inclusief berkentakjes waarmee je volgens Russisch gebruik op je lichaam slaat als vorm van massage.

Hotel Guesthouse Met een fantastisch uitzicht over het Baikalmeer zult u hier geweldig wakker worden. Meer hotel informatie –>

Dag 9: Terug naar Irkutsk

Listvianka - Irkutsk

Ontbijt in het guesthouse. In de loop van de ochtend per boot of bus terug naar Irkutsk. De boot gaat van eind mei tot eind september. Buiten dit seizoen is de transfer per busje. (openbaar vervoer of privé transfer).  Aankomst Irkutsk, ontvangst door de gids en vervolgens aansluitend is de stads tour in Irkutsk. U verblijft in het Angara hotel.

Suggestie: Mocht u nog tijd hebben dan is een bezoek aan een Decembristen huis, die nu ingericht zijn als musea zeker de moeite waard. Een andere optie is de Angara Dam.

Dag 10: Trein naar Ulaanbaatar: de steppe van Mongolie

Irkutsk - Ulaanbaatar

Ontbijt in het hotel en transfer naar het station. Vertrek trein Irkutsk-Ulaanbaatar. Treinnummer: #006. Overnachting in de trein.

In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen. Trein #006 bevat wel een restauratiewagon. Let op: vanaf 2018 is er een nieuwe trein op woensdag en vrijdag: #306 (wordt af en toe geboekt op basis van beschikbaarheid). Trein #306 bevat géén restauratiewagon. Soms wel op een deel van het traject. Hou hier rekening mee wanneer u per trein #306 reist. Doe wat boodschappen in Irkutsk en op de stationnetjes. In trein #006 op zondag of maandag is wel een restauratiewagon aanwezig.

Dag 11: Ulaanbaatar naar Terelj National Park

Ulaanbaatar - Terelj National Park

Ontbijt in de trein op eigen gelegenheid. Aankomst in Ulaanbaatar en ontvangst door onze agent. U gaat per transfer (busje) naar Terelj National Park. Bij aankomst gaat u eerst lekker ontbijten in Ulaanbaatar. Onderweg is er de gelegenheid om even wat inkopen te doen voor de nachten in het National Park Terelj. Op de route naar Terelj brengt u een bezoek aan het grote standbeeld van Ghenkhis Khan dat met 64 meter hoogte boven de steppen van Mongolië uittorent. Overnachting in een yurt in Terelj National Park o.b.v. volpension.

Suggestie: Maak onder begeleiding van een Mongoolse horseman een paardrijtocht in Terelj National Park. In een tochtje van zo’n twee uur voel je je als een échte nomade.

Ger/Yurt Tijdens uw verblijf in een Yurt camp in het Terelj national park leert u de bevolking goed kennen, u kunt gesprekken met ze aangaan of er zelf op uit trekken per paard.

Tijdens uw verblijf krijgt u volledig te eten. Meer hotel informatie –>

Dag 12: Overnachting in een yurt

Overnachting in een yurt in Terelj National Park o.b.v. volpension.

Suggestie: Maak een jeeptour met een 4×4 Toyota Land Cruiser diep het Terelj National Park in. Je kunt een tocht maken naar de Turtle Rock, een boeddhistisch klooster. Verder het park in rijd je door een rivier, via een prachtig uitzichtpunt. Zo kom je dichtbij de lokale bevolking.

Ger /Yurt Tijdens uw verblijf in een Yurt camp in het Terelj national park leert u de bevolking goed kennen, u kunt gesprekken met ze aangaan of er zelf op uit trekken per paard.

Tijdens uw verblijf krijgt u volledig te eten. Meer hotel informatie –>

Dag 13: Transfer naar Ulaanbaatar

Terelj National park - Ulaanbaatar

Ontbijt in de yurt. Vandaag reist u terug naar Ulaanbaatar waar u een stadstour maakt langs de hoogtepunten van Ulaanbaatar. U brengt een bezoek aan het Ghandan klooster, het Sükhbaatar Square, een prachtig uitzichtpunt met het Zaizan Memorial en het Winterpaleis van de laatste Khan (koning) van Mongolië. De avond is vrij te besteden.

Suggestie avondprogramma: In een knus theatertje aan de rand van het centrum wordt regelmatig een folkloristische show opgevoerd. In een uur tijd volgen keelzang, dans en acrobatiek elkaar op. De show is niet versterkt en wordt begeleid door traditionele instrumenten.

 

 J Hotel ***

Het moderne J Hotel in Ulaanbaatar heeft ruime kamers met een prachtig uitzicht. Er is een goed restaurant op de begane grond. Op 50 meter zit een supermarktje en het centrale Sukhbaatar plein ligt op nog geen 10 minuten wandelen. Er is gratis WiFi en airco in alle kamers. Meer hotel informatie –>

Dag 14: De Transmongolië Express

Ulaanbaatar - Datong

Om 06:15 uur vertrekt de transfer naar het station. Vertrek trein naar Datong (via Jining). Overnachting in de trein. In de trein is geen ontbijt, lunch of diner inbegrepen. Tijdens dit treintraject passeert u de Mongools-Chinese grens.

De trein: op deze trein is soms geen restauratiewagon. Doe dus alvast wat inkopen in Ulaanbaatar. Denk aan water, wat fruit, noedels, een biertje etc. De volgende ochtend komt u aan in China, het is handig om voor deze aankomst in Ulaanbaatar alvast wat yuan te wisselen.

Dag 15: Aankomst in China

In de loop van de ochtend komen we aan bij de Mongools-Chinese grens die we in de loop van de middag passeren. Bij deze grensovergang wordt het onderstel van de trein gewisseld.
In de middag komt u aan in Datong.

Suggestie: Maak onder begeleiding van een lokale gids ‘s middags een stadstour door Datong.

 Hotel Hongqi ***

Hongqi Grand Hotel biedt een restaurant, en is gevestigd in Datong. Er is gratis WiFi  beschikbaar. Meer hotel informatie –>

Dag 16: De Hangende Tempels en de Yugang Grotten

Ontbijt in het hotel. Vandaag maakt u een dagexcursie naar de Hangende Tempels en de beroemde Yugang Grotten met zo’n 50.000 kleine en grote Boeddhabeelden. Aankomst terug in Datong en overnachting in het hotel.

 Hotel Hongqi ***

Hongqi Grand Hotel biedt een restaurant, en is gevestigd in Datong. Er is gratis WiFi  beschikbaar. Meer hotel informatie –>

Dag 17: Trein naar Beijing

Ontbijt in het hotel. Daarna met gids naar het station en vertrek per dagtrein naar Beijing.
Vertrek trein Datong – Beijing. Treinnummer K616. Aankomst in Beijing en transfer naar het Park View Hotel ****.

 Park View Hotel ****

Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt uitzicht over de Verboden Stad en ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein. Het hotel combineert klassiek Chinese en Westerse designs en heeft een restaurant en een theehuis. Er is gratis WiFi in alle ruimtes. Meer hotel informatie –>

Dag 18: De Chinese Muur

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel. Join-inn dagexcursie naar Chinese Muur inclusief lunch. Aankomst terug in Beijing. (een join-inn excursie is o.b.v. een busje en met een internationaal reisgezelschap). Bij een join-inn maakt u op de heen- en terugweg een ‘commerciële’ stop bij een zijde en/of parelfabriekje.) Een alternatief voor join-inn is een privé excursie naar de muur waarbij u geen stops maakt bij lokale fabriekjes.

 

 Park View Hotel ****

Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt uitzicht over de Verboden Stad en ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein. Het hotel combineert klassiek Chinese en Westerse designs en heeft een restaurant en een theehuis. Er is gratis WiFi in alle ruimtes. Meer hotel informatie –>

Dag 19: De Verboden Stad en Tiananmenplein

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel. Dag vrij te besteden.

Suggestie: Join-inn dagexcursie naar de Verboden Stad en Tiananmenplein inclusief lunch.

 Park View Hotel ****

Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt uitzicht over de Verboden Stad en ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein. Het hotel combineert klassiek Chinese en Westerse designs en heeft een restaurant en een theehuis. Er is gratis WiFi in alle ruimtes. Meer hotel informatie –>

Dag 20: Onderzoek Beijing

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel. Dag vrij te besteden.

Suggestie avondprogramma: breng een bezoek aan een Chinese Kung-Fu show. U kunt ook kiezen voor een acrobatiekshow óf, voor de reizigers die het aandurven,  een reservering maken voor de traditionele Chinese opera.

 Park View Hotel ****

Het centraal gelegen Park View Hotel in Beijing biedt uitzicht over de Verboden Stad en ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden zoals het Tiananmen-plein. Het hotel combineert klassiek Chinese en Westerse designs en heeft een restaurant en een theehuis. Er is gratis WiFi in alle ruimtes. Meer hotel informatie –>

Dag 21: Terugvlucht

Beijing - Amsterdam

’s Ochtends Westers/Chinees ontbijt in het hotel. Vertrek richting vliegveld per transfer. Terugvlucht Beijing – Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Aankomst op de luchthaven naar keuze.

De groepsreis van 15 september 2018 gaat definitief door met Nederlandssprekende reisbegeleiding.

Onze Transsiberië groepsreis is zeer compleet en inclusief:                 

 • Klein reisgezelschap van ongeveer 10 tot 15 reizigers
 • Een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust
 • Rechtstreekse KLM vluchten (t.w.v. € 700 / juli & aug toeslag inclusief)
 • Nederlandse reisbegeleiding al vanaf 7 reizigers
 • Lokale, deskundige gids in elke stad op de route
 • Genoemde hotels (zie hier onze hotels)
 • Alle transfers op de route
 • Compleet excursiepakket
 • Overnachtingen in Mongoolse Ger/Yurt
 • Maaltijden tijdens uw verblijf in de Ger/Yurt
 • Diverse dagen lunch inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Diverse dagen diner inclusief (zie reisbeschrijving)
 • Treintrajecten o.b.v. 2e klas trein

Reis in uw eigen privécoupé:

 • Moskou – Irkutsk  (1e klas trein / 2x2e klasse coupé) per reiziger € 299
 • Irkutsk – Ulaanbaatar (1e klas trein / 2x2e klasse coupé) per reiziger € 139
 • Ulaanbaatar – Datong (1e klas trein/ 2x2e klasse coupé) per reiziger € 111

Het excursiepakket

 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Moskou & Engels- of Nederlandstalige gids
 • Stadstour (ongeveer 3 uur) in Irkutsk & Engelstalige gids
 • Openluchtmuseum bij het Baikalmeer & Engelstalige gids en privé
 • Stadstour (zo’n 4 uur) door Ulaanbaatar naar Shukhbaatar plein en Ghandan klooster.
 • Verblijf in een Mongoolse nomadentent / Yurt inclusief ontbijt, lunch en diner
 • Dagtour naar de Hangende Tempels en de Yungang Grotten inclusief lunch
 • Dagtour naar de Chinese Muur bij Mutianyu inclusief lunch & privé excursie

Het excursiepakket plus 

inclusief Engelssprekende gidsen per reiziger € 199

 • Metrotour (zo’n 3 uur) in Moskou ziet u de prachtigste metrostations. Engels- of Nederlandstalige gids en privé
 • Jeeptour (zo’n 4 uur) door het weidse landschap van Terelj in Mongolië
 • Stadstour (zo’n 4 uur) in Datong | Engelssprekende gids privé
 • Dagtour naar de Verboden Stad en het plein van de Hemelse Vrede inclusief lunch

Het avondprogramma: in overleg en afhankelijk van de voorstellingen

 • Toegangskaarten voor het beroemde Bolsjoj theater
 • Aanrader! Avondshow in Ulaanbaatar. Keelzang en traditionele Mongoolse instrumenten
 • Acrobatiekshow, Kung Fu of Chinese opera  in Beijing

Toevoegingen op uw reis:

 • Visapakket (compleet inclusief verzorging van documenten en btw) zie visa
 • Eénpersoonstoeslag (u deelt wél de treincoupé maar niet de accommodatie) € 319

Bouwstenen:

De reis kunt u aanvullen door de Transsiberië Express reis te verlengen. U reist dan individueel of met enkele andere deelnemers van de groepsreis. Denk hierbij aan een bouwsteen van enkele dagen St. Petersburg. De reis per trein naar Moskou vanuit Nederland of België. U kunt ook na Beijing doorreizen naar Xian en Shanghai. Hieronder vindt u een aantal bouwstenen ter inspiratie.

 

Vertrekdata - 2019

Start Eind Beschikbaar Status Prijs
Mei 03 Mei 23 11 Beschikbaar 2,599 Boek nu
Mei 10 Mei 30 7 Beschikbaar 2,599 Boek nu
Juni 07 Juni 27 11 Beschikbaar 2,599 Boek nu
Juli 26 Augustus 15 9 Beschikbaar 2,699 Boek nu
Augustus 02 Augustus 22 12 Beschikbaar 2,699 Boek nu
September 06 September 26 15 Beschikbaar 2,599 Boek nu
September 13 Oktober 03 15 Beschikbaar 2,599 Boek nu
Wissen